Liverpool – Middlesbrough 2:2 (14:13 po pen.) | Chelsea – Bolton 2:1 (kon.) | Manchester City – Sheffield Wedn. 7:0 (kon.)
Tottenham – Nottingham 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Newcastle 2:3 (po pr.) | West Bromwich – Hull City 3:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:1 (1:1)
Bolton Wanderers FC
cz Streda 24.09.2014, 20:45 • Stamford Bridge, Londýn • Anglický Ligový pohár
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že při letošní premiéře Petra Čecha v klubovém dresu Chelsea zdolala Bolton ve třetím kole anglického ligového poháru 2:1, se loučím a přeji příjemný zbytek noci. (22:45:27)
     
    STATISTIKY ZÁPASU

    Střely celkem: 28 – 3
    Střely na bránu: 10 – 2
    Rohové kopy: 10 – 3
    Držení míče: 63% – 37%
     
    Končí nesmírně zajímavé a dramatické utkání, ve kterém Chelsea poráží Bolton 2:1 a ačkoliv výsledek zápasu ani v nejmenším nevypovídá o poměrech na hřišti, možná ještě domácí mohou být za výhru rádi.

    V modrém hrající domácí totiž od úvodních sekund herně svého soupeře drtili, probojovali se k mnoha střeleckým pokusům, ale buď selhali v koncovce, nebo hosty držel Lonergan či si hostující brankář postavil dobře své tyče. V pětadvacáté minutě už se přeci jen domácí prosadili, když skóre otevřel naprostý debutant v dresu "Blues" Kurt Zouma. Vedení však Chelsea nevydrželo dlouho, neboť již po sedmi minutých nacentroval Feeney a hlavou se prosadil Matt Mills. To byla dokonce jediná střela hostů od úvodu zápasu až do pětaosmdesáté minuty.

    Po změně stran pokračoval drtivý nápor Chelsea a vedoucí brankou jej korunoval Oscar, jenž se prosadil dalekonosnou přízemní střelou k tyči. Krátce po úvodní hodině hry hosty dalšími skvělými zákroky podržel brankář Lonergan a to mohlo mít nakonec velkou důležitost, neboť v posledních pěti minutách se hosté herně výrazně zvedli, několikrát zatlačili Chelsea k její brance, skórovat a tím si vynutit prodloužení ale nakonec nedokázali.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Spearingův centr ale domácí odvrací k rohovému praporku, kde byl nejdříve Hazard a belgická hvězda odkopává míč až do středu pole.
     
    90+3
    Pratley u postranní čáry vybojoval ještě jednu standardní situaci pro Bolton.
     
    90+2
    Mason potáhl míč po pravém křídle a centrem hledal před brankou nabíhajícího Beckforda, před ním ale včas vyběhl Čech a ukryl míč do svých rukavic.
     
    90+2
    Ještě před rozehrávkou domácí lodivod Mourinho připravil taktické střídání, za potlesku fanoušků Aké vpouští do hry Matiče.
     
    90+1
    Hosté minuty atakovali pokutové území Chelsea, jejich snahu ale přerušuje nedovolený zákrok Beckforda, po kterém budou domácí rozehrávat míč z klidu.
     
    90
    Nečekaný obrázek v závěru zápasu, hosté se znovu usadili s míčem na útočné polovině.
     
    89
    A následný rohový kop Mills nasměroval daleko vedle domácí branky, fotbalisté i fanoušci Chelsea se tak mohou pro zatím uklidnit.
     
    89
    Další nebezpečí vznikalo po prudkém centru Lee Chung-yonga, Cahill ale ve skluzu stačil odehrát míč vedle domácí branky.
     
    88
    Obrovská šance pro hosty! Po dalším Spearingově centru vypálil z hranice pokutového území Mason a Beckfordovi chybělo jen pár decimetrů, aby tečovanou ránu dokázal nasměrovat do odkryté svatyně!
     
    86
    Spearing nešetrným skluzem sestřelil k zemi Oscara a v ruce sudího Scotta si zblízka prohlíží žlutý kartónek.
     
    85
    Feeney už ale na trávníku není, centru se tak ujal Spearing a po jeho pasu před branku Zouma jen odrazil míč k Lee Chung-yongovi, jehož ránu do středu branky kryje Petr Čech a český brankář si tak připisuje první zákrok v dresu Chelsea během letošní soutěžní sezóny.
     
    84
    Pratley vybojoval nedovolený zákrok Mikela v podobném místě, odkud Feeney centroval na úvodní branku hostů.
     
    83
    Již přichází čas pro Joe Masona, kterému přepouští místo na hřišti obránce Danns a hosté se ještě budou chtít pokusit ohrozit Čecha.
     
    82
    U postranní čáry je připravený Joe Mason, ten před týdnem přispěl výraznou měrou k zatím jediné ligové výhře Boltonu (3:2 nad Rotterhamem) hattrickem.
     
    81
    Tentokrát Bolton od inkasování zachránila kombinace Lonergana se štěstím! Schürrle si našel v pokutovém území střelecký prostor, jeho ránu hostující brankář vyrazil do tyče, od které se míč odrazil zpět k Lonerganovi!
     
    80
    Střídání domácích, Salaha nahrazuje Eden Hazard.

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 25. Zouma, 55. Oscar – 31. Mills

    Karty:   38. Pratley (BOL), 45. Herd (BOL), 86. Spearing (BOL)


    Chelsea FC: Čech – Azpilicueta, Zouma, Cahill, Filipe Luis – Aké (90+2. Matič), Mikel – Salah (80. Hazard), Oscar, Schürrle – Rémy (72. Drogba)
    Náhradníci: Schwarzer – Ivanovič, Hazard, Drogba, Matič, Christensen, Baker

    Bolton Wanderers FC: Lonergan – Danns (83. Mason), Mills, Dervite, Moxey – Feeney (68. Spearing), Kamara, Pratley, Herd – C. Davies (52. Lee Chung-yong), Beckford
    Náhradníci: Kenny – McNaughton, Spearing, Ream, Lee Chung-yong, Mason, Clayton

    Rozhodca: Scott – Atkin, Ramsey

    Diváci: 40 988