Barcelona – Córdoba 5:0 (kon.) | Levante – Sociedad 1:1 (kon.) | Eibar – Valencia 0:1 (kon.)
Rayo Vallecano – Espanyol 1:3 (kon.)
koniec
SD Eibar
0:1 (0:1)
Valencia CF
Sobota 20.12.2014, 20:00 • Estadio Municipal de Ipurua • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.
     
    Jesenná časť sezóny španielskej Primery Division utiekla ako voda. Počas aktuálneho víkendu je na programe posledné kolo tohto kalendárneho roku. Na vianočnú dovolenku by sa určite Valencia, ktorá bojuje o miestenku do kvalifikácie Ligy majstrov, rada pobrala s víťazstvom zo zápasu na pôde SD Eibaru. Či sa jej to podarí, sa dozviete v našom online prenose.

    SD Eibar

    Futbalový klub z malého španielskeho mesta si v minulom ročníku zabezpečil postup medzi klubovú elitu, v ktorej sa mu pri premiére zatiaľ darí viac ako fantasticky. Zverenci mladého trénera Gaizku Garitana odohrali 15 zápasov s bilanciou piatich víťazstiev, piatich nerozhodných výsledkov a rovnakého počtu prehier. Na konte teda majú 20 bodov, s ktorými sídlia na peknej deviatej priečke ligovej tabuľky. Posledné obdobie prinieslo futbalistom Eibaru najprv dve prehry, po ktorých však nastúpili na vlnu pozitívnych výsledkov a z ostatných troch duelov vyťažili sedem bodov. V minulom kole sa Eibar predstavil na pôde favorizovanej FC Seville, z ktorej pôdy si domáci priviezli mimoriadne cenný bod za bezgólovú remízu.

    Valencia CF

    Netopieri sa istú časť jesennej polovice sezóny nachádzali v prvej trojke. Následne ich síce postretol menší výsledkový výpadok a strata formy, no aj napriek tomu sa držia na priebežnom piatom mieste ligového pelotónu. Valencia má pri svojich 28 získaných bodov na reálny zostrel ako štvrtú Sevillu, tak aj tretie Atlético Madrid a od zverencov Nuna Espírito Santu možno očakávať výrazné zapojenie sa do boja o zabezpečenie si miestenky v Lige majstrov. Vyššie spomínaný výpadok formy sa prejavil najmä tým, že hosťujúci futbalisti dokázali z posledných piatich zápasov naplno zabodovať len v jednom, a to práve v minulom kole, keď v domácom prostredí zdolali Rayo Vallecano rozdielom triedy – 3:0

    Vzájomné zápasy

    S odhliadnutím na to, že Eibar sa počas svojej viac ako 70 ročnej klubovej histórie potuloval len po nižších súťažiach, budeme sledovať vôbec historicky prvé ligové stretnutie medzi ním a Valenciou.

     
    Úvodné zostavy:

    SD Eibar: Irureta – Bóveda, Albentosa, Navas, Lillo – D. Boateng, D. García – del Moral, Arruabarrena (C), Berjón – Piovaccari.
    Náhradníci: Irazusta – Ekiza, Capa Rodríguez, Errasti, Lekić, Lara, Abraham.

    Valencia CF: Diego Alves – Mustafi, Otamendi, Orban – Feghouli, Parejo (C), de Paul, Fuego, Piatti – Negredo, Alcácer.
    Náhradníci: R. Yoel – Vezo, Augusto, Rodrigo, Barragán, Gil, Gayá.

    Rozhodca: Velasco – Alonso, Álvarez.

     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas otvorili výkopom domáci futbalisti, pre ktorých by bol akýkoľvek získaný bod z dnešného stretnutia veľkým víťazstvom.
     
    3
    Orban pri postrannej čiare poriadne vletel do súboja s Bóvedom, ktorý dostal mierne naložené, no v zápase by mal bez problémov pokračovať.
     
    4
    Po hre rukou v podaní nemeckého reprezentanta Mustafiho bude mať Eibar k dispozícii štandardnú situáciu.
     
    5
    Z tej však nedokázali domáci nič vyťažiť a navyše sa na hranici pokutového územia dopustili útočného faulu.
     
    6
    Rodrigo de Paul mal v úmysle preniesť hru na ľavého obrancu Valencie, ktorý však vo svojom priestore chýbal, a tak lopta skončila len v aute.
     
    7
    Na španielske prvoligové pomery netradičnom štadióne Eibaru vládne veľmi dobrá futbalová atmosféra, o ktorú sa stará domáci fanklub.
     
    9
    Alváro Negredo dostal výbornú loptu do pokutového územia. Zakončovať sa však neodhodlal, vo výhodnejšej pozícii ešte hľadal Alcácera, ku ktorému sa ale lopta nedostala.
     
    10
    Domácich musíme za úvodnú desaťminútovku pochváliť, nakoľko sa nezľakli veľkosti mena súpera a snažia sa hrať ofenzívny futbal.
     
    12
    Saul Berjón mal na ľavom krídle trošku viac priestoru, no nedokázal sa v súboji jeden proti jednému presadiť cez Mustafiho, ktorý loptu odvrátil do autu.
     
    14
    Piatti ťažil z dobrej práce jedného zo svojich spoluhráčov a centrom z ľavej strany vybojoval pre Valenciu rohový kop.
     
    15
    Po centri od rohovej zástavky to vyzeralo v šestnástke Eibaru všelijako, no domáci sa napokon dokázali ubrániť.
     
    16
    Po faule na Piattiho však hráči Eibaru museli pokračovať v obrannej činnosti, keď čelili priamemu kopu Pareja. Ten nebezpečenstvo pre brankára Iruretu nepriniesol.
     
    18
    Piovaccari dostal loptu na hranicu pokutového územia, otočený chrbtom k bráne sa krásnym manévrom dokázal dostať do dobrej streleckej pozície, z ktorej sa mu takmer podarilo rozvlniť sieť. Proti bol brankár Diego Alves, ktorý nádhernú technickú strelu talianskeho zakončovateľa zneškodnil ešte lepším zákrokom.
     
    20
    Feghouli na pravom krídle zabojoval a vydoloval ešte loptu pre Alvára Negreda. Celá snaha hosťujúceho krídelníka však nakoniec vyšla navnivoč, pretože lopta už predtým bol za postrannou čiarou.
     
    21
    Futbalisti Eibaru nechávajú Valencii priestor kombinovať, ktorej hráči si zatiaľ vymieňajú loptu na vlastnej polovici ihriska.
     
    23
    Boateng nie príliš presnou prihrávkou zahnal Bóvedu k autovej čiare, cez ktorú napokon lopta prešla aj napriek Bóvedovej snahe udržať ju ešte na hracej ploche.
     
    25
    Alváro Negredo sa neštítil stiahnuť aj na vlastnú polovicu, kde dobre zapracoval pri defenzívnej činnosti, no jeho následný odkop smeroval len do miest nikoho.
     
    27
    Eibar rozohral ponúknutú štandardku nacvičeným signálom, pri ktorom si až do pokutového územia nabehol stopér Navas. Ten sa na zadnej žrdi dostal k centrovanej lopte, no z uhlu nedokázal zakončiť presne.
     
    29
    de Paulovi vyšla jedna kľučka, pokúsil sa tak i o druhú, no tá už tak podarená nebola. Valencia však ostáva pri lopte, konkrétne jej kapitán Parejo.
     
    30
    Javi Fuego zasiahol zrejme nevedomky Arruabarrenu lakťom do tváre, čo neuniklo pozornosti hlavného rozhodcu Velasca, ktorý z kapsičky po prvý krát v zápase vytasil žltú kartu.
     
    31
    Valencia dala gól! Bleskurýchla brejková situácia Valencia sa po polhodine hry skončila otváracím zásahom stretnutia! Pas z hĺbky poľa nedokázal pokryť v roli posledného brániaceho hráča Derek Boateng, po ktorého chybe sa Pablo Piatti rútil sám na brankára Iruretu. Ten si síce na loptu siahol, no Piatti ju cez neho dokázal prepasírovať až na bránkovú čiaru k PACOVI ALCACEROVI, ktorý poľahky napol sieť prázdnotou zívajúcej brány.
    Paco ALCÁCER - 0:1
     
    33
    Hostia ukázali svoju veľkosť a dokázali využiť svoju prvú veľkú príležitosť v zápase. Otázkou je, čo to spraví s domácimi futbalistami.
     
    35
    Tým sa takmer podarilo veľmi rýchlo stav stretnutia vyrovnať. Arrubarrena bol v pokutovom území úplne voľný, dostal prihrávku, po ktorej sa ešte obtočil a pripravil si to na pravačku. Pri snahe o zakončenie mu lopta ideálne nesadla a Diego Alves mal len jednoduchú prácu.
     
    36
    Žltú kartu dostáva Arruabarrena (SD Eibar).
     
    38
    Otamendi ani nemusel absolvovať vzdušný súboj, nakoľko sa stal obeťou útočného faulu Federica Piovaccariho.
     
    40
    Rozhodca Velasco posúdil vzdušný súboj Feghouliho s Garcíom ako čistý a následne bol domácim odmávaný i ofsajd, čo vyvolalo na malinkom štadióne Eibaru poriadnu divácku nespokojnosť.
     
    42
    Jeden z obrancov Valencie dostal svojho brankára ťažkou spätnou prihrávkou do komplikovanej situácie, ktorú musel Diego Alves riešiť len jednoduchým odkopnutým lopty za postrannú čiaru.
     
    44
    Piovaccari sa v šestnástke pekne zbavil Nicolasa Otamendiho, ktorý po zakrižovaní oboch hráčov spadol na trávnik, podľa hlavného rozhodcu za to mohol faul talianskeho útočníka, ktorý je síce kmeňovým hráčom Sampodorie Janov, no už tretím rokom je z nej na hosťovaní v nejakom inom tíme.
     
    45
    Nad rámec prvého dejstva sa s veľkou pravdepodobnosťou nebude nadstavovať ani jediná minúta.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase podal Eibar veľmi sympatický výkon, no do kabín odchádzajú domáci za nepriaznivého stavu, potom čo dokázala Valencia ťažiť z chyby Boatenga a i následného nie celkom ideálneho zákroku brankára Iruretu, ktoré potrestal gólom Paco Alcácer. Z pohľadu domáceho tímu však rozhodne ešte nie je nič stratené. Už teraz sa môžeme tešiť na to, čo nám prinesie druhé dejstvo.

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Saul Berjon, prichádza Abraham.
     
    47
    Manu del Moral vybiehal z ofsajdového postavenia, a tak v hre pokračovať nemohol.
     
    49
    Arruabarrena dostal loptu v pokutovom území, bol však otočený chrbtom k bráne, a tak sa rozhodol loptu poslať k ľavej postrannej čiare Abrahamovi, ktorý ju však už v hre udržať nestihol.
     
    51
    Abraham by mal svoj temperament začať krotiť, pretože je na trávniku len niekoľko minút a už si výrazne koleduje o kartový trest.
     
    53
    Domáci priaznivci sa opäť hnevali na odmávaný ofsajd proti ich miláčikom, no musíme dať za pravdu rozhodcom, pretože sa jednalo o jasné postavenie za chrbtom defenzívy Valencie.
     
    54
    Del Moral rozohral priamy kop Eibaru a odcentroval do šestnástky Valencie, kde však úradovala defenzíva hosťujúceho celku.
     
    56
    Irureta sa poriadne pohral s nervovou sústavou všetkých fanúšikov Eibaru, ktorí pri jeho nie príliš podarenom odkope tŕpli, no napokon z domáceho pohľadu všetko dobre dopadlo.
     
    58
    S vysokým centrom Abrahama z ľavého krídla si poľahky poradil Diego Alves, ktorý loptu s veľkou istotou stiahol zo vzduchu do svojich rukavíc.

     
    59
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Sofiane Feghouli, prichádza Antonio Barragán.
     
    60
    Hráči vstupujú do poslednej tretiny stretnutia, ktorá sa bude hrať na mimoriadne ťažkom teréne. Ten je po dlhom daždi poriadne zničený a nemožno očakávať, že sa na ňom dočkáme ešte nejakých pekných kombinácii.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Navas (SD Eibar).
     
    61
    Z čista jasna sa po fenomenálnom priklepnutí Alvára Negreda dostal do obrovskej šance Paco Alcácer, ktorý mohol poistiť náskok Valencie, no jeho prízemný strelecký pokus tesne minul ľavú tyč Iruretovej svätyne!
     
    62
    Žltú kartu dostáva Albentosa (SD Eibar).
     
    63
    Po peknej výmene lôpt medzi útočníkmi Pacom Alcácerom a Alvárom Negredom, ktorí ukazujú, že by im to mohlo spoločne na hrote útoku Valencie klapať, a následnom faule domácich nasledoval priamy kop, z ktorého sa hostia pokúsili o okamžité zakončenie, no neúspešne.
     
    65
    Tribúnami v Eibare to len tak zahučalo po centri Pivoccariho, ktorý poslal za obranu Valencie z pravého krídla fantastickú prihrávku a veľa nechýbalo, aby Manu del Moral usmernil loptu do siete. Zabránil mu v tom pohotový skok Diega Alvesa, ktorý sa mu vrhol pod nohy a zachránil Valenciu!
     
    67
    Po zablokovanom centri Mustafiho z pravého krídla nasleduje druhý rohový kop hosťujúceho celku v krátkom časovom slede.
     
    68
    Alváro Negredo si zbehol na ľavé krídlo, kde sa následne dokázal pekne uvolniť a pripravil si to na nepríjemne vyzerajúcu strelu z hranice pokutového územia, ktorú však Irureta dokázal nakoniec celkom poľahky ukryť do svojich rúk.
     
    69
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza del Moral, prichádza Dejan Lekič.
     
    71
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Pablo Piatti, prichádza José Luis Gayá.

     
    72
    Alváro Negredo sa po prehratom vzdušnom súboji ohnal rukou po lopte, ktorú celkom jednoznačne zasiahol, a tak môže byť rád, že z celej situácie vyviazol bez žltej karty.
     
    74
    Ghanský reprezentant Derek Boateng priskočil do súboja s Parejom neskoro a hosťujúceho kapitána zasiahol nepríjemným spôsobom.
     
    76
    Netopieri z Valencie sa prostredníctvom autového vhadzovania môžu usadiť na útočnej polovici, kde sa im cenné sekundičky budú zbierať určite lepšie ako pred svojou šestnástkou.
     
    77
    Negredo sa prebíjal do vnútra domácej šestnástky, no v Navasovi narazil na veľmi zdatného protivníka, ktorý ho o loptu pripravil.
     
    78
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Eneko Bóveda, prichádza Capa.
     
    80
    Capa sa po svojom príchode na trávnik snažil odcentrovať do pokutového územia, no jeho úsilie na pravom krídle bolo dobré zastavené brániacimi hráčmi Valencie.
     
    81
    Barragan dostal od de Paula do pokutového územia krásnu prihrávku. Podobne dobrý pas sa snažil striedajúci hráč Valencie adresovať pred bránu Iruretu, kde však zasiahla defenzíva Eibaru, ktorá zažehnala črtajúce sa nebezpečenstvo.
     
    83
    Po dlhom nákope doletela lopta až na hranicu pokutového územia Valencie, kde však ťahal za kratší koniec v hlavičkovom súboji Pivoccari.
     
    86
    Antonio Barragán si dával na čas s vhodením autu, za čo si vykoledoval od hlavného rozhodcu, pána Velsca, žltú kartu.
     
    88
    Priamy kop z celkom veľkej vzdialenosti rozohral Paco Alcácer, ktorý sa pravačkou neopral do lopty vôbec zle a Irureta mal s likvidovaním jeho pokusu menšie problémy, no napokon situáciu zvládol vyriešiť!
     
    89
    Píska sa proti domácim, konkrétne útočný faul Lekiča, ktorý sa snažil vytvoriť si na hrote útoku priestor až príliš agresívne.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Diego Alves (Valencia CF).
     
    90
    Federico Pivoccari uštedril nepríjemný šľapák Orbanovi, za ktorý musela celkom zákonite prísť pre domáceho útočníka žltá karta.
     
    90+1
    Nad rámec riadnej hracej doby sa nadstavujú štyri minúty.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Rodrigo de Paul, prichádza Rodrigo.
     
    90+2
    Po dvoch hlavičkových predĺženiach lopty od Lekiča a následne i Piovaccariho sa na hranici pokutového územia dostal k lopte Capa, ktorý mohol zakončovať z prvej, no rozhodol sa ešte počkať, čo však nemal robiť, nakoľko ho vracajúci sa zadáci Valencie o guľatý nezmysel pripravili!
     
    90+3
    Eibar sa dokázal udržať na útočne polovici a jeho nádej na remízový výsledok ešte stále žije.
     
    90+4
    V samom závere nadstaveného času ešte prišiel zúfalý nákop pred pokutové územie Valencie, kde vyhral hlavičkový súboj Lekič, no predĺžil ju len defenzíve súpera.
     
    90+4
    Koniec zápasu.

     
    Eibar v druhom dejstve aj napriek dobrému snaženiu nedokázal vyrovnať a Valencia sa tak s jesennou časťou sezóny lúči pozitívnym výsledkom. Domáci však nemusia byť vôbec sklamaní, tak skvelé výkony ako podali v prvých šestnástich dueloch ročníka, od nich rozhodne nikto nečakal.

    Na dnes je to z mojej strany už všetko. Ďakujem vám za pozornosť, prajem ešte pekný zvyšok neskorého sobotného večera a dobrú noc! (21:53:22)

    Michal Bakoš

    Góly: 31. Paco Alcácer

    Karty:   36. Arruabarrena (EIB), 60. Navas (EIB), 62. Albentosa (EIB), 90. Federico Pivoccari (EIB) – 30. Javi Fuego (VAL), 86. Antonio Barragán (VAL), 90. Diego Alves (VAL)


    SD Eibar: Irureta – Bóveda, Albentosa, Navas, Lillo – D. Boateng, D. García – del Moral, Arruabarrena (C), Berjón – Piovaccari.
    Náhradníci: Irazusta – Ekiza, Capa Rodríguez, Errasti, Lekić, Lara, Abraham.

    Valencia CF: Diego Alves – Mustafi, Otamendi, Orban – Feghouli, Parejo (C), de Paul, Fuego, Piatti – Negredo, Alcácer.
    Náhradníci: R. Yoel – Vezo, Augusto, Rodrigo, Barragán, Gil, Gayá.

    Rozhodca: Velasco – Alonso, Álvarez