West Ham – Tottenham 2:0 (kon.) | Aston Villa – Hull City 3:1 (kon.) | Manchester United – Sunderland 0:1 (kon.)
Newcastle – Cardiff 3:0 (kon.) | Stoke City – Fulham 4:1 (kon.) | Swansea – Southampton 0:1 (kon.)
Everton – Manchester City 2:3 (kon.)
koniec
Everton FC
2:3 (1:2)
Manchester City
Sobota 03.05.2014, 18:30 • Goodison Park (Liverpool) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    V Goodison Parku sme videli výdatnú päťgólovú úrodu so šťastnejším koncom pre Manchester City. Ten sa vďaka dvom gólom Edina Džeka a jednému Aguera v závodoch o titul dostáva do najvýhodnejšej pozície. Na kráľovskú korunu bledomodrým stačí vyhrať doma s Aston Villou a West Hamom! To rozhodne nebudú neprekonateľné prekážky. Titul pre Pellegriniho chlapcov je už blízko! Na druhej strane Everton sa pripravil o jedinečnú šancu zahrať si v Lige majstrov. Štvrtý Arsenal už s definitívnou určitosťou nepredstihne.

    Zo sobotňajšieho programu predposledného kola anglickej Premier League je to už všetko. Zajtra ale pokračujeme ďalej. Začíname o pol tretej na Emirates Stadium, kam pricestuje West Bromwich. Určite buďte pritom. Ďakujem za pozornosť. (20:31:39)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Po predlžujúcej hlavičke od Romela Lukaka sa už Alcaraz ku koncovke nedostal. Nepískala sa ani penalta a nebude z toho ani rohový kop. Palec hore pre Harta, ktorý zachoval chladnú hlavu.
     
    90+5
    Everton sa až teraz vymanil z vlastnej polovice, no Naismith na polke predlžoval iba na Davida Silvu. Karamelky zatiaľ v nadstavení nestíhajú.
     
    90+4
    Mohlo sa tak stať až teraz, no Lee Probert berie Karamelkám vhadzovanie. Gerard Deulofeu sa tam čertí, ale to je vodou na mlyn Citizens.
     
    90+3
    Manchester City hrá v nadstavenom čase veľmi inteligentne a Everton sa zatiaľ prakticky ešte nedostal k lopte!
     
    90+2
    Aleksandar Kolarov rozohrával iba nakrátko. Prečo by aj nie, veď obaja stopéri City zostali na polovici ihriska. Srb ale o loptu prišiel.
     
    90+1
    Citizens to robia nesmierne šikovne, keď na ľavej strane vybojovali rohový kop. S jeho rozohrávkou si určite dajú načas.
     
    90
    Manuel Pellegrini sa môže pri postrannej čiare i zblázniť! Rozhodcovská štvorica na čele s Leem Probertom totiž k dnešnému duelu pridáva ešte šesť nadstavených minút! Ak ich hráči Manchestru City dokážu prežiť, majstrovský titul už bude veľmi blízko. Dráma vrcholí, vážení športoví priatelia.
     
    89
    Zatiaľ ešte nie, ale slučka okolo krku Manchestru City sa uťahuje. Do konca ešte minúta a zrejme i poriadna dávka nadstavenia!
     
    88
    Toffees sa z následného rohového kopu ku koncovke nedostali, ale ich nápor začína narastať. Postačí na vyrovnanie?
     
    87
    Ani dve nádherné sólička domácich hráčov vyrovnaním nekončia. Po pravej strane sa najskôr nádherne presadil Ross Barkley, ktorého zastavila až brániaca trojica! Minimálne jeden z nich potom chýbal pri Deulofeuovi, ktorý mal dostatok priestoru a po obídení Demichelisa sa dostal až pred Harta. Toho však z veľkého uhlu na pravej strane neprestrelil. Anglická jednotka ale musela vyrážať na rohový kop!
     
    86
    Za tento počin Bosinaka sa ale zrejme bude statočne pridávať. Rozhodca Lee Probert mu to asi všetko zráta.
     
    85
    Rameno Edina Džeka už vyzerá podstatne lepšie a žltá karta za simulovanie tak dostáva svoj význam. Nechajme sa prekvapiť, kde je skrytá pravda.
     
    84
    Toffees medzitým stihli vystriedať (aby aj nie). Ihrisko opustil skúsený Leon Osman, ktorého nahradí januárová moskovská posila Aiden McGeady.
     
    83
    Tak toto je neskutočné! Edin Džeko sa najskôr nedočkal lekárskej opateri, ktorú Lee Probert nevpustil na trávnik a Bosniak sa navyše nezaobišiel bez kartového trestu za simulovanie. Až po zápase sa zrejme ukáže, či oprávnene... Jeho rameno ale vyzerá skutočne ako vážny problém.
     
    82
    Bosenský útočník si zrejme pri tom pošmyknutí sa vykĺbil rameno! Lee Probert drží v rukách žltú kartu za simulovanie?
     
    81
    Neuveriteľné, neuveriteľné! Edin Džeko zostáva ležať na trávniku ako padlý vojak a nosidlá sa na trávnik dostávajú až po dvoch minútach!
     
    80
    Antolín Alcaraz a John Stones vyštartovali po rozhodcovi Probertovi, ktorý na hraciu plochu nepozval lekársky tím Citizens.

    Erik Farkaš

    Góly: 11. Barkley(Naismith), 65. Lukaku(Baines) – 22. Agüero(Touré), 43. Džeko(Milner), 48. Džeko(Nasri)

    Karty:   39. García (MC), 66. Demichelis (MC), 83. Džeko (MC)


    Everton FC: Howard – Stones, Jagielka (C), Alcaraz – Coleman, Barkley, McCarthy, Osman, Baines – Naismith, Lukaku
    Náhradníci: Joel Robles – Hibbert, McGeady, Deulofeu, Distin, Garbutt, Ledson
    Manažér: Roberto Martínez (ESP)

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), Demichelis, Clichy – Milner, Javi García, Yaya Touré, Nasri – Džeko, Agüero
    Náhradníci: Pantilimon – Lescott, Negredo, Kolarov, Silva, Fernandinho, Jovetič
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    Rozhodca: Lee Probert – S. Burt, M. McDonough – J. Moss