Nitra – Zvolen 6:2 (kon.) | Poprad – Martin 4:1 (kon.) | Žilina – Trenčín 0:2 (kon.)
B. Bystrica – Košice 0:1 (kon.) | Piešťany – Skalica 6:4 (kon.)
koniec
HK Poprad
4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
HK VITAR Martin
Piatok 17.10.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V poslednej časti hry sme videli ešte dva góly v martinskej sieti, ktoré pridali Hvila v 53. minúte a Kasík v 59. minúte stretnutia.

    Poprad teda zdolal Martin výsledkom 4:1. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. (19:10:50)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    Mário Kurali pálil z modrej čiary, no jeho projektil bol nepresný.
     
    59:11
    Radoslav Illo sa snažil prekvapiť gólmana Kostúra strelou z tesnej blízkosti, no popradský brankár puk dokázal svojou vyrážačkou vyraziť bezpečne do rohu klziska.
     
    58:50
    Lojek sa dostal s pukom za Dzubinovu bránu a následne rozohrá novú útočnú akciu svojho tímu.
    KASÍK - 4:1
     
    58:11
    Poprad dal gól!
    Popradčania poisťujú svoje vedenie a pravdepodobnú výhru v tomto zápase! Pri mieste ako sú trestné lavice sa puku zmocnil JAROSLAV KASÍK, ktorý ho vystrelil smerom na bránu a padlo to tam, čo znamená trojgólové vedenie Popradu!
    Bez asistencie.
     
    57:58
    Takáč smeroval po odrazený puk do útočného pásma, no vzali mu ho hráči Martina.
     
    57:29
    Martin Lojek napriahol na modrej čiare, Kostúr vyrazil puk pred seba a následná dorážka smerovala už na ochrannú sieť.
     
    56:49
    Ivan Ďatelinka pálil cez všetky čiary, no gólman Kostúr s istotou vyrazil puk aj napriek zhoršenému výhľadu do rohu klziska.
     
    56:20
    Puk sa nebezpečne prehadzoval z jednej strany bránkoviska na druhú, napokon ho zachytil Hvila, ktorý vyhodil cez všetky čiary.
     
    56:07
    Pred vhadzovaním v útočnom pásme ostáva svätyňa Martina odkrytá!
     
    56:07
    Oddychový čas pre Martin!
     
    56:07
    V početnej výhode si zahrajú hostia. Za držanie odchádza na trestnú lavicu Ľubomír Malina.
     
    55:30
    Ľubomír Malina teraz preveril gólmana Dzubinu strelou z pravého kruhu, no martinský brankár toto zakončenie dokázal s istotou zachytiť vo svojej výstroji.
     
    55:23
    Martinskí hokejisti sa dopustili zakázaného uvoľnenia, bude sa vhadzovať pred gólmanom Dzubinom.
     
    54:16
    Peter Boltun sa dostal s Ľubošom Bartečkom do prečíslenia, Boltun posunul puk z dolnej časti pravého kruhu ku opačnej žrdi práve na spomínaného Bartečka, ten si ho ešte prehodil na bekhend, no celú situáciu zachránil gólman Dzubina!
     
    54:06
    Po šanci Jaroslava Markoviča, ktorý sa pretlačil až do zakončenia išiel hlavný rozhodca konzultovať túto akciu s videorozhodcom, no gól NEPLATÍ!
     
    53:40
    Michal Dvořák bez rozmýšľania nahodil puk na brankára Kostúra zo stredného pásma, ten ho len lapačkou zachytil a rozohral.
     
    53:12
    Popradčania sa však ešte stále musia brániť v početnej nevýhode. Tá však už o pár sekúnd končí.
    HVILA - 3:1
     
    52:47
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti sa dostávajú do dvojgólového vedenia v tomto zápase! LUKÁŠ HVILA predviedol krásne sólo, s pukom sa dostal až pred Dzubinu a odtiaľ ho prekonal blafákom na bekhend medzi nohy!
    Bez asistencie.
     
    52:21
    Po vhadzovaní v strednom pásme získali puk domáci, Kurali ho vzal do obranného pásma a odtiaľ ho odstrelil cez všetky čiary.
     
    52:03
    Popradskí hokejisti sa v týchto chvíľach oslobodili vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    51:51
    Tibor Varga pálil z ľavého kruhu, no svojím tvrdým projektilom nemieril presne.
     
    51:20
    Presilová hra pre Martin. Menší trest pre hráčsku lavicu Popradu za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Trest si odchádza odsedieť Matúš Paločko.
     
    50:54
    Peter Boltun získal puk v medzikruží a bez váhania strieľal, gólman Dzubina vyrážal prudko betónom pred seba, a tak Bartečko už nestihol puk doraziť do martinskej brány.
     
    50:27
    Fujerík sa pretláčal s pukom cez medzikružie, no len ho nahodil na Kostúra, ktorý ho prikryl a martinského útočníka čistou hrou telom eliminoval popradský obranca Kasík.
     
    49:15
    Práve beží na svetelnej tabuli oznam, že stávka fanúšikov a klubu, ktorá sa uzatvárala pred zápasom v znamení, či príde na dnešný zápas viac ako 1800 divákov platí aj napriek nedostatočnému počtu divákov, ktorých je dnes na popradskom štadióne 1670.
     
    48:50
    Videli sme dve strely Popradu v krátkom časovom slede. Najprv Boltun švihom strieľal z pravého kruhu, puk gólman Dzubina upratal na ľavý kruh, kde prišiel Kroták, ktorý príklepom pálil, no nemieril do priestoru brány.
     
    47:52
    Popradskí hokejisti teraz s istotou získali puk v obrannom pásme, obranca Kasík ho potiahol za bránu a počkal kým na ľad nabehnú čerstvé sily.
     
    47:14
    Tibor Varga sa pretláčal cez medzikružie, následne sa napokon dostal do zakončenia, no až po dorážke svojej strely, ktorá bola pre gólmana Kostúra maličkosťou.
     
    46:36
    Sýkora nebezpečne z rohu klziska prihrával pred bránu na Petra Boltuna, ktorý len korčuľou však puk odrazil za martinskú bránu.
     
    46:18
    Ľuboš Bartečko sa dokázal šikovne pretlačiť z rohu klziska pred brankára Dzubinu, napokon však jeho nerazantné zakončenie gólman hostí s istotou zachytil vo svojej výstroji.
     
    46:04
    Radoslav Illo preveril gólmana Kostúra strelou z medzikružia, popradský brankár však puk s istotou zachytil na svojej vyrážačke a prikryl ho lapačkou.
     
    45:10
    Matis najprv prihral Hvilovi na ľavý kruh, ten mu puk vracal pred bránkovisko, no popradský útočník Matis, ktorý je mimochodom odchovanec košického hokeja, nedokázal prihrávku zachytiť.
     
    44:27
    Matúš Paločko sa útočne presadil po ľavej strane, strieľal z dolnej časti ľavého kruhu, no gólman Dzubina dokázal jeho strelu s istotou zachytiť vo svojej výstroji.
     
    43:52
    Fabian vyhodil puk cez všetky čiary, v strednom pásme ho ešte tečoval Matúš Paločko, ktorý rátal s tým, že to icing nebude, no napokon sa hra sťahuje pred brankára Kostúra.
     
    43:22
    Martinskí hokejisti teraz až príliš zbrklo šli do útočného pásma a nebrali ohľad na pravidlá. Čiaroví rozhodcovia si všimli postavenie mimo hry, ktoré odpískali.
     
    41:58
    Peter Smrek najprv napriahol na modrej čiare, do strely sa už automaticky hodili dvaja popradskí hráči, martinský obranca však nestrieľal, potiahol si puk ďalej po modrej čiare, puk vrátil na pravý kruh, no hokejisti Popradu ho dokázali vyraziť do stredného pásma.
     
    41:14
    Takáč potiahol akciu po pravom krídle, dostal sa s pukom za bránu a následne sa snažil zadovkou posúvať pred bránu na Matúša Paločka, no tomu sa už prihrávku nepodarilo zachytiť.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1670 divákov.
     
    40:45
    Takáč získal puk na ľavom kruhu, pekne ho prehodil ku opačnej žrdi na Paločka, no ten v perfektnej šanci bekhendom minul bránu!
     
    40:22
    Dominik Fujerík vystrelil z medzikružia, gólman Kostúr puk bezpečne zachytil a teda sme boli svedkami prvého zakončenia v tretej tretine.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V prostrednej časti hry sme videli opatrnejší hokej, žiaden z brankárov nemusel puk vyťahovať zo siete.
    Tretia tretina sa začne približne o 18:34.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:55
    Boltun mal ešte puk na hokejke za bránou, no už žiadnu úspešnú prihrávku nedokázal vyprodukovať.
     
    39:45
    Končí sa presilová hra Popradu.
     
    39:09
    Kroták nedokázal v útočnom pásme krížne prehodiť na Fabiana, následne sa hostia dokázali oslobodiť.
     
    38:43
    Martinskí hokejisti sa dokázali oslobodiť po nevydarenej popradskej rozohrávke.
     
    38:11
    Suchý zachytil vyhodený puk Martinčanov na modrej čiare a krížne prihrával ku pravému kruhu strieľanou nahrávkou Hvilovi, no ten pálil len do Dzubinovej výstroje.
     
    37:44
    Presilová hra pre Poprad. Na dve minúty za podrazenie odchádza Dominik Fujerík.
     
    37:35
    Samuel Takáč okamžite po vhadzovaní preveril kvality brankára Dzubinu, keďže vystrelil z ľavého kruhu, gólman Martina najprv vyrážačkou usmernil puk pred seba a potom ho lapačkou prikryl.
     
    37:20
    Poprad už hrá v týchto chvíľach v plnom počte. O útočnú akciu sa pokúsil Lukáš Hvila, ktorý si puk nahodil až príliš dopredu a v obrannom pásme ho už bezpečne pokryl gólman Dzubina.
     
    36:47
    Martin Lojek tvrdo vypálil od modrej čiary, puk len tesne preletel popri ušiach brankára Kostúra, no napokon skončil len na zadnom mantineli. Potom sa Poprad oslobodil.
     
    36:21
    Popradskí hokejisti sa zatiaľ v presilovej hre úspešne bránia. Teraz sa podarilo puk von z obranného pásma dostať Ľubomírovi Malinovi.
     
    35:41
    Kurali vzal puk na hokejku a podarilo sa mu puk dostať až do útočného pásma, kde ho zo strednej tretiny nahodil.
     
    35:03
    Presilovka pre hostí. Arne Kroták odchádza druhýkrát v tomto stretnutí na trestnú lavicu, tentokrát za vrazenie na mantinel.
     
    34:54
    Dominik Fujerík strieľal z ľavého kruhu, jeho zakončenie brankár Kostúr zachytil s istotou a následne si obrancovia Popradu urobili poriadok s hráčmi Martina pred Kostúrovym bránkoviskom.
     
    34:06
    Tomáš Sýkora si pripravil puk na hornom vrchole pravého kruhu a tvrdo príklepom vypálil, no jeho projektil letel len vedľa brány.
     
    33:41
    Patrik Makovský švihom strieľal od modrej čiary, pred bránou číhal Andreas Štrauch, no jemu sa nepodarilo už dorážať, keďže Dzubina okamžite schoval puk do svojej lapačky.
     
    33:27
    Peter Gápa vypálil z medzikružia, no jeho zakončenie nesmerovalo do priestoru brány.
     
    32:34
    Popradská defenzíva akosi pozabudla na Lukáša Finstreleho, ktorý sa z obranného pásma vyrútil do brejku, no jeho strelu švihom z tesnej blízkosti dokázal gólman Kostúr vyraziť svojím betónom!
     
    32:17
    Kroták sa vrátil na ľad, Poprad hrá v plnom počte.
     
    32:08
    V týchto chvíľach Fabian odstrelil puk cez všetky čiary a hosťom už neostáva veľa času na presadenie sa v presilovej hre.
     
    31:47
    Paukovček potiahol puk do útočného pásma, posunul ho na ľavý kruh Sýkorovi, no jemu sa už nepodarilo zakončovať.
     
    31:06
    Radoslav Illo ostal v rohu klziska v obrannom pásme Popradu chvíľu nehybne ležať na ľade, prišli mu na pomoc lekári a po krátkom momente odišiel Illo na striedačku aj za pomoci lekárov. Dúfajme, že bude v poriadku.
     
    30:44
    Popradčania teraz pekne vyviezli puk až do útočného pásma, následne dokázal Sýkora ešte prihrať aj na obrancov a domáci teda nazbierali cenné sekundy.
     
    30:17
    Presilová hra pre Martin. Arne Kroták sa dopustil útočného faulu a odchádza na dve minúty za seknutie.
     
    30:14
    Kroták v útočnom pásme neúspešne prihrával na Paločka, následne sa podarilo martinským hokejistom vyviesť puk von z obrannej tretiny.
     
    29:39
    Martinskí hokejisti teraz nepredviedli príliš úspešnú rozohrávku, keďže puk vyhodili cez všetky čiary, čo znamená zakázané uvoľnenie a vhadzovanie pred Dzubinom.
     
    29:08
    Lukáš Finsterle sa nebezpečne dostal z ľavého kruhu pred Kostúra, najprv zakončoval, popradský gólman nevedel, kde má puk, Finsterle ešte dorážal, no napokon sa puk zjavil po Kostúrovou výstrojou!
     
    28:11
    Radoslav Illo sa pretlačil do medzikružia odkiaľ zakončoval, no Kostúr pozorne vyrazil puk svojím betónom. V týchto chvíľach hostia trošičku zatlačili Popradčanov v obrannom pásme, no gól sa im nepodarilo streliť.
     
    26:54
    Arne Kroták sa teraz absolútne skúsene obtočil okolo martinskej brány, dostal sa neohrozene na pravý kruh odkiaľ strieľal do skrumáže pred bránou, Dzubina nemal prácu, keďže puk bol zastavený na korčuliach hráčov pred bránou.
     
    26:03
    Paločko prehodil od mantinelu do medzikružia Krotákovi, ktorý už mal pred sebou len Dzubinu, no ten napokon zasahovať nemusel, keďže jeho strela smerovala mimo brány.
     
    25:28
    Napokon už aj Kolba naskočil na ľad, puk bol v útočnom pásme Popradu, no na hokejkách ho mali pozorní martinskí hráči.
     
    25:01
    Popradskí hokejisti majú k dispozícii ešte skrátenú presilovú hru, ktorá sa nebude využívať ľahko.
     
    24:46
    Poprad hrá s piatimi hráčmi.
     
    24:11
    Radoslav Illo sa pretláčal do medzikružia, následne vystrelil, no jeho zakončenie dobre defenzívne dokázal pokryť Jaroslav Kasík, následne však popradská akcia skončila postavením mimo hry.
     
    23:45
    Tomáš Sýkora sa zmocnil odrazeného puku v medzikruží, ešte dokázal vystreliť, no s jeho zakončením nemal gólman Dzubina veľké problémy a podržal svoj tím, keďže puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    23:28
    Kroták strieľal z ľavého kruhu príklepom, jeho strelu brankár Dzubina zachytil do svojej lapačky, no následne popradského kapitána fauloval Marek Kolba, ktorý odchádza na dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    23:07
    Po Markovičovej strele od modrej čiary sa puku zmocnilo popradskí hráči a dokázali ho vyhodiť cez všetky čiary.
     
    22:46
    Presilová hra pre Martin. Na trestnú lavicu odchádza Filip Mlynčár, ktorý sa previnil podrazením.
     
    22:22
    Lukáš Finsterle sa nebezpečne rútil po pravom krídle, natlačil sa až pred Kostúra, no ten mu dokázal betónmi vyraziť puk do bezpečia.
     
    22:05
    Lukáš Hvila našiel od ľavého kruhu pred bránkoviskom Matúša Matisa, ten bol na túto prihrávku trochu pridlhý, a tak sa k zakončeniu už nedostal.
     
    21:38
    V dobrej možnosti sa ocitol popradský kapitán Arne Kroták, ktorý si spracoval prihrávku v medzikruží, presunul sa na ľavú stranu a strieľal, no Dzubina napokon nemal prácu, keďže puk zastavil ešte jeho spoluhráč z obrany.
     
    21:12
    Takáč prihral puk Fabianovi z rohu klziska na modrú čiaru, no následná Fabianova strela bola bezpečne vyrazená gólmanom Dzubinom a jeho betónom do rohu klziska.
     
    20:55
    V týchto chvíľach sa hra vracia pred Kostúra, keďže sa domáci hokejisti previnili zakázaným uvoľnením.
     
    20:31
    Tomáš Sýkora sa pekne pretlačil cez stred klziska, nabral dostatočnú rýchlosť a následne zakončoval z pravého kruhu, no jeho prízemná strela len tesne minula ľavú žrď.
     
    20:09
    Vhadzovanie získali na svoje hokejky martinskí hokejisti, ktorý svoj prvý pokus o útok začínajú nahodením do útočného pásma.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvodnej tretine tohto stretnutia sme videli svižný hokej, ktorý sa hral zo strany na stranu a dokázal nám vyprodukovať tri góly. Najprv v 10. minúte otvoril skóre Paločko, o štyri minúty neskôr vyrovnal Themár, no 20 sekúnd pred záverečným klaksónom poslal Poprad do vedenia Matis.
    Druhá tretina sa začne približne o 17:47.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
    MATIS - 2:1
     
    19:40
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti sa znovu dostávajú do vedenia! Suchý posunul od modrej čiary ku pravému kruhu puk Krotákovi, ktorý v medzikruží našiel MATÚŠA MATISA a jeho zakončenie švihom krásne trafilo priestor pri ľavej žrdi!
    Asistencie: Arne Kroták a Radoslav Suchý.
     
    19:02
    Takáč sa teraz pre zmenu ocitol v dobrej šanci, no z medzikružia a z prvej mieril len do Dzubinovych betónov.
     
    18:47
    Poprad však získal presilovú hru. Na dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou si odchádza sadnúť Ivan Ďatelinka.
     
    18:42
    Krásna kombinácia druhého popradského útoku! Takáč smeroval s pukom cez stred klziska, v medzikruží ho posunul na ľavú stranu Krotákovi, ktorý ešte krížne prihrával na Paločka, no ten minul odkrytú martinskú bránu!
     
    18:21
    Themár nahodil z pravého kruhu priamo na bránu, Kostúr mal chvíľu problém s prikrytím puku, bol pri ňom už nebezpečný Finsterle, no toho dokázali preč od gólmana Popradu odprevadiť hráči v modrých dresoch.
     
    17:57
    Lukáš Paukovček šikovne premiešal puk na pravom kruhu a švihom strieľal, no jeho zakončenie gólman Dzubina bez problémov zachytil vo svojej lapačke a hra bola prerušená.
     
    17:36
    Poprad hrá v plnom počte.
     
    16:35
    Nebezpečne od modrej čiary pálil Martin Lojek, ktorého strelu Kostúr vyrazil len do strany pred seba svojím betónom, našťastie pre Popradčanov tam nebol ani jeden hráč v bielom drese, pretože by to bola stopercentná možnosť na skórovanie.
     
    16:08
    Martinčania sa ihneď rozostavili v útočnom pásme. Tibor Varga strieľal z ľavého kruhu, no švihom nemieril presne.
     
    15:35
    Presilová hra pre Martin. Jaroslav Kasík teraz v strednom pásme poslal nedovolene k zemi Michala Važana a popradský obranca odíde na dve minúty za faul kolenom. Tento verdikt sa nepáčil popradskému kapitánovi Krotákovi a ani celému publiku, keďže sme jasne videli, že hlavný rozhodca dvihol ruku asi až po dvoch sekundách, odkedy zákrok nastal.
     
    14:48
    Jokeľ teraz myslím, že nedovolene zasiahol voči Paločkovi v strednom pásme, no hlavný rozhodca Juraj Konc nedvihol svoju ruku, a tak hra pokračuje ďalej.
     
    13:45
    Radoslav Suchý sa snažil napraviť svoje zlyhanie, tvrdo príklepom pálil od modrej čiary, no jeho zakončenie gólman Dzubina videl s prehľadom, a preto s istotou zakročil svojimi betónmi.
    THEMÁR - 1:1
     
    13:02
    Martin dal gól!
    Martinskí hokejisti vyrovnávajú stav stretnutia! Najprv prihral , ktorý ideálne spoza brány našiel v medzikruží voľného ANDREJA THEMÁRA, ktorého si Suchý nepokryl a martinský útočník s istotou trafil pravý horný kút popradskej svätyne!
    Asistencie: Tomáš Pokrivčák a Jaroslav Markovič.
     
    12:22
    Lojek už nakorčuľoval na ľad, Martin hrá s piatimi hráčmi, hostia teda odolali ďalšej popradskej presilovke.
     
    12:01
    V týchto chvíľach sme boli znovu svedkami ofsajdu Popradčanov, ktorým zatiaľ presilová hra príliš nevychádza. Majú už len 21 sekúnd.
     
    11:29
    Oliver Jokeľ získal puk po zblokovanej strele od Krotáka a následne ho bezpečne vyhodil cez všetky čiary.
     
    11:02
    Hvila už nedokázal puk pretlačiť cez Kolbu na útočnej modrej čiare, v tom mu už Matis vošiel do útočného pásma, preto čiaroví rozhodcovia odpískali ofsajd.
     
    10:22
    Druhá presilová hra pre Poprad. Martin Lojek odchádza na dve minúty za seknutie.
     
    09:56
    Michal Važan sa snažil nenápadne bekhendom prekvapiť rýchlym tempom z rohu klziska pred bránou Matúša Kostúra, no ten jeho úmysel vystihol na sto percent a puk mu z čepele hokejky vyrazil.
    PALOČKO - 1:0
     
    09:25
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti strieľajú vedúci gól stretnutia! Takáč zamieril s pukom vyššie do medzikružia, tam prenechal puk MATÚŠOVI PALOČKOVI, ktorý z prvej krásne príklepom zakončil k ľavej žrdi!
    Asistenciu si pripísal Samuel Takáč a Arne Kroták.
     
    08:44
    Popradčania v útočnom pásme nič nevymysleli, Bartečko stratil puk a získal ho Marek Kolba, ktorý ho len vyviezol do stredného pásma, následne nahodil a potom oba celky prestriedali.
     
    08:21
    Martinskí hokejisti sa v týchto chvíľach dopustili zakázaného uvoľnenia, bude sa vhadzovať po ľavici gólmana Michala Dzubinu.
     
    07:44
    Andrej Themár podnikol rýchly útočný výpad cez stred ihriska, zakončoval až zo stredného pásma, preto jeho projektil nemal dostatočnú presnosť na to, aby ohrozil Kostúra.
     
    07:07
    Radoslav Illo sa pretlačil nebezpečne z rohu klziska až pred brankára Kostúra, ktorý si však puk všímal pozorne a vyrazil ho svojou hokejkou do opačnej strany, kde už nemali Martinčania moc.
     
    06:51
    Dobrá príležitosť sa naskytla aj na popradských hokejkách, keď si puk na dolnej časti ľavého kruhu spracoval Takáč a ešte posúval pred bránkovisko Krotákovi, no ten zakončoval len priamo do Dzubinu!
     
    06:26
    Markovič bol aktérom aj ďalšej martinskej akcie, natlačil sa po ľavom krídle, následne sa snažil prihrávať krížom, no nepodarilo sa mu to, Kostúr bol pozorný.
     
    05:54
    Jaroslav Markovič okamžite pálil po vhadzovaní v útočnom pásme, strieľal z ľavého kruhu, no jeho zakončenie letelo len tesne vedľa pravej žŕdky.
     
    05:22
    Lukáš Matejka vystrelil z ľavého kruhu, no jeho zakončenie trochu vystrašilo gólmana Kostúra a určite aj fanúšikov, pretože zazvonila konštrukcia, ale napokon to bola iba zadná časť brány, takže žiadne nebezpečenstvo pre Poprad nehrozilo.
     
    04:36
    Peter Boltun nebezpečne z pravého kruhu od mantinelu nahodil pred gólmana Dzubinu, puk sa najprv od jeho výstroje odrazil do vzduchu, pred bránkovisko prišiel aj Matis, no nedostal sa k dorážke, keďže pozorný martinský gólman puk už stihol zachytiť vo svojej lapačke.
     
    04:23
    V týchto chvíľach sa končí popradská presilovka, obranca Martin Lojek už naskočil na ľadovú plochu. Kostúr teraz zachytil puk a vhadzuje sa po jeho ľavej ruke.
     
    03:46
    Fabianovu nepresnú prihrávku zblokoval Jakub Suja a dokázal ju vyraziť do stredného pásma.
     
    03:13
    Popradskí hokejisti nebrali v týchto chvíľach príliš ohľad na pravidlá, ich úmysly zastavilo postavenie mimo hry.
     
    02:54
    Radoslav Suchý vyslal od modrej strelu na bránu, ktorá Dzubinovi vypadla, pred bránou stál ešte Tomáš Sýkora, no dorážal iba do protihráča.
     
    02:38
    Na úvod oslabenia sa podarilo martinským hokejistom oslobodiť vyhodením puku. Popradčania to budú skúšať znovu od gólmana Kostúra.
     
    02:23
    Presilová hra pre Poprad. Na dve minúty za vyhodenie puku odchádza Martin Lojek.
     
    02:17
    Lukáš Hvila vyslal z ľavého kruhu štipľavú strelu, ktorú gólman Martina dokázal vyraziť s istotou do rohu klziska.
     
    01:49
    Lukáš Paukovček sa dostal do šance z pravého kruhu, no jeho následne zakončenie dokázal gólman Dzubina bezpečne zneškodniť betónom.
     
    01:12
    Radoslav Illo sa pekne pretlačil cez stred ihriska, následne zamieril do medzikružia, no potom už stratil puk a dostali sa k nemu Popradčania.
     
    00:44
    Matúš Paločko sa pekne dostal po pravom krídle, no jeho strela z dolnej časti pravého kruhu mierila tesne nad bránu.
     
    00:08
    Úvodné vhadzovanie vyhrali na svoje hokejky domáci hokejisti, ktorí sa okamžite dostali do útočného pásma, no po chvíli stratili puk.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Všetko už je pripravené na dnešné stretnutie Popradu a Martina, čakáme len na hráčov. Domáci hokejisti sa predstavia v tradičných modrých dresoch pod vedením trénera Milana Jančušku a hostí z Martina uvidíme v bielych dresoch a koučovať ich bude Daniel Babka.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Dinda – Kasík, Malina – Makovský, Pitka – Bartečko ("A"), Boltun, Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Paukovček, Matis – Gápa, Mlynčár, Štrauch

    MHC Mountfield (Martin): Dzubina (Čech) – Ďatelinka ("C"), Tupý – Smrek, Dvořák – Lojek, Matejka – Kolba ("A"), Brcko – Markovič ("A"), Fujerík, Varga – Suja, Illo, Važan – Themár, Pokrivčák, Finsterle – L. Klíma, Dírer, Jokeľ

    Rozhodca: Juraj Konc – Andrej Bogdaň, Martin Kolba.
     
    Vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z popradského zimného štadióna, kde proti sebe vrámci 14. kola Tipsport Extraligy nastúpi HK Poprad proti MHC Mountfield Martin. Zápas sa začína o 17:00 a sprevádzať jeho priebehom vás bude Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Popradským hokejistom zatiaľ tento ročník našej najvyššej hokejovej súťaže vychádza veľmi dobre. Veď zo štrnástich odohraných zápasov vyhrali 10 (z toho jeden po predĺžení a jeden po nájazdoch), preto majú momentálne na konte 28 bodov, ktoré si delia s tretím Zvolenom len o skóre. To je u popradských „kamzíkov“ 43:28. Z posledných piatich odohraných zápasov vyhrali Podtatranci štyri. Porazili vonku Skalicu 0:5, prehrali tesne s Nitrou na ľade pod Zoborom 4:3, následne zvíťazili v Žiline 2:4, v peknom zápase doma porazili tabuľkového suseda z Pustého hradu 5:2, no a v utorok zdolali Trenčín na štadióne Pavla Demitru len o chlp, a to 1:2. Medzi päticu najproduktívnejších hráčov celej extraligy patrí aj popradský krídelník Tomáš Sýkora, ktorý zatiaľ nazbieral 16 bodov za 6 gólov a 10 asistencií. Jeho kolega z formácie, Ľuboš Bartečko, je z popradských hráčov po Sýkorovi druhý najviac produktívny korčuliar, keďže má na konte 14 bodov za 5 gólov a 9 prihrávok.

    MHC Mountfield Martin
    Hostia zaznamenávali dobré výkony v úvodných kolách extraligy, no postupne sa im prestalo dariť a akosi usadili až na ôsmej priečke tabuľky. Majú 17 bodov, keďže päťkrát stretnutie ukončili ako víťazný celok. Pred nimi sa v tabuľke nachádzajú Piešťany s devätnástimi bodmi a na deviatej pozícii je trápiaca sa Skalica so ziskom štrnástich bodov. Aktuálna forma martinských hokejistov nie je príliš oslnivá, keďže z posledných piatich zápasov nevyhrali ani jeden, no podarilo sa im získať dva body. Najprv doma prehrali s Nitrou 1:3, boli porazení Piešťanami 5:2, uhrali celkom dobrý výsledok s aktuálnym majstrom z Košíc, keďže podľahli „oceliarom“ až v predĺžení 2:3, potom získali bodík aj po prehre v predĺžení s Banskou Bystricou, no a naposledy sa Martinčania ukázali pred zrakmi domácich divákov, ktorých však nepotešili, keďže podľahli Skalici 3:4. Martinský útočník Jaroslav Markovič je zatiaľ druhým najproduktívnejším hráčom celej Tipsport Extraligy, pretože má na konte 18 bodov za deväť gólov a rovnaký počet asistencií.

    Vzájomné zápasy
    Túto sezónu sa už Poprad a Martin raz stretli, hralo sa na Turci, kde domáce MHC zdolalo Poprad jednoznačne 4:1. Predtým sa ešte stretli tieto dva kluby v príprave, a to taktiež na ľade Martina, kde domáci zvíťazili nad „kamzíkmi“ 4:2.

    Posledné vzájomné zápasy hrajú v prospech martinských hokejistov, ktorí jednoznačne potrebujú body, aby sa odlepili z dna tabuľky. Poprad je doma takmer neporaziteľný, veď doma doposiaľ prehral iba jeden zápas.

    Ešte jedna zaujímavosť z domáceho tábora: Klub vyhlásil stávku, ktorá znie: Ak príde na zápas s Martinom 1 800 divákov a viac, tak vstupenka na ďalší duel (23.10. so slovenskou dvadsiatkou) bude stáť len jeden cent! Ak sa následne so vstupenkou zo zápasu s HK Orange 20 preukážete v pokladni na zimnom štadióne, budete mať lístok na piatkový duel s Košicami za dve eurá (normálna cena ja 3,50 €).

    Favoritom dnešného zápasu sú Popradčania, ktorí, ako som už spomenul, sú doma skoro neporaziteľní. Môžu však proti Martinu zlyhať a tri body neostanú doma.
    Ako sa teda bude toto stretnutie vyvíjať a ako celkovo skončí, sa dozviete, ak od sedemnástej hodiny začnete sledovať náš on-line textový prenos, pri sledovaní ktorého vám určite neunikne nič podstatné. Prajem vám teda príjemný športový zážitok a napínavé sledovanie zápasu na webe Onlajny.eu!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 10. Paločko (Takáč, Kroták), 20. Matis (Kroták, Suchý), 53. Hvila, 59. Kasík – 14. Themár (Pokrivčák, Markovič)


    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Dinda – Kasík, Malina – Makovský, Pitka – Bartečko ("A"), Boltun, Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Paukovček, Matis – Gápa, Mlynčár, Štrauch
    HK VITAR Martin: Dzubina (Čech) – Ďatelinka ("C"), Tupý – Smrek, Dvořák – Lojek, Matejka – Kolba ("A"), Brcko – Markovič ("A"), Fujerík, Varga – Suja, Illo, Važan – Themár, Pokrivčák, Finsterle – L. Klíma, Dírer, Jokeľ

    Rozhodca: Juraj Konc – Andrej Bogdaň, Martin Kolba

    Diváci: 1670