Omsk – Vladivostok 4:2 (kon.) | Novosibirsk – Novokuzneck 6:1 (kon.) | Barys – Chabarovsk 3:2 (2:1 po s.n.)
Jekaterinburg – Záhreb 3:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – HC Slovan 2:3 (kon.) | Ufa – Viťaz 6:1 (kon.)
Kazaň – A. Mytišči 1:4 (kon.) | Čerepovec – Čeljabinsk 2:3 (kon.) | Petrohrad – Soči 3:2 (kon.)
Novgorod – Jugra Chanty-Mansijsk 1:3 (kon.) | Riga – Dinamo Minsk 4:2 (kon.) | Helsinki – Jaroslavľ 3:2 (kon.)
koniec
Jokerit Helsinki
3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Lokomotiv Jaroslavľ
Sobota 06.09.2014, 16:00 • Hartwall-areena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine sme videli napokon už len jeden gól, ktorý dali hostia a upravili tak na konečných 3:2! Tretia tretina bola dosť nudná, domáci držali puk a kontrolovali hru. Pár minút pred koncom hostia síce znížili, ale ku vyrovnaniu sa už nedostali. Nováčik súťaže tak získal prvé body v KHL! (18:26:36)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Vylúčený je napokon aj Koukal! Ale to už hosťom asi nepomôže.
     
    59:50
    Platt oslabuje na posledné sekundy svoj tím, hostia sa tak ku vyrovnanie už zrejme nedostanú!
     
    59:21
    Domáci tím sa bráni čo mu sily stačia, hosťom sa už čas rýchlo kráti.
     
    59:01
    Hostia si vzali oddychový čas a po ňom odvolali sovjho brankára!
     
    59:01
    Beží posledná minúta tretej tretiny, domáci vyhrávajú už len o gól a pri puku sú hostia, ktorý výrazne ožili a tlačia sa do zakončenia. Domáci sa aj s námahou bránia.
    PLOTNIKOV - 3:2
     
    58:34
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!

    Tak predsa len prichádza ešte dráma na záver tejto tretiny! Hostia znižujú na 2:3 a domáci tím čakajú ešte krušné chvíle! SERGEJ PLOTNIKOV sa dostal ku puku a z ľavej strany pred bránkou domácich poslal puk krásnou strelou do horného rohu, domáci brankár bol bez šance.
    Bez asistencie.
     
    57:05
    Teraz sa už hostia ku puku dostali a snažia sa útočiť čo im sily stačia. Dostávajú sa aj do útočnej tretiny, domáci tím sa však bez problémov bráni.
     
    55:04
    Domáci tím je aj naďalej pri puku a hostí do ničoho nepúšťa. Hostia sa snažia útočiť do plných, ale bez puku tak učiniť nemôžu.
     
    53:20
    Hostia sa dostali do útočnej tretiny, Platt sa pred bránkou domácich tlačil do zakončenia, ale toho si dobre postrážil obranca a nedovolil mu zakončiť.
     
    53:00
    Momentálne sledujeme nezáživný hokej, pri puku je domáci tím a ukludnuje hru. Hostia sa ku puku moc nedostávajú a to nevyzerá pre nich moc dobre.
     
    50:55
    Domáci hrajú už v plnom počte, hostia tak premrhali veľkú šancu na skorigovanie výsledku. Domáci však ešte skúšajú útočné akcie, hostia musia začať viac riskovať, už nemajú čo stratiť.
     
    50:34
    Bude sa vhadzovať v obrannej tretine hostí po nedorozumení hráčov hostí. To domácim plne vyhovuje.
     
    50:10
    Hostia sú pri puku, ale do útočného pásma sa dostať nemôžu. Domáci tím sa tak úspešne bráni.
     
    49:50
    Až teraz musel pri strele zasahovať domáci brankár a počínal si úspešne. Domáci však ešte vyhraté nemajú, hosťom ešte nejaký presilovkový čas ostáva.
     
    49:30
    Ale ani táto presilovka hosťom nevychádza, domáci tím sa v pohode bráni a vyhadzuje puky cez všetky čiary preč. Nechcem ešte predbiehať, ale ak takto budú hrať hostia aj naďalej, už je o osude zápasu rozhodnuté. No, uvidíme.
     
    48:57
    Korpikaari sa vrátil na ľad, ale jeho tím hrá stále v oslabení. Hostia sú pri puku a skúšajú sa usadiť v útočnom pásme.
     
    48:55
    Ale dve sekundy pred koncom presilovky získavajú hostia ďalšiu, keď sa Omark previnil hákovaním. Domáci si koledujú o gól v ich sieti, hrať takto tesne za sebou opäť v oslabení nie je dobré.
     
    48:35
    A ďalšie vyhodenie puku domáceho tímu, táto presilovka hosťom vôbec nevychádza, domáci sa tak ničoho báť nemusia a pohodlne sa bránia.
     
    48:15
    Domáci tím sa oslobodzuje vyhodením puku cez všetky čiary preč a tak zbierajú cenné sekundy. Hostia musia pridať na aktivite, lebo sa im začnú body už rýchlo vzďaľovať.
     
    47:38
    To práve nastalo teraz, ale domáci sa pohodlne bránia a hostia sa nemôžu dostať do tlaku. Tretia tretina je celkom v nudnom pojatí oboch tímov.
     
    46:57
    Domáci Korpikaari ide na trestnú lavicu a tak je tu presilovka pre hostí 4 na 3, po nej budú krátko hrať aj presilovku 5 na 4!
     
    46:07
    Domáci tím sa teraz pokúšal o útočnú akciu, ale zastavil ich v tom ofsajd.
     
    46:00
    Hra 4 na 4 je veľmi opatrná, to určite viac vyhovuje domácemu tímu.
     
    45:38
    Domáci si však presilovku zahrali ledva 6 sekúnd a bude sa vylučovať aj na ich strane. Potrestaným mužom je Kapanen.
     
    45:32
    Hostia si opäť hrajú s ohňom a budú sa musieť brániť presilovke domáceho tímu! Na tresnú lavicu mieri Višněvskij za sekanie.
     
    44:25
    Ale aj jeho náprotivok Helenius sa teraz musel mať na pozore, hostia sa dostali do útočného pásma a poriadne pohrozili. Konkovovi však otočka okolo domácej bránky nevyšla a dorážka Plotnikov skončila na domácom brankárovi.
     
    43:30
    Črtajúci sa väčší tlak hostí sa skončil a do útočného pásma sa usadil domáci tím. Brankár hostí Sanford sa musel maž už viac krát na pozore, ale všetko poriešil s veľkou istotou.
     
    42:47
    Domáci tím sa dostal do rýchleho brejku, ale strelu Gunderson brankár hostí v pohode vyrazil do bezpečia.
     
    41:50
    Hostia robia teraz domácemu tímu menšie problémy, ale do väčšej šance sa dostať nemôžu. Domáci sa bez problémov bránia a strážia si dvojgólové vedenie.
     
    41:21
    A keď sa hostia ku strele aj dostanú, tak dobrým a spoľahlivým zákrokom zasiahne domáci brankár, ako tomu bolo aj teraz pri strele Spruktsa.
     
    41:10
    Teraz sa hostia dostali ku puku, ale do útočnej tretiny sa prebiť nemôžu. Domáci dobre bránia a všetky náznaky útočných akcií úspešne odrážajú.
     
    40:20
    Lenže hostia teraz prepadli pri bránení a napokon sa Kapanen ocitol úplne sám pred brankárom hostí, ale puk poslal len do neho!
     
    40:01
    Tretia tretina sa nám už začala! Domáci vedú o dva góly a tak by sa hostia mali častejšie tlačiť do koncovky ak chcú v tomto zápase bodovať.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Oba tímy spolu s rozhodcami sú už späť na ľadovej ploche! Posledná tretia tretina sa nám tak čo chvíľa začne.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 17:42 .
     
    V druhej tretine videli diváci na štadióne dva góly, oba dal domáci tím a tak vedie po dvoch tretinách 3:1! Domáci tím dal zatiaľ všetky góly počas presilovky a to je zaujímavý ukazovateľ. Hosťom nič nevychádza a viac sa skôr v tejto tretine bránili ako útočili. V tretej tretine však ešte nemusí byť nič stratené, dva góly sa dajú dohnať. Uvidíme, čo napokon v tretej tretine uvidíme.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:30
    Pri puku sú momentálne domáci, ale sledujeme opatrnejšiu hru. Oba tímy chcú už len túto tretinu dohrať a sústrediť sa na poslednú tretiu tretinu.
     
    38:51
    Hostia sa presilovke ubránili a neinkasovali! Záver druhej tretiny sa zrejme odohrá v pokojnejšom tempe.
     
    38:45
    Hostia sa naďalej dobre bránia, viac krát už puk vyhodili cez všetky čiary preč.
     
    38:00
    Domáci tím hrá presilovku opäť aktívne, ale všetky puky smerujúce na bránku hostí chytá Sanford.
     
    36:51
    Hostia sa budú musieť opäť brániť, na tresnú lavicu ide Vasiljev za držanie.
     
    36:30
    Domáci tím sa opäť stáva aktívnejším, útočí a snaží sa pridať ďalší gól do bránky hostí, ktorý by už zrejme znamenal jasnú definitívu v zápase.
     
    36:00
    Ale tá nič zaujímavé nepriniesla a diváci sa na štadióne dosť nudili. Obaja potrestaný za hrubosť sú už späť na ľade a tak to bude už klasická hra 5 na 5.
     
    35:24
    V tejto chvíli sa presilovka domáceho tímu skončila, uvidíme tak hru 4 na 4.
     
    34:57
    Domáci si teraz nedali pozor, hostia v oslabení získali puk a dostali sa do nebezpečného prečíslenia! Plotnikov sa rozhodol zakončiť to celé sám, ale domáceho brankára neprekonal!
     
    34:00
    Druhý krát v zápase vidíme obojstranné vylúčenie! Za hrubosť poslal rozhodca na tresnú lavicu Koukala a Gorochova. Takže uvidíme hru 4 na 3, čo je celkom zaujímavé.
     
    34:00
    Domácemu tímu skutočne presilovky idú, hrajú opäť aktívne a dostávajú hostí pod tlak. Brankár hostí Sanford je tak poriadne zamestnaný.
     
    33:24
    Hostia sa však od úvodu tejto presilovky dobre bránia a puky vyhadzujú preč.
     
    33:12
    Hostia sa stále nepoučili, faulujú a domácim darovali ďalšiu presilovku, čo už môže mať katastrofálne následky. Kartajev je vylúčený za hákovanie.
    OMARK - 3:1
     
    31:22
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    Domácemu tímu dnes proste presilovky idú a potvrdil do ďalším gólom, v poradí už tretím, takže všetky góly dali domáci z presilovky! Stav stretnutia je tak 3:1, keď túto presilovku využil LINUS OMARK, ktorý po strate puku sa dostal ku pravej tyčke, puk získal na hokejku Koukal, ktorý mu ho vrátil a Švéd poslal puk pohodlne do odkrytej časti bránky!
    Asistencia: Petr Koukal.
     
    30:49
    Uf, tak to je pre hostí opäť zlé, domáci si zahrajú ďalšiu presilovku! Platt sa previnil nedovoleným bránením a dostáva trest na dve minúty.
    HAGMAN - 2:1
     
    29:58
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    Áno podarilo, ale na rozdiel od hostí ju zúžitkovali aj na gól, dostávajú sa tak do vedenia 2:1! Gól však musel ešte potvrdiť videorozhodca! Druhý gól v zápase ako aj domácich dáva NIKLAS HAGMAN, keď z medzikružia vypálil nádhernú strelu, ktorá skončila až za chrbtom brankára hostí, puk sa odrazil späť do hry, ale gól napokon platí – 2:1!
    Bez asistencie.
     
    29:32
    Domáci tím získava presilovku, pretože Jakovlev sa previnil sekaním a dostáva dve minúty! Podarí sa domácim odpovedať rovnakou nebezpečnou presilovkou ?
     
    29:00
    Po skrumáži pred bránkou hostí musel zasahovať Sanford, poradil si však dobrým zákrokom.
     
    28:24
    Domáci aj s dávkou veľkého šťastia túto nebezpečnú presilovku hostí prečkali a gól neinkasovali. Dostavujú sa opäť do útočných akcií.
     
    28:10
    Domáci tím sa modlí, aby táto skvelá presilovka hostí sa už skončila! Hostia ich dostali do veľkého tlaku, domácich drží v hre o body ich brankár a časti vyhadzujú puky cez všetky čiary preč.
     
    27:30
    Hostia teraz ukážkovo hrajú túto presilovku, chýba tomu už len gól v domácej bránke. Skvelo kombinujú a vysielajú aj presné strely na bránku domácich, domáci gólman Helenius však všetky pokusy kryje.
     
    26:50
    Hostia na nič nečakajú a hneď sa usadili v útočnom pásme a vrhli sa do útoku! Následkom toho bola presná strela Platta, skvelým zákrokom však podržal domáci tím brankár Helenius!
     
    26:24
    Hostia môžu teraz na svojej aktivite poriadne pridať, zahrajú si totiž ďalšiu presilovku! Za hákovanie ide na trestnú lavicu Gunderson.
     
    26:15
    Hostia sa začínajú v druhej tretine preberať k životu a začínajú byť aj aktívny. Uvidíme, čo im to prinesie. Domáci sú však zatiaľ v pokoji, útočné akcie ich súpera zataiľ nie sú nebezpečné.
     
    25:40
    Hostia sa nakrátko dostali ku puku a bolo z toho aj zakončenie na domácu bránku. Konkov pálil, ale domáci brankár puk vyrazil niekam do roho klziska.
     
    25:35
    Domáci sa dostali ku puku, avšak smerom dopredu sa moc nehrnú. Hrajú pokojne s rozvahou a bezhlavo sa do útoku nepúšťajú.
     
    24:50
    Pri puku boli teraz dlhšiu dobu aj hostia, ale nič nevmysleli. Dokázali sa dostať aj do útočného pásma, ich kombinácia sa však ničím zvláštnym neskončila.
     
    23:35
    Domáci tím však opäť naberá na väčšej aktivite a ďalší český zástupca Koukal sa dostal ku zaujímavej strele. Všetko však rieši pozorný brankár hostí a puk má vo svojej moci.
     
    23:05
    Buly však vyhrali hostia a podržali si puk na hokejkách. Snažia sa hru upokojiť a skúsiť zaútočiť.
     
    23:00
    Teraz dokonca puk vyhodili až na zakázané uvoľnenie, domáci tak budú mať možnosť ohroziť bránku hostí. Stačí im len vyhrať buly a vypáliť.
     
    22:45
    Moje slová sa naplnili a domáci tím sa púšťa do zaujímavých útočných akcií. Hostia sa len s námahou bránia a puky vyhadzujú do stredného pásma.
     
    21:14
    Domáci tím sa s námahou presilovke hostí ubránil a už hrá v plnom počte. Určite sa pustí aj do útočných akcií, dúfajme že opäť uvidíme zaujímavú hru ako tomu bolo v prvej tretine.
     
    20:25
    A je tomu skutočne tak, hostia sú v útočnom pásme a točia svoj presilovkový kolotoč. Domáci sa zatiaľ úspešne bránia.
     
    20:01
    Druhá tretina sa nám práve začala, aktívnejší by od úvodu mali byť hostia, pretože pokračujú v presilovke.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Oba tímy spolu s rozhodcami sú už späť na ľadovej ploche! Druhá tretina sa nám tak čo chvíľa začne.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 16:51 .
     
    Máme za sebou zaujímavú prvú tretinu, v ktorej padli dva góly. Jeden dali domáci a jeden hostia, stav je tak 1:1! Ako prvý išli do vedenia po využitej presilovke domáci, hosťom sa v závere tretiny podarilo tiež po využitej presilovke vyrovnať. Aktívnejší boli od úvodu domáci, hostia sa v závere prvej tretiny prebrali a vyrovnali. Uvidíme, čo nám prinesie druhá tretina.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:50
    Domáci sa však dobre bránia a vyhadzujú puky čo najďalej od svojej brány.
     
    19:14
    V závere prvej tretiny prichádza presilovka pre hostí, na tresnú lavicu ide Harju za sekanie. Ak hostia túto presilovku nevyužijú, tak si je prenesú do druhej tretiny.
     
    18:50
    Vyrovnávajúci gól na 1:1 dodal hre ešte väčšiu aktivitu, oba tímy chcú v závere dať gól do šatne. Obrany oboch tímov sú tak v permanencii. Aaltonen sa dostal po odraze ku puku, puk však do bránky hostí nepretlačil.
    NOVOTNÝ - 1:1
     
    17:21
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!

    Hosťom sa takisto podarilo využiť jednu presilovku a máme tak vyrovnané 1:1, začína odznova!
    Videli sme peknú individuálnu akciu českého útočníka JIŘÍ NOVOTNÝ, ktorý dostal puk na hokejku, nakorčuloval si bližšie ku bránke domácich a prekonal domáceho brankára – 1:1!
    Asistencia: Staffan Kronwall.
     
    17:00
    Hostia vyvíjajú už veľký presilovkový tlak a domáci majú čo robiť aby sa ubránili. Hneď ako to ide tak vyhodia puk cez všetky čiary preč.
     
    16:22
    A ich aktivita môže narásť touto presilovkou, pretože Jaakola ide na tresnú lavicu za hákovanie.
     
    16:00
    Moje slová si zrejme hostia vzali k srdcu a začínajú hru vyrovnávať a byť aj aktívnejší. Domáci sa musia mať na pozore.
     
    14:36
    Hra 4 na 4 je už minulosťou, oba tímy hrajú v plnom počte. Hostia musia začať hrať aktívnejšie.
     
    14:03
    Domáci tím je však aj naďalej aktívnejší a zaslúžene vedie tesným rozdielom. Hagman operoval pred bránkou hostí, puk však do bránky nepretlačil.
     
    13:23
    Tak hra 4 na 4 zatiaľ nič moc zaujímavé neprináša, hra je vyrovnaná. Videli sme len jednu strelu z hokejky Gunderson, s tou si však brankár hostí poradil.
     
    12:36
    Budeme svedkami hry 4 na 4, pretože Ljubuškin na strane hostí a Pöysti na strane domácich idú na trestnú lavicu. Obaja za držanie. Uvidíme, čo táto hra prinesie.
     
    11:45
    Hra sa opäť odohráva výlučne len v útočnej tretine domáceho tímu, ale žiadne zaujímavé situácie nevidíme. Domáci vyhrávajú a gól a sú nebezpečnejší, to im určite vyhovuje.
     
    10:35
    Pri puku je častejšie domáci tím, ale pre hostí to neznamená žiadne ďalšie nebezpečenstvo. Ich kombinácie sú nepresné a často prichádzajú po chybách o puk. Hostia sa zase nemôžu prebiť do útočného pásma.
     
    09:15
    Teraz však na druhej strane mohlo prísť ku vyrovnaniu na 1:1, ale nekoná sa tak! Český útočník Novotný dostal skvelú prihrávku pred bránku domácich, z prvej však napálil puk len do brankára Heleniusa.
     
    08:59
    Presilovka hostí sa skončila, domáci sa jej pohodlne ubránili a už skúšajú zakladať útočné akcie.
     
    08:25
    Až teraz sa hosťom podarilo dostať sa poriadne do útočného pásma a pritlačiť na domácich, všetko sú to však zatiaľ nepresné strely.
     
    08:00
    Domáci v pohode zatiaľ bránia túto presilovku hostí a vyhadzujú puky čo najďalej zo svojej tretiny. Hostia nevyslali ešte ani strelu na domáceho brankára.
     
    07:10
    Ale hostia sa nemôžu usadiť v útočnom pásme, domácim sa podarilo teraz vyhodiť puk cez všetky čiary preč.
     
    06:59
    Po dvoch presilovkách domáceho tímu je tu aj presilovka pre hostí! Harju sa previnil sekaním a tak sa bude musieť nováčik súťaže brániť.
     
    06:00
    Pri puku sú momentálne domáci hokejisti a nachádzajú sa aj v útočnom pásme. Hostia sa tak musia mať na pozore.
     
    05:20
    Hra je teraz dosť rozkúskovaná a často sa prerušuje. Je to taký boj o puk. Toto viac vyhovuje domácim, hostia sa snažia o vyrovnanie, ale musia mať častejšie puk aby sa im to podarilo.
     
    04:20
    Ale ani hostia sa nechcú nechať zahanbiť a snažia sa čo najrýchlejšie vyrovnať. Domáci brankár Helenius musel vytiahnuť prvý zákrok v zápase.
     
    03:50
    Rýchly úvodný gól a využitá presilovka nakopal domáci tím ku veľkej aktivite. Hostia majú čo robiť aby sa tomu ubránili.
    HAGMAN - 1:0
     
    02:26
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    Druhú presilovku už domáci tím dokázal využiť a tak je stav zápasu hneď v úvode 1:0!
    Domáci tím vyhral buly v útočnom pásme, puk dostal na hokejku Lajunen, jeho strelu od modrej vyrazil brankár hostí len pred seba
    a NIKLAS HAGMAN pohodlne dorazil puk do bránky hostí!
    Asistencia: Ville Lajunen, Niko Kapanen.
     
    02:18
    Hostia si hrajú hneď v úvode s ohňom, Alpakov je vylúčený za sekanie a mieri na tresnú lavicu! Ďalšia presilovka pre domáci tím.
     
    02:07
    Hostia sú už v plnom počte, domáci si výrazný tlak nevytvorili a tak neskórovali. Opäť tak uvidíme hru 5 na 5.
     
    01:20
    Teraz sa hosťom dokonca podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary preč a tak sa zatiaľ pohodlne presilovke domácich bránia.
     
    00:45
    Domáci sú usadení v útočnom pásme, veľké nebezpečenstvo pred bránou hostí však zatiaľ nebolo. Pár striel domáci vyslali, ale boli nepresné.
     
    00:07
    Veľmi zaujímavý začiatok zápasu, už v siedmej sekunde hry si presilovku zahrajú domáci, Holos sa previnil zdržovaním hry. Tak hneď v úvode je tu veľká šanca na úvodný gól zápasu.
     
    00:01
    Úvodné buly bolo vhodené, vyhrali ho hostia!
    Domáci si na seba zobrali modré dresy, hostia zvolili bielu farbu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy spolu s rozhodcami sú už nastúpení na lade! Vypočujeme si národné hymny a zápas sa začne!
     
    Ešte raz vítam všetkých, ktorí ste klikli na tento online prenos. V Hartwall-areene je už všetko pripravené na začiatok zápasu! Zostavy oboch tímov sú už známe a zverejnené. Dnes sa v zápase nepredstaví nik zo Slovenska, Česko bude mať zástupcu v podobe Novotného.

    Zápas sa čochvíľa začne, prajem príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    Jokerit Helsinki: Helenius (Karlsson) – Gunderson, Lajunen – Jaakola, Karalahti – Ohtamaa, Korpikari – Saari – Hagman, Kapanen, Aaltonen – Omark, Koukal, Moses – Sallinen, Harju, Rita – Mäki, Hahl, Pöysti.

    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (Kolesnik) – Gorochov, Jakovlev – Kronwall, Holos – Višněvskij, Ljubuškin – Vasiljev, Korškov – Plotnikov, Apalkov, Averin – Gračev, Novotný, Thornberg – Platt, Sprukts, Kapustin – Korškov, Kartajev, Galimov.
    Rozhodca : Roman Gofman, Alexej Ravodin – Pjotr Aljošin, Jurij Ivanov.
     
    Vítam všetkých priaznivcov hokeja, ktorí sa rozhodli kliknúť na tento online prenos. Ten je zameraný na hokejový zápas KHL medzi Jokerit Helsinki a Lokomotiv Jaroslavľ. Úvodné buly bude vhodené o 16:00, vďaka nášmu portálu u toho môže byť pomocou pravidelných textových vstupov.

    Druhá najprestížnejšia hokejová súťaž na svete, ktorou je označovaná KHL sa týmto týždňom začala, priaznivci hokeja si tak opäť prídu na svoje! Táto liga je nadnárodná, okrem ruských tímov tu nájdete aj jeden zo Slovenska(Slovan Bratislava), z Lotyšska, Kazachstanu, Chorvátska či Fínska.

    Pri Fínsku sa zastavíme, odtiaľ je práve domáci tím Jokerit Helsinki. Tento tím je v súťaži nováčikom, ešte v uplynulej sezóne pôsobil vo Fínskej SM lige. Krst ohňom zažil tento tím vo štvrtok, keď prehral na domácom lade v divokej prestrelke s Dinamom Minsk 5:4! Nádeje na prvé body v súťaži im vzal prakticky jeden muž a to bývalý skvelý hráč NHL Cheechoo, ktorý strelil v tomto zápase 3 góly a na zvyšné dva prihral!

    Hostia Lokomotiv Jaroslavľ je ruský klub a má už v podstate dlhú históriu v KHL, vynechal len jeden ročník, kvôli leteckej tragédii, ktorá otriasla svetom. V minulom ročníku sa tento tím umiestnil na 8.mieste a dostal sa tak do play-off. V ňom na veľké prekvapenie vyradil obhajcu titulu a prvý tím tabuľky Dynamo Moskva 4:3 na zápasy! Ďalej si v štvrťfinále poradil 4:2 na zápasy s SKA Petrohrad a postúpil do semifinále konferencie, kde vypadol 4:1 už so zaniknutým klubom HC Lev Praha. Jaroslavľ bol tak milým prekvapením uplynulej súťaže.

    Ešte som Vám dlžný výsledok prvého zápasu hostí v tejto súťaži. Ten tak ako domáci tiež nezvládli a podľahli na lade SKA Petrohrad 5:3.

    Favorit zápasu v tomto súboji jasný nie je! Oba tímy svoje úvodné zápasy prehrali a určite sa môžme tešiť na vyrovnaný zápas. Domácim hrá do kariet domáce prostredie, hosťom zase väčšie skúsenosti zo súťaže. Víťaza sa tak dozvieme pochopiteľne na konci stretnutia, bude pri tom spolu s nami!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 3. Hagman (Lajunen, Kapanen), 30. Hagman (bez asistencie), 32. Omark (Koukal) – 18. Novotný (Kronwall), 59. Plotnikov (bez asistencie)


    Jokerit Helsinki: Helenius (Karlsson) – Gunderson, Lajunen – Jaakola, Karalahti – Ohtamaa, Korpikari – Saari – Hagman, Kapanen, Aaltonen – Omark, Koukal, Moses – Sallinen, Harju, Rita – Mäki, Hahl, Pöysti.
    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (Kolesnik) – Gorochov, Jakovlev – Kronwall, Holos – Višněvskij, Ljubuškin – Vasiljev, Korškov – Plotnikov, Apalkov, Averin – Gračev, Novotný, Thornberg – Platt, Sprukts, Kapustin – Korškov, Kartajev, Galimov.

    Rozhodca: Roman Gofman, Alexej Ravodin – Pjotr Aljošin, Jurij Ivanov.