NJ Devils – Buffalo 4:1 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 2:1 (2:1 po s.n.) | Montreal – Tampa Bay 2:4 (kon.)
Nashville – Carolina 3:2 (kon.) | Minnesota – San Jose 3:4 (po pr.) | Chicago – Colorado 0:2 (kon.)
Dallas – Columbus 2:4 (kon.) | Arizona – St. Louis 0:6 (kon.) | Edmonton – Detroit 2:4 (kon.)
Vancouver – NY Islanders 3:2 (kon.)
po s.n. (2:1)
Philadelphia Flyers
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Ottawa Senators
cz Streda 07.01.2015, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Philadelphia Flyers.
    Autorem vítězné branky je WAYNE SIMMONDS.
     
    64:01
    Na druhé straně zatápěl hostům opět Voráček se svými spoluhráči, ale i Anderson byl pozorný a betonem vytěsnil Del Zottovu ránu.
     
    63:33
    Erik Karlsson měl po špatné rozehrávce na holi rozhodující gól, ale jeho svižnou ránu zlikvidoval skvělým zákrokem Mason!
     
    59:37
    Na pravé straně byl rozjetý Cody Ceci, který dostal puk a jeho následná střela proletěla mezi rukou a tělem Masona vedle brány.
     
    54:36
    Je opravdu úžasné jak lehce dokáže první pětka Philadelphie vyprodukovat šanci. Schenn naprosto bez problémů přejel útočnou modrou, předal puk Voráčkovi a ten prudkou přihrávkou našel Claudea Girouxe, který pálil z první do protipohybu Andersona. Brankář Sens nechal za tělem lapačku a našel v ní kotouč.
     
    51:47
    Tak to je neuvěřitelné! Domácí nejdřív měli obrovskou šanci po rychlém brejku, který zakončoval Laughton. Anderson vytáhl skvělý zákrok ramenem a na druhé straně nedokázal Pageau ani Condra dostrkat puk za rozhozeného Masona, který se stačil zmátořit a zastavit puk před brankovou čárou!
     
    50:50
    Tak to hosty může mrzet! Chiasson s MacArthurem si tentokrát vyměnili pozice, Clarke MacArthur pálil z mezikruží, ale nikým neatakován trefil jen lapačku Steveho Masona.
    Wayne SIMMONDS - 1:1
     
    48:59
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Něco málo přes dvě minuty se radovali hosté z vedení a je vyrovnáno! Hned po vyhraném buly se domácí usadili v pásmu, Giroux poslal puk k bráně na WAYNE SIMMONDSE, který se bleskově otočil a s trochou štěstí dostal puk za záda Craiga Andersona. Asistence: Claude Giroux, Mark Streit
     
    48:51
    Clarke MacArthur (OTT) – 2 min za hákování
     
    48:01
    Hodně špatnou rozehrávku Andersona zachytili domácí a Coouturier už už mířil do odkryté branky. Anderson se však stačil vrátit a zasáhnout.
    Mike HOFFMAN - 0:1
     
    46:36
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Konečně! Na obou stranách jsme nejdříve viděli neúspěšné pokusy o zakončení a následně se k puku dostal MIKE HOFFMAN, který se od modré protáhl až před Masona a pod jeho betony dostal puk za brankovou čáru. Nutno říci, že přechod modré čáry byl hodně na hraně, ne-li za ní. Asistence: Jared Cowen
     
    44:59
    Steve Mason jen vyrazil puk před sebe, ale následně se dokázal dostatečně roztáhnout tak, aby Turris neměl prostor na zasunutí puku za jeho beton do brány.
     
    43:53
    Scott Laughton (PHI) se provinil nedovoleným bráněném a už jede na lavici hanby.
     
    42:45
    Voráčkova pětka je zřejmě jediná, která si dokáže vypracovat nějako tlak. Právě český útočník teď našel Claudea Girouxe, ale ten svou pohotovou střelu nenamířil mezi tři tyče. Každopádně to byla velmi dobrá příležitost ke skórování.
     
    36:15
    Jared Cowen (OTT) si sice o tomto rozhodnutí myslí své, ale na vyloučení za držení nic nezmění. Přesilová hra pro Flyers.
     
    34:54
    Tak to byla nádherná kombinace Sens. Puk šel hodně rychle z hole na hůl a po kombinaci po ose Turris-Stone střílel z první MacArthur. Mason zasáhl ramenem.
     
    33:59
    Převahu domácích nyní přeruší vyloučení Andrewa MacDonalda (PHI), který jde na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    30:43
    Nyní už se ale Voráček vymotal zpoza brány před Andersona, jenže následně nedokázal zasunout puk do brány a zamířil vedle!
     
    28:20
    Na obou stranách teď byly k vidění výborné šance! Před Andersonem se nejdříve zjevil osamocený hráč domácích, kterého brankář Ottawy vychytal a na druhé straně řešil rychlý brejk a střelu MacArthura skvělým zákrokem Mason!
     
    26:48
    Tvrdá rána od modré čáry zaměstnala Andersona, který toho přes clonící hráče vskutku moc neviděl.
     
    25:19
    Do velmi slibné příležitosti se dostal po špatné domluvě domácích Kyle Turris, který nepokrytý střílel z levého kruhu. I on však zamířil jen do brankáře.
     
    23:44
    Wayne Simmond (PHI) s Colinem Greeningem (OTT) se snaží změnit dosavadní nudnou hru rvačkou. Nutno říci, že to byla opravdu pěkná podívaná. Simmonds měl zpočátku jasnou převahu, ale poté několikrát přesně udeřil i Greening. Na ledě však jako první skončil hostující hráč. Oba kohouti pochopitelně míří na trestnou lavici.
     
    19:33
    V poslední minutě úvodní třetiny je ještě vyloučen David Legwand (OTT), který se provinil podražením.
     
    17:08
    Na konci oslabení se do přečíslení dvou na jednoho dostali domácí, Bellemare vše řešil střelou a Anderson puk vytáhl ramenem nad bránu.
     
    15:08
    Jakub Voráček (PHI) teď vůbec neustál souboj s Grybou, snažil se ho knokautovat svižnou levou a sudí jej proto svižně posílají na trestnou lavici za hrubost.
     
    14:25
    Už to vypadalo, že Milanu Michálkovi (OTT) projde tento sporný zákrok, ale nakonec jej hlavní rozhodčí vylučuje za držení.
     
    09:45
    Dva tvrdé souboje ustál Milan Michálek a i díky tomu, poté střílel z mezikruží Chiasson a jeho svižná rána se otřela o tyčku!
     
    06:53
    Je tady první vyloučení zápasu. Na trestnou lavici jde Wayne Simmonds (PHI), který odsedí trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    02:54
    R.J.Umberger sice již zvedal ruce nad hlavu, ale dělovka od Grossmanna zacinkala jen na tyč Andersonovy brány!

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 49. Simmonds (Giroux, Streit), rozh. náj. Simmonds – 47. Hoffman (Cowen)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:1   Zibanejad (OTT)
    1:1   Voráček (PHI)
    2. séria:
    1:1   Ryan (OTT)
    1:1   Giroux (PHI)
    3. séria:
    1:1   Turris (OTT)
    1:1   Couturier (PHI)
    4. séria:
    1:1   Hoffman (OTT)
    1:1   Schenn (PHI)
    5. séria:
    1:1   Karlsson (OTT)
    2:1   Simmonds (PHI)


    Philadelphia Flyers: Mason (Emery) – Streit, Grossmann, Coburn, Schultz, Del Zotto, MacDonald – Voráček, Giroux, Schenn– Simmonds, Laughton, Raffl – Read, Couturier, Umberger – Bellemare, Lecavalier, VandeVelde
    Ottawa Senators: Anderson (Lehner) – Karlsson, Wiercioch, Ceci, Cowen, Gryba, Phillips – Stone, Turris, MacArthur – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Condra, Legwand, Greening – Chiasson, Pageau, Michálek

    Rozhodca: Francis Charron, Greg Kimmerly – Derek Amell, Tim Nowak

    Diváci: 19571