AS Rím – Hellas Verona 2:0 (kon.) | Bergamo – Juventus 0:3 (kon.)
koniec
AS Rím
2:0 (0:0)
Hellas Verona
Sobota 27.09.2014, 18:00 • Stadio Olympico, Rím • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
    Mattia DESTRO - 2:0
     
    86
    AS Rím dal gól!
    Rimanom sa podarilo navýšiť svoje vedenie a spečatiť tak svoje víťazstvo nad Hellasom Verona. Do streleckej listiny sa napokon predsa len dokázal zapísať MATTIA DESTRO, a to nie len tak hocijakým spôsobom, ale nádherným gólom, ktorý bude ešte dlho na internete obrovským hitom. Domáci útočník napriahol tesne za stredovým kruhom a nachytal hosťujúceho brankára Golliniho, ktorý bude chcieť na tento inkasovaný zásah, čo najrýchlejšie zabudnúť!
     
    83
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Nainggolan, prichádza Paredes.
     
    83
    Striedanie v tíme Hellas Verona FC: z ihriska odchádza Jankovič, prichádza Valoti.
     
    81
    Takmer identická situácie ako pred pár minútami. Opäť spolupráca Gervinha s Destrom. Prvý menovaný to opäť domácemu hrotovému útočníkovi naservíroval ako na zlatom podnose, no ten zamieril len do brvna. Destro si musel veľmi pohnevať pani šťastenu...
    Alesandro FLORENZI - 1:0
     
    75
    AS Rím dal gól!
    Rimania napokon predsa len dokázali korunovať svoj veľký tlak a prekonať hlboko brániacich futbalistov Hellasu! Rudimu Garciovi vynikajúco vyšlo striedanie, pretože to bol práve striedajúci ALESANDRO FLORENZI, ktorý napriahol k strele spoza pokutového územia a dokázal prestreliť Golliniho.
     
    71
    Striedanie v tíme Hellas Verona FC: z ihriska odchádza Nené, prichádza Luca Toni.
     
    67
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Totti, prichádza Florenzi.
     
    61
    Yanga-Mbiwa si fantastickým spôsobom našiel miesto v pokutovom území, najvyššie si vyskočil na centrovanú loptu a svoju hlavičku poslal len tesne vedľa ľavej žrde Golliniho svätyne.
     
    57
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Ljajič, prichádza Gervinho.
     
    54
    Jankovič sa na ľavom krídle dobre uvoľnil a posunul loptu na opačnú stranu Gomezovi, ktorý to Jankovičovi vrátil na stred pokutového územia, kde zažehnal v poslednej chvíli hroziace nebezpečenstvo akrobatickým zákrokom Manolas.
     
    49
    Na konci peknej kombinačnej akcie Rimanov bol Miralem Pjanič, ktorý však bol tiesnený a po priťuknutí Tottiho netrafil loptu tak, akoby bolo za potreby.
     
    47
    AS Rím sa mohol veľmi rýchlo po zmene strán ujať vedenia. Delovku Francesca Tottiho však spod brvna vyškriabal brankár Gollini!
     
    45
    Máme tu prvú žltú kartu v zápase, ktorá prichádza potom, čo Manolas zozadu doslova vletel do Neného.
     
    43
    V zápase nemôže pre zranenie pokračovať hosťujúci Obbadi, na ktorého miesto ešte pred koncom prvého dejstva naskakuje Campanharo.
     
    34
    Na opačnej strane sa podarilo pohroziť i hosťom. Do vzduchu sa zavesil Nené, ktorý hlavičkoval po centre z ľavého krídla z dobrej pozície, no nepresne.
     
    32
    AS Rím bol centimetre od toho, aby sa dostal do vedenia! Maicon prehodil do pokutového územia Ljajičovi, ktorý loptu naservíroval pred bránu Tottimu. Ten sa v sklze snažil dopraviť loptu na miesto určenie, no štyria protihráči mu v tom zabránili a napokon odvrátili loptu do bezpečia!
     
    29
    AS sa podarilo prekonať defenzívny blok súpera, na pravom krídle mal dostatok priestoru na center Maicon, ktorý na zadnej žrdi temer našiel Tottiho. Domácemu kapitánovi chýbalo k zakončeniu veľmi málo.
     
    15
    AS Rím mohol ísť po štvrťhodine zápasu do vedenia! Maicon našiel výborným centrom na zadnej žrdi Destra, ktorý si nabehol do správneho priestoru, zavesil sa do vzduchu, no loptu poslal tesne mimo ľavej žrde Golliniho svätyne, ktorý bol v tomto prípade úplne bezmocný a loptu vytláčal mimo svojej brány len očami!

    Michal Bakoš

    Góly: 75. Alesandro Florenzi, 86. Mattia Destro

    Karty:   45. Manolas (ASR)


    AS Rím: De Sanctis – Cole, Yanga-Mbiwa, Manolas, Maicon – Nainggolan, S. Keita, Pjanić – Ljajić, Totti (C), Destro.
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Holebas, Torosidis, Florenzi, Paredes, Emanuelson, Gervinho, A. Sanabria.

    Hellas Verona: Gollini – Sörensen, Márquez, Moras, Brivio – Obbadi, Tachtsidis, Ionita – Gomez, Nenê, Janković.
    Náhradníci: Ferrari – Rodríguez, Luna, González, Valoti, Campanharo, Cappelluzzo, Saviola, Toni, López, Fares.

    Rozhodca: Russo – Di Fiore, Meli