Burnley – Southampton 1:0 (kon.) | Chelsea – Hull City 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Stoke City 1:1 (kon.)
Leicester – Manchester City 0:1 (kon.) | Sunderland – West Ham 1:1 (kon.) | West Bromwich – Aston Villa 1:0 (kon.)
Arsenal – Newcastle 4:1 (kon.)
koniec
Leicester City
0:1 (0:1)
Manchester City
Sobota 13.12.2014, 16:00 • King Power Stadium (Leicester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    79
    Na trávnik sa dostáva i neslávne známy Anthony Knockaert, ktorý svojho času z pokutového kopu odmietol baráž o Premier League. Pozíciu mu prepustil Drinkwater.
     
    78
    Manchester City pokračuje v časovej údržbe, no Joe Hart to teraz pri rozohrávke preháňa a od Jona Mossa vidí žltú kartu.
     
    77
    Vincent Kompany sa dnes vrátil do hry po trojzápasovej absencii, no štvrťhodinu pred koncom musí vynútene striedať. Pre svalové zranenie ho nahrádza Demichelis.
     
    74
    Zmena i na hosťujúcej strane, kde sa v bledomodrom drese už pripravuje Jesús Navas. Miesto mu prepustil jeho krajan Pozo.
     
    73
    Na trávnik prichádza i kmeňový hráč Manchestru United Nick Powell, ktorý na hracej ploche nahradí pôvodne jediného útočníka Líšok Vardyho.
     
    70
    Prvým potrestaným hráčom zápasu sa dvadsať minút pred koncom stáva Samir Nasri, ktorý pri postrannej čiare zablokoval rozohrávku voľného kopu v podaní Mahreza.
     
    64
    Jeff Schlupp sa dnes na ľavej strane zálohy príliš nepredviedol a po vyše polhodine hry tak poslušne uvoľňuje miesto pre najlepšieho strelca Líšok Leonarda Ullou.
     
    60
    Po hodine hry končí v zápase doposiaľ jediný strelec dnešného zápasu Frank Lampard, ktorého na zelenom koberci nahradí bojovník James Milner.
    Frank LAMPARD - 0:1
     
    40
    Manchester City dal gól!
    Tak a je to tu! Citizens síce nijak zvlášť neexcelovali, netlačili, no napriek tomu sa ujímajú vedenia. Elán Líšok sa možno veľmi rýchlo vytratí a bude po zápase. Samir Nasri na ľavej strane šestnástky povyzvŕtal dvojicu hráčov Leicestru, čím na seba naviazal ďalších dvoch približujúcich sa zadákov. Práve cez nich posielal loptu presne do stredu malého vápna, kde sa ocitol osamotený FRANK LAMPARD, ktorý zblízka prekonal beznocného Hamera. Na King Power Stadium víťazia skúsenosti, favorit sa ujíma vedenia!
     
    32
    Ani som to nedopísal a tá prvá gólová príležitosť Manchestru City konečne prišla. Frank Lampard na hranici šestnástky krásnou pätou prehadzoval loptu do strany pre Davida Silvu. Ten si namiesto centru na dobre postaveného Poza zvolil prihrávku pod seba, kde sa na hranici pokutového bodu pohyboval Yaya Touré. Silový stredopoliar si prebral loptu na pravačku a následne zamieril k ľavému dolnému rohu domácej bránky. Náhradník Ben Hamer sa ale presúval včas a pekne vyrazil do strany. Pokračujeme bez gólov.
     
    23
    Estebanovi Cambiassovi teraz veľa nechýbalo, aby nachytal Joea Harta na hruškách! Argentínsky mazák rozohrával priamy voľný kop z vyše dvadsiatich piatich metrov. Väčšina hráčov hostí vrátane anglickej gólmanskej jednotky čakala center do klbka hráčov, no Cambiasso to vymyslel inak. Loptu poslal s poriadnou razanciu cez múr a takmer dokonale trafil k ľavej žrdi. Tú minul len o niekoľko decimetrov, Neskoro sa presúvajúci Hart si mohol zhlboka vydýchnuť.
     
    -5
    Ešte pred úvodným výkop tu máme jednu zmenu na strane Manchestru City, ktorému sa počas rozcvičky zranil hrotový útočník Edin Džeko. Na jeho mieste sa tak pri Aguerovej neúčasti od úvodu stretnutia objaví mladý Španiel José Ángel Pozo.

    Erik Farkaš

    Góly: 40. Lampard

    Karty:   70. Nasri (MAC), 78. Hart (MAC)


    Leicester City: Hamer – Simpson, Wasilewski, Morgan (C), Konchesky – Mahrez, A. King, Cambiasso, Drinkwater, Schlupp – Vardy
    Náhradníci: A. Smith – Hammond, N. Powell, Moore, Knockaert, M. James, Ulloa
    Manažér: Nigel Pearson (ENG)

    Manchester City: Hart – Sagna, Kompany (C), E. Mangala, Clichy – Fernando, Lampard – Nasri, Y. Touré, D. Silva – Pozo
    Náhradníci: Caballero – Milner, J. Navas, Fernandinho, Kolarov, Demichelis
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    Rozhodca: Jon Moss – L. Betts, D. England – P. Gibbs