Slovan Bratislava – Trenčín 0:2 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
0:2 (0:1)
AS Trenčín
Streda 24.09.2014, 17:30 • Pasienky, Bratislava • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    ŠK SLOVAN BRATISLAVA

    Belasých v poslednom čase trápi hneď niekoľko starostí. Tou najväčšou je určite pokles formy, ktorý prišiel po nevydarenej odvete play-off Ligy majstrov a dodnes sa ho nepodarilo zastaviť. Mužstvu stále chýba zranený kanonier Vittek, a v tomto zápase nebude môcť tréner Straka počítať ani s Gorositom, ktorý sa v Dunajskej Strede nechal hlúpo vylúčiť a zapríčinil penaltu vedúcu k vyrovnávajúcemu gólu súpera. Z formy sú viaceré opory – Žofčák, Milinkovič, na hrote útoku sa trápi Fořt. Tento zápas bude špecifický pre dvojicu Kubík-Štefánik, obaja totiž vo svojej kariére pôsobili v Trenčíne, pričom Kubík tam aj začal túto sezónu a do Slovana prestúpil len nedávno. Na Belasých čaká ďalší anglický týždeň, ich program je po minulotýždňovom prvom zápase v skupine Európskej ligy naozaj nabitý. Ak však chce Slovan obhájiť titul, musí aj takto náročný harmonogram zápasov zvládať a napraviť tak posledné nevydarené výsledky.
     
    AS TRENČÍN

    Trenčania utŕžili v pondelok veľkú ranu, ktorá trochu pokazila inak dobrú náladu po víťaznom víkendovom zápase. Mestské zastupiteľstvo totiž neschválilo vypožičanie pozemkov pod štadiónom AS na plánovanú rekonštrukciu. Tá sa mala platiť z prostriedkov štátu určených na rekonštrukciu futbalových stánkov v celej krajine s prispením holandského majiteľa La Linga. Poslanci ale tento návrh bez zdôvodnenia zamietli, čo poriadne nahnevalo aj primátora mesta Richarda Rybníčka, ktorý tento projekt podporoval. AS verí, že sa situáciu ešte podarí zvrátiť a stavať sa tak začne, momentálne ale nad budúcnosťou futbalu v meste panujú otázniky, súčasný štadión bude totiž už čoskoro nevyhovujúci. Čo sa týka čisto športových výsledkov, tak je AS v pohode – aj napriek odchodom brankára Volešáka či Kubíka si AS ako jediný tím v lige drží celkovú neporaziteľnosť. K výhre v Zlatých Moravciach navyše prispel svojím perfektným výkonom aj brankár Igor Šemrinec, ktorý na poste jednotky nahradil Volešáka.
     
    Vzájomné zápasy

    Pri tejto štatistike sa pristavíme, vzájomné zápasy totiž prinášajú zaujímavé fakty. Trenčín totiž nad Slovanom v posledných troch sezónach trikrát výrazne vyhral a doslova šokoval papierového favorita. Veď posúďte sami – v 29.kola ročníka 2012/2013 vyhral doma Trenčín 4:1, v 3.kola ročníka 2013/2014 vyhral znovu Trenčín 4:2 a aby toho nebolo málo, tak AS vyhralo v minulom roku aj v Bratislave, keď v 14.kole zdolalo Slovan rozdielom triedy 3:0. V doteraz poslednom zápase sa už radoval Slovan, keď v 25.kole minulej sezóny vyhral v Trenčíne 1:0. Belasí si ale musia dávať pozor, zo vzájomných zápasov totiž vyplýva, že AS na nich vie zahrať.
     
    Aktuálna forma a postavenie v tabuľke

    Belasým nevyšiel minulotýždňový vstup do Európskej ligy, keď v Berne prehrali vysoko 0:5. Náladu si príliš nevylepšili ani v domácej súťaži, kde v nedeľu len remizovali v Dunajskej Strede. V tabuľke sa nachádzajú na 3.priečke so ziskom 16 bodov a skóre 15:11. Po odohraní zápasu s Trenčínom však budú mať ešte dva dohrávané zápasy k dobru. Na prvú Žilinu Slovan stráca 5 bodov, preto ak si chce udržať bezprostredný kontakt s čelom, mal by proti Trenčínu bodovať naplno.

    Trenčania v lige ako jediní ešte neprehrali, keď doteraz šesťkrát vyhrali a trikrát remizovali. V poslednom zápase vyhrali v Zlatých Moravciach 1:0 po peknom góle Mišáka. V tabuľke sa nachádzajú na 2.priečke s 21 bodmi a skóre 17:7. Ak v tomto zápase budú bodovať, preskočia vedúcu Žilinu, na ktorú strácajú len bod.
     
    Súboj dvoch elitných slovenských tímov bojujúcich o čelo tabuľky – tak to je tá najlepšia pozvánka na dohrávku 2.kola Fortuna ligy medzi Slovanom a Trenčínom. Zápas sa vtedy odkladal z dôvodu pohárových povinností oboch tímov, ich bezpochyby atraktívnu konfrontáciu teda uvidia diváci až teraz. Oba tímy nás v tejto sezóne skvele reprezentovali v európskych pohároch a prezentujú sa atraktívnym herným prejavom. Navyše pôjde o dôležité body – tretí Slovan si chce udržať kontakt s vedúcou dvojicou Žilina-Trenčín. K sledovaniu zápasu vás v stredu od 17:30 pozýva komentátorská dvojica Tomáš Schügerl a Ján Sárközi.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Perniš (C) – Čikoš, Niňaj, Kolčák, Jablonský – Štefánik, Grendel – Kubík, Milinkovič, Soumah – Peltier.
    Náhradníci: Poláček – Hudák, Vrablec, Žofčák, Lásik, Fořt, Halenár.

    AS Trenčín: Šemrinec – Čögley, Kleščík (C), Rodriguez da Silva, Lawrence – Mišák, Hajradinovič, Lobotka, Holúbek – Simon, de Macedo da Silva.
    Náhradníci: Vozár – Skovajsa, Rundič, Mondek, Opatovský, Vlček, Guba.

    Rozhodca: Hrčka – Vorel, Bobko.
     
    Príjemný dobrý podvečer vám prajeme z bratislavských Pasienkov. Bratislava dnes štartuje svoj športový deň – o 19:00 sa totiž začína aj zápas KHL, diváci si dovtedy môžu spríjemniť deň pri atraktívnej dohrávke 2.kola Fortuna ligy. Slovan sa bude snažiť napraviť dve ligové zaváhania zo Žiliny i Dunajskej Stredy, proti nemu ale stojí Trenčín, ktorý ako jediný v tejto sezóne ešte neprehral. Pred začiatkom zápasu si môžete pozrieť súpisky oboch tímov, v ktorých nenastalo výraznejšie prekvapenie oproti predpokladaným zostavám.
     
    Dnešný zápas bude bez organizovaného fandenia domácich fanúšikov z Belasej šľachty. Tí tak vyjadrujú svoj protest kvôli nedoriešenej otázke výstavby nového štadióna v Bratislave. Tehelné pole totiž síce bolo minulý rok zbúrané, odvtedy sa tam však prakticky nič nedeje a nový štadión je zatiaľ v nedohľadne. Momentálne sa do problematiky priplietli aj komunálne voľby, keď sa táto téma stala súčasťou predvolebných kampaní. Zároveň dnes Belasá šľachta poslala jasný odkaz Jurajovi Halenárovi – už nechce, aby v belasom drese ďalej hrával, fanúšikovia ako dôvody uvádzajú správanie Halenára po zápase v Berne či slabé výkony. Halenár je dnes na lavičke, tak sme veľmi zvedaví, či v tomto zápase zasiahne do hry...
     
    Na Pasienkoch vládne pekné slnečné jesenné počasie, trávnik je v ideálnej kondícii. Bohužiaľ však na tribúnach vidíme zatiaľ málo divákov, uvidíme, či sa Pasienky do začiatku zápasu ešte aspoň trochu zaplnia.
     
    Hráči sa dnes trochu pri nástupe zdržali, až teraz vychádzajú na trávnik. Slovanisti nastupujú v tradičných belasých dresoch, hostia v bielom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop mali k dispozícii domáci, ktorí sa aj pokúsili o prvú útočnú akciu, Štefánik ale vrátil loptu až dozadu na Perniša, po jeho nákope dopredu prišiel útočný faul Kubíka, pri lopte prvý raz AS.
     
    2
    Trenčania zaútočili po pravej strane, keď sa do šestnástky snažil predrať Simon, na hranici šestnástky ho ale čistým zákrokom zastavil Jablonský.
     
    3
    Pekná akcia AS, keď Hajradinovič vysúval na ľavej strane Lawrenca, pred ním zachraňoval na poslednú chvíľu malou domov Čikoš, Perniš pod tlakom odkopol len do outu.
     
    4
    AS v zaujímavej šanci! Pripravili im ju ale sami Slovanisti – Mišák totiž zahrával štandardku od ľavej postrannej čiary, poslal center do stredu šestnástky, kde sa nedohodli Kolčák s Niňajom a druhý menovaný si loptu takmer hlavou vrazil do brány. Nakoniec mierila lopta nad, je z toho rohový kop.
     
    5
    Po rohovom kope sa nič zaujímavé neudialo, strelecký pokus Mišáka spred šestnástky po odrazenej lopte bol totiž zablokovaný.
     
    6
    Hostia sú zatiaľ aktívnejší a najmä Moses Simon im robí poriadne problémy! Teraz sa cez Jablonského nádherne preštrikoval po pravej strane, až ho tesne pred šestrnástkou nedovolene zastavil Kolčák, je z toho štandardka z výbornej pozície.
     
    7
    Videli sme prvú strelu na bránu, postaral sa o ňu Čögley. So štandardkou zo vzdialenosti 20 metrov však naložil ľahkovážne, keď jeho strelu do stredu brány bez problémov kryl Perniš.
     
    8
    Domácim to dnes zatiaľ naozaj príliš nejde, Perniš teraz loptu vyhodil tak nešťastne, že pri ľavej postrannej čiare doslova zašil Niňaja. Ten len odkopol do outu a vrátil loptu znovu na kopačky hostí.
     
    9
    AS vychádza aj prechod do útoku, do šestnástky sa totiž znova dostal Simon a poslal strieľaný center z jej ľavej strany, pred bránou však nebol nikto v bielo-červenom a tak si loptu stiahol Perniš.
     
    9
    Domáci si koledujú o nepríjemnosti. Jednoduchú hlavičku na pravej strane totiž podcenil Čikoš a doslova nabil do streleckej pozície Mišákovi, jeho strela zo vzdialenosti 20 metro mierila mimo pravej žrde.
     
    10
    Tak konečne sa hrá aj na druhej strane, vzrušenie divákov však rýchlo utíchlo. Po pravej strane loptu potiahol Čikoš a hľadal v šestnástke spoluhráčov, jeho strieľaný center ale zastavil Lawrence.
     
    11
    Brankárovi domácich dnes nevychádzajú výkopy, zatiaľ pokazil dve relatívne ľahké lopty a znovu daroval šancu na útok pre AS. Hostia túto šancu nevyužili a poslali nepresný pas dopredu.
     
    12
    Hostia potiahli peknú akciu, keď si viackrát pred šestnástkou vymenili loptu a neustále hrozili nebezpečným zakončením. Najbližšie bol k nemu Mišák, v dobrej pozícii pred šestnástkou ale volil nahrávku, ktorú zastavil dobre vybiehajúci stopér Niňaj.
     
    13
    Trenčania diktujú tempo zápasu, jednoznačne častejšie držia loptu na svojich kopačkách a predvádzajú svoje typické kombinácie ,,do pohybu." Momentálne to ale je hlavne na vlastnej polovici ihriska.
     
    14
    Holúbek mohol na pravej strane vybiehať do zaujímavej šance, keď si bežal po tečovanú prihrávku od Jaira, akciu ale zastavil postranný rozhodca, keď signalizoval ofsajd.
     
    15
    Pravý obranca Slovana Čikoš to robil veľmi naivne, keď s loptou dlho váhal na polovici ihriska. Nakoniec ju o ňu obral Hajradinovič, ktorý sa snažil kolmicou vysunúť do brejku Simona, hráči hostí ale nedokázali zladiť svoj pohyb a tak bola dobre myslená prihrávka nepresná. Loptu si stiahol Perniš a po jeho výkope ju okamžite znovu získali hostia.
     
    16
    Domáci po dlhšej dobe s loptu na kopačkách, ich kombinácie sú však často nervózne a nepresné, ani teraz sa im nepodarilo založiť ucelenú útočnú akciu.
     
    17
    A tak v útočnej snahe dnes zatiaľ určite sympatickejší hostia. Mišák si preberal dlhú prihrávku na pravej strane, lopta mu ale nakoniec ušla za bránkovú čiaru, bude z toho výkop Perniša.
     
    18
    Dnes prvý raz si siahol na loptu aj brankár hostí Šemrinec – Jablonský totiž posielal z akrobatickej pozície center pred bránu, brankár hostí si tam loptu v pohode stiahol pred dobiehajúcim Peltierom.
     
    19
    Hre v týchto okamihoch chýba tempo, Slovan sa snaží trochu zrovnať krok so súperom a tak kombinuje s loptou na kopačkách, zatiaľ sa mu aspoň podarilo dostať na polovicu súpera. Uvidíme out Čikoša na pravej strane, keď tam pred Peltierom odkopol loptu Lawrence.
     
    20
    Čikoš síce vhodil loptu presne na Soumaha, ten si ale nerozumel s Grendelom, lopta sa preto vrátila znovu až na poliacu čiaru. Po prihrávke Niňaja pri lopte znovu hostia.
     
    21
    Tak predsa len prišla pekná útočná akcia domácich – začala sa na ľavej strane, odkiaľ centroval do šestnástky Jablonský, na hranici bieleho bodu si najvyššie vyskočil Kubík a skúšal to hlavičkou, mieril ale nad bránu.
     
    22
    Perniš predviedol dobré čítanie hry, keď si vybehol pred svoju šestnástku a odkopol loptu pred Jairom da Silvom, ktorý sa už chystal na nebezpečný protiútok.
     
    23
    Slovanisti mali trochu šťastie, keď po ich nepresnej kombinácii v strede ihriska už prenikal dopredu Hajradinovič, v svojej snahe ale fauloval jedného z hráčov domácich, preto pri lopte ostane Slovan.
     
    24
    Domáci v náznaku útoku – Kubík mal trochu priestoru pred šestnástkou a skúšal vysunúť na pravej strane voľného Peltiera, jeho prihrávku ale zastavil výborným sklzom Kleščík.
     
    25
    Slovan pokračuje v aktivite, trochu po nevydarenom úvode ožil – Jablonský poslal presný center z ľavej strany a na vzdialenejšej žrdi hlavičkoval Peltier, jeho pokus zblízka kryl dobre postavený Šemrinec.
     
    26
    AS odpovedá na aktivitu domácich – Mišák si po postupnej akcii vytvoril priestor pred šestnástkou a skúsil to z 25 metrov, po teči Štefánika loptu s prehľadom chytil Perniš.
     
    27
    Trenčín dal gól!
    Je tu otvárací gól stretnutia, hostia zúročili úvodnú aktivitu a zaslúžene vedú! Predchádzal tomu rýchly protiútok – po pravej strane loptu potiahol Holúbek, nahral do stredu pred šestnástku Mišákovi, ktorého prvú strelu ešte Perniš vyrazil. PATRIK MIŠÁK si ale prebral odrazenú loptu a presným volejom ju umiestnil k pravej žrdi, Perniš sa naťahoval márne – 0:1!
     
    28
    Tak uvidíme, ako sa Slovan z tohto úderu otrasie. Belasí dnes zatiaľ nie sú vo svojej koži a aj napriek aktivite z posledných minút zatiaľ na konsolidovaných hostí nestačia.
     
    29
    Zatiaľ sa príliš nezdá, že by domácich inkasovaný gól vyzval k väčšej aktivite. Hrá sa najmä v strede ihriska, keď si oba tímy vymenili loptu po nepresných kombináciách.
     
    30
    Hostia kombinujú s loptu na svojej útočnej polovice a zovreli Belasých v ich šestnástke. Center Mosesa Simona z pravej strany ale presný nebol, Perniš si teda na tento moment môže vydýchnuť.
     
    31
    Žltú kartu dostáva Lester Peltier (ŠK Slovan Bratislava).
     
    32
    A znovu sme evidovali nebezpečenstvo pred bránou Slovana! Hostia zahrávali štandardku z polovice ihriska, loptu na hranici šestnástky sklepol Jairo da Silva a priťukol ju do behu Mišákovi, pred ním ale veľmi dobre vybehol Perniš a kryl loptu do svojich rukavíc.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Peter Kleščík (AS Trenčín).
     
    34
    Domáci mohli po faule Kleščíka zahrávať štandardku z 30 metrov, po centri do stredu šestnástky sa snažil presadiť Čikoš, proti dvojici obrancov ale nemal šancu na úspech.
     
    35
    Slovan v zaujímavom brejku, loptu potiahol Grendel a vymenil si ju pred šestnástkou s Peltierom. Záložník domácich potom mohol strieľať z hranice šestnástky, radšej ale nahral naľavo Kubíkovi, ktorého center už nikoho nenašiel.
     
    36
    Okamžite sa ale hra otáča na druhú stranu, kde domácich trápi najmä aktívny Moses Simon, ktorý sa presunul na ľavú stranu. Po jeho snahe získali Trenčania rohový kop.
     
    37
    A bol z toho dobre zamýšľaný center na bližšiu žrď, tam ale loptu odhlavičkoval dobre postavený Grendel. Následne sa hra otočila na druhú stranu, Peltier na pravej strane síce skončil na trávniku, avšak bez cudzieho zavinenia, preto z toho bude lopta pre AS.
     
    38
    Soumah je dnes tiež zatiaľ stratený, vôbec ho nie je vidno. Teraz mohol predviesť svoje technické zdatnosti, nedokázal si ale spracovať prihrávku a prenechal tak možnosť na rozohrávku pre hostí.
     
    39
    A pozor, znovu pohrozilo AS! Jairo da Silva posielal do šestnástky nebezpečný center z pravej strany, loptu v poslednej chvíli odhlavičkoval Kolčák. Na pravej strane potom ešte mocne naprahoval Simon, jeho volej odvrátil Grendel na roh. Hostia vedú a stále hrozia svojimi útokmi.
     
    40
    Po rohovom kope už k žiadnemu nebezpečenstvu nedošlo, nepresný center skončil mimo domácej brány. Perniš tak mohol vykopávať.
     
    41
    Marko Milinkovič to konečne skúsil aj strelecky, to dnes v hre domácich tiež absentuje. Peltier mu poslal krížnu nahrávku na pravú stranu, Milinkovič si loptu potiahol do stredu a skúsil to k pravej žrdi, jeho strela bola zablokovaná na roh.
     
    42
    Center z rohu smeroval presne na päťku, kde si loptu bez problémov stiahol pozorný Šemrinec. Slovan potom zostal pri lopte, Kubík ale fauloval v súboji, preto pri lopte znovu hostia.
     
    43
    Domáci si sami úplne zbytočne komplikujú život. Znovu totiž predviedli nesúrodú rozohrávku v strede ihriska, čo hostia využili a mohli založiť rýchly brejk, Jairo da Silva bol ale po Mišákovej prihrávke v ofsajde.
     
    44
    Obrovská šanca hostí na zvýšenie náskoku! Moses Simon sa dostal k lopte na ľavej strane šestnástky, poslal pekný center, ktorý Jairo da Silva ešte nezachytil, približne vo vzdialenosti 11 metrov si ale loptu prebral Hajradinovič a poslal exportný volej, ktorý sa ešte po teči Kolčáka odrazil od pravej žrde! Hostí od druhého gólu delili len milimetre!
     
    45
    Na druhej strane prišiel brejk Slovana, keď si loptu po ľavej strane potiahol Soumah, v šestnástke však nemal spoluhráčov na nahrávku a tak to skúsil sám strelou, tá bola tečovaná a mierila tesne mimo. Bude z toho roh.
     
    45+1
    A po rohovom kopu mohlo prísť nečakané vyrovnanie! Center totiž síce obrancovia odvrátili, v šestnástke sa ale k odrazenej lopte dostal Čikoš a volejom vypálil na bránu, mieril tesne nad pravý horný roh!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Trenčín zatiaľ na Pasienkoch vedie po góle Mišáka a dá sa povedať, že úplne zaslúžene. Hostia totiž od úvodu prejavovali väčšiu aktivitu, podnikali pekné akcie a odmenou im bol práve vedúci gól. Slovan sa ani po tomto okamihu nezobudil, naopak, Hajradinovič mohol v závere polčasu v obrovskej šanci zvýšiť, domácich zachránila žrď. V závere polčasu prišla jediná veľká šanca domácich, Čikoš ale volejom mieril nad.
    V atraktívnej dohrávke vidíme zatiaľ zaujímavý futbal, v ktorom sú zatiaľ hostia iniciatívnejší a smerujú k trom bodom, ktoré by znamenali posun na líderskú pozíciu v tabuľke. Pri druhom polčase sa na vás teším približne od 18:34.
     
    Štatistiky po 1.polčase :

    Strely celkom : 5:4
    Strely na bránu : 1:3
    Žlté karty : 1:1
     
    Oba tímy už znovu na ihrisku, Slovanisti cez polčas striedali, tak chvíľu počkáme a už o pár sekúnd sa dozvieme meno nového hráča, ktorý zasiahne do druhého polčasu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Lester Peltier, prichádza Pavel Fořt.
     
    46
    Slovanisti teda predviedli striedanie útočníka za útočníka, miesto trápiaceho sa Peltiera prišiel Fořt. Výkop druhej časti mali k dispozícii hostia, momentálne kombinujú na svojej útočnej polovici.
     
    47
    Toto mohla byť penalta pre hostí! Mišák totiž poslal do šestnástky center z pravej strany, Niňaj tam loptu odhlavičkoval tak nešťastne, že zasiahol ruku Milinkoviča v šestnástke. Rozhodca však penaltu nepíska, pokračujeme teda bez zmeny stavu.
     
    48
    Rýchla akcia Slovana, keď si Milinkovič vymenil loptu s Fořtom a posielal kolmicu dopredu na Štefánika, tomu ale chýbal jeden krok a tak na túto prihrávku nedokázal dosiahnuť.
     
    49
    Nečakane prišlo vzrušenie pred bránou AS, keď sa na hranici šestnástky presadzoval Soumah, bol v dobrej pozícii, zakončenie mu ale nevyšlo a jeho strela mierila výrazne mimo brány.
     
    50
    Hostia mali k dispozícii štandardku z ľavej strany, center na bližšiu žrď ale odhlavičkoval dobre stojaci Milinkovič. AS zostáva s loptou na svojej útočnej polovici.
     
    51
    Trenčania sa postupne prepracovali až do šestnástky, keď Mišák z úrovne bránkovej čiary prihrával pred päťkou voľnému Holúbekovi, tesne pred ním ale loptu v poslednej chvíli zastavil Kolčák.
     
    52
    Chvíľu sa nehrá, na polovici Trenčína je ošetrovaný stopér Ramon Rodriguez da Silva. Hráč hostí odchádza za postrannú čiaru, ale zdá sa, že dnes bude môcť pokračovať v hre.
     
    53
    Ramon už späť na ihrisku. Medzitým si Slovan vypracoval zaujímavú štandardku z 30 metrov, loptu si na strelu stavia Milinkovič.
     
    53
    Milinkovičovi jeho pokus absolútne nevyšiel a prestrelil nielen múr, ale s rezervou aj bránu. Lopta mierila vysoko nad, vykopávať môže Šemrinec.
     
    54
    Hosťom nevyšla spolupráca pri pravej postrannej čiare, keď Čögley nepresne nahrával na Jaira, je z toho lopta pre domácich. Tí ale ani v druhom polčase výraznejšie neohrozujú tesné vedenie AS.
     
    55
    Trenčín dal gól!
    Neskutočné, domáci akoby sami pomáhali hosťom v ich víťazstve....Do rozhodenej obrany prešiel po pravej strane Simon, poslal krížny center, ktorý pred päťkou mohol odkopnúť Čikoš. Ten loptu nepochopiteľne netrafil a prenechal ju za ním stojacemu JAIROVI DE MACEDOVI SILVOVI, ktorý z bezprostrednej blízkosti trafil k pravej žrdi – 0:2!
     
    56
    Na tribúnach sa začína ozývať piskot, fanúšikovia domácich sú pochopiteľne sklamaní z hry ich miláčikov. Medzitým Slovan síce pri lopte, ale len pred šestnástkou Trenčína.
     
    57
    Teraz si Slovan vypracoval aspoň rohový kop, keď po oute Grendela pod tlakom odkopával Čögley. Následný center však bez problémov chytil Šemrinec.
     
    58
    AS s loptou na svojej útočnej polovici, hostia sú blízko k veľkému víťazstvu a posunu na 1.priečku tabuľky. Neustále umne kombinujú a držia Slovan na dištanc.
     
    59
    Mohlo byť znížené! Soumah potiahol akciu stredom ihriska a cez Fořta sa lopta dostala na pravú stranu ku Kubíkovi, jeho center prepadol až na vzdialenejšiu žrď k Milinkovičovi, ktorý z výbornej pozície mieril tesne mimo ľavej žrde!
     
    60
    Medzitým sa hra znovu vrátila na útočnú polovicu AS. Máme za sebou hodinu hry, a ak domáci veľmi rýchlo v svojej hre niečo nezmenia, budú dnes odchádzať z ihriska porazení.
     
    61
    Štefánik nahrával na ľavú stranu Čikošovi, ten loptu síce dostiahol tesne pred bránkovou čiarou, potom sa ale proti dobre brániacemu Lawrencovi nepresadil.
     
    62
    Slovan mohol zahrávať rohový kop, Soumah poslal veľmi nízky center na prednú žrď, kde bol v náročnej situácii Štefánik a chrbtom k bráne nedokázal s loptou nič spraviť.
     
    63
    Znovu sa na krátky okamih nebude hrať, Niňaj je po hlavičkovom súboji otrasený na trávniku v šestnástke AS. Obranca domácich odchádza za čiaru, snáď bude v poriadku a dohrá dnešný zápas.
     
    64
    Zaujímavá situácia pred šestnástkou AS, dlhú prihrávku si tam spracovával Fořt a mohol postupovať sám na brankára, po súboji s Kleščíkom ale skončil útočník Belasých na trávniku. Rozhodca tento zákrok ako nedovolený neposúdil.
     
    64
    Žltú kartu dostáva Patrik Mišák (AS Trenčín).
     
    65
    Slovan sa teraz aspoň snaží držať loptu na svojich kopačkách, na vstrelenie kontaktného gólu je to ale zatiaľ málo. Hostia totiž hrajú v pohode a bránia s prehľadom.
     
    66
    Soumah to skúša individuálne, ale ani to mu dnes nejde. Pred šestnástkou sa snažil prejsť cez troch hráčov a vystreliť, jeho strelecký pokus bol ale zablokovaný prvým stojacim obrancom.
     
    67
    Kubíkovi to proti bývalým spoluhráčom taktiež nejde, pokazil jednoduchú prihrávku na Štefánika a založil brejk hostí. Pred Jairom situáciu potom ratoval Niňaj, keď hlavičkou poslal loptu Pernišovi.
     
    68
    Hostia sú naďalej aktívni a vysoko napádajú rozohrávku hostí. Hajradinovič na pravej strane loptu síce nezískal, získal však aspoň cenné sekundy ubiehajúce ku koncu stretnutia.
     
    69
    AS s loptou v pekných kombináciách – taký je momentálny obraz hry. Domáci začínajú prejavovať rezignáciu z výkonu i výsledku...a takýmto spôsobom určite nevyrovnajú.
     
    70
    Čögley takmer daroval Slovanu 100%-nú šancu! Fořt totiž poslal dlhý center na pravú stranu šestnástky, kde za obrancom AS čakal pripravený Kubík. Čögley poslal slabú hlavičku na Šemrineca, Kubík okamžite vyštartoval, nakoniec to ale pred brankárom hostí tesne nestihol.
     
    71
    Odkop dopredu na ,,nikoho" – to teraz v rozohrávke predviedli hráči Slovana. Šemrinec tak mohol založiť útočnú akciu svojho tímu.
     
    72
    Takmer z toho bola šanca pre hostí – Holúbek poslal z ľavej strany strieľaný center do šestnástky, na úrovni bieleho bodu už čakal Jairo da Silva, tesne pred ním loptu zastavil Kolčák.
     
    73
    Jairo da Silva prenikol bez okolkov do šestnástky a už sa dostával priamo pred Perniša, v poslednej chvíli ho ale čistým obranným zákrokom zastavil Niňaj, ktorý odkopol loptu na roh.
     
    73
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza František Kubík, prichádza Igor Žofčák.
     
    74
    Hostia z rohového kopu už nič nevyťažili, loptu odvrátila obrana Slovana. Belasí ale potom absolútne pokazili svoj útok, keď poslali nepresný center, Šemrinec tak môže vykopávať.
     
    74
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Patrik Mišák, prichádza Dávid Guba.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1622 divákov.
     
    75
    Štefánik si spracoval dlhý center pri ľavej postrannej čiare, následne ale loptu okamžite stratil. Belasí tak ani teraz neohrozia bránu hostí.
     
    76
    Niňaj veľmi laxne odkopával loptu pred Jairom da Silvom, ktorý mu to potom poriadne nechal doslova ,,vyžrať." Na pravej strane mu totiž uštedril krásne jasličky a poslal strieľaný center pred bránu, kde si Kolčák dal takmer vlastný gól, nakoniec sa lopta odrazila tesne nad!
     
    77
    Po rohovom kope už žiadne nebezpečenstvo neprišlo, obrana domácich center odvrátila. Hostia ale stále pokračujú vo svojej aktivite.
     
    78
    Ďalšia veľká šanca na zvýšenie náskoku! Moses Simon prešiel po ľavej strane a poslal center pred bránu, Perniš loptu podbehol, na čo Kolčák v poslednej chvíli odkopával spred opustenej brány!
     
    79
    Pekná akcia domácich, asi druhýkrát sa tu ozýva z tribún potlesk..Žofčák sa obtočil v strede ihriska a nahral Soumahovi, ten loptu veľmi šikovne prepustil Fořtovi, ktorý už na ľavej strane mohol ísť sám na Šemrineca, nedokázal ale vyvinúť potrebnú rýchlosť a tak si loptu stiahol dobre vybiehajúci brankár AS.
     
    80
    Okamžite ale pozor na druhej strane, kde si hrá Jairo da Silva svoj vlastný zápas..pri pravej postrannej čiare vycvičil Jablonského a centroval do šestnástky, kde pri ľavej žrdi čakal úplne voľný Holúbek, pred ním ale loptu v poslednej chvíli odkopol Kolčák.
     
    81
    Žofčák sa ešte pokúsil zdvihnúť zástavu domáceho tímu, keď si loptu pripravil vo vzdialenosti 20 metrov a vystrelil k bližšej žrdi, tam bol ale pripravený Šemrinec a loptu kryl.
     
    82
    Slovan získal vpredu aspoň rohový kop, ktorý na pohľad vôbec nevyzeral márne. Na vzdialenejšej žrdi si totiž dobre vyskočil Niňaj, hlavou ale mieril mimo brány.
     
    83
    Jairo da Silva tentoraz loptu stratil, keď mu pred šestnástkou domácich nevyšiel individuálny prienik. Potom prišiel útočný faul od jedného z hráčov AS, Belasí pri lopte.
     
    84
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Peter Čögley, prichádza Karol Mondek.
     
    85
    Slovanu to dnes naozaj nejde, a ťažko na tom niečo v závere asi zmení..Žofčák síce oživil hru, aj teraz vypracoval útočnú akciu, keď nahral dopredu na Soumaha, ten sa ale proti početnej presile nepresadil.
     
    86
    Domáci v platonickom tlaku, keď sa usadili pred šestnástkou AS, center Jablonského z ľavej strany ale s prehľadom odvrátil dobre postavený Kleščík.
     
    87
    Miesto prípadnej ďalšej aktivity Slovanu prišiel brejk Trenčína, keď hostia prečíslili obranu, Holúbek ale na ľavej strane držal loptu príliš dlho a tak nevybojoval ani rohový kop.
     
    88
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Moses Simon, prichádza Matúš Opatovský.
     
    88
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Marko Milinkovič, prichádza Richard Lásik .
     
    89
    Simon musel z ihriska odísť na nosidlách, zrejme sa jednalo o svalový problém. Veríme, že hráč hostí bude v poriadku. Medzitým evidujeme roh AS, center do šestnástky odhlavičkoval Fořt.
     
    90
    Grendel bojoval na pravej strane, pri svojej snahe ale fauloval jedného z obrancov. Šemrinec tak môže vykopávať, AS pomaly smeruje k trom bodom a posunu na 1.priečku tabuľky.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Slovan v poslednej zúfalej útočnej snahe, domáci mohli zahrávať rohový kop, center v šestnástke ale s prehľadom odhlavičkoval Čögley.
     
    90+2
    Po zásahu Čögleya z toho bol ďalší roh, ktorý bol taktiež odvrátený. Odrazenú loptu si vo veľkej vzdialenosti prebral Soumah, mieril ale veľmi nepresne.
     
    90+3
    Trenčania končia zápas svojím malým vlastným bago, keď kombinujú na vlastnej polovici a umne držia Slovan na dištanc. Dnešné víťazstvo si hostia bezpochyby zaslúžia.
     
    90+3
    Zrejme posledná akcia zápasu, Žofčák zahrával štandardku, jeho lopta ale preletela nikým netečovaná vedľa brány.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Mal to byť veľký boj, nakoniec sme videli perfektné predstavenie Trenčína a jeho zaslúženú výhru – tak sa dá zhrnúť dnešný zápas. Belasí ani v druhom polčase nezlepšili svoj výkon, miesto toho po chybe Čikoša druhý raz inkasovali. Trenčania potom umne držali svoj náskok a nepustili Slovan do žiadnej väčšej šance. Domáci svojím výkonom sklamali, naopak, Trenčín predviedol skvelé akcie podporené individuálnym výkonom fantastického Jaira da Silvu. Trenčín sa posúva na čelo tabuľky, Slovan má z posledných troch ligových duelov iba jeden bod a skóre 1:6.
     
    S konštatovaním, že Trenčín dnes zaslúžene vyhral v Bratislave nad Slovanom 2:0, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera!
     
    Hlasy z tlačovej konferencie :

    František Straka (Slovan Bratislava) : ,,Gratulujem súperovi k výhre, bola zaslúžená. My sme zápas začali veľmi nervózne, dnes sme sa porazili aj sami individuálnymi chybami. Musíme sa s touto náročnou situáciou vyrovnať, niektorých hráčov postretol pokles formy, pomaly som ich nespoznával. Škoda, že po tej eufórii z úvodu prišla táto krutá realita, ale musíme sa s tým vyrovnať."

    Ivan Vrabec (AS Trenčín) : ,,Do zápasu sme šli s jasným úmyslom – vyhrať. Mali sme lepší pohyb ako súper, do ničoho sme ho nepustili a dali sme pekné góly. Chlapci zvládli zápas veľmi dobre takticky. Škoda nedotiahnutých akcií v prečísleniach, hráčom ale slúži ku cti, že dali do hry srdce, za čo ich chcem pochváliť." (19:37:50)

    Tomáš Schügerl

    Góly: 27. Mišák, 55. de Macedo da Silva (Simon)

    Karty:   31. Peltier (SBA) – 33. Kleščík (TRE), 64. Mišák (TRE)


    ŠK Slovan Bratislava: Perniš (C) – Čikoš, Niňaj, Kolčák, Jablonský – Štefánik, Grendel – Kubík (73. Žofčák), Milinkovič (88. Lásik), Soumah – Peltier (46. Fořt).
    Náhradníci: Poláček – Hudák, Vrablec, Žofčák, Lásik, Fořt, Halenár.

    AS Trenčín: Šemrinec – Čögley (84. Mondek), Kleščík (C), Rodriguez da Silva, Lawrence – Mišák (74. Guba), Hajradinovič, Lobotka, Holúbek – Simon (88. Opatovský), de Macedo da Silva.
    Náhradníci: Vozár – Skovajsa, Rundič, Mondek, Opatovský, Vlček, Guba.

    Rozhodca: Hrčka – Vorel, Bobko

    Diváci: 1622