Liverpool – Middlesbrough 2:2 (14:13 po pen.) | Chelsea – Bolton 2:1 (kon.) | Manchester City – Sheffield Wedn. 7:0 (kon.)
Tottenham – Nottingham 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Newcastle 2:3 (po pr.) | West Bromwich – Hull City 3:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:1 (1:1)
Bolton Wanderers FC
cz Streda 24.09.2014, 20:45 • Stamford Bridge, Londýn • Anglický Ligový pohár
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Ještě před rozehrávkou domácí lodivod Mourinho připravil taktické střídání, za potlesku fanoušků Aké vpouští do hry Matiče.
     
    88
    Obrovská šance pro hosty! Po dalším Spearingově centru vypálil z hranice pokutového území Mason a Beckfordovi chybělo jen pár decimetrů, aby tečovanou ránu dokázal nasměrovat do odkryté svatyně!
     
    86
    Spearing nešetrným skluzem sestřelil k zemi Oscara a v ruce sudího Scotta si zblízka prohlíží žlutý kartónek.
     
    83
    Již přichází čas pro Joe Masona, kterému přepouští místo na hřišti obránce Danns a hosté se ještě budou chtít pokusit ohrozit Čecha.
     
    81
    Tentokrát Bolton od inkasování zachránila kombinace Lonergana se štěstím! Schürrle si našel v pokutovém území střelecký prostor, jeho ránu hostující brankář vyrazil do tyče, od které se míč odrazil zpět k Lonerganovi!
     
    80
    Střídání domácích, Salaha nahrazuje Eden Hazard.
     
    72
    Při přerušení hry již nastává čas kanonýra z Pobřeží Slonoviny, kterému přepouští své místo na hrotu domácí sestavy Loic Rémy.
     
    68
    I druhé střídání v zápase připravil hostující trenér Freedman, Feeney uvolňuje místo na hřišti někdejšímu liverpoolskému záložníkovi Spearingovi.
     
    65
    A také s kusem štěstí v zádech! Schürrle si udělal z hostujících fotbalistů slalomové tyče, proběhl ze středu pole až k pokutovému území a následným projektilem těsně minul branku Wanderers.
     
    63
    Po souhře Schürrleho se Salahem zůstal před Lonerganem naprosto osamocený Loic Rémy, brankář Lonergan ale proti francouzskému střelci vytáhl další úžasný zákrok a sám Rémy evidentně nechápe, jak z takové šance mohl neskórovat!
     
    62
    Lonergan plachtil vzduchem marně, nicméně Oscarova velmi povedená rána minula horní roh hostující branky jen o pár decimetrů!
    OSCAR - 2:1
     
    55
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Brazilský středopolař OSCAR napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a jeho přízemní střela k tyči pokořila brankáře Lonergana!
     
    52
    První střídání hostů, Craig Davies přepouští místo korejskému reprezentantovi Lee Chung-yongovi, kterého hostující fanoušci vítají na trávníku potleskem. Šestadvacetiletý fotbalista je v klubu již od léta 2009.
     
    50
    Po Schürrleho centru prudce hlavičkoval pod břevno Oscar a brankář Lonergan fantastickým reflexivním zákrokem vyráží míč nad břevno!
     
    45
    Herd mimořádně ostrým skluzem vletěl pod nohy Schürrlemu a s trestem v podobě žluté karty ještě možná může být spokojen.
     
    42
    Nathan Aké se z třiceti metrů opřel do pořádné pumelice, kterou navíc zatočil k tyči hostující branky a Lonergan parádním zákrokem vytěsnil jeho ránu vedle své svatyně!
     
    38
    Pratley se provinil jedním z mála nedovolených zákroků v dosavadním průběhu zápasu, přesto arbitr Graham Scott "ocenil" jeho počínání v souboji s Azpilicuetou žlutou kartou.
    MILLS - 1:1
     
    31
    Bolton právě vstřelil branku!
    Naprosto neuvěřitelné! Zcela neškodní hosté získali standardní situaci těsně za středovou čárou, na Feeneyho centr si naběhl MATT MILLS a hlavou trefil míč centimetrově přesně k tyči, Petr Čech byl na první střelu hostů v zápase krátký!
    ZOUMA - 1:0
     
    25
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Po obrovském závaru před hostující brankou se zakončením ze dvou metrů pod břevno dokázal prosadit KURT ZOUMA a devatenáctiletý stoper skóruje při svém debutu za Chelsea!
     
    21
    André Schürrle zatím svádí marný souboj se svým zakončením, tentokrát potáhl míč od postranní čáry před pokutové území a následně zatočil svoji ránu jen těsně za vzdálenější tyč hostující branky.
     
    16
    Schürrle z dvaceti metrů zakroutil parádní ránu, Lonergana ale od inkasování tentokrát zachránilo břevno!
     
    5
    Do třetice Schürrle, když si zcela osamocen naběhl na přesný centr Salaha a jeho gólovou hlavičku vykopl za již překonaným Lonerganem metr před brankovou čárou hostující kapitán Mills!
     
    4
    Lonergan měl se stříleným centrem Schürrleho od postranní čáry velké potíže a jen s námahou vytěsnil kroucený balón těsně vedle své branky.

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 25. Zouma, 55. Oscar – 31. Mills

    Karty:   38. Pratley (BOL), 45. Herd (BOL), 86. Spearing (BOL)


    Chelsea FC: Čech – Azpilicueta, Zouma, Cahill, Filipe Luis – Aké (90+2. Matič), Mikel – Salah (80. Hazard), Oscar, Schürrle – Rémy (72. Drogba)
    Náhradníci: Schwarzer – Ivanovič, Hazard, Drogba, Matič, Christensen, Baker

    Bolton Wanderers FC: Lonergan – Danns (83. Mason), Mills, Dervite, Moxey – Feeney (68. Spearing), Kamara, Pratley, Herd – C. Davies (52. Lee Chung-yong), Beckford
    Náhradníci: Kenny – McNaughton, Spearing, Ream, Lee Chung-yong, Mason, Clayton

    Rozhodca: Scott – Atkin, Ramsey

    Diváci: 40 988