Barcelona – Córdoba 5:0 (kon.) | Levante – Sociedad 1:1 (kon.) | Eibar – Valencia 0:1 (kon.)
Rayo Vallecano – Espanyol 1:3 (kon.)
koniec
SD Eibar
0:1 (0:1)
Valencia CF
Sobota 20.12.2014, 20:00 • Estadio Municipal de Ipurua • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Po dvoch hlavičkových predĺženiach lopty od Lekiča a následne i Piovaccariho sa na hranici pokutového územia dostal k lopte Capa, ktorý mohol zakončovať z prvej, no rozhodol sa ešte počkať, čo však nemal robiť, nakoľko ho vracajúci sa zadáci Valencie o guľatý nezmysel pripravili!
     
    90+1
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Rodrigo de Paul, prichádza Rodrigo.
     
    90
    Federico Pivoccari uštedril nepríjemný šľapák Orbanovi, za ktorý musela celkom zákonite prísť pre domáceho útočníka žltá karta.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Diego Alves (Valencia CF).
     
    88
    Priamy kop z celkom veľkej vzdialenosti rozohral Paco Alcácer, ktorý sa pravačkou neopral do lopty vôbec zle a Irureta mal s likvidovaním jeho pokusu menšie problémy, no napokon situáciu zvládol vyriešiť!
     
    86
    Antonio Barragán si dával na čas s vhodením autu, za čo si vykoledoval od hlavného rozhodcu, pána Velsca, žltú kartu.
     
    81
    Barragan dostal od de Paula do pokutového územia krásnu prihrávku. Podobne dobrý pas sa snažil striedajúci hráč Valencie adresovať pred bránu Iruretu, kde však zasiahla defenzíva Eibaru, ktorá zažehnala črtajúce sa nebezpečenstvo.
     
    78
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Eneko Bóveda, prichádza Capa.
     
    71
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Pablo Piatti, prichádza José Luis Gayá.
     
    69
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza del Moral, prichádza Dejan Lekič.
     
    65
    Tribúnami v Eibare to len tak zahučalo po centri Pivoccariho, ktorý poslal za obranu Valencie z pravého krídla fantastickú prihrávku a veľa nechýbalo, aby Manu del Moral usmernil loptu do siete. Zabránil mu v tom pohotový skok Diega Alvesa, ktorý sa mu vrhol pod nohy a zachránil Valenciu!
     
    62
    Žltú kartu dostáva Albentosa (SD Eibar).
     
    61
    Z čista jasna sa po fenomenálnom priklepnutí Alvára Negreda dostal do obrovskej šance Paco Alcácer, ktorý mohol poistiť náskok Valencie, no jeho prízemný strelecký pokus tesne minul ľavú tyč Iruretovej svätyne!
     
    60
    Žltú kartu dostáva Navas (SD Eibar).
     
    59
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Sofiane Feghouli, prichádza Antonio Barragán.
     
    46
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Saul Berjon, prichádza Abraham.
     
    36
    Žltú kartu dostáva Arruabarrena (SD Eibar).
     
    35
    Tým sa takmer podarilo veľmi rýchlo stav stretnutia vyrovnať. Arrubarrena bol v pokutovom území úplne voľný, dostal prihrávku, po ktorej sa ešte obtočil a pripravil si to na pravačku. Pri snahe o zakončenie mu lopta ideálne nesadla a Diego Alves mal len jednoduchú prácu.
    Paco ALCÁCER - 0:1
     
    31
    Valencia dala gól! Bleskurýchla brejková situácia Valencia sa po polhodine hry skončila otváracím zásahom stretnutia! Pas z hĺbky poľa nedokázal pokryť v roli posledného brániaceho hráča Derek Boateng, po ktorého chybe sa Pablo Piatti rútil sám na brankára Iruretu. Ten si síce na loptu siahol, no Piatti ju cez neho dokázal prepasírovať až na bránkovú čiaru k PACOVI ALCACEROVI, ktorý poľahky napol sieť prázdnotou zívajúcej brány.
     
    30
    Javi Fuego zasiahol zrejme nevedomky Arruabarrenu lakťom do tváre, čo neuniklo pozornosti hlavného rozhodcu Velasca, ktorý z kapsičky po prvý krát v zápase vytasil žltú kartu.
     
    18
    Piovaccari dostal loptu na hranicu pokutového územia, otočený chrbtom k bráne sa krásnym manévrom dokázal dostať do dobrej streleckej pozície, z ktorej sa mu takmer podarilo rozvlniť sieť. Proti bol brankár Diego Alves, ktorý nádhernú technickú strelu talianskeho zakončovateľa zneškodnil ešte lepším zákrokom.

    Michal Bakoš

    Góly: 31. Paco Alcácer

    Karty:   36. Arruabarrena (EIB), 60. Navas (EIB), 62. Albentosa (EIB), 90. Federico Pivoccari (EIB) – 30. Javi Fuego (VAL), 86. Antonio Barragán (VAL), 90. Diego Alves (VAL)


    SD Eibar: Irureta – Bóveda, Albentosa, Navas, Lillo – D. Boateng, D. García – del Moral, Arruabarrena (C), Berjón – Piovaccari.
    Náhradníci: Irazusta – Ekiza, Capa Rodríguez, Errasti, Lekić, Lara, Abraham.

    Valencia CF: Diego Alves – Mustafi, Otamendi, Orban – Feghouli, Parejo (C), de Paul, Fuego, Piatti – Negredo, Alcácer.
    Náhradníci: R. Yoel – Vezo, Augusto, Rodrigo, Barragán, Gil, Gayá.

    Rozhodca: Velasco – Alonso, Álvarez