West Ham – Tottenham 2:0 (kon.) | Aston Villa – Hull City 3:1 (kon.) | Manchester United – Sunderland 0:1 (kon.)
Newcastle – Cardiff 3:0 (kon.) | Stoke City – Fulham 4:1 (kon.) | Swansea – Southampton 0:1 (kon.)
Everton – Manchester City 2:3 (kon.)
koniec
Manchester United
0:1 (0:1)
Sunderland AFC
Sobota 03.05.2014, 16:00 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Sunderland je už veľmi, veľmi blízko k záchrane medzi anglickou futbalovou elitou. Prvými istými vypadávajúcimi sa stáva Fulham a Cardiff City. Ak zajtra londýnska Chelsea nezaváha doma s Norwichom, tak to už mužstvo Gusa Poyeta bude mať v suchu. Vďačiť zato môže i dnešnej nečakanej výhre. United boli síce futbalovejší a aktívnejší, no nebezpečnejším mužstvom boli práve Mačky. Tie okrem streleného gólu hneď dvakrát nastrelili konštrukciu. Devils zo svojho dlhodobého náporu nevyťažili ani vyrovnanie. Európska liga UEFA sa tak červeným výrazne vzďaľuje.

    Z Old Trafford je to všetko, ale dnešný program obsahuje ešte jedno stretnutie. Do Goodison Parku pricestoval Manchester City. Dosiahnu Pellegriniho zverenci na titul? Rozhodne si to nenechajte ujsť. (18:00:17)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Jeden z posledných zúfalých pokusov od United končí zbytočným útočným faulom. Rozohrávať bude Mannone, ktorý si dá na čas. Záchrana Sunderlandu sa neodvratne blíži.
     
    90+2
    Amerického zakončovateľa to ale skoro prebolí a zvlášť keď si uvedomí, aké cenné sekundičky pre svojich spoluhráčov vybojoval.
     
    90+1
    Nemanja Vidič už i za výdatnej dávky frustrácie zostrelil pri čiare Altidorea, začo si v úvode štvorminútového nadstavenia vyslúžil žltú kartu.
     
    90
    Neučinil tak ani bývalý hráč Spurs Michael Carrick, ktorý napálil iba padajúceho Bridcutta. K odrazenej lopte sa následne dostal Mannone.
     
    89
    Definitívna správa to ešte síce nie je, ale Diablom sa dnes mohlo podariť vytrestať zaváhanie Tottenhamu Hotspur.
     
    88
    O niečo menej už Sir Alex Ferguson, ktorý sa po nádejnom víkende musí znovu mračiť. United strácajú Európsku ligu UEFA.
     
    87
    Obaja otrasení borci ale budú pokračovať ďalej. Mužstvo Gusa Poyeta sa blíži k svojmu cieľu, čo oceňuje i sektor hostí.
     
    86
    Sunderland zbiera dôležité sekundičky i na zemi. Tam sa totiž ocitá otrasený Giaccherini, ktorého naremploval Patrice Evra.
     
    85
    Na druhej strane sa o niečo podobné pokúšal Robin van Persie, ktorý sa však nachádzal v postavení mimo hru.
     
    84
    Oh, bože môj! Obrovská smola pre Sunderland, ktorý už po druhýkrát označil konštrukciu de Geovej svätyne. Giacchcerini zo stredu ihriska našiel na hranici šestnástky Fabia Boriniho, ktorý sa šikovnou kľučkou zbavil Vidiča a nádherne vystrelil. Jeho koncovka sa vzniesla do pravého horného rohu, no na ceste do siete ju zastavilo brvno! Protiútoky Mačiek sú smrtiace.
     
    83
    Sunderlandu sa momentálne darí držať loptu a tým pádom i súpera na dištanc. Nejakých desať minút delí Mačky od veledôležitého triumfu.
     
    82
    Devils pokračujú v hádzanárskom obliehaní, ktoré však zatiaľ nikam nevedie. Gus Poyet pripravil svojich chlapcov na výbornú.
     
    81
    Výborný Januzaj na ľavej strane pripravil parketu pre Chicharita, ktorý však zo siedmich metrov napálil loptu vysoko nad.
     
    80
    Ten by svojou myšlienkou mohol privodiť zmenu. Populárneho Wazzu však v tomto ročníku už na hracej ploche možno neuvidíme.
     
    79
    Stále to nejde. Hostia bránia prakticky s jedenástimi mužmi pod loptou. Červeným teraz nesmierne chýba hráč Rooneyho formátu.
     
    77
    Welbeeeck... Ani z tohto nie je vyrovnávajúci gól. Striedajúci mladík sa na ľavej strane obtočil okolo Verginiho, následne sa zbavil i Bridcutta a z hranice šestnástky dokázal i vystreliť. Jeho pokus mal dobré parametre, no pod brvno nezapadol. Dannyho pokusu chýbalo nejakých tridsať centimetrov. Mannone sa za loptou iba obzeral.
     
    76
    Sunderland znovu strieda. Trávnik opustí strelec úvodného gólu v zápase Sebastian Larsson. Na jeho miesto príde Bridcutt.

    Erik Farkaš

    Góly: 30. Larsson(Wickham)

    Karty:   26. Carrick (MU), 90+1. Vidič (MU) – 31. Alonso (SUN)


    Manchester United: De Gea – P. Jones, R. Ferdinand, Vidič (C), Evra – D. Fletcher, Carrick – A. Young, Mata, Nani – Chicharito
    Náhradníci: Amos – Smalling, Welbeck, van Persie, Valencia, Fellaini, Januzaj
    Manažér: Ryan Giggs (WAL)

    Sunderland AFC: Mannone – Vergini, O´Shea (C), Brown, M. Alonso – Cattermole, Colback – A. Johnson, S. Larsson, Borini – Wickham
    Náhradníci: Ustari – Bardsley, Altidore, E. Ba, Giaccherini, Bridcutt, I. Scocco
    Manažér: Gus Poyet (URU)

    Rozhodca: Howard Webb – D. Cann, S. Massey – A. Marriner