Omsk – Vladivostok 4:2 (kon.) | Novosibirsk – Novokuzneck 6:1 (kon.) | Barys – Chabarovsk 3:2 (2:1 po s.n.)
Jekaterinburg – Záhreb 3:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – HC Slovan 2:3 (kon.) | Ufa – Viťaz 6:1 (kon.)
Kazaň – A. Mytišči 1:4 (kon.) | Čerepovec – Čeljabinsk 2:3 (kon.) | Petrohrad – Soči 3:2 (kon.)
Novgorod – Jugra Chanty-Mansijsk 1:3 (kon.) | Riga – Dinamo Minsk 4:2 (kon.) | Helsinki – Jaroslavľ 3:2 (kon.)
koniec
Jokerit Helsinki
3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Lokomotiv Jaroslavľ
Sobota 06.09.2014, 16:00 • Hartwall-areena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Vylúčený je napokon aj Koukal! Ale to už hosťom asi nepomôže.
     
    59:50
    Platt oslabuje na posledné sekundy svoj tím, hostia sa tak ku vyrovnanie už zrejme nedostanú!
     
    48:55
    Ale dve sekundy pred koncom presilovky získavajú hostia ďalšiu, keď sa Omark previnil hákovaním. Domáci si koledujú o gól v ich sieti, hrať takto tesne za sebou opäť v oslabení nie je dobré.
     
    46:57
    Domáci Korpikaari ide na trestnú lavicu a tak je tu presilovka pre hostí 4 na 3, po nej budú krátko hrať aj presilovku 5 na 4!
     
    45:38
    Domáci si však presilovku zahrali ledva 6 sekúnd a bude sa vylučovať aj na ich strane. Potrestaným mužom je Kapanen.
     
    45:32
    Hostia si opäť hrajú s ohňom a budú sa musieť brániť presilovke domáceho tímu! Na tresnú lavicu mieri Višněvskij za sekanie.
     
    36:51
    Hostia sa budú musieť opäť brániť, na tresnú lavicu ide Vasiljev za držanie.
     
    34:00
    Druhý krát v zápase vidíme obojstranné vylúčenie! Za hrubosť poslal rozhodca na tresnú lavicu Koukala a Gorochova. Takže uvidíme hru 4 na 3, čo je celkom zaujímavé.
     
    33:12
    Hostia sa stále nepoučili, faulujú a domácim darovali ďalšiu presilovku, čo už môže mať katastrofálne následky. Kartajev je vylúčený za hákovanie.
     
    30:49
    Uf, tak to je pre hostí opäť zlé, domáci si zahrajú ďalšiu presilovku! Platt sa previnil nedovoleným bránením a dostáva trest na dve minúty.
     
    29:32
    Domáci tím získava presilovku, pretože Jakovlev sa previnil sekaním a dostáva dve minúty! Podarí sa domácim odpovedať rovnakou nebezpečnou presilovkou ?
     
    26:24
    Hostia môžu teraz na svojej aktivite poriadne pridať, zahrajú si totiž ďalšiu presilovku! Za hákovanie ide na trestnú lavicu Gunderson.
     
    19:14
    V závere prvej tretiny prichádza presilovka pre hostí, na tresnú lavicu ide Harju za sekanie. Ak hostia túto presilovku nevyužijú, tak si je prenesú do druhej tretiny.
     
    16:22
    A ich aktivita môže narásť touto presilovkou, pretože Jaakola ide na tresnú lavicu za hákovanie.
     
    12:36
    Budeme svedkami hry 4 na 4, pretože Ljubuškin na strane hostí a Pöysti na strane domácich idú na trestnú lavicu. Obaja za držanie. Uvidíme, čo táto hra prinesie.
     
    06:59
    Po dvoch presilovkách domáceho tímu je tu aj presilovka pre hostí! Harju sa previnil sekaním a tak sa bude musieť nováčik súťaže brániť.
     
    02:18
    Hostia si hrajú hneď v úvode s ohňom, Alpakov je vylúčený za sekanie a mieri na tresnú lavicu! Ďalšia presilovka pre domáci tím.
     
    00:07
    Veľmi zaujímavý začiatok zápasu, už v siedmej sekunde hry si presilovku zahrajú domáci, Holos sa previnil zdržovaním hry. Tak hneď v úvode je tu veľká šanca na úvodný gól zápasu.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 3. Hagman (Lajunen, Kapanen), 30. Hagman (bez asistencie), 32. Omark (Koukal) – 18. Novotný (Kronwall), 59. Plotnikov (bez asistencie)


    Jokerit Helsinki: Helenius (Karlsson) – Gunderson, Lajunen – Jaakola, Karalahti – Ohtamaa, Korpikari – Saari – Hagman, Kapanen, Aaltonen – Omark, Koukal, Moses – Sallinen, Harju, Rita – Mäki, Hahl, Pöysti.
    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (Kolesnik) – Gorochov, Jakovlev – Kronwall, Holos – Višněvskij, Ljubuškin – Vasiljev, Korškov – Plotnikov, Apalkov, Averin – Gračev, Novotný, Thornberg – Platt, Sprukts, Kapustin – Korškov, Kartajev, Galimov.

    Rozhodca: Roman Gofman, Alexej Ravodin – Pjotr Aljošin, Jurij Ivanov.