Rayo Vallecano – Elche 2:3 (kon.) | Valencia – Espanyol 3:1 (kon.) | Sevilla – Getafe 2:0 (kon.)
Granada – Villarreal 0:0 (kon.)
koniec
Granada CF
0:0 (0:0)
Villarreal CF
Nedeľa 14.09.2014, 21:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes, Granada • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Granada si s Villarrealom rozdelila body, v zápase sme nevideli ani jeden gól a minimum zaujímavých situácii. Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme dobrú noc. (22:50:17)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Nad rámec riadneho hracieho času sa nadstavujú tri minúty.
     
    90
    Zápas, ktorý veľa krásny neponúkol, sa blíži ku svojmu koncu. Očakávame údaj o nadstavenom čase.
     
    88
    Žltú kartu dostává Jhon Córdoba (Granada CF).
     
    87
    Na rohový kop Rica si v pokutovom území Žltej ponorky naskočil Murillo, ktorého hlavička vôbec nevyzerala zle, no Asenjo vytiahol zo svojho talónu skvelý zákrok.
     
    85
    Na druhej strane sa streleckým pokusom prezentoval Cordoba, Asenjo vyrazil jeho pokus na rohový kop. Podarí sa Granade udrieť zo štandradnej situácie?
     
    84
    Čeryšev dokázal zakončiť, jeho strela však Fernandeza neprekvapila. Domáci brankár si s týmto pokusom bez problémov dokázal poradiť.
     
    82
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Ortuno, prichádza Jhon Córdoba.
     
    82
    Stále viac a viac sa zdá byť reálnejšia možnosť, že tento duel skončí remízou. Oba tímy toho v ofenzíve veľa neponúkli, a tak by to bol asi spravodlivý rezultát.
     
    81
    Čeryšev je po svojom príchode na ľavej strane zálohy Villarrealu veľmi aktívny, no hostia z toho vôbec neprofitujú.
     
    78
    Hlavný rozhodca, pán Del Cero musel opäť siahnuť do svojej kapsičky, odkiaľ vytiahol žltú kartu pre hosťujúceho stredopoliara Trigueros.
     
    76
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Adrian Marín, prichádza Antonio Rukavina.
     
    75
    Denis Čeryšev sa opäť prezentoval aktívnou prácou na ľavom krídle, snažil sa pre svoj tím vybojovať aspoň rohový kop, no neúspešne.
    Čeryšev nevyužil obrovské zaváhanie brankára Fernandeza
     
    72
    Tak, tesne predtým, než sa zápas prehupne do svojej finálnej časti, sme sa mohli predsa len dočkať presného zásahu. Striedajúci Čeryšev však nevyužil obrovské zaváhanie brankára Fernandeza, ktorý sa v poslednej chvíli spamätal a loptu odpratal na rohový kop.
     
    71
    Hlavný rozhodca veľmi správne posúdil Viettovo počínanie ako filmovanie a potrestal ho žltou kartou.
     
    70
    Luciano Vietto sa ocitol v pokutovom území na trávniku, naivný pokus v podaní hosťujúceho útočníka o vybojovanie pokutového kopu.
     
    69
    Po štandardnej situácii sa ku strele dostal striedajúci Marquez, jeho pokus však mohol nechať Asenja pokojným, lopta jeho svätyňu minula.
     
    68
    Domáci majú k dispozícii voľný priamy kop, uvidíme, ako sa im s ním podarí naložiť.
     
    66
    Stretnutie sa nám v týchto momentoch trošku rozkúskovalo.
     
    65
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Javier Espinosa, prichádza Cani.
     
    64
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Gerard Moreno, prichádza Denis Čeryšev.
     
    63
    Rohový kop Villarrealu sa skončil hlavičkovým zakončením Vietta, ktorý si nabehol na prvú tyčku, no odtiaľ poslal hlavou loptu len mimo troch žrdí domácej svätyne.
     
    61
    Darwin Machís dostáva za ostrý sklz v strede ihriska absolútne oprávnenú žltú kartu. Stal sa tak prvým potrestaným hráčom dnešného duelu.
     
    60
    Máme za sebou už dve tretiny riadneho hracieho času a ani jeden z tímov si zatiaľ nevytvoril šancu, ktorú by sme mohli označiť ako stopercentnú. Ktovie, či sa jej vôbec do konca zápasu dočkáme.
     
    59
    Granade sa podarila veľmi pekná akcia, presný center našiel Ortuño, ktorý sa dostal do hlavičkového zakončenia, no loptu poslal len do mieste, kde bol pozorný Asenjo.
     
    59
    Center od rohovej zástavky smeroval do hosťujúceho pokutového územia, kde však defenzíva Villarrealu kraľovala a odpratala loptu do bezpečia.
     
    57
    Rohový kop aj v prospech domácej Granady.
     
    56
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Piti, prichádza Javi Márquez.
     
    54
    Rohový kop Villarrealu z ľavého krídla žiadne nebezpečenstvo nepriniesol, navyše sa píska proti bráne Villarrealu, hostia sa previnili útočným faulom.
     
    52
    Hostia sú v úvode druhého dejstva opäť častejšie na lopte, no je to bez šancí. Obraz hry sa zatiaľ oproti prvému polčasu takmer vôbec nezmenil.
     
    51
    Villarreal sa sám pripravil o loptu, pritom na ľavej strane bol úplne voľný Marín, ktorý si ju nábehom pýtal, no nedostal ju a plynula z toho strata.
     
    50
    Espinosov center prepadol na zadnú tyč, kde sa k lopte dostal Moreno. Do zakončenia sa však nedostal, výborne zapracoval jeden z domácich obrancov.
     
    49
    Villarreal sa tejto štandardnej situácii dokázal vez väčších ťažkostí vo vlastnom pokutovom území ubrániť.
     
    48
    Fernandez stiahol loptu zo vzduchu do svojich rúk a rýchlo ju vyhodil vpred, čím založil brejk svojho tímu, po ktorom bude nasledovať rohový kop.
     
    47
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Isaac, prichádza Marchis.
     
    46
    Oba tímy vstúpili do druhého dejstva bez zmien v základných zostavách.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme sa presného zásahu ani na jednej strane nedočkali. Villarreal síce mal územnú prevahu, no nič z nej nevyťažil, až na pár náznakov sa prakticky ani nedostal do nejakej dobrej šance. Dúfajme, že sa to v druhom dejstve zmení a budeme svedkami atraktívnejšieho duelu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Aktéri dnešného zápasu už pomaličky vyčkávajú na polčasovú prestávku.
     
    43
    Espinosa z ľavej strany pekne prenikol do šestnástky, svoj center potom posielal do stredu pokutového územia, kde však kraľoval Nyom a jeho razantný obranný zákrok.
     
    41
    Futbalisti Villarrealu veľmi dobre pracujú v centrálnej zóne, kde získavajú lopty a dostávajú sa ku svojej typickej kombinačnej hre. Tá ich však zatiaľ ku gólu nedoviedla.
     
    39
    Vietto sa na ľavom krídle svojou rýchlosťou veľmi dobre uvoľnil a presadil cez Babina, za ktorého musel hasiť vznikajúci požiar Murillo, ktorému sa to podarilo úspešne.
     
    38
    Triguerosovi strela nesadla dobre, no loptu poslal o zem do pokutového územia a po zákroku Nyoma to napokon bude roh pre hostí.
     
    37
    Krížny pas cez pokutové územie na Maria Goméza nemal veľa šancí na úspech, podľa toho to aj dopadlo. Juan Carlos si s touto situáciou bezchybne poradil.
     
    36
    Marín bol úspešnejší v hlavičkovom súboji, pri lopte stále Granada, ktorá sa v doterajšom priebehu polčasu viac bránila, no mala tam aj isté fázy, kedy držala loptu vo svojej moci.
     
    35
    Pitiho prihrávka bola zblokovaná, lopta následne skončila mimo hracej plochy, takže domáci ostanú na lopte prostredníctvom autového vhadzovania na útočnej polovici.
     
    33
    Mario Gomez z pravej strany neustále podporuje ofenzívu Villarrealu. Teraz centroval do pokutového územia ľavačkou, najvyššie však vyskočil Babin, ktorý odpratal loptu.
     
    31
    Gomez vyzval na pravom krídle Juana Carlosa na súboj jedného proti jednému, z ktorého napokon lepšie vyšiel krajný obranca Granady.
     
    30
    Villarreal predvádza pre oko veľmi pohľadný futbal s množstvom prihrávok na jeden dotyk, no všetko je to v úctyhodnej vzdialenosti od Fernándeza.
     
    29
    Marín poslal za domácu obranu oblúčik, ktorý však bol príliš dlhý na to, aby ho niektorý z jeho spoluhráčov dokázal zachytiť.
     
    27
    Pomaly sa blížime k prvej polhodine dnešného duelu. Z doterajšieho prejavu oboch tímov môžeme konštatovať, že Villarreal je častejšie na lopte, je s ňou istý, no chýba tomu šmrnc v poslednej tretine ihriska.
     
    25
    Gomez si veľmi skúsene pokryl loptu a počkal si na faul, ktorý zozadu prišiel. Villarreal môže na útočnej polovici rozvinúť svoju kombináciu.
     
    24
    Domáceho útočníka však jeho strata nemusela vôbec mrzieť, kontra Villarrealu totiž veľmi rýchlo skončila po dobrom defenzívnom zákroku Juana Carlosa.
     
    23
    Isaac síce rozhadzoval rukami do všetkých strán, akoby odháňal muchy, no nebolo mu to nič platné. Podľa hlavného rozhodcu prišiel o loptu v čistom súboji.
     
    22
    S centrom od rohovej zástavky si Asenjo dokázal poradiť, ukryl loptu do svojho náručia, navyše doňho jeden z útočiacich hráčov vrazil. a tak sa pískal faul na brankára.
     
    21
    Espinosa našiel ľahučkým pasom na hranici pokutového územia Vietta, ktorý si to rovnal na strelu, následne chcel prenechať loptu lepšie postavenému spoluhráčovi, no všetky plány hosťujúcej ofenzíve prekazil rezolútnym odkopom Nyom.
     
    19
    Villarreal dlho dobýjal domáce pokutové územia, Granada ho poriadne zamurovala a napokon hostí donútila k nepresnej prihrávke na ľavej strane.
     
    18
    Rozohrávku priameho kopu z ľavej strany obstaral Juan Carlos, ktorého center nemal vôbec zlé parametre, lopta padla do stredu hosťujúcej šestnástky, no defenzíva Villarrealu včas zareagovala.
     
    17
    Isaac predviedol pekný nábeh za chrábt defenzívy Villarrealu, utiekol svojim strážcom a snažil sa svojou prihrávkou pred bránou nájsť útočného parťáka Ortuña, no Isaac to prehnal s razanciou a svojou centrovanou loptou nenašiel nikoho.
     
    15
    Na prácu Isaac na hrote útoku mohol nadviazať z ľavej strany hrajúci Rochina, ktorý poslal do šestnástky hostí prudký center, ktorý však len preletel cez pokutové územie bez toho, aby niekto z aktérov loptu zasiahol.
     
    14
    Dlhý nákop brankára Fernandéza sa síce jednému z jeho spoluhráčov podarilo hlavičkou predĺžiť za seba, no len do územia, kde bola prevaha žltých dresov.
     
    13
    Hráči Granady si v posledných momentoch príliš loptu na svojich kopačkách neužili, čo sa, samozrejme, domácim priaznivcom príliš nepáči. Z tribúny sa už začína ozývať aj menší piskot.
     
    12
    Spolupráca Gomeza s Gasparom na pravej strane v podaní hostí veľmi dobre funguje. Villarreal je celkovo častejšie na lopte, má územnú prevahu a ukazuje, kto je favoritom dnešného duelu.
     
    11
    Sergio Asenjo bude odkopávať od svojej vlastnej svätyne, hlavný rozhodca si medzitým ešte niečo ujasňoval s kapitánom Villarrealu.
     
    10
    Granada sa opäť dlho na lopte neudržala a jej hráči ju stratili. Villarreal pokladá základy svojho ďalšieho ofenzívneho snaženia na vlastnej polovici.
     
    9
    Villarreal v posledných desiatkach sekúnd prebral iniciatívu na svoju stranu, hostia sú nebezpečný najmä z pravého krídla. Center Goméza odvrátila obrana Granady len ku Gasparovi, ktorý pohotovo vystrelil, no veľmi nepresne.
     
    8
    Veľmi pekná krídelná akcia Žltej ponorky, po centri z pravého krídla mohol zo stredu pokutového územia zakončovať Moreno, no loptu letiacu vzduchom vôbec ideálne netrafil a podľa toho to aj dopadlo. Z veľkého náznaku napokon nebolo ani ohrozenie Fernándeza.
     
    7
    Piti si na pravom krídle vytvoril priestor, odcentroval do pokutového územia, no len do miest, kde sa pohyboval Sergio Asnejo, ktorý s prehľadom stiahol loptu do svojho náručia.
     
    5
    Oba tímy si teraz trošku prehodili pozície. Domáci sú s drvivou väčšinou svojich hráčov na vlastnom trávniku, Villarreal si zatiaľ posúva loptu len veľmi opatrne smerom vpred.
     
    3
    Po faule v okolí poliacej čiary ostanú v držaní lopty domáci futbalisti, ktorí si svoj útok veľmi rozvážne pripravujú kombináciami na vlastnej polovici.
     
    2
    Granada nastúpila v červeno-modro-bielej kombinácii, hostia vo svojich klasických žltých dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Granada CF: R. Fernández – Nyom, Babin, Murillo, J. Carlos – Piti, Iturra, F. Rico, Rochina – Ortuño, Isaac.
    Náhradníci: Olazábal – Maínz, Foulquier, Yuste, J. Márquez, Córdoba, Machís.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Paulista, Musacchio, Marín – M. Gómez, Trigueros, B. Soriano, Espinosa – Vietto, Moreno.
    Náhradníci: . Carlos Sánchez – Ruiz, Rukavina, Pina, J. dos Santos, Cani, Čeryšev.

    Rozhodca: Del Cerro – Aguilar, Álvarez.
     
    Všetkým priaznivcom španielskeho futbalu prajem príjemný večer. Vitajte na domácom štadióne Granady, ktorá v predposlednom zápase tretieho kola La Ligy privíta hráčov žltej ponorky z Villarrealu.

    Granade sa v úvode nového ročníku darí veľmi dobre. V prvých dvoch kolách domáci narazili na kvalitatívne podobných súperov a zo súbojov s nimi dokázali vyťažiť štyri body, ktoré ich vyniesli na šieste miesto ligovej tabuľky.

    Villarreal odštartoval novú sezónu víťazstvom na pôde Levante, ktoré zdolal pomerom 2:0. Žltá ponorka privítala pred reprezentačnou pauzou Barcelonu, s ktorou až do 82. minúty hrala vyrovnanú partiu a stav bol 0:0. Barcelone sa však napokon podarilo zvíťaziť.

    Villarreal by sa na pôde Granady opäť rád vrátil na víťaznú vlnu a podľa papierových predpokladov by sa mu to malo aj podariť. Uvidíme však, aká bude realita na trávniku od deviatej hodiny večer.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Michal Bakoš

    Góly:

    Karty:   61. Darwin Machís (GRA), 88. Jhon Córdoba (GRA) – 71. Luciano Vietto (VIL), 78. Trigueros (VIL)


    Granada CF: R. Fernández – Nyom, Babin, Murillo, J. Carlos – Piti, Iturra, F. Rico, Rochina – Ortuño, Isaac.
    Náhradníci: Olazábal – Maínz, Foulquier, Yuste, J. Márquez, Córdoba, Machís.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Paulista, Musacchio, Marín – M. Gómez, Trigueros, B. Soriano, Espinosa – Vietto, Moreno.
    Náhradníci: . Carlos Sánchez – Ruiz, Rukavina, Pina, J. dos Santos, Cani, Čeryšev.

    Rozhodca: Del Cerro – Aguilar, Álvarez