Getafe – Barcelona 0:0 (kon.) | Valencia – Rayo Vallecano 3:0 (kon.) | Córdoba – Levante 0:0 (kon.)
Malaga – Vigo 1:0 (kon.)
koniec
Getafe CF
0:0 (0:0)
FC Barcelona
Sobota 13.12.2014, 16:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Mužstvo so slabou formou privíta to s nespochybniteľnou. Hovoríme o pokračovaní 15. kola španielskej Primery División, keď Getafe privíta giganta z Barcelony. Tri body by si mali odniesť hráči na Nou Camp celkom jednoznačne, ale o prekvapenia nebýva núdza ani počas podobných zápasov mačky s myšou.
     
    Domácim sa skutočne nedarí a v posledných štyroch dueloch získali len dva body. Pred vlastnými fanúšikmi zhodne remizovali aj prehrali, rovnako to tak bolo aj vonku. V tabuľke sa tak zošmykli až na 12. miesto, pritom dovtedy ťahali solídnu bilanciu.
     
    Druhý najhorší útok na vlastnom ihrisku takisto nie je vizitka, ktorá by mala Barcelone naháňať strach. Znamená to len štyri presné zásahy a vôbec, celkovo zaknihovalo Getafe len jedenásť gólov tejto sezóne. Horšie je na tom už len Granada (8). Barca tak bude jasným favoritom, v jej prospech hovorí aj vzájomná bilancia duelov.
     
    Zatiaľ vydarený týždeň budú chcieť hráči Barcelony pretaviť vo finálnu bodku, zápasom na ihrisku Getafe. Postup v Lige majstrov z prvého miesta potvrdili všetky tri najväčšie útočné hviezdy tímu, jedna z nich ale na ihrisku outsidera nebude môcť hrať. Brazílčan Neymar zápas vynechá pre problémy s členkom.
     
    On a jeho spoluhráči už veľmi dobre vedia, že tri body si Real v zápase s Almeriou uchmatol a navýšil náskok. Nič iné, ako ďalšie víťazstvo si teda Blaugranas nemôžu pripustiť. A najlepšie by bolo aj s gólmi Messiho, keďže CR7 pridal ďalšie dva zásahy. Hostia si budú chcieť pripísať piatu výhru v rade, ale vonku vyhrali naposledy o viac ako jeden gól ešte pred dvomi mesiacmi.
     
    Vzájomné zápasy majú celky pestré, s dominanciou Barcelony. Tá vyhrala zo siedmich prípadov šesťkrát, na konci minulej sezóny sa duel skončil remízou 2:2. Nechajme sa prekvapiť, či sa Getafe podarí rozbehnutého favorita zastaviť. Hrať sa začne od 16.00.
     
    -33
    Úvodné zostavy:

    Getafe CF: Guaita – Valera, Naldo, Velázquez, Alexis, Yoda, Lacen, Sarabia, Michel, Lafita, Sammir (63. Vazquez).
    Náhradníci: Pedro Leon, Alvaro, Codina, Baba, Diego Castro, Vigaray, Vazquez.

    FC Barcelona: Bravo – Piqué, Rakitič, Busquets, Xavi, Pedro, Suárez, Messi, Alba, Dani Alves, Mathieu.
    Náhradníci: Ter Stegen, A.Iniesta, Rafinha, Mascherano, Bartra, Adriano, El Haddadi.

    Rozhodca: Vicandi Garrido.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Favorit zápasu otvoril dnešné meranie síl výkopom, nastúpil v tmavoružovch dresoch.
     
    2
    Domáci hrajú v modrom, hneď v úvode je hra prerušená pre patálie Pedra. Mal by byť v poriadku.
     
    3
    Vicandi Garrido je hlavným rozhodcom zápasu, snáď bude mať všetko pod palcom tak, ako by to malo podľa pravidiel byť.
     
    4
    Prvý útok domácich zastavil Dani Alves, ktorý si poradil s brejkom protihráča a nič nebezpečné nedovolil.
     
    5
    Aj Guaita radšej stiahol vysokú loptu smerujúcu kamsi do priestoru epicentra pred bránou, aby nenarobil zbytočné komplikácie.
     
    6
    Tímy v strede ihriska bojujú o každú loptu, postupne sa oťukávajú a rozbiehajú.
     
    7
    Lafita opäť číhal na dlhú loptu za obranou, teraz ho Dani Alves nestihol. Skôr bol pri situácii Bravo a všetko zahasil.
     
    8
    Suárez si vypýtal faul z ľavej strany, čo znamená zaujímavý priamy kop s Messim pri lopte.
     
    9
    Obrana na jeho center zareagovala okamžite a pružne, čo Guaitovi zabezpečilo pohodlie bez nutnosti zasahovať.
     
    10
    Domáci naznačili celkom sebavedomé počínanie, možno z toho bude dráma ako včera v Almerii, kde Real nemal dlho veci pod kontrolou.
     
    11
    Zatiaľ sa k lopte Messi či Suarez priliš nedostali, defenzíva modrých pracuje spoľahlivo.
     
    12
    Mathieu na druhej strane mal čo robiť, aby s Danim Alvesom zastavil Lafitu, ktorý sa takmer prebil do šestnástky a do dobrej šance na strelu.
     
    13
    Tímy ešte nevyslali na bránu a vlastne celkovo ani jednu strelu, Suarez mohol niečo vyťažiť z riskantnej malej domov obrany. Guaita to napokon zvládol.
     
    14
    Suarez sa nemohol pozerať na to, že ešte nedostal poriadny priestor na strelu a preto ju zobral na starosť a pálil prudko. A i zbrklo a preto to letelo vysoko nad.
     
    15
    Barca má 75%-tné držanie lopty vo svojej moci, napriek tomu Getafe dvakrát skúsilo pohroziť dlhou loptou za obranu a nechýbalo veľa, aby z toho niečo bolo.
     
    16
    Útok Barcelony zastavený ofsajdovou pascou, dostal sa do nej Pedro a nič z toho teda nemohlo byť.
     
    17
    Zrazené lopty a jednoduchá práca pre Guaitu – to bol výsledok momentálnej snahy Blaugranas v ofenzíve. Na vážnejšiu príležitosť čakáme.
     
    18
    Obrancovia Getafe sa nedohodli, kto odkopne loptu z nebezpečnej zóny preč a preto Messi na hranici bieleho bodu mal priestor na strelu. Guaita mal pre zmenu šťastie, že hviezda mierila len slabo a do stredu.
     
    19
    Domáci sa opäť dopustili chýb v rozohrávke a Guaita len vyboxoval centrovanú loptu. Tú mieril nepresne Pedro, tečom ju takisto do siete nedopravil zblízka ani Suarez!
     
    20
    Už ten priebeh hry začína byť pomaly v réžii Barcelony, k slovu sa už dostali oba ofenzívne klenoty. Nateraz bez výsledku.
     
    21
    Barca podniká rýchle prienieky smerom dopredu, teraz si pýtala dokonca aj pokutový kop po reklamovanej ruke. Rozhodca nič také nevidel.
     
    22
    A podobne sú na tom aj domáci, ktorí sa takisto rútili do šance a po zásahu lopty do ruky Daniho Alvesa sa tiež mohla a určite aj mala kopať penalta. Ani v tomto prípade arbiter nepískal.
     
    23
    Na ihrisku teda chvíľu dominovali emócie viac ako zdravý rozum, diskusia pokračovala aj po ďalšej zbrabranej situácii v podaní hostiteľov zápasu.
     
    24
    Piqué faulom zavinil priamy kop, z čoho modrí môžu ťažiť. Prísť môže jdine dlhý center do vápna, keďže vzdialenosť od brány je veľká.
     
    25
    Pískalo sa po útočnom faule, hneď na to nemohol hrať ani Lafita kvôli ofsajdu. To si Barcelona bez problémov doposiaľ vie ustrážiť.
     
    26
    Už niekoľko akcií smerom dopredu totiž domáci nemohli uskutočniť do konca, pretože sa vystavili ofsajdovému postaveniu. Na štadióne momentálne začalo hustejšie pršať, čo tímom môže a nemusí situáciu na ihrisku sťažiť.
     
    27
    Suarezovi sa nepáčilo, že mu obrana nedovolila ísť do šance po dlhej lopte, súpera preto nešportovo sotil. Rozhodca na to nereagoval kartou, len jemným dohovorom.
     
    28
    Xavi málokedy strieľa spoza šestnástky, teraz to predsa len skúsil. Mieril iba nad bránu, čo Guaitu nemohlo vyrušiť z pokoja.
     
    30
    Hra sa častejšie začína prerušovať kvôli ofsajdovému postaveniu, stalo sa to teraz aj Jordimu Albovi, hoci rozhodcovia sa pomýlili.
     
    31
    Doposiaľ teda evidujeme len jednu strelu na bránu, vyslal ju Messi. Nájsť voľného hráča je v tomto dueli zatiaľ viac ako náročná úloha.
     
    32
    Sammir si trúfol po nevydarenej akcii súpera na šprint s Piquém a posielal dlhú loptu pred bránu. Tam ale nikto nebol a defenzíva sa včas sformovala.
     
    33
    Bravo je tak naďalej nerozchytaným a v bráne sa miestami nudí. Aj to by mohla byť voda na mlyn pre domácich, prekvapivou ranou ho možno hneď zaskočia.
     
    34
    Barca drží loptu v 79%-tnom prípade a z tohto pohľadu jednoznačne dominuje. Skôr je to inak o bojovnosti, ako celkovom jasnom postavení na ihrisku v prospech hostí.
     
    35
    Lafita sa presadil individuálnou akciou proti dvojici hráčov napriek tomu, že nikoho okolo seba zo svojich kolegov nemal a skúsil aj vystreliť. Bravo sa natiahol ako mohol a loptu len s námahou vytlačil na roh!
     
    36
    Pekná strela nenašla smer do siete, kopal sa iba roh. Predsa len šlo o najväčšiu šancu pre Getafe a s trochou šťastia sa mohlo ujať vedenia. Štandardku po nepresnej hlavičke potom Barca zládla.
     
    37
    Stále platí, že na bránu Guaitu smerovala len jedna strela. Najmä Messi má veľmi málo priestoru a presadzuje sa len ťažko. V poli chýba kreativita Iniestu, pretože Xavi posledný rok-dva už nie je tým, čím býval.
     
    38
    Saurez je dnes zatiaľ skôr nahrávačom, ako zakončovateľom. Jednu loptu posielal pred bránu Pedrovi, chýbalo ešte center dočiahnuť a zakončiť.
     
    39
    Domáci by potrebovali udržať bezgólový stav minimálne do polčasu, aby mali akú takú nádej na body v tom druhom.
     
    40
    Pomôcť by im v tom mohlo aj počasie, ktorá sa čím ďalej tým viac zhoršuje a technickému futbalu rozhodne nepraje.
     
    41
    Barca opäť len nepresným centrom odovzdala loptu súperovi a veľa toho Guaita teda riešiť nemusel.
     
    42
    Suarez sa opäť pekne uvoľnil a Xavi pätičkou pred brankárom takmer prekvapil všetkých naokolo. S tečom to napokon Guaita zvládol.
     
    43
    Dnes neviditeľný Rakitič skúsil strelu spoza vápna, mieril dobré dva metre vedľa. Hoci to z týchto vzdialeností vie, tentoraz to nevyšlo.
     
    44
    Barca to skúša stredom ihriska a odtiaľ sa góly dávajú len po veľkej húževnatosti súperov smerom dopredu. Aj preto sa veľké šance príliš nerodili.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Gól sme v prvom polčase nevideli, blízko k nemu mali rovnako oba tímy. Domáci po šanci Lafitu, keď sa pekne uvoľnil, na druhej strane mieril slabou strelou Messi len do stredu. Potom Rakitič mieril mimo a Pedrovi či Xavimu takisto chýbala presnosť. Aj preto sme zatiaľ gól v Getafe nevideli a duel je naďalej otvorený. O pätnásť minút sa opäť prihlásime, nasleduje prestávke.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Opäť sme v plnom prúde duelu v Getafe, kde o body bojuje favorit z Barcelony.
     
    48
    Cez prestávku sa počasie trochu umúdrilo a neprší husto tak, ako na konci prvého dejstva. Snáď to pomôže krajšiemu priebehu hry.
     
    49
    Messi posielal krásnu loptu z hĺbky poľa na Xaviho, ktorému chýbala dlhšia noha na to, aby prekonal Guaity. V každom prípade pekný futbalový moment.
     
    50
    Lafita opäť využil svoju šikovnosť a rýchlosť, ranou spoza šestnástky vyskúšal pozornosť Brava a poslal mu aspoň do stredu brány sympatický pozdrav.
     
    51
    Térneri si striedania zatiaľ nechali na horšie časy, hrá sa teda v pôvodnom zložení ako od začiatku duelu na oboch stranách.
     
    52
    Messi si vypýtal faul po kontakte pred šestnástkou a teda sa asi z dvadsiatich metrov chystá zaujímavý priamy kop.
     
    53
    Messi krásnou strelou opečiatkoval brvno! Guaita nemal nárok, len očami vytláčal jeho projektil, skóre sa v každom prípade nemení ani z dorážky.
     
    54
    Guaita sa takmer už lúčil s čistým kontom, ale futbalový anjel mu zachránil kožu a Barca sa nedostala do vedenia ani po tejto obrovskej šanci na zmenu skóre.
     
    55
    Suarez si robil priestor na strelu vo vápne, obrana mu ho trochu dopriala, no nie natoľko, aby mal brankár problém s jeho zakončením.
     
    56
    Barca sa do súpera pustila dravým spôsobom a cíti, že je blízko k prvému zásahu, ktorý by situáciu viac ujasnil a vkryštalizoval do ďalších minút.
     
    57
    Domáci sa teda zubami nechtami bránia a stále majú na dosah dobrý výsledok s gigantom. Ten ak by dnes stratil, skomplikoval by si boj o druhú priečku s Atleticom.
     
    58
    Suarez sa opäť oprel do lopty, lenže zase mieril len nepresne a vysoko nad. Bolo to z poriadnej diaľky, odkiaľ mu to padalo snáď len v Liverpoole.
     
    59
    Stále to nie je ono a aj preto sa začal za čiarou rozcvičovať Andrés Iniesta. Čoskoro zrejme naskočí do hry vmenou za Xaviho.
     
    60
    Messi pri ďalšom priamom kope, hoci z horšej pozície skúsil prízemnú a prudkú ranu. Guaita aj s pomocou tváre odvrátil na roh, z ktorého tiež nezapršalo.
     
    61
    Stále otvorený duel pokračuje naďalej v réžii Barcelony. Napriek tomu je stav priaznivejší pre domácich a polhodiny pred koncom majú nádej aspoň na bod.
     
    62
    Vazquez prišiel do diania hry, keď vystriedal Sammira.
     
    63
    Od obrancov Getafe sa lopta často odráža ako od steny a preto je kombinácia v podobe Barcelony neúspešná v každom možnom prieniku dopredu.
     
    64
    Piqué sa ocitol v šanci po vyvezení lopty, skúsil aj strelu, no len trafil Suareza a Guaita nemal prácu.
     
    65
    Domáci sa po dlhej dobe dostali dopredu, získali dokonca rohový kop. Obrana Barcelony musela situáciu riešiť a potom to dopadlo pre nich dobre, keďže sa pískal útočný faul súpera.
     
    66
    Prvú kartu v zápase inkasuje Sarabia za faul na Messiho.
     
    67
    Rakitič napokon v zápase končí, strieda ho Iniesta.
     
    68
    Getafe to skúša skôr na náhodu a po stranách, kde šťastie chce na svoju stranu prikloniť jeden brejkový typ hráča. Nekonči to však podľa predstáv.
     
    69
    Messi hlavičkou zakončil center Albu z hranice bieleho bodu, šlo to nad. Druhý polčas je určite bohatší na gólové šance a je sa na čo dívať.
     
    70
    Diego Castro vymieňa Lafitu, ktorý dnes odviedol kus práce a bol blízku ku gólu.
     
    72
    Zásah hostí visí vo vzduchu, to sa nateraz ubránilo aj centru na zadnú žrď. Tam číhal Suarez, obrana mu pred nosom odkopla na roh.
     
    73
    Z tejto štandardky sa šanca nezrodila, Getafe naďalej odoláva a za heroický výkon by si bod zaslúžilo.
     
    74
    Začína to byť okrem skúšania prekonať pevnej defenzívy aj mierne bezradné zo strany Barcelony, no aj vo Valencii to dlho bol stav bez gólu a napokon si tri body favorit vydrel.
     
    75
    Času je preto ešte dostatok, aj keď Getafe statočne odoláva. Samo dopredu ide len sporadicky, keď plánuje využiť nepozornosť v rozohrávke rýchlym prechodom do útoku.
     
    76
    Guaita si prišiel po center Daniho Alvesa, ktorý nenašiel Suareza a preto ani teraz sa skóre meniť nebude. Suarez hneď na to skúsil cez seba prekvapiť brankára, loptu naňho mieril Pedro. Tiež bez úspechu.
     
    77
    Yoda prenecháva miesto Pedrovi Leonovi, to je posledná zmena Getafe v zápase.
     
    78
    Prostredkom to jednoducho nejde, to si Barcelona zrejme stále neuvedomuje a skúša to aj napriek tomu týmto spôsobom. Guaita následne zariskoval a vyšiel von z brány, no včas napokon odkopol do bezpečia.
     
    79
    Pedro dohral, vymenil ho na ihrisku El Haddadi.
     
    80
    Pedro dnes nepredviedol výkon hodný jeho mena a viac v ofenzíve ukázal skôr taký Jordi Alba. Vyprodukoval totiž viacero nepresností.
     
    81
    Adriano ešte príde na strane hostí do hry, vymenil Daniho Alvesa.
     
    83
    Iniesta mieril prudkú ranu po odraze od obrancov, ale nastrelil len práve ich a k Guaitovi to ani nedošlo.
     
    84
    Hostí zrejme poriadne vyšťavil zápas v Lige majstrov, rozhodne to nie je ten tím, ktorý poznáme z Nou Campu. Množstvo nepresností, málo pohody na kopačkých a stále bezgólový stav.
     
    85
    Barca momentálne nie je pri lopte, nemá tlak pred bránou. Umne ju drží domáci tím a ešte dokonca hrozí útočnou aktivitou.
     
    86
    Získalo rohový kop po zásahu Piquého v sklze, Bravo a spol. musí byť v plnej pohotovosti. Viacerí Katalánci by zrejme už najradšej boli v šatni.
     
    87
    Center Pedra Leona Bravo stiahol bez problémov, poslal svojich dopredu. Navyše sa pískal útočný faul v strede poľa od El Haddadiho, takže opät lopta pre Getafe.
     
    88
    Vpredu ostáva aj Gerard Piqué, hostia to už budú skúšať rôznymi spôsobmi a skúsia vabank. Messi mal dnes minimum lôpt.
     
    89
    Črtá sa teda prekvapenie a nepríjemná strata pre Kataláncov, ťažký duel s Getafe je takmer na konci a stále bez gólu na jednei či druhej strane.
     
    90
    Diego Castro v šestnástke dokonca manévroval medzi obrancami a ešte priťukol Leonovi. Ten spadol, diváci chceli penaltu, rozhodca nie.
     
    90+1
    Nadstavujú sa ešte 4 minúty.
     
    90+2
    Piqué v šestnástke číhal s kolegami na vysokú loptu medzi obrancami, Guaita to včasným vybehnutím zvládol a komplikácie nedopustil.
     
    90+3
    Hostia pri lopte, získali ešte aj priamy kop. Môže to znamenať rozhodnutie o výsledku, faul si vypýtal Messi.
     
    90+4
    Xavi neposlal presnú loptu do šestnástky, včas odvrátil hlavičkou Naldo. Neujal sa ani Iniestov center, s ktorým si pre zmenu poradil brankár Guaita.
     
    90+4
    Už to vyzerá na deľbu bodov, lopta je totiž v moci domácich a ďaleko od ich brány. Domáci si dokonca ešte vypracovali šancu smerom dopredu, ale rozhodca odpískal koniec počas útočnej akcie!
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Gól v Getafe nepadol ani po zmene strán a Barcelona stratila dva body! Pevná defenzíva domácich nepustila Messiho a spol. do jasnej šance na gól, tú najväčšiu síce spálil hviezdny Argentínčan strelou do brvna, no bolo to z priameho kopu. Nepresadil sa ani Suarez či po prestávke nasadený Iniesta. Domáci si za bojovný výkon minimálne bod zaslúžili a nakoniec ho aj získali. Z výsledku sa teda tešia aj oba madridské celky a ja už len ďakujem za sledovanie, zostaňte nám verní. (17:50:28)

    Filip Kubaliak

    Góly:

    Karty:   66. Sarabia (GET)


    Getafe CF: Guaita – Valera, Naldo, Velázquez, Alexis, Yoda (77. Pedro Leon), Lacen, Sarabia, Michel, Lafita (70. Diego Castro), Sammir (62. Vazquez).
    Náhradníci: Pedro Leon, Alvaro, Codina, Baba, Diego Castro, Vigaray, Vazquez.

    FC Barcelona: Bravo – Piqué, Rakitič (67. Iniesta), Busquets, Xavi, Pedro (79. El Haddadi), Suárez, Messi, Alba, Dani Alves (81. Adriano), Mathieu.
    Náhradníci: Ter Stegen, A. Iniesta, Rafinha, Mascherano, Bartra, Adriano, El Haddadi.

    Rozhodca: Vicandi Garrido