AS Rím – Hellas Verona 2:0 (kon.) | Bergamo – Juventus 0:3 (kon.)
koniec
AS Rím
2:0 (0:0)
Hellas Verona
Sobota 27.09.2014, 18:00 • Stadio Olympico, Rím • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Zo súboja dvoch doposiaľ neporazených tímov vyšiel úspešnejšie favorizovaný AS Rím, ktorý si napokon poradil s defenzívnou taktikou Verony a minimálne do zajtra sa dostal na čelo tabuľky Serie A. (19:54:17)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Všetci aktéri dnešného duelu už vyčkávajú len na záverečný hvizd.
     
    90
    Nad rámec druhého dejstva sa nadstavujú tri minúty.
     
    89
    Hellas Verona je už zmierená s prvou porážkou v novom ročníku talianskej Serie A. Dnes to však pre hostí inak ani skončiť nemohol, brániť sa celý duel sústavnému tlaku je totiž veľmi ťažké.
    Mattia DESTRO - 2:0
     
    86
    AS Rím dal gól!
    Rimanom sa podarilo navýšiť svoje vedenie a spečatiť tak svoje víťazstvo nad Hellasom Verona. Do streleckej listiny sa napokon predsa len dokázal zapísať MATTIA DESTRO, a to nie len tak hocijakým spôsobom, ale nádherným gólom, ktorý bude ešte dlho na internete obrovským hitom. Domáci útočník napriahol tesne za stredovým kruhom a nachytal hosťujúceho brankára Golliniho, ktorý bude chcieť na tento inkasovaný zásah, čo najrýchlejšie zabudnúť!
     
    83
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Nainggolan, prichádza Paredes.
     
    83
    Striedanie v tíme Hellas Verona FC: z ihriska odchádza Jankovič, prichádza Valoti.
     
    81
    Takmer identická situácie ako pred pár minútami. Opäť spolupráca Gervinha s Destrom. Prvý menovaný to opäť domácemu hrotovému útočníkovi naservíroval ako na zlatom podnose, no ten zamieril len do brvna. Destro si musel veľmi pohnevať pani šťastenu...
     
    80
    Hellas Verona sa nevie dostať k ničomu zaujímavému, stále je to predovšetkým AS, ktorý drží loptu vo svojej moci a kontroluje záverečnú fázu duelu.
     
    78
    Definitívne rozuzlenie dnešného večerného duelu mal na kopačke Destro, ktorý ťažil z krásnej individuálnej práce Gervinha. Ten mu naservíroval loptu do čistej šance, no Destro trestuhodne prekopol bránu!
     
    77
    Aj po strelení tak vytúženého gólu pokračujú domáci v ofenzívnej aktivite, zjavne tak nechcú nechať nič na náhodu. Uvidíme, či majú hostia v talóne niečo aj na takýto vývoj zápasu, pretože za momentálneho stavu im betónovanie nepomôže.
    Alesandro FLORENZI - 1:0
     
    75
    AS Rím dal gól!
    Rimania napokon predsa len dokázali korunovať svoj veľký tlak a prekonať hlboko brániacich futbalistov Hellasu! Rudimu Garciovi vynikajúco vyšlo striedanie, pretože to bol práve striedajúci ALESANDRO FLORENZI, ktorý napriahol k strele spoza pokutového územia a dokázal prestreliť Golliniho.
     
    73
    Striedajúci Toni, ktorý počas svojej kariéry pôsobil aj v AS Rím, si dokázal prikryť loptu a dobre ju podržal. Vysoký útočník si napokon vypýtal i faul.
     
    71
    Striedanie v tíme Hellas Verona FC: z ihriska odchádza Nené, prichádza Luca Toni.
     
    70
    Nainggolan sa dostal po rohovom kope k strele, lopta mu však odskočila, a tak pokus defenzívneho záložníka domácich skončil úplne mimo.
     
    69
    Po dlhej dobe sme videli nejaký ten strelecký pokus aj zo strany hostí. Nené však svojou strelou De Sanctisa nevyľakal, na pozore sa museli mať akurát tak diváci na tribúne.
     
    68
    Dobýjanie hosťujúceho pokutového územia nie je v podaní domácich hráčov stále úspešné. Ak už sa aj Rimania dostanú k nejakému centru, ako v tomto prípade Pjanič, tak si defenzíva Hellasu bez problémov dokáže poradiť.
     
    67
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Totti, prichádza Florenzi.
     
    66
    Ojedinelý útočný výpad hosťujúcich futbalistov ukončil zdvihnutím svojej zástavky čiarový rozhodca, ktorý v ofsajde videl Gomeza.
     
    64
    Tottiho mäkučká lopta mala pravdepodobne smerovať na Pjaniča, no zastavil ju hneď prvý brániaci hráč Hellasu Verona.
     
    62
    Maiconova strela skončila nad horným brvnom hosťujúcej svätyne. AS Rím sa neustále tlačí vpred, no gól nie a nie streliť.
     
    61
    Yanga-Mbiwa si fantastickým spôsobom našiel miesto v pokutovom území, najvyššie si vyskočil na centrovanú loptu a svoju hlavičku poslal len tesne vedľa ľavej žrde Golliniho svätyne.
     
    60
    Gervinho sa dostal do súboja jeden proti jednému, na Brivia však nedokázal nájsť recept, no cez ľavého obrancu Hellasu vybojoval aspoň rohový kop.
     
    58
    V ofenzívnej aktivite opäť bývalý hráč Interu Miláno a brazílsky reprezentant Maicon, ktorý teraz loptu neúspešne prestrkoval cez veľkú presilu hráčov.
     
    57
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Ljajič, prichádza Gervinho.
     
    56
    Maicon mal na pravej strane v tomto prípade obrovské množstvo priestoru, svojim prízemným centrom hľadal v tesnej blízkosti Golliniho Destra, ktorý sa však do zakončenia nedostal.
     
    54
    Jankovič sa na ľavom krídle dobre uvoľnil a posunul loptu na opačnú stranu Gomezovi, ktorý to Jankovičovi vrátil na stred pokutového územia, kde zažehnal v poslednej chvíli hroziace nebezpečenstvo akrobatickým zákrokom Manolas.
     
    53
    Manolas taktickým faulom v strede poľa zastavil Campanhara, ktorý do zápasu nastúpil z lavičky až na konci úvodného polčasu.
     
    52
    Gomez si na ľavom krídle vytvoril priestor pre strelu pravačkou, ktorá bola dva krát tečovaná a napokon skončila v moci Morgana De Sanctisa.
     
    51
    Pred nabiehajúcim Ashleym Coleom odpratal loptu do autu pravý obranca Hellasu Verona Sörensen.
     
    50
    Štvorica hráčov AS vyštartovala po hlavnom rozhodcovi ako osi, no nič nezmenila na jeho verdiktu proti domácej svätyni.
     
    49
    Na konci peknej kombinačnej akcie Rimanov bol Miralem Pjanič, ktorý však bol tiesnený a po priťuknutí Tottiho netrafil loptu tak, akoby bolo za potreby.
     
    48
    Následný rohový kop domáci rozohrali nakrátko, Ljajič dostal loptu do pokutového územia, no bol poslaný k zemi, a to čistým spôsobom.
     
    47
    AS Rím sa mohol veľmi rýchlo po zmene strán ujať vedenia. Delovku Francesca Tottiho však spod brvna vyškriabal brankár Gollini!
     
    46
    Počas polčasovej prestávke sa striedať nerozhodol ani jeden tréner. Druhé dejstvo svojim výkopom otvorili futbalisti Hellasu Verona.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme sa gólu nedočkali ani na jednej, ani na druhej strane. Viac z hry mali domáci, no zahroziť dokázali aj spočiatku výlučne brániaci futbalisti Verony.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Nad rámec prvého dejstva sa nadstavuje jedna minúta.
     
    45
    Máme tu prvú žltú kartu v zápase, ktorá prichádza potom, čo Manolas zozadu doslova vletel do Neného.
     
    43
    V zápase nemôže pre zranenie pokračovať hosťujúci Obbadi, na ktorého miesto ešte pred koncom prvého dejstva naskakuje Campanharo.
     
    43
    Po Jankovičovom centri z ľavej strany to v strede pokutového územia Rimanov vyzeralo veľmi nebezpečne, no hostia napokon vyprodukovali len jednoduchú strelu, ktorá sa pre De Sanctisa stala malinou.
     
    41
    Práve skúsený gólman domácich, ktorého si môžete pamätať aj z dlhoročného pôsobenia v Neapole, má nejaké zdravotné problémy, pre ktoré sa necháva ošetrovať.
     
    40
    Neneho nepostil dobrou prácou telom za loptou Manolas, celú situáciu bol navyše zozadu pripravený riešiť brankár Morgan De Sanctis.
     
    39
    Domáci sa pred pokutovým územím hostí snažili o nápaditú kombináciu, no defenzíva Hellasu dokázala včas zaplniť všetky nebezpečné priestory.
     
    37
    Neného prízemný pokus po rohovom kope Hellasu skončil len na hradbe tiel nachádzajúcej sa pred Morganom De Sanctisom.
     
    35
    Destro dokázal rozvlniť sieť, no až po prerušení hry a ofsajdovom verdiktu rozhodcov. Domáci útočník sa ich rozhodnutiu nevie vynačudovať.
     
    34
    Na opačnej strane sa podarilo pohroziť i hosťom. Do vzduchu sa zavesil Nené, ktorý hlavičkoval po centre z ľavého krídla z dobrej pozície, no nepresne.
     
    32
    AS Rím bol centimetre od toho, aby sa dostal do vedenia! Maicon prehodil do pokutového územia Ljajičovi, ktorý loptu naservíroval pred bránu Tottimu. Ten sa v sklze snažil dopraviť loptu na miesto určenie, no štyria protihráči mu v tom zabránili a napokon odvrátili loptu do bezpečia!
     
    30
    Destro vo svojej akcii pokračovať nemohol, asistent hlavného rozhodcu pán Di Fiore mu totiž odmával ofsajdové postavenie.
     
    29
    AS sa podarilo prekonať defenzívny blok súpera, na pravom krídle mal dostatok priestoru na center Maicon, ktorý na zadnej žrdi temer našiel Tottiho. Domácemu kapitánovi chýbalo k zakončeniu veľmi málo.
     
    28
    Domáci si nerozumeli pri rozohrávke v okolí poliacej čiary, futbalisti Hellasu vyštartovali do kontry, ktorá sa skončila pádom Neného. Ten sa snažil vypýtať si faul, no rozhodca mu na to neskočil.
     
    27
    Domáci sa snažia defenzívu Hellasu často krát prekonávať cez dlhé, centrované lopty, no s tými si zatiaľ hosťujúca defenzíva vie dať rady.
     
    25
    Center na zadnú tyč si bez problémov postrážil Sörensen, ktorý loptu odhlavičkoval do bezpečia.
     
    24
    Nainggolan naznačil strelu, čím uvoľnil priestor po svojej pravej ruke pre Tottiho, ktorý sa už do lopty oprel, no jeho pokus bol tečovaný mimo svätyne Verony.
     
    22
    Ashley Cole zakončil svoj šprint po ľavom krídle veľmi nebezpečným centrom do malého vápna, kde sa do zakončenia tlačil Destro, no fantasticky defenzívny zákrok vytiahol z talóna Rafael Marquez.
     
    21
    Po rýchlej výmene lopty sa Ljajič dostal do pokutového územia, z prvého dotyku sa to ešte snažil posunúť na Tottiho, no ten bol dobre bránený.
     
    20
    Totti sa snažil prehodiť loptu na nabiehajúceho Ashleyho Colea. Zámer to bol zo strany hrajúcej legendy domáceho tímu dobrý, no prevedenie trošku viazlo.
     
    19
    V momente, kedy majú domáci loptu pod kontrolou, sú na polovici Hellasu všetci aktéri zápasu výnimkou De Sanctisa. AS to má veľmi ťažké, pred sebou tlačí obrovský obranný blok.
     
    18
    Pjanič si bol vedomý toho, že množstvo krátkych prihrávok pred pokutovým územím k ničomu nevedie, tak sa skúsil presadiť individuálne, no z jeho strany to bolo až príliš naivné.
     
    16
    Maicon si o malý moment neskôr musel plniť obranné povinnosti, Jankovič cez brazílskeho obrancu dokázal nebezpečne odcentrovať, no v pokutovom území AS všetko riešil De Sanctis.
     
    15
    AS Rím mohol ísť po štvrťhodine zápasu do vedenia! Maicon našiel výborným centrom na zadnej žrdi Destra, ktorý si nabehol do správneho priestoru, zavesil sa do vzduchu, no loptu poslal tesne mimo ľavej žrde Golliniho svätyne, ktorý bol v tomto prípade úplne bezmocný a loptu vytláčal mimo svojej brány len očami!
     
    14
    Rýchly prechod do útoku v podaní Hellasu Verona sa skončil centrom z ľavej strany, po ktorom musel v domácej šestnástke zasahovať Manolas.
     
    13
    Destro dokázal spracovať veľmi ťažkú loptu od Tottiho, priťukol ju Maiconovi, ktorý pribehol z druhej vlny a pohotovo zakončil. Jeho pokusu chýbala potrebná presnosť.
     
    12
    Ionita nemohol pokračovať vo svojom ofenzívnom snažení, domáca defenzíva ho totiž chytila do ofsajdovej pasce. Celú situáciu ešte istil brankár Morgan De Sanctis.
     
    11
    Tachitsidis to skúsil takisto strelou z úctyhodnej vzdialenosti, no dopadol rovnako ako jeho dvaja protihráči pri podobnom úsilí na opačnej strane.
     
    10
    Ďalší útok hostí vedený po ľavom krídle už bol o poznanie nebezpečnejší, no všetko črtajúce sa nebezpečenstvo uhasil dobrou robotou stopér Manolas.
     
    9
    Po prvý raz v zápase sa futbalisti Hellasu Verona na dlhší čas dostali k lopte a usadili sa s ňou na polovici súpera. Ich pobyt sa však skončil veľmi rýchlo.
     
    8
    Totti sa snažil krížnym pasom preniesť hru na pravé krídlo. Pred Maiconom dobre zasiahol Sörensen, ktorý však odkopol loptu len do autu a pri lopte tak ostanú domáci.
     
    7
    Ďalšia ďalekonosná strela domácich, tentoraz v podaní Seyduouba Keitu, ktorý vypálil po spätnej prihrávke Maicana vysoko, vysoko nad.
     
    5
    Nainggolan sa pokúsil hlboký defenzívny blok Verony prekonať strelou zo strednej vzdialenosti. Domáci záložník sa do lopty oprel pravačkou, ktorou loptu poslal mimo troch žrdí hosťujúcej svätyne.
     
    4
    Totti posunul svoju prihrávku na Pjaniča, ktorý sa však zabudol za chrbtom hosťujúcej defenzívy a bol chytený v takmer dvoj-metrovom ofsajde.
     
    3
    Z úvodných minút prvého polčasu môžeme vyčítať, že dnešný súboj bude v znamení boja domácej ofenzívy proti zabetónovanej obrane Hellasu.
     
    2
    Domáci okamžite od úvodu zápasu začali veľmi aktívne a svojho súpera zamkli pred jeho pokutové územie, do ktorého centroval neúspešne Francesco Totti.
     
    1
    Výkop mali domáci, ktorí nastúpili v tradičnej vínovej farbe dresov. Hellas Verona v bielo-čiernom farebnom prevedení.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Rím: De Sanctis – Cole, Yanga-Mbiwa, Manolas, Maicon – Nainggolan, S. Keita, Pjanić – Ljajić, Totti (C), Destro.
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Holebas, Torosidis, Florenzi, Paredes, Emanuelson, Gervinho, A. Sanabria.

    Hellas Verona FC: Gollini – Sörensen, Márquez, Moras, Brivio – Obbadi, Tachtsidis, Ionita – Gomez, Nenê, Janković.
    Náhradníci: Ferrari – Rodríguez, Luna, González, Valoti, Campanharo, Cappelluzzo, Saviola, Toni, López, Fares.

    Rozhodca: Russo – Di Fiore, Meli.
     
    Všetkým futbalovým priaznivcom prajem príjemné sobotné popoludnie, ktorý vás pozývam spríjemniť si sledovaním online prenosu z duelu štvrtého kola najvyššej talianskej súťaže Serie A.

    Vitajte na Stadio Olympico v Ríme, kde AS Rím privíta Hellas Verona v súboji dvoch doposiaľ neporazených tímov.

    Vlci vo vlaňajšom ročníku obsadili druhé miesto za suverénnym Juventusom Turín a po úvodných štyroch kolách novej sezóny to vyzerá tak, že aj tento rok bude AS najväčším súperom Starej Dámy v boji o ligový triumf. Zverenci Rudiho Garciu sú v úvode ročníka zatiaľ stopercentní, po štyroch odohraných dueloch majú na konte dvanásť bodov a defenzíva Rimanov sa môže popýšiť tým, že inkasovala len jeden jediný krát.

    50-ročný francúzsky manažér Rudi Garcia, ktorý pôsobí pri kormidle AS druhým rokom, sa bude v zápase s Hellasom Verona musieť zaobísť bez služieb viacerých svojich hráčov, Rimanov totiž trápi početná maródka. Na listine zranených nájdeme Ucana, Iturbeho, Astoriho, Castana, Balzarettiho, Borriela, no najmä dvojicu stredových záložníkov, ktorí patria medzi najväčšie opory celého tímy Daniele de Rossiho a holandského dispečera stredu poľa Kevina Strootmana, ktorý sa zranil ešte pred svetovým šampionátom v Brazílii.

    Hellas Verona patrí po štyroch kolách takisto k tímom, ktoré ešte nespoznali premožiteľa. Za dve víťazstvá a dva remízové výsledky hosťom, ktorí vlani skončili na desiatom mieste, patrí šiesta priečka v ligovej tabuľky.

    Andrea Mandorlini má pri tvorbe základnej zostave omnoho menšie starosti ako jeho náprotivok na lavičke AS Rím. Do zostavy nemôže zaradiť trojicu Sala, Agostini a Hallfredson.

    Oba tímy sa vo vzájomnej konfrontácii počas minulého ročníka stretli dva krát. V oboch prípadoch bol úspešnejší AS Rím, ktorý je favoritom aj dnes.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Michal Bakoš

    Góly: 75. Alesandro Florenzi, 86. Mattia Destro

    Karty:   45. Manolas (ASR)


    AS Rím: De Sanctis – Cole, Yanga-Mbiwa, Manolas, Maicon – Nainggolan, S. Keita, Pjanić – Ljajić, Totti (C), Destro.
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Holebas, Torosidis, Florenzi, Paredes, Emanuelson, Gervinho, A. Sanabria.

    Hellas Verona: Gollini – Sörensen, Márquez, Moras, Brivio – Obbadi, Tachtsidis, Ionita – Gomez, Nenê, Janković.
    Náhradníci: Ferrari – Rodríguez, Luna, González, Valoti, Campanharo, Cappelluzzo, Saviola, Toni, López, Fares.

    Rozhodca: Russo – Di Fiore, Meli