A. Mytišči – Petrohrad 4:3 (kon.) | Dinamo Minsk – Helsinki 2:3 (kon.) | Záhreb – Riga 3:2 (kon.)
koniec
Atlant Mytišči
4:3 (1:0, 2:0, 1:3)
SKA Petrohrad
Piatok 03.10.2014, 17:30 • Arena Mytišči • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Všetkým fanúšikom kvalitného hokeja želám príjemný piatkový podvečer a pozývam vás ho spríjemniť si sledovaním duelu KHL, v ktorom sa Atlant Mytyšči pokúsi pred svojimi priaznivcami o menší zázrak v podobe zisku nejakých bodov proti SKA Petrohradu.

    Slovo zázrak som vyššie použil zámerne. Domáci tím z moskovskej oblasti totiž čaká súper, ktorý svojimi doterajšími výkonmi a výsledkami musí naháňať takmer každému jednému tímu z ligy strach. Družina okolo hviezdneho kapitána Iľju Kovalčuka totiž doposiaľ pôsobí ako svorka hladných vlkov, ktorá si podá každého jedného protivníka, ktorý sa jej postaví do cesty. Hokejisti Petrohradu odohrali v úvode nového ročníka dvanásť zápasov, v ktorých ani raz nezakopli a získali maximálny počet 36 bodov. V posledných piatich zápasoch boli hostia výkonnostne absolútne suverénne, čo pretavili do vysokých víťazstiev. Ako-tak dokázal zverencov Vjačeslava Bykova potrápiť v Petrohrade len práve dnešný súper Atlant Mytyšči, ktorý SKA zdolalo 5:4.

    Finančne najlepšie zabezpečený tím v celej nadnárodnej súťaži sa môže popýšiť jednoznačne najlepšou ofenzívou, preto má SKA v prvej desiatke kanadského bodovania ligy až štyroch zástupcov, pričom Vadim Šipačjov je so štyrmi gólmi a neuveriteľnými sedemnástimi asistenciami lídrom celej produktivity a Iľja Kovalčuk patrí s dvanástimi presnými zásahmi k absolútnej elite medzi kanoniermi.

    Jednoznačnou brankárskou jednotkou v tíme hostí je Čech Alexander Salák, ktorý odchytal zatiaľ desať zápasov a Jevgenijho Ivannikova pustil medzi tri žrde len v troch prípadoch, pričom ruský brankár do konca odchytal iba dva duely.

    Atlant má oproti Petrohradu v úvode novej sezóny odohraný o zápas menej. S aktuálnym postavením domáci príliš spokojný byť nemôžu, pretože im patrí až predposledné miesto konferencie. Na Západe je na tom horšie už len nováčik zo Soči. Na play-off pozície Atlant stráca osem bodov, čo je už celkom nepríjemné manko, pod ktoré sa podpísalo najmä posledných päť zápasov. Tie zverencom Alexeja Kudašova hrubo nevyšli a získali v nich len chodobný bodík.

    Lídrom internej tabuľky pravdy je v Atlante švédsky útočník Engqvist, ktorý doposiaľ získal osem bodov a so šiestimi gólovými zárezmi je aj najlepším strelcom tímu.

    Domáci majú taktiež jasne zvolenú muža číslo jedna v bránkovisku, ktorým je Fín Atte Engren známy najmä českým fanúšikom z minuloročného pôsobenia v Leve Praha. Ten odchytal jedenásť z dvanástich duelov a Dmitrijho Šikina na svoje miesto pustil len raz, aj to Engren bránu opustil po niekoľkých inkasovaných góloch dobrovoľne.

    Pri pohľade na vzájomné konfrontácie týchto dvoch súperov zistíme, že Atlant naposledy pokoril Petrohrad už pred viac ako poldruha rokom. Počas niekoľkoročnej histórie KHL na seba Atlant s Petrohradom narazili veľmi často. Dva krát sa stretli vrámci prípravných zápasov aj počas tohtoročného leta, kedy si obaja pripísali po jednom víťazstve.
     
    Úvodné zostavy:

    Atlant Mytišči: Engren (Šikin) – Diblenko, Gilroy, Novopashin, Němec, Tyulyapkin, Rukavishniko, Baldayev, Soshnikov – Engqvist, Černov, Šmeljov, Potapov, Mayorov, Gluchov, Taratuchin, Koltsov, Jašin, Voronin, Leschenko, Levitsky

    SKA Petrohrad: Salák (Ivannikov) – Kalinin, Belov, Alexandrov, Kuteikin, Ryasensky, Chudinov, Yudin, Yermakov – Tikhonov, Kovalchuk, Ericsson, Dadonov, Panarin, Shipachyov, Martensson, Thoresen, Červenka, Makarov, Kablukov, Burdasov

    Rozhodca: Jeřábek, Zacharov – Mišjur, Raming.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:34
    Atlant Mytišči dál gól!
    V podobne výborný začiatok duelu azda hokejisti Atlantu nesnívali ani v tom najkrajšom sne. Už po niekoľkých sekundách hry sa totiž domáci dostali do vedenia! Celú akciu Atlantu odštartovaj ARŤJOM ČERNOV, ktorý prenikol s pukom do útočného pásma po pravom krídle, prihral na os klziska Šmeljovi. S jeho strelou švihom si ešte Salák poradil, no puk vyrazil len pred ČERNOVA, ktorý ho úspešne dorazil za chrbát českého brankára! Asistencia: Sergej Šmeljov.
     
    08:00
    Prvá polovica úvodnej časti hry sa pomerne prekvapivo nesie jasne v réžii domáceho celku, aspoň, čo do počtu striel, ktorých hráči Atlantu vyslali na Saláka už osem, zatiaľ, čo Engren zasahoval doposiaľ len jeden jediný raz.
     
    14:00
    Stále platí, že v bráne sa počas priebehu prvej tretiny musí viac obracať Alexander Salák. Domáci pôsobia veľmi aktívnym a odhodlaným dojmom, predsa len, zdolať SKA je pre nich obrovskou motiváciou.
     
    18:30
    Petrohradu sa zatiaľ príliš nedarí, a tak sa rozhodol vziať to na seba kapitán Iľja Kovalčuk, ktorý dvomi strelami za sebou ohrozil Engrena, no fínsky brankár preukázal, že je v dobrej pohode.
     
    19:50
    Černov, ktorý otvoril prvú tretinu gólom, sa ju snažil v rovnakom trende aj zakončiť, no tentoraz si vylámal zuby na pozornom Salákovi.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine zatiaľ Atlant vedie nad favorizovaným SKA Petrohradom 1:0. O doposiaľ jediný presný zásah duelu sa už po necelých štyridsiatich sekundách hry postaral Arťjom Černov. Hostia majú počas prestávky v kabíne, o čom premýšľať.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:30
    Engqvist si nepostrážil prechod cez útočnú modrú čiaru, v útočnom pásme bol skôr ako puk.
     
    21:25
    Kolcov dostal prihrávku pred bránu SKA, kde bol úplne osamotený, no nedokázal prekonať Saláka, ktorý svojim tím fantasticky podržal a jeho zásluhou je manko Petrohradu stále len jedno-gólové.
     
    22:10
    Hokejisti Petrohradu majú vo svojom obrannom pásme opäť problémy, tentoraz už bol prekonaný aj Salák, no hostí zachránila tyčka!
     
    24:30
    Tyčka zvonila aj na druhej strane, konkrétne po strele Kovalčuka, ktorý mal na dosah vyrovnanie, no jeho pokus zastavilo brvno Engrenovej svätyne.
     
    27:00
    Z veľkého uhlu to vyskúšal Burdasov, Engren bez problémov zasiahol. Petrohrad začína pomaličky diktovať tempo hry.
     
    27:23
    Zatiaľ sa hrá v dnešnom zápase veľmi čisto. Prvé vylúčenie prichádza až takmer v polovici duelu. Za držanie si musí dať na lavici hanby nútenú prestávku Voronin. Presilovka pre Petrohrad.
     
    29:00
    Tvrdou strelou od modrej vyskúšal strelecké šťastie Martensson, no Engren sa nachytať nenechal.
     
    29:50
    Domáci už sú na ľadovej ploche v pätici, Petrohrad svoju početnú prevahu nedokázal využiť.
     
    29:55
    Michaj Gluchov sa dostal do samostatného nájazdu, sám korčuľoval na Saláka. Záchrannú brdu zatiahol Dmitrij Judin, po ktorého nedovolenom zákroku nasleduje trestné strieľanie. Atlant má obrovskú príležitosť navýšiť svoje vedenie!
     
    29:55
    Atlant Mytišči dál gól!
    Atlant to má v polovici zápasu rozohrané proti Petrohradu fantasticky. MICHAJL GLUCHOV obrovskou príležitosťou nepohrdol a puk poslal Salákovi do brány pomedzi betóny. Bez asistencie.
     
    34:00
    V obrovskej príležitosti sa ocitol Makarov, ktorý dostal prihrávku do bezprostrednej blízkosti Engrena, no na fínskeho gólmana nenašiel úspešný recept!
     
    34:50
    Atlant Mytišči dál gól!
    Doposiaľ suverénne sa prezentujúci hostia dnes jednoducho nemajú svoj deň, čo Atlant dokonale využíva a pred druhým odchodom do kabín vedie už rozdielom triedy! Dvojica domácich útočníkov sa dostala do prečíslenia dvoch proti jednému, Gilroy posunul puk NIKITOVI SOŠNIKOVOVI, ktorý vzišiel z mikro-súboja so Salákom ako víťaz. Asistencia: Matthew Gilroy.
     
    35:39
    Najproduktívnejší hráč hostí Vadim Šipačjov si štatistiku dnes rozšíri zatiaľ len o dve trestné minúty.
     
    37:39
    Presilovku sa Atlantu využiť nepodarilo, ak by sa domácim počas nej podarilo skórovať, už by to hostia mali veľmi ťažké. Hoci stav je pre SKA nepriaznivý, no tak kvalitný tím ešte pred treťou tretinou odpísať nemôžeme
     
    39:00
    Miestny hlásateľ ohlásil poslednú minútu prostrednej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine padli dva góly, oba do brány Alexandra Saláka. Atlant tak má pred začiatkom tretej tretiny celkom luxusný náskok, rysuje sa veľké prekvapenie na úkor obrovského favorita...
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:24
    Atlant Mytišči dál gól!
    Atlant vyšiel vstup do tretej tretiny rovnako famózne ako do prvej časti hry. MAXIM POTAPOV ostal úplne zabudnutý na zadnej žrdi, kde ho mu poslal krásnu krížnu prihrávku Maxim Majorov a POTAPOV sa nemýlil. Asistencie: Maxim Majorov, Arťjom Černov.
     
    42:28
    Petrohrad dal gól!
    Hráčom SKA sa veľmi rýchlo podarilo skorigovať už hrozivo vyzerajúce manko. Z tesnej blízkosti dokázal prekonať Engrena DMITRIJ JUDIN, ktorý tak odčinil tretí gól v sieti Saláka, ktorý padol po jeho faule zo samostatného nájazdu. Asistencia: Iľja Kablukov.
     
    42:57
    Petrohrad dal gól!
    Pozor, pozor. SKA Petrohradu sa veľmi rýchlo podarilo dosiahnuť aj druhý gól a z jasne vyvíjajúceho sa stretnutia ešte môže byť poriadna zápletka. S troškou šťastia dokázal Engrena pokoriť IĽJA KOVALČUK. Bez asistencie.
     
    45:08
    Jimmie Ericsson hákoval a Atlant si zahrá dve minúty v početnej prevahe.
     
    46:12
    Presilovka Mytyšči sa skončila po nedovolenom zákroku Michajla Gluchova. Po hre vo formáte štyroch proti štyrom nasleduje skrátená početná prevaha SKA.
     
    48:34
    Ďalším potrestaným hráčom Atlantu je Andrej Taratuchin, ktorý svojim hákovaním dostáva svojich spoluhráčov do ťažkej situácie. Defenzívu Mytyšči na čele s Engrenom čakajú krušné momenty.
     
    50:20
    Petrohrad dal gól!
    Hostia dokázali využiť svoju presilovú hru a razom sa dotiahli na rozdiel jediného gólu. Petrohrad má na vyrovnanie ešte takmer desať minút. Strelu Viktora Tichonova vyrazil Atte Engren ku PATRICKOVI THORESENOVI, ktorý puk poľahky dorazil do siete. Asistencie: Viktor Tichonov, Roman Červenka.
     
    54:00
    Petrohrad preukazuje svoju enormnú silu. Na začiatku tretej tretiny zverenci Vjačeslava Bykova prehrávali už 0:4, no razom sa fantasticky dokázali vrátiť do boja o body a momentálne je psychická výhoda na ich strane.
     
    56:15
    Engren vytiahol z talóna krásny zákrok ramenom, ktorým fantasticky podržal svoj tím. SKA je vo veľkom tlaku!
     
    58:00
    Posledné dve minúty tretej tretinu sú tu. Budú to aj posledné dve minúty celého zápasu. Dokáže už Atlant ubojovať zápas do víťazného konca?
     
    58:34
    Hostia si vzali oddychový čas.
     
    59:00
    Salák opustil svoju svätyňu, Petrohrad útočí so šesticou korčuliarov.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Domáci to už napokon dokázali dobojovať. Mimoriadne zaujímavé stretnutie sa napokon skončilo víťazstvom Atlantom Mytyšči, ktoré zdolalo SKA Petrohrad a hostí pripravilo vôbec o prvé body v sezóne. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný zvyšok piatkového večera. (19:49:03)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 1. Arťjom Černov (Sergej Šmeljov), 30. Michaj Gluchov (Bez asistencie), 35. Nikita Sošnikov (Matthew Gilroy), 41. Maxim Potapov (Maxm Majorov, Arťjom Černov) – 43. Dmitrij Judin (Iľja Kablukov), 43. Iľja Kovalčuk (Bez asistencie), 51. Patrick Thoresen (Viktor Tichonov, Roman Červenka)


    Atlant Mytišči: Engren (Šikin) – Diblenko, Gilroy, Novopashin, Němec, Tyulyapkin, Rukavishniko, Baldayev, Soshnikov – Engqvist, Černov, Šmeljov, Potapov, Mayorov, Gluchov, Taratuchin, Koltsov, Jašin, Voronin, Leschenko, Levitsky
    SKA Petrohrad: Salák (Ivannikov) – Kalinin, Belov, Alexandrov, Kuteikin, Ryasensky, Chudinov, Yudin, Yermakov – Tikhonov, Kovalchuk, Ericsson, Dadonov, Panarin, Shipachyov, Martensson, Thoresen, Červenka, Makarov, Kablukov, Burdasov

    Rozhodca: Jeřábek, Zacharov – Mišjur, Raming