Zlaté Moravce – Trnava 1:2 (kon.) | Ružomberok – Senica 0:0 (kon.) | B. Bystrica – Nitra 0:0 (kon.)
Myjava – Dunajská Streda 1:1 (kon.)
koniec
Spartak Myjava
1:1 (1:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
Sobota 03.05.2014, 20:00 • Spartak Myjava (Myjava) • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Posledné striedanie v tíme FK DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Roman Gergel, prichádza Martin Klabník.
     
    90+1
    Domáci mali k dispozícii ešte štandardku z nebezpečnej pozície. Pekárov center bol myslený dobre, no nikoho z myjavských futbalistov nenašiel.
     
    89
    Siva si príliš povyskočil do Penksu, ktorý sa pokúšal o zákrok. Po menšom ošetrovaní dunajskostredský gólman bude pokračovať, Siva obstál so žltou kartou.
     
    87
    Posledné striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Pavol Kosík, prichádza Roland Šmahajčík.
     
    86
    Domáci mali k dispozícii štandardku z väčšej vzdialenosti. Pekár to skúsil centrom, ktorý ale do šestnástky neprešiel. Následne ešte tlak Myjavy pokračoval, Penksa spadol, no gól sme aj tak nevideli.
     
    82
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Erik Daniel, prichádza Ľubomír Urgela.
     
    80
    Striedanie v tíme FK DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Erik Ujlaky, prichádza Róbert Valenta.
     
    78
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Denis Duga, prichádza Ondrej Neoveský.
     
    66
    Ďalšia strela letela do priestoru Solničkovej bránky. Vyslal ju striedajúci Kwin a domácemu brankárovi narobil veľké problémy. Solnička loptu nedokázal podržať, no pomohla mu vlastná obrana.
     
    65
    Prvá žltá karta smeruje na stranu hostí. Čaušič nedovolene odzadu skosil k zemi protihráča a právom inkasuje kartový trest.
     
    62
    Dunajská Streda zvyšuje tlak! Perfektne sa predviedol Brašeň, ktorý technicky vystrašil myjavských priaznivcov. Nebyť Solničku, ktorý sa perfektne hodil po lopte, tak mohli hostia už vyhrávať. Takto z toho bude iba roh pre DAC.
     
    58
    Myjava bojuje ako o život! Hostia sa natlačili až ku šestnástke, kde bol jeden z hráčov stiahnutý k zemi, no aj napriek tomu priťukol spoluhráčovi, ktorého prudká rana bola zrazená na rohový kop.
     
    56
    Striedanie v tíme FK DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Darijo Krišto, prichádza Noe Achille Amban Kwin.
     
    56
    Dunajská Streda dala gól!

    Z ničoho nič je vyrovnané! Nenápadný center z ľavej strany v podaní Čaušiča našlo úplne voľného MARTINA MATÚŠA, ktorý nezaváhal a potešil priaznivcov DAC.
     
    51
    Domáci sa dostali do dobrej situácie! Na konci rýchlej akcie bol Daniel, ktorý sa z uhla rútil na bránku. Skúsil to napokon iba strelou z ľavej nohy, ktorá Penksu neprekvapila.
     
    45+1
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
    V tej prvej sa hostia pokúsili o vyrovnanie a vôbec neboli ďaleko! Tvrdá rana DAC natiahla Solničku, ktorý v páde vyráža iba na tretí roh v prospech hostí.
     
    35
    Čaušič vo veľkých bolestiach a za pomoci odchádza za postrannú čiaru, kde bude pokračovať jeho ošetrenie, Ťažko povedať, či dnes ešte do hry zasiahne, Pevne veríme, že to nebude nič vážne.
     
    34
    Po nepríjemnom strete Čaušiča s Pekárom ostáva na trávniku ležať prvý menovaný. Dunajskostredský obranca sa drží za koleno a prísť k nemu budú musieť aj lekári.
     
    31
    Szabó rozohral loptu len nakrátko, no lopta sa napokon do šestnástky dostala. Čaušič si urobil priestor priamo v strede pred bránkou, dostal loptu na hlavu, no jeho zakončenie už vystihol pripravený Solnička. Nebola to zlá šanca, no od Čaušiča to chcelo rafinovanejšie umiestnenie.
     
    28
    Táto šanca Myjavy nebola na zahodenie! Rýchla rana spoza hranice šestnástky v podaní Pekára poriadne vystrašila hosťujúcich priaznivcov. Penksa sa síce hodil na zem, ale lopta smerovala iba tesne vedľa ľavej žrde jeho bránky, a tak zasahovať napokon nemusel.
     
    24
    Aj hostia ukázali, že to vedia! Prvá Gergelova strela bola zrazená, no skúsil to ešte Straka. Jeho štipľavú ranu domáci hráči zrazili tesne vedľa bránky iba na rohový kop pre DAC.
     
    23
    Domáci Kosík sa takmer dostal do samostatného úniku! Iba takmer, pretože tesne pred tým sa dopustil zbytočného útočného faulu. Nebyť toho, Myjava už zrejme mohla vyhrávať o dva góly.
     
    17
    Myjava dala gól!

    Domáci sú vo vedení! FILIP ORŠULA sa predviedol parádne, keď s loptou po ľavej strane vnikol do šestnástky, zbavil sa popri tom rovno štyroch brániacich hráčov a napokon ešte aj úspešne zakončil. Penksa si na loptu siahol, ale nemal šancu ju udržať vo svojej moci.
     
    15
    Po štvrťhodine hry sme videli zaujímavý prienik zo strany DAC. Brašeň bol strojcom celej zaujímavej situácie, po ktorej spomínaný hráč po súboji so Sivom tesne pred šestnástkou skončil na zemi. Rozhodca situáciu posúdil ako dovolenú, faul sa nepíska. Brašeň napokon vystreliť v páde už nestihol, no za prienik si zaslúži pochvalu.
     
    12
    Pekár rozohral roh nakrátko, no následne to domáci vymysleli parádne. Center vrátil loptu do nebezpečného priestoru, kde bol Marček, no jeho delovka bola v poslednej chvíli zblokovaná a ku Penksovi ani nedošla.
     
    6
    Tak takmer sme to zakríkli! Po nenápadnom centri sa vo vápne k lopte dostal Erik Daniel, ktorý mal ale pomerne náročnú situáciu. Brankár Penksa proti nemu dobre vybehol, čím zmenšil strelecký uhol, a tak už Danielova svižná rana do siete nedošla.

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím Spartak Myjava. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 17. Oršula – 56. Matúš

    Karty:   89. Siva (MYJ) – 65. Čaušič (DUN)


    Spartak Myjava: Solnička – Častulín, Siva, Černáček (C), Marček – Daniel (82. Urgela), Šulek, Pekár, Duga (78. Neoveský) – Oršula, Kosík (87. Šmahajčík).
    Náhradníci: Belic – Neoveský, Šmahajčík, Urgela.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Penksa – Ujlaky (80. Valenta), Szabó, Turňa, Čaušič – Majerník (C), Brašeň, Gergel (90+2. Klabník), Krišto (56. Kwin Kwin) – Straka, Matúš.
    Náhradníci: Pernecký – Šnirc, Klabník, Kwin Kwin, Valenta, Nurkovič, N'Guekam.

    Rozhodca: Chmura – Brendza, Petríček

    Diváci: 1570