Burnley – Southampton 1:0 (kon.) | Chelsea – Hull City 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Stoke City 1:1 (kon.)
Leicester – Manchester City 0:1 (kon.) | Sunderland – West Ham 1:1 (kon.) | West Bromwich – Aston Villa 1:0 (kon.)
Arsenal – Newcastle 4:1 (kon.)
koniec
Leicester City
0:1 (0:1)
Manchester City
Sobota 13.12.2014, 16:00 • King Power Stadium (Leicester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Manchester City splnil na King Power Stadium úlohu favorita, ale nič viac sme z jeho strany nevideli. Jediný gól zápasu strelil v 40. minúte Frank Lampard. V druhom dejstve už bledomodrí iba udržiavali svoje vedenie, márny Leicester sa na nič nezmohol. Bodový rozdiel na vedúcich priečkach Premier League sa teda nemení. Líšky strácajú na záchranu už päť bodov. (18:04:42)

     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Dlhá lopta do šestnástky našla Ullou, ktorý z otočky akrobaticky zakončoval vysoko nad bránku. To bude zrejme koniec domácim nádejám.
     
    90+3
    Mahrez sa na krídle nepresadzuje cez Sagnu, ale Leicester ešte zostane na polovici súpera. Bude to out.
     
    90+2
    Do otvorenej obrany sa snažil vniknúť Francúz Samir Nasri, ktorý si ale preberal prihrávku v postavení mimo hru.
     
    90+1
    Hart sa však nikam neponáhľa. Musí si dať ale pozor, keďže už má jednu žltú kartu. Jon Moss ho má poznačeného.
     
    90
    V úvode päťminútového nadstavenia tu bol ešte rohový kop pre Leicester, ktorý ale zostal odvrátený. Každopádne, do konca je ešte času dosť.
     
    88
    Predchádzajúcu minútku nám pokrylo ošetrovanie Fernanda. Citizens i takýmto spôsobom šetria dôležité sekundičky.
     
    86
    Na druhej strane sa po Fernandovom faule kopal priamy kop, no King napálil loptu priamo do dobre postaveného múru City.
     
    84
    Yaya Touré teraz kľučkoval na hranici veľkého vápna, nakoniec stačil i vystreliť, no jeho pokus smeroval mimo priestoru troch žrdí.
     
    82
    Rohový kop spôsobilo zlyhanie komunikácie medzi Mangalom a Hartom. Ani táto štandardka ale ohrozenie vedenia hostí nepriniesla.
     
    81
    Mangala ale dokázal odhlavičkovať loptu do bezpečia. Manchester City sa poľahky bráni. Krátko nato tu ale bude ďalší roh pre Foxes.
     
    80
    Žeby sa Leicester City začal nadychovať? Po Ullovej zrazenej strele z otočky tu bude rohový kop pre Líšky.
     
    79
    Na trávnik sa dostáva i neslávne známy Anthony Knockaert, ktorý svojho času z pokutového kopu odmietol baráž o Premier League. Pozíciu mu prepustil Drinkwater.
     
    78
    Manchester City pokračuje v časovej údržbe, no Joe Hart to teraz pri rozohrávke preháňa a od Jona Mossa vidí žltú kartu.
     
    77
    Vincent Kompany sa dnes vrátil do hry po trojzápasovej absencii, no štvrťhodinu pred koncom musí vynútene striedať. Pre svalové zranenie ho nahrádza Demichelis.
     
    76
    Tak, ale toto je veľmi nepríjemná správa pre Manuela Pellegriniho a celý Manchester City. Vincent Kompany zostáva ležať s natiahnutý svalom.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom sledujeme na King Power pokračujúcu údržbu Manchestru City, ktorý stále vedie o gól.

     
    74
    Zmena i na hosťujúcej strane, kde sa v bledomodrom drese už pripravuje Jesús Navas. Miesto mu prepustil jeho krajan Pozo.
     
    73
    Na trávnik prichádza i kmeňový hráč Manchestru United Nick Powell, ktorý na hracej ploche nahradí pôvodne jediného útočníka Líšok Vardyho.
     
    72
    Lopta síce smerovala na dobrého hlavičkára Wesa Morgana, no domáci kapitán posielal loptu len nad seba.
     
    71
    Hostia teraz môžu mať i väčšie problémy, pretože Leicester bude z ľavej strany ihriska rozohrávať rohový kop.
     
    70
    Prvým potrestaným hráčom zápasu sa dvadsať minút pred koncom stáva Samir Nasri, ktorý pri postrannej čiare zablokoval rozohrávku voľného kopu v podaní Mahreza.
     
    69
    Chelsea sa mimochodom ujala už dvojgólového vedenia a svoj náskok na čele tabuľky si určite potvrdí. O jeho nezmenenie sa teraz snaží Manchester City.
     
    68
    Rozohrával ho David Silva, no loptu na bližšej žrdi odvracal pozorný Wes Morgan. Stav 0:1 sa nebude meniť ani v tomto prípade.
     
    67
    Dobrá práca Wasilewskeho v šestnástke, ktorý hlavou odvracal center z pravej strany od Jamesa Milnera. Roh pre Citizens.
     
    66
    Manchester City profesorským spôsobom kontroluje svoje vedenie. Leicester zatiaľ nedokáže pritlačiť na favorita.
     
    65
    Pred nami je aj s nadstaveným časom ešte necelá polhodina hry. Momentálne sa na King Power Stadium futbalom práve nebavíme.
     
    64
    Jeff Schlupp sa dnes na ľavej strane zálohy príliš nepredviedol a po vyše polhodine hry tak poslušne uvoľňuje miesto pre najlepšieho strelca Líšok Leonarda Ullou.
     
    63
    Bledomodrí budú zrejme čakať na postupné otváranie defenzívnych okienok Foxes, ktorí skrátka budú musieť časom riskovať.
     
    62
    Manchester City sa ani teraz nejde v snahe o strelenie druhého gólu pretrhnúť. Leicester City zas na viac proti tomuto súperovi asi nemá.
     
    61
    Jedná sa vôbec o prvú zmenu v zostavách oboch mužstiev. Pri postrannej čiare sa už ale pripravuje aj Leonardo Ulloa, najlepší strelec Líšok.
     
    60
    Po hodine hry končí v zápase doposiaľ jediný strelec dnešného zápasu Frank Lampard, ktorého na zelenom koberci nahradí bojovník James Milner.
     
    59
    Aj tak to ale zatiaľ bola najvýraznejšia príležitosť druhého polčasu. Gólom to ale skončiť pri nepodarenom spracovaní nemohlo.
     
    58
    Skorej, než o strelu sa jednalo o nepodarené spracovanie španielskeho dirigenta. Pokračujeme za stavu 0:1.
     
    57
    Samir Nasri sa teraz dokázal vymaniť ofsajdovej pasci domácich, následne prihrával do šestnástky pre Silvu, ktorý ale prudkú loptu neumiestnil do siete.
     
    56
    Mahrez sa v ofenzívnej akcii na pravej strane nedokázal pretlačiť do vápna cez dobre brániaceho Fernanda.
     
    54
    Na King Power Stadium sa i naďalej bubnuje a fandí, uvidíme dokedy. Fans Líštok už taktiež dochádza s výkonmi mužstva trpezlivosť.
     
    52
    Yaya Touré sa teraz veľmi srdnato tlačili do šance. Dokonca až tak, že si proti Koncheskemu na pravej strane pomohol útočným faulom.

     
    50
    Uvidíme dokedy s ním bude mať majiteľ klubu Vichai Srivaddhanaprabha trpezlivosť. Leicester sa potrebuje nutne chytiť.
     
    49
    Nigel Pearson i dnešné stretnutie sleduje v pozícii pozorovateľa na tribúne. Aj toto je anglickému manažérovi často vytýkané.
     
    48
    Následný voľný kop domácim Líškam príliš nevyšiel. Do bezpečia odvracal loptu defenzívny štít Fernando.
     
    47
    David Silva po druhýkrát podráža na ľavej strane Mahreza a rovnako ako Simpson odchádza od Mossa s posledným varovaním.
     
    46
    Na King Power Stadium začalo druhé dejstvo, v ktorom budeme pokračovať v nezmenených zostavách na oboch stranách.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    Úvodné dejstvo na King Power Stadium neprinieslo žiaden strhujúci futbal. K videniu boli dve tutovky hostí. Kým Yaya Touré po polhodine hry ešte na Bena Hamera nevyzrel, Frank Lampard sa už päť minút pred prestávkou nemýlil. Domáci zaujali predovšetkým odvážnym pokusom Cambiassa z priameho kopu, ktorý letel mimo. Favorit tak po polčase vedie v Leicestri tesne 1:0.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Ten zakončoval z veľkej diaľky hlavou Wes Morgan, ktorý posielal loptu len do stredu bránky. Hart v pohode chytá.
     
    44
    Teraz to samozrejme pôjde ešte ťažšie, aj keď Foxes dostávajú výhodu zahrávať rohový kop z pravej strany ihriska.
     
    43
    Manchester City môže prakticky pokračovať v tom, čo hral i doteraz. Domáci sa napriek eufórii presadzovali len veľmi ťažko.
     
    42
    Teraz bude nesmierne zaujímavé sledovať reakciu Leicestru City. Foxes sa doteraz prezentovali sympatickou hrou.
    Frank LAMPARD - 0:1
     
    40
    Manchester City dal gól!
    Tak a je to tu! Citizens síce nijak zvlášť neexcelovali, netlačili, no napriek tomu sa ujímajú vedenia. Elán Líšok sa možno veľmi rýchlo vytratí a bude po zápase. Samir Nasri na ľavej strane šestnástky povyzvŕtal dvojicu hráčov Leicestru, čím na seba naviazal ďalších dvoch približujúcich sa zadákov. Práve cez nich posielal loptu presne do stredu malého vápna, kde sa ocitol osamotený FRANK LAMPARD, ktorý zblízka prekonal beznocného Hamera. Na King Power Stadium víťazia skúsenosti, favorit sa ujíma vedenia!
     
    39
    Mahrez nedokázal odcentrovať z pravej strany cez Clichyho, Leicester sa znovu zaťahuje späť na vlastnú polovicu.
     
    38
    Pozo hral teraz na polovici ihriska rukou, šanca na úvodný gól z toho pre hostí nebude. Španiel sa snažil vypichnúť rozohrávku Koncheskeho.

     
    36
    Vyvrátiť sa to na pravej strane snažil Samir Nasri, ktorý ale po Lampardovej prihrávke ťažil z nedovoleného postavenia mimo hru.
     
    35
    Možno i taká, ako keď tu zakopol mestský rival Manchester United. City sa tu trápi minimálne rovnako. Líšky to na manchesterské tímy vedia.
     
    34
    Snáď sa už Manchester City rozbehne, pretože doteraz to bola na King Power Stadium celkom nuda. Škoda, že Leicester neotvoril skóre, to by bola jazda.
     
    32
    Ani som to nedopísal a tá prvá gólová príležitosť Manchestru City konečne prišla. Frank Lampard na hranici šestnástky krásnou pätou prehadzoval loptu do strany pre Davida Silvu. Ten si namiesto centru na dobre postaveného Poza zvolil prihrávku pod seba, kde sa na hranici pokutového bodu pohyboval Yaya Touré. Silový stredopoliar si prebral loptu na pravačku a následne zamieril k ľavému dolnému rohu domácej bránky. Náhradník Ben Hamer sa ale presúval včas a pekne vyrazil do strany. Pokračujeme bez gólov.
     
    31
    Za nami je už polhodina hry, stále čakáme na úvodnú šancu Manchestru City! Leicester zatiaľ pohrozil dvakrát, ale o tutovky sa nejednalo.
     
    30
    Pozo šiel do ťažkého súboja s Hamerom, ktorý vyboxoval loptu za šestnástku, aby sa následne vrátil i pri Lampardovej strele z druhej vlny. Dobrá práca domáceho náhradníka.
     
    29
    Prvú zaujímavú pozíciu na rozohratie voľného kopu teraz dostáva i Manchester City. Ako s tou šancou naloží?
     
    28
    Leicester i naďalej zlostí svojho súpera agresívnym pojatím hry. Simpson teraz centroval z pravej strany, no jeho center zastavil Kompany.

     
    26
    Ten letel na hlavu Drinkwatera, ktorý sa ale vo vzduchu proti Tourému nepresadil. Hrať môže znovu Manchester City.
     
    25
    David Silva následne na hrane žltej karty zastavil Mahreza a Leicester dostáva ďalšiu príležitosť na rozohratie voľného kopu.
     
    23
    Estebanovi Cambiassovi teraz veľa nechýbalo, aby nachytal Joea Harta na hruškách! Argentínsky mazák rozohrával priamy voľný kop z vyše dvadsiatich piatich metrov. Väčšina hráčov hostí vrátane anglickej gólmanskej jednotky čakala center do klbka hráčov, no Cambiasso to vymyslel inak. Loptu poslal s poriadnou razanciu cez múr a takmer dokonale trafil k ľavej žrdi. Tú minul len o niekoľko decimetrov, Neskoro sa presúvajúci Hart si mohol zhlboka vydýchnuť.
     
    22
    Yaya Touré teraz v súboji s Kingom taktiež pritvrdil a pre Leicester City tu teda bude zaujímavý priamy kop z veľkej diaľky.
     
    21
    Manchester City sa stále nedokáže presadzovať. Zatiaľ do od Pellegriniho zverencov nie je dobré predstavenie. Foxes sú stále v hre.
     
    20
    Pravý anglický obranca tentokrát čisto a veľmi úspešne, keď na kraji šestnásty dokázal zbaviť kúzla kľučkujúceho Davida Silvu.
     
    19
    Danny Simpson si celkom hlasným spôsobom pýta o prvú žltú kartu v zápase. Po faule na Silvu dostáva od Mossa posledné varovanie.
     
    18
    Leicester znovu pritlačil na polovici súpera, kde sa drží vďaka sérii outových vhadzovaní. Zatiaľ to je ale ďaleko od Hartovej bránky.
     
    17
    Najväčšiu šancu na zmenu bezgólového výsledku tak i naďalej mal Jamie Vardy, ktorého strelu v šestnástke zrazil Mangala.

     
    16
    Simpson si na pravej strane pomáhal nedovolene, nasledoval tak voľný kop, ktorý ale priniesol len Tourého koncovku do bloku.
     
    15
    Po štvrťhodine hry tak celkom komfortne drží čisté konto. Favorita ešte Foxes nepustili ani na dostrel Bena Hamera.
     
    14
    Hostia sú zatiaľ nástupom posledného celku tabuľky celkom zaskočení. Leicester hrá zatiaľ veľmi dobrý, agresívny futbal.
     
    13
    Následný roový kop priniesol Wasilewskeho hlavičkovú koncovku, ktorá letela mimo vápno. Líšky sú ale poriadne naštartované!
     
    12
    Jamie Vardy teraz nebezpečne potiahol loptu až do šestnástky, kde sa z pravej strany pokúsil prestreliť Harta na bližšej žrdi. Výborne ho zablokoval Mangala.
     
    11
    Cambiasso teraz nedokázal cez Mangalu prepasírovať loptu do behu pre Vardyho, tak to po odrazenej lopte skúsil sám, ale jeho strela letela podstatne mimo bránku.
     
    10
    Po rýchlej strate lopty tu bol ale Mahrezov center z pravej strany, proti ktorému musel vyštartovať anglický gólman Joe Hart.
     
    9
    Center od rohovej zástavky smeroval na bližšiu žrď, kde ale operoval iba skúsený Frank Lampard. Opäť môže hrať favorit.
     
    8
    Konchesky teraz dobre hľadal v šestnástke Vardyho, ktorý sa už otáčal okolo Mangalu, ale ten stačil odvrátiť loptu na rohový kop.
     
    7
    Podľa rozostavenia najofenzívnejší z nich David Silva teraz operoval medzi stopérmi, odkiaľ rozohrával pre Yayu Tourého.
     
    6
    Trojica David Silva, Yaya Touré a Frank Lampard sa v strede ihriska pohybuje veľmi variabilne. To bude radosť sledovať.
     
    5
    Pozo teraz po „aguerovsky" napádal vysoko rozohrávku Leicestru a gólmana Hamera takmer prinútil k chybičke. Nestalo sa.
     
    4
    Na druhej strane sme zas mohli vidieť rýchly protiútok Leicestru, ktorý ťahal Vardy, no v šestnástke nachádzal iba osamoteného Sagnu.
     
    3
    Manchester ale v závere pohrozil po voľnom kope, ktorý vracal pred bránku Vincent Kompany a Mangalovi následne chýbalo len málo, aby loptu umiestnil do siete.
     
    2
    Hostia od úvodu kontrolujú loptu, no zatiaľ si prihrávajú len v okolí stredovej čiary. Leicester takticky vyčkáva v hlbokej ulite.
     
    1
    Hostia v bledomodrých dresoch práve zahájili dnešné stretnutie. Leicester City naopak v tmavomodrom zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -5
    Ešte pred úvodným výkop tu máme jednu zmenu na strane Manchestru City, ktorému sa počas rozcvičky zranil hrotový útočník Edin Džeko. Na jeho mieste sa tak pri Aguerovej neúčasti od úvodu stretnutia objaví mladý Španiel José Ángel Pozo.

     
    Úvodné zostavy:

    Leicester City: Hamer – Simpson, Wasilewski, Morgan (C), Konchesky – Mahrez, A. King, Cambiasso, Drinkwater, Schlupp – Vardy
    Náhradníci: A. Smith – Hammond, N. Powell, Moore, Knockaert, M. James, Ulloa
    Manažér: Nigel Pearson (ENG)

    Manchester City: Hart – Sagna, Kompany (C), E. Mangala, Clichy – Fernando, Lampard – Nasri, Y. Touré, D. Silva – Džeko
    Náhradníci: Caballero – Milner, J. Navas, Fernandinho, Pozo, Kolarov, Demichelis
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    Rozhodca: Jon Moss – L. Betts, D. England – P. Gibbs.

     
    Vitajte v Leicestri, kde by sme mali sledovať jednoznačnú partiu s tromi bodmi pre Manchester City. V Premier League ale nie je nič predom rozhodnuté.

    Tabuľkové postavenie:

    20. Leicester: 2 – 4 – 9; skóre 15:26; body 10
    2. Man. City: 10 – 3 – 2; skóre 32:14; body 33

    Forma:

    Leicester: P – P – P – R – P – P
    Man. City: V – V – V – V – V – V

    Ťažko by ste i v tak vyrovnanej súťaži, ako je anglická Premier League, hľadali jednoznačnejšieho favorita, než bude dnes Manchester City. Líšky z Leicestru sa totiž nachádzajú v hlbokej kríze, z ktorej zdá sa zatiaľ nie je cesta von. Na momentálnu záchranu stále strácajú len štyri body, no dnes si môžu na svoje konto pripísať už desiatu porážku v ligovej sezóne!
    Foxes nevyhrali už desať zápasov v rade, pričom v tejto sérii získali chudobné dva bodíky! Ešte v septembri si City vyšliaplo doma na Manchester United, ktorý v divokej prestrelke zdolali 5:3. Odvtedy už ale brali body len s rovnako namočenými mužstvami Burnley (2:2) a Sunderlandom (0:0). Neprekvapí teda fakt, že sa jedná o najhorší štart Leicestru do prvoligovej sezóny.

    Manchester City si už taktiež v tejto sezóne prešiel krízou, ktorá ale rozhodne nedosahovala parametrov tej, ktorou si prechádza dnešný hostiteľ. Citizens sa nedarilo na prelome októbra a novembra, kedy nezvládloí dvojzápas Ligy majstrov s CSKA Moskva (2:2 a 1:2), potom vypadli z ligového pohára (Newcastle 0:2) a v lige nestačili na West Ham (1:2) a QPR (2:2).
    Následne sa ale naštartovali proti Swansea, vyhrali šesť zápasov v rade a aj so šťastím postúpili z nemožnej pozície do jarného osemfinále Ligy majstov. Po senzačnom obrate s mníchovským Bayernom (3:2) zvládli i kúčový zápas v Ríme (AS 2:0). Momentálny bodový zisk City je o štyri body väčší, než v tomto období vo vlaňajšej majstrovskej sezóne! Na Chelsea momentálne strácajú Pellegriniho zverenci tri body.

    Absencie:

    Do domácej bránky sa dnes na druhý zápas v rámci Premier League postaví Ben Hamer, keďže Kasper Schmeichel je zranený.
    Okrem neho nie je k dispozícii ani stopér Mathew Upson. De Laet s Morganom sa vracajú po zranení, respektíve dištanci. Koncheskeho minulotýždňové vylúčenie bolo zrušené.

    Hosťom sa po trojzápasovej absencii vracia uzdravený kapitán Vincent Kompany. Po treste v Lige majstrov nastúpi i Yaya Touré.
    Chýbať tak bude len najväčšie ofenzívne eso Sergio Aguero a dlhodobo zranený srbský stopér Matija Nastasič.

    Môj tip: 0:3
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 40. Lampard

    Karty:   70. Nasri (MAC), 78. Hart (MAC)


    Leicester City: Hamer – Simpson, Wasilewski, Morgan (C), Konchesky – Mahrez, A. King, Cambiasso, Drinkwater, Schlupp – Vardy
    Náhradníci: A. Smith – Hammond, N. Powell, Moore, Knockaert, M. James, Ulloa
    Manažér: Nigel Pearson (ENG)

    Manchester City: Hart – Sagna, Kompany (C), E. Mangala, Clichy – Fernando, Lampard – Nasri, Y. Touré, D. Silva – Pozo
    Náhradníci: Caballero – Milner, J. Navas, Fernandinho, Kolarov, Demichelis
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    Rozhodca: Jon Moss – L. Betts, D. England – P. Gibbs