Sabres Vídeň – Osvienčim 15:3 (kon.) | Karviná - ženy – Bracknell 6:1 (kon.)
koniec
S.K. Karviná - ženy
6:1 (2:0, 2:0, 2:1)
Bracknell Queen Bees
cz Piatok 17.10.2014, 18:00 • Zimní stadion STaRS Karviná • Liga majstrov žien
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Start evropské Ligy mistryň se tady v Karviné nesl ve znamení bitvy Vídně s Osvětimí, po kterém následuje očekávaný zápas. Do letošního ročníku soutěže totiž vstoupí český zástupce, jehož cílem nemůže být nic jiného než postup!

    Na úvod víkendu si karvinské hokejistky vybraly soupeřky z anglického Bracknellu. Podle papírových předpokladů by měly ve skupině B platit za outsidera – ale víte, jak to v hokeji chodí.
     
    Domácí hokejistky aktuálně vládnou české soutěži už dva roky, podařilo se jim ukončit nadvládu suverénní pražské Slavie. Ligu mistryň si tak zahrály už loni, ovšem nevedlo se jim podle představ.

    Na skupinu to neměly vůbec daleko, zamířily do Spišské Nové Vsi. Tam ale nestačily na Slovenky ani dánské Hvidovre, zdolaly pouze polskou Bytom a cesta soutěží pro ně skončila. A to ještě postupoval jenom vítěz skupiny.

    Letos už je situace jiná – mnohem výhodnější. Do dalšího kola totiž postoupí nejen první týmy, ale i nejlepší tři z druhých míst! Vzhledem k tomu, že skupiny jsou čtyři, to znamená opravdu velkou šanci, jak se dostat do semifinále.
     
    „Těšíme se, ale cítíme zodpovědnost. Jsem nervózní, jako asi každý, ale jakmile se hodí buly a začne první zápas, všechno z nás spadne,“ řekl v rozhovoru pro Hokej.cz trenér Karviné Josef Štoudek.

    Jeho tým o víkendu nehraje jen sám za sebe, reprezentuje i celou Českou republiku. „Liga mistryň se k nám dostala po čtyřech letech. Podřídili jsme tomu všechno. Je to pro nás nejen klubový závazek, ale chceme dokázat, že v Česku se hraje dobrý ženský hokej,“ přiznal Štoudek jednoznačně.

    Bracknell je pro všechny soupeře tady v Karviné největší neznámou. „Něco jsem o Angličankách viděl na internetu, ale nikdy nevíte, jak je to doopravdy,“ podotkl kouč. Zároveň potvrdil, že hlavním favoritem skupiny je Vídeň, ale ambice jeho výběru nejsou o nic menší. „Naším cílem je jít dál. Určitě chceme skončit na postupovém místě,“ prohlásil Josef Štoudek.
     
    Úvodní sestavy:

    S.K. Karviná – ženy: Dvořáková (Bečevová) – Brotánková, Gápová, Výtisková, Hudečková, Světinská, Zíková, Duroňová – Kovářová, Lédlová, Kaplanová – Walicová, Přibylová, Sadilková – Křupková, Solničková, Kytková "C" – Kosellková, Němcová. Trenér: Josef Štoudek.

    Bracknell Queen Bees: Bonathanová – Summersová, Handisidesová, Lambová, Highgateová, Graichen-Cunninghamová "C", McCluskeyová – Laneová, Adamsová, Girdlerová – Ganneyová, Aldridgeová, Eppsová – Laramee-Paquetteová, Newmanová, Curtisová – Overtonová. Trenér: Paul Burton.

    Rozhodčí: Mauelshagenová (GER) – Štefková, Streitová (obě CZE).
     
    Hráčky už jsou připraveny na ledové ploše.
     
    Nechybí ani karvinští fanoušci, kteří vytvořili v rohu jedné z tribun kotel. Vybaveni na podporu domácích hokejistek jsou i bubny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Karviná vyhrála vhazování a hned z toho mohlo být pořádné nebezpečí! Katka Kaplanová se ocitla úplně sama za obranou Bracknellu, ale kotouč jí utekl z hole do rohu pásma!
     
    00:50
    Včely zavezly puk do útočného pásma a hledají si cestu k ohrožení gólmanky Dvořákové. Zatím neúspěšně, Karviná dobře střeží předbrankový prostor.
     
    01:15
    Oba týmy se zatím takřka s železnou pravidelností střídají v útočné aktivitě. Chvíli zkoušejí něco vymyslet v útočném území domácí, jindy pro změnu Britky.
     
    01:48
    Zatím sledujeme hodně vyrovnanou a bojovnou bitvu, hráčky si nedarují ani centimetr ledu zadarmo. Brankářky mají minimum práce a spíše jen nezúčastněně sledují dění před sebou.
     
    02:10
    Další útok Karviné byl odražený, hraje se ve středním pásmu.
     
    02:46
    Veronique Laramee-Paquette (BRC) – 2 minuty – hra tělem v ženském hokeji.
     
    03:05
    Karviná vyhrála vhazování a usadila se v útočném pásmu.
     
    03:20
    Hráčky z České republiky stále mají puk ve své moci a kombinují kolem gólmanky Bonathanové, jenže nedaří se jim přesně zakončit.
     
    03:46
    Po nepřesné střele se tým z Velké Británie dokázal osvobodit dlouhým vyhozením až k brankářce Dvořákové.
     
    04:33
    Karviná právě vstřelila branku!
    Domácí hokejistky se vrátily po chvilce snažení do útočného pásma a radují se z důležitého vedení! Na modré čáře napřáhla Markéta Výtisková, jejíž ránu gólmanka Bonathanová vyrazila jen vedle sebe, kde bleskově dorážela Magda Walicová. Ani ona neuspěla, ale puk se odrazil ještě k SAŘE SADILKOVÉ, jež uklidila ze vzdálenosti několika kroků puk do volného koutu brány! Asistence: Magda Walicová, Markéta Výtisková.
    SADILKOVÁ - 1:0
     
    05:10
    Britky se pokoušejí o rychlou odpověď, když dokázaly děj hry přesunout do útočného pásma. Karvinská defenziva je však zatím pevná jako skála.
     
    05:45
    Karviná se nastěhovala do útočného území, kde rozjela rychlou kombinaci a zasypala brankářku Bonathanovou sprškou střel. Maskovaná opora Včel si však poradila na jedničku.
     
    06:06
    Hra má plynulý spád, rozhodčí přerušují jen minimálně. Zatím je jednoznačně lepší Karviná.
     
    06:45
    Kateřina Solničková s Renatou Kytkovou ukázaly dobrý důraz na brankovišti a snažily se zblízka došťouchat puk za záda gólmanky Bonathanové, ale ztroskotaly na jejích betonech!
     
    07:14
    Včely se nastěhovaly do útočného pásma a tlačí domácí hráčky u jejich brány.
     
    08:41
    Veronique Laramee-Paquetteová (BRC) – 2 plus 2 minuty – hrubost.
     
    09:04
    Karviná je zatím hodně střelecky aktivní, ale soupeřky velmi dobře blokují střely a daří se jim vyhazovat.
     
    09:35
    A znovu po nepřesné karvinské střely získaly Britky kotouč a odpálily ho na druhou stranu hřiště.
     
    10:16
    Karviná právě vstřelila branku!
    To je skvělý vstup Karviné do utkání, domácí hráčky po šťastné trefě navyšují své vedení! Od Venduly Přibylové putoval kotouč k SAŘE SADÍLKOVÉ, jež z mezikruží nastřelila jen hruď gólmanky Bonathanové, jenže probila se i k dorážce ze stejného prostoru a maskovaná opora Včel předvedla velkou chybu, když jí puk propadl výstrojí až za brankovou čáru! Asistence: Vendula Přibylová.
    SADILKOVÁ - 2:0
     
    10:42
    Karviná pokračuje ve své dominanci a neustále tlačí Bracknell u jeho branky. Obrana Včel je značně přetížená a má značné problémy s pokrýváním aktivních střelkyň.
     
    11:08
    Karviná hraje i nadále velmi dobře svou dlouhou přesilovku. Soupeřky jsou pod takřka permanentním tlakem.
     
    11:46
    Christine Newmanová mohla potrestat chybu v karvinské rozehrávce, jenže z prostoru mezi kruhy nezamířila vůbec přesně a minula levou tyčku gólmanky Dvořákové!
     
    12:11
    Stále pozorujeme stejný obrázek hry. Karviná diktuje tempo hry a chce ještě navýšit svůj náskok.
     
    12:40
    Domácí jsou hodně střelecky aktivní, ale teď jim chybí k úspěchu větší klid a přesnost v koncovce,. Brankářka Bonathanová jen sleduje, jak kolem ní létají puky.
     
    13:30
    Sara Sadílková (KNZ) – 2 minuty – podražení.
     
    13:50
    Karviná získala puk a povedlo se jí rychlým vyhozením přes celou délku hřiště vyhodit.
     
    14:10
    Hokejistky z Britských ostrovů se i nadále trápí proti oslabenému soupeři. Karviná velmi dobře bruslí a hlídá si ošemetný prostor před gólmankou Dvořákovou velmi pečlivě.
     
    14:41
    Ne, tahle početní převaha hokejistkám v černožlutých dresech vůbec nevychází podle představ. Gólmanka Dvořáková ještě nemusela vytáhnout žádný větší zákrok.
     
    15:26
    Ve slibné příležitosti se ocitla Magda Walicová, jež přebrala puk, sjela si mezi kruhy a vyprášila betony gólmanky Bonathanové tvrdou střelou.
     
    15:45
    Magda Walicová (KNZ) – 2 minuty – hra tělem v ženském hokeji.
     
    16:08
    Karviná zatím navázala na svůj velmi disciplinovaný výkon z předešlého oslabení a Včely se znovu hodně trápí.
     
    16:38
    Moravanky pokračují ve vyhazování puku daleko od své brány a fanoušci to kvitují hlasitými pokřiky "Karviná!" a "Vydržet!".
     
    17:06
    Až teď se postupnou kombinací Bracknell probil do útočného pásma, kde si vyměňují jeho hráčky puk.
     
    17:30
    Louise Adamsová napřáhla v levém kruhu a její dělovku vyrazila gólmanka Dvořáková svými betony do bezpečí! To byla ale slibná rána!
     
    17:58
    Karviná už je kompletní, kromě jedné slibnější střely soupeřkám nic nedovolila a i nadále drží gólmanka Dvořáková čisté konto. Nyní už domácí hráčky uhánějí vpřed.
     
    18:15
    Karvinští fanoušci si ještě přejí před první sirénou gól v síti Včel. Dočkají se ho?
     
    18:37
    Domácí hráčky zaujaly postavení v útočném pásmu a rozjely rozvážnou kombinaci.
     
    19:06
    Tohle byla slibná příležitost, z níž šlo vytěžit rozhodně více! Magda Walicová, která je zatím hodně vidět, si dobře najela do předbrankového prostoru, kde si jí protihráčky vůbec nevšímaly, jenže dostala hodně těžkou nahrávku, se kterou nemohla takřka nic dělat.
     
    19:35
    Teď ještě zkoušejí něco nebezpečnějšího vymyslet v útočném pásmu hokejistky z Velké Británie.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka už je minulostí. Karviná předvedla proti soupeři z Britských ostrovů velmi dobrý výkon, když se po dvou trefách Sary Sadílkové ujala dvoubrankového vedení. Bracknell mohl snížit při přesilových hrách, ale domácí se v pohodě ubránily. Prostřední část začne přibližně v 18:44, Karviná vede 2:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Karviná vlétla do prostřední části jako uragán. Po vhazování se ujala puku a teď svírá Včely v jejich obranném pásmu. Zatím bez přesného zakončení.
     
    20:50
    Louise Adamsová (BRC) si pomohla v rohu útočného pásma hákováním.
     
    21:10
    Nahození před branku, kde byla velká mlýnice, se odrazilo od jedné z bruslí a těsně minulo pravou tyčku gólmanky Bonathanové! Teď měly Britky štěstí!
     
    21:38
    Včelám se sice povedlo vyhodit, jenže vzápětí se vrátily zpět do pásma a sama před bránou se ocitla Vendula Přibylová, jež zblízka nastřelila jen Bonathanové hruď!
     
    22:06
    Karviná má stále obrovský tlak a mele soupeřky v jejich obranném pásmu, zatím však chybí o něco přesnější zakončení.
     
    22:40
    Bracknell se po chvíli snažení ujal puku a dokázal se osvobodit.
     
    22:50
    Hraje se 5 na 5, Včely jsou kompletní. Karviná ale předvedla slušnou přesilovku, snažila se hodně střílet, a tak to má přesně být.
     
    23:09
    Pozor, nesmí se ale zapomínat na zadní vrátka. Z levého kruhu vypálila Veronique Laramee-Paquette, jenže našla jen náruč gólmanky Dvořákové.
     
    23:26
    Britky teď vystrkují útočné růžky. Nyní se hodně důrazně tlačily k puku v brankovišti, ale gólmanka Dvořáková si poradila na jedničku, když puk udržela ve výstroji.
     
    24:15
    Vendula Přibylová z mírného úhlu na levé straně nastřelila betony brankářky Bonathanové a k dorážce se ještě tlačila důrazná Magda Walicová, ale neprocedila puk přes betony!
     
    24:35
    Veronique Laramee-Paquetteová (BRC) – 2 minuty – hákování.
     
    25:04
    Škoda, bude se hrát 4 na 4. Chybu v útočném pásmu hasila za cenu nedovoleného bránění Kateřina Solničková (KNZ).
     
    25:34
    Karviná drží puk pevně pod kontrolou a kombinuje s ním v útočném území. Fanoušci si žádají hlasitě gól.
     
    26:00
    Victoria Graichen-Cunninghamová (BRC) – 2 minuty – nedovolené bránění.
     
    26:26
    Domácí hokejistky mají tlak a drží se v útočném pásmu. Brankářka Bonathanová teď měla štěstí, že střelu od modré čáry si nesrazila betonem za svá záda!
     
    27:00
    Včely opět vybojovaly u své brány puk a osvobodily se.
     
    27:19
    Karviné se teď nedaří na delší dobu získat přesilovkové postavení, pro puk se musí často vracet do středního nebo obranného pásma.
     
    27:40
    Teď už si vyměňují kootuč a hledají si příznivou palebnou pozici.
     
    28:00
    Bracknell už je kompletní, další perné chvilky ustál bez úhony.
     
    28:12
    Pozor, tohle nebyla vůbec špatná střela! Pořádnou ránu vyslala z mezikruží aktivní Veronique Laramee-Paquetteová, ale gólmanka Dvořáková vyrazila puk betony do ochranné sítě!
     
    28:40
    Teď sledujeme tuhý boj o střed hrací plochy, Britky se postupem času čím dál více osmělují a brankářka Dvořáková má mnohem více práce než v minulé třetině.
     
    29:35
    Teresa
     
    29:35
    Teresa Eppsová (BRC) – 2 minuty – vysoká hůl.
     
    30:15
    Karviná opět svírá své soupeřky v pevném objetí.
     
    30:36
    Bracknellu se podařilo získat puk a osvobodit se dlouhým vyhozením.
     
    30:59
    Karviná právě vstřelila branku!
    Výborně, domácí hokejistky vedou už o tři góly! Od modré čáry vypálila Klára Hudečková a Karviná dokonale využila toho, že měla v předbrankovém prostoru hodně hráček. Kotouč si našla ANETA LÉDLOVÁ a zblízka usměrnila puk mimo dosah bezmocné gólmanky Bonathanové! Asistence: Klára Hudečková, Nikola Gápová.
    LÉDLOVÁ - 3:0
     
    31:08
    Karviná právě vstřelila branku!
    A pozor, Karviná se nám pořádně rozstřílela! Než se stihly Včely pořádně vzpamatovat ze třetího tvrdého úderu, nahrála Sara Sadilková na pravé křídlo VENDULE PŘIBYLOVÉ, jež si srovnala puk na hůl a krásnou střelou vymetla bližší horní růžek gólmanky Bonathanové! Asistence: Sara Sadilková.
    PŘIBYLOVÁ - 4:0
     
    32:02
    Sabina Duroňová (KNZ) poslala svůj tým nechtěně do oslabení, dopustila se držení protihráčky.
     
    32:41
    Domácí fanoušci teď oceňují hru svých oblíbenkyň hlasitým potleskem, i při vlastním oslabení dokázaly hráčky Karviné prověřit pozornost gólmanky Bonathanové.
     
    33:13
    Karviná se bude bránit 47 sekund ve třech! Na trestnou lavici usedla Markéta Výtisková (KNZ) za hru tělem v ženském hokeji. Předtím po nahrávce před bránu pálila Milan Overtonová, ale jen do brankářky Dvořákové.
     
    33:41
    Louise Adamsová tvrdě vystřelila z pravého kruhu, ale našla jen nachystanou náruč pozorné brankářky Dvořákové u bližší tyčky. Buly v pásmu Karviné.
     
    34:02
    Karviná se zatím brání velmi dobře a už je ve čtyřech.
     
    34:33
    A Karviná mohla jít při vlastním oslabení do pětibrankového vedení! Při situaci 2 na 1 nahrála Sara Sadilková před bránu Magdě Walicové, jež orazítkovala vnější tyčku z mírného úhlu na levé straně!
     
    35:10
    Kotouč se stěhuje od jedné branky ke druhé, ale na ledě teď dominují obě pozorné defenzivy.
     
    35:37
    Karviná teď tahá za delší konec pomyslného provazu a svírá soupeřky v jejich obranném pásmu. Zatím se však potýká s méně přesnou koncovkou.
     
    36:06
    Aktivní Louise Adamsová si najela na pravé křídlo a tvrdě vystřelila, ale kotouč skončil jen v lapačce dnes velmi dobře chytající brankářky Dvořákové.
     
    36:30
    Nyní už znovu přihlížíme útočné snaze domácích hráček, kteří i za vysokého vedení nepolevují ze své koncentrace a nasazení, což karvinští příznivci oceňují.
     
    36:59
    Hra má velmi rychlý spád, teď už přihlížíme útočné kombinaci Bracknellu, ale domácí obrana jen pevná. Hráčky z Britských ostrovů zakončují hlavně ze stran.
     
    37:11
    S blíží se druhou sirénou začíná Bracknell tlačit, Karviná se teď musí soustředit hlavně na hlídání svých zadních vrátek, na něž Včely buší.
     
    37:55
    Znovu se děj hry odvíjí u branky Barbory Dvořákové.
     
    38:12
    Teď už se ale puk přesunul na karvinské hole a to znamená, že brankářka Bonathanová se svou obranou musí mít oči na stopkách.
     
    38:40
    Britky stále odolávají útočné snaze domácích hokejistek, kterým chuť do hry před svým publikem rozhodně nechybí.
     
    39:20
    Oba týmy ještě zkoušejí vstřelit branku do šatny. Podaří se jim to?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Nakonec ne. To však nemusí Karviné vůbec vadit, protože i v prostřední části předvedla velmi dobrou hru, jež navíc vyústila v další dva přesné zásahy. Nejdříve se trefila Aneta Lédlová, na niž později navázala další reprezentantka Vendula Přibylová, jež na ledě jednoznačně vyčnívá. Atmosféra je rovněž velmi dobrá. Před třetí třetinou, jež začne zhruba v 19:35, vede Karviná jednoznačně 4:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Karviná neponechává nic náhodě a řídí se heslem, že nejlepší obrana je útok. Ihned po vhazování se zabydlely v útočném pásmu, kde kombinují.
     
    40:40
    Útočnice Včel přebruslila karvinskou obránkyni a díky hybridnímu icingu se tak hraje u brankářky Dvořákové.
     
    41:05
    Britky stále drží hru v útočném pásmu, jenže Karviná velmi dobře brání a nepouští soupeřky od hrazení, odkud gólmance Dvořákové nehrozí přímé nebezpečí.
     
    41:36
    Karviná přesunula po zisku puku děj hry na opačnou stranu hřiště a svádí o kotouč četné souboje v rozích.
     
    41:56
    Louise Adamsová (BRC) – 2 minuty – hákování.
     
    42:20
    Útočná kombinace domácím dlouho nevydržela, Včely získaly puk a ihned vyhodily, po čemž pouští na led čerstvé síly.
     
    42:35
    Karviná už je zpět v pásmu a vyměňuje si puk.
     
    43:09
    Brankář Bonathanová vyrazila střelu od modré čáry jen před sebe a dorážet tak mohla důrazná Martina Křupková, jenže při těžké manévru, když se pokoušela o kličku, ztratila rovnováhu.
     
    43:49
    Karviná právě vstřelila branku!
    Domácí pokračovaly v útočné aktivitě a za svou snahu jsou odměněny využitou přesilovkou! Daniela Němcové při dlouhé kombinaci předložila puk do levého kruhu ANETĚ LÉDLOVÉ, jež zkusila štěstí a udělala moc dobře, protože gólmanka Bonathanová si opět vybrala slabší chvilku a pustila puk mezi betony! Asistence: Daniela Němcová.
    LÉDLOVÁ - 5:0
     
    44:15
    Hra má stále velmi rychlý spád, oba týmy se teď střídají u kotouče a pokoušejí se na delší dobu přejít do útočného pásma. Zatím bez úspěchu.
     
    44:40
    Sledujeme teď především tuhý boj o střed hrací plochy. Hráčky svádějí četné souboje v blízkosti hrazení.
     
    45:06
    Domácí fanoušci jsou stále hodně slyšet a starají se o velmi důstojnou kulisu neustálým povzbuzováním. Nyní skandují pokřik "To je ono!".
     
    45:40
    Martina Křupková se vydala sama do útočného pásma mezi přesilu protihráček a povedlo se jí zakončit. Mířila mezi betony, jenže gólmanka Bonathanová mezi nimi tentokrát puk udržela.
     
    46:07
    Včely se chopily kotouče a uhánějí s nim vpřed. Určitě by rády vstřely alespoň čestnou branku.
     
    46:27
    Proti je však domácí gólmanka Dvořáková, jež chytá opravdu výborně. Nyní si poradila se svižnou ranou z levého křídla, jíž udržela v náruči.
     
    46:55
    Teď už je tu znovu se svým ofenzivním kolotočem Karviná.
     
    47:19
    Od modré čáry vypálila po několika nahrávkách Tereza Brotánková, ale gólmanka Bonathanová měla dobrý výhled a puk vytěsnila betonem do rohu pásma.
     
    47:38
    Karta se otočila, teď v Karviné přihlížíme útočné aktivitě Bracknellu.
     
    47:55
    Gólmanka Dvořáková lapila do své výstroje s ledovým klidem i další střelu a užívá si ovací publika, které skanduje její jméno "Bára!".
     
    48:21
    Svěřenkyně kouče Štoudka teď mají na své straně územní převahu, ale nedaří se jim ji přetavit v nebezpečnější střelu.
     
    48:54
    Veronique Laramee-Paquetteová předvedla sérii povedených kliček a protlačila se tak až do předbrankového prostoru, kde však v těžké pozici nestihla zakončit.
     
    49:15
    Britky teď přidaly v ofenzivní fázi a tlačí Karvinou u gólmanky Dvořákové, jejíž obránkyně však odvádějí velmi dobrou práci. Střelu nevidíme.
     
    49:45
    Aneta Lédlová po získání útočného pásma nevymýšlela nic složitého i vzhledem k tomu, že brankářka Bonathanová dnes neoplývá jistotou, vypálila z vrcholu kruhů. Gólmanka Včel si poradila.
     
    50:07
    Štoudkova družina i nadále pokračuje v útočné aktivitě a Včely jsou zatlačeny hluboko ke své brance.
     
    50:36
    Vendula Přibylová opět ukázala své šikovné ruce a rychlé nohy. Na pravém křídle se rozjela a z mírného úhlu na pravé straně neprocedila puk přes betony brankářky Bonathanové k bližší tyči.
     
    51:05
    Karviná teď, lidově řečeno, vůbec nedává Bracknellu čichnout. Puk se stále potuluje v blízkosti brankářky Bonathanové, jež má za přetíženou obranou dostatek práce.
     
    51:43
    Tlak Karviné stále neubírá na své intenzitě a fanoušci si přejí šestý gól v síti Včel.
     
    52:06
    Bracknell se teď několikrát probil k puku, jenže domácí hrají velmi dobře ve středním pásmu a prostor kolem gólmanky Dvořákové tak zůstává Britkám zapovězený.
     
    52:36
    Karviná vybojovala ve svém pásmu puk a okamžitě se žene v hojném počtu kupředu.
     
    52:59
    Nikola Gápová, jež hraje za slovenskou reprezentaci, si najela s pukem na holi do volného prostoru na vrcholu kruhů a vypálila, ale její střela byla zblokována těsně vedle levé tyčky.
     
    53:10
    Teď zastavil snahu domácího výběru ofsajd. Rozhodčí vhodí puk zpět do hry ve středním pásmu.
     
    53:17
    Karvinské hokejistky si neporozuměly při přechodu do útočné fáze, dlouhá a nepřesná nahrávka vyústila jen v zakázané uvolnění.
     
    53:28
    Aneta Lédlová (KNZ) – 2 minuty – podražení.
     
    53:42
    Britky přišly o útočné pásmo po zblokované střele a rýsuje se z toho pro domácí slibný protiútok.
     
    54:07
    Vendula Přibylová přesprintovala obránkyně, položila si gólmanku Bonathanovou hezkou kličkou na led a zazvonila svou střelou na tyčku!
     
    54:26
    Bracknell drží puk v útočném pásmu a hledá skulinku v karvinské defenzivě.
     
    54:54
    Karviná však ukořistila puk a vyvezla ho až do útočného území.
     
    55:10
    Bracknell tlačí domácí soubor u jeho branky a fanoušci povzbuzují Karvinou pokřikem "Holky, bojovat!".
     
    55:40
    Karviná už je kompletní a žene se kupředu.
     
    56:22
    Karviná právě vstřelila branku!
    Tohle sehrály Štoudkovy svěřenkyně na jedničku s hvězdičkou a odskakují na 6:0! Na vrcholu levého kruhu vypálila Markéta Výtisková, puk se ještě od Anety Lédlové dostal ke KATEŘINĚ SOLNIČKOVÉ, jež předvedla ve skrumáži mezi kruhy krásnou teč a usměrnila puk mimo dosah bezmocné brankářky Bonathanové! Asistence: Aneta Lédlová, Markéta Výtisková.
    SOLNIČKOVÁ - 6:0
     
    56:49
    Veronique Lamaree-Paquetteová (BRC) sice hra v útoku velmi dobře, ale hodně často fauluje. Tentokrát se provinila podražením.
     
    57:17
    Brankářka Bonathanová si teď poradila s těžkou střelou zblízka, jí betony vytěsnila do rohu pásma Bracknellu. Britky okamžitě vyhazují.
     
    57:50
    Karviná se teď trápí s přechodem do útočného pásma, Včely vybudovaly na obranné modré čáře pevný obranný val, který se domácím nedaří provalit.
     
    58:08
    Karviná už je v útočném pásmu.
     
    58:29
    Domácí opět hodně často zakončují, a to snad ze všech možných pozic útočného pásma, ovšem jejich snažení zatím chybí větší přesnost.
     
    59:05
    Už nám probíhá poslední minuta zápasu, kotouč je v rohu karvinského pásma a Včely jsou v plném počtu. Hraje se 5 na 5.
     
    59:30
    Tohle vypadalo na hodně přísné vyloučení. Na trestnou lavici míří po zákroku v útočném pásmu Sara Sadilková (KNZ) 2 minuty za sekání a Martina Křupková (KNZ) za podražení.
     
    59:58
    Bracknell právě vstřelil branku!
    Tak přece jen se Britky dočkaly, když využily dvě sekundy před sirénou přesilovku 5 na 3! Od modré čáry vypálila Alice Lambová a puk ještě mezi kruhy tečovala zády k bráně nejlepší hráčka Včel Veronique LARAMEE-PAQUETTEOVÁ, čímž připravila gólmanku Dvořákovou o čisté konto! Asistence: Alice Lambová, Lily Highgateová.
    LARAMEE-PAQUETTEOVÁ - 6:1
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, ale program pokračuje už zítra dalšími zápasy. Proto sledujte onlajny.com! Děkuji vám za pozornost, z Karviné se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (20:17:10)

    Ladislav Vácha

    Góly a asistencie: 5. Sadilková (Walicová, Výtisková), 11. Sadilková (Přibylová), 31. Lédlová (Hudečková, Gápová), 32. Přibylová (Sadilková), 44. Lédlová (Němcová), 57. Solničková (Lédlová, Výtisková) – 60. Laramee-Paquetteová (Lambová, Highgateová)


    S.K. Karviná - ženy: Dvořáková (Bečevová) – Brotánková, Gápová, Výtisková, Hudečková, Světinská, Zíková, Duroňová – Kovářová, Lédlová, Kaplanová – Walicová, Přibylová, Sadilková – Křupková, Solničková, Kytková "C" – Kosellková, Němcová. Trenér: Josef Štoudek.
    Bracknell Queen Bees: Bonathanová – Summersová, Handisidesová, Lambová, Highgateová, Graichen-Cunninghamová "C", McCluskeyová – Laneová, Adamsová, Girdlerová – Ganneyová, Aldridgeová, Eppsová – Laramee-Paquetteová, Newmanová, Curtisová – Overtonová. Trenér: Paul Burton.

    Rozhodca: Mauelshagenová (GER) – Štefková, Streitová (obě CZE).