Getafe – Barcelona 0:0 (kon.) | Valencia – Rayo Vallecano 3:0 (kon.) | Córdoba – Levante 0:0 (kon.)
Malaga – Vigo 1:0 (kon.)
koniec
Getafe CF
0:0 (0:0)
FC Barcelona
Sobota 13.12.2014, 16:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Už to vyzerá na deľbu bodov, lopta je totiž v moci domácich a ďaleko od ich brány. Domáci si dokonca ešte vypracovali šancu smerom dopredu, ale rozhodca odpískal koniec počas útočnej akcie!
     
    90
    Diego Castro v šestnástke dokonca manévroval medzi obrancami a ešte priťukol Leonovi. Ten spadol, diváci chceli penaltu, rozhodca nie.
     
    81
    Adriano ešte príde na strane hostí do hry, vymenil Daniho Alvesa.
     
    79
    Pedro dohral, vymenil ho na ihrisku El Haddadi.
     
    77
    Yoda prenecháva miesto Pedrovi Leonovi, to je posledná zmena Getafe v zápase.
     
    72
    Zásah hostí visí vo vzduchu, to sa nateraz ubránilo aj centru na zadnú žrď. Tam číhal Suarez, obrana mu pred nosom odkopla na roh.
     
    70
    Diego Castro vymieňa Lafitu, ktorý dnes odviedol kus práce a bol blízku ku gólu.
     
    69
    Messi hlavičkou zakončil center Albu z hranice bieleho bodu, šlo to nad. Druhý polčas je určite bohatší na gólové šance a je sa na čo dívať.
     
    67
    Rakitič napokon v zápase končí, strieda ho Iniesta.
     
    66
    Prvú kartu v zápase inkasuje Sarabia za faul na Messiho.
     
    62
    Vazquez prišiel do diania hry, keď vystriedal Sammira.
     
    60
    Messi pri ďalšom priamom kope, hoci z horšej pozície skúsil prízemnú a prudkú ranu. Guaita aj s pomocou tváre odvrátil na roh, z ktorého tiež nezapršalo.
     
    53
    Messi krásnou strelou opečiatkoval brvno! Guaita nemal nárok, len očami vytláčal jeho projektil, skóre sa v každom prípade nemení ani z dorážky.
     
    50
    Lafita opäť využil svoju šikovnosť a rýchlosť, ranou spoza šestnástky vyskúšal pozornosť Brava a poslal mu aspoň do stredu brány sympatický pozdrav.
     
    49
    Messi posielal krásnu loptu z hĺbky poľa na Xaviho, ktorému chýbala dlhšia noha na to, aby prekonal Guaity. V každom prípade pekný futbalový moment.
     
    42
    Suarez sa opäť pekne uvoľnil a Xavi pätičkou pred brankárom takmer prekvapil všetkých naokolo. S tečom to napokon Guaita zvládol.
     
    35
    Lafita sa presadil individuálnou akciou proti dvojici hráčov napriek tomu, že nikoho okolo seba zo svojich kolegov nemal a skúsil aj vystreliť. Bravo sa natiahol ako mohol a loptu len s námahou vytlačil na roh!
     
    28
    Xavi málokedy strieľa spoza šestnástky, teraz to predsa len skúsil. Mieril iba nad bránu, čo Guaitu nemohlo vyrušiť z pokoja.
     
    22
    A podobne sú na tom aj domáci, ktorí sa takisto rútili do šance a po zásahu lopty do ruky Daniho Alvesa sa tiež mohla a určite aj mala kopať penalta. Ani v tomto prípade arbiter nepískal.
     
    19
    Domáci sa opäť dopustili chýb v rozohrávke a Guaita len vyboxoval centrovanú loptu. Tú mieril nepresne Pedro, tečom ju takisto do siete nedopravil zblízka ani Suarez!
     
    18
    Obrancovia Getafe sa nedohodli, kto odkopne loptu z nebezpečnej zóny preč a preto Messi na hranici bieleho bodu mal priestor na strelu. Guaita mal pre zmenu šťastie, že hviezda mierila len slabo a do stredu.

    Filip Kubaliak

    Góly:

    Karty:   66. Sarabia (GET)


    Getafe CF: Guaita – Valera, Naldo, Velázquez, Alexis, Yoda (77. Pedro Leon), Lacen, Sarabia, Michel, Lafita (70. Diego Castro), Sammir (62. Vazquez).
    Náhradníci: Pedro Leon, Alvaro, Codina, Baba, Diego Castro, Vigaray, Vazquez.

    FC Barcelona: Bravo – Piqué, Rakitič (67. Iniesta), Busquets, Xavi, Pedro (79. El Haddadi), Suárez, Messi, Alba, Dani Alves (81. Adriano), Mathieu.
    Náhradníci: Ter Stegen, A. Iniesta, Rafinha, Mascherano, Bartra, Adriano, El Haddadi.

    Rozhodca: Vicandi Garrido