West Ham – Tottenham 2:0 (kon.) | Aston Villa – Hull City 3:1 (kon.) | Manchester United – Sunderland 0:1 (kon.)
Newcastle – Cardiff 3:0 (kon.) | Stoke City – Fulham 4:1 (kon.) | Swansea – Southampton 0:1 (kon.)
Everton – Manchester City 2:3 (kon.)
koniec
Manchester United
0:1 (0:1)
Sunderland AFC
Sobota 03.05.2014, 16:00 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Sunderland je už veľmi, veľmi blízko k záchrane medzi anglickou futbalovou elitou. Prvými istými vypadávajúcimi sa stáva Fulham a Cardiff City. Ak zajtra londýnska Chelsea nezaváha doma s Norwichom, tak to už mužstvo Gusa Poyeta bude mať v suchu. Vďačiť zato môže i dnešnej nečakanej výhre. United boli síce futbalovejší a aktívnejší, no nebezpečnejším mužstvom boli práve Mačky. Tie okrem streleného gólu hneď dvakrát nastrelili konštrukciu. Devils zo svojho dlhodobého náporu nevyťažili ani vyrovnanie. Európska liga UEFA sa tak červeným výrazne vzďaľuje.

    Z Old Trafford je to všetko, ale dnešný program obsahuje ešte jedno stretnutie. Do Goodison Parku pricestoval Manchester City. Dosiahnu Pellegriniho zverenci na titul? Rozhodne si to nenechajte ujsť. (18:00:17)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Jeden z posledných zúfalých pokusov od United končí zbytočným útočným faulom. Rozohrávať bude Mannone, ktorý si dá na čas. Záchrana Sunderlandu sa neodvratne blíži.
     
    90+2
    Amerického zakončovateľa to ale skoro prebolí a zvlášť keď si uvedomí, aké cenné sekundičky pre svojich spoluhráčov vybojoval.
     
    90+1
    Nemanja Vidič už i za výdatnej dávky frustrácie zostrelil pri čiare Altidorea, začo si v úvode štvorminútového nadstavenia vyslúžil žltú kartu.
     
    90
    Neučinil tak ani bývalý hráč Spurs Michael Carrick, ktorý napálil iba padajúceho Bridcutta. K odrazenej lopte sa následne dostal Mannone.
     
    89
    Definitívna správa to ešte síce nie je, ale Diablom sa dnes mohlo podariť vytrestať zaváhanie Tottenhamu Hotspur.
     
    88
    O niečo menej už Sir Alex Ferguson, ktorý sa po nádejnom víkende musí znovu mračiť. United strácajú Európsku ligu UEFA.
     
    87
    Obaja otrasení borci ale budú pokračovať ďalej. Mužstvo Gusa Poyeta sa blíži k svojmu cieľu, čo oceňuje i sektor hostí.
     
    86
    Sunderland zbiera dôležité sekundičky i na zemi. Tam sa totiž ocitá otrasený Giaccherini, ktorého naremploval Patrice Evra.
     
    85
    Na druhej strane sa o niečo podobné pokúšal Robin van Persie, ktorý sa však nachádzal v postavení mimo hru.
     
    84
    Oh, bože môj! Obrovská smola pre Sunderland, ktorý už po druhýkrát označil konštrukciu de Geovej svätyne. Giacchcerini zo stredu ihriska našiel na hranici šestnástky Fabia Boriniho, ktorý sa šikovnou kľučkou zbavil Vidiča a nádherne vystrelil. Jeho koncovka sa vzniesla do pravého horného rohu, no na ceste do siete ju zastavilo brvno! Protiútoky Mačiek sú smrtiace.
     
    83
    Sunderlandu sa momentálne darí držať loptu a tým pádom i súpera na dištanc. Nejakých desať minút delí Mačky od veledôležitého triumfu.
     
    82
    Devils pokračujú v hádzanárskom obliehaní, ktoré však zatiaľ nikam nevedie. Gus Poyet pripravil svojich chlapcov na výbornú.
     
    81
    Výborný Januzaj na ľavej strane pripravil parketu pre Chicharita, ktorý však zo siedmich metrov napálil loptu vysoko nad.
     
    80
    Ten by svojou myšlienkou mohol privodiť zmenu. Populárneho Wazzu však v tomto ročníku už na hracej ploche možno neuvidíme.
     
    79
    Stále to nejde. Hostia bránia prakticky s jedenástimi mužmi pod loptou. Červeným teraz nesmierne chýba hráč Rooneyho formátu.
     
    77
    Welbeeeck... Ani z tohto nie je vyrovnávajúci gól. Striedajúci mladík sa na ľavej strane obtočil okolo Verginiho, následne sa zbavil i Bridcutta a z hranice šestnástky dokázal i vystreliť. Jeho pokus mal dobré parametre, no pod brvno nezapadol. Dannyho pokusu chýbalo nejakých tridsať centimetrov. Mannone sa za loptou iba obzeral.
     
    76
    Sunderland znovu strieda. Trávnik opustí strelec úvodného gólu v zápase Sebastian Larsson. Na jeho miesto príde Bridcutt.
     
    75
    Ten už toľko nebezpečia pre hostí neznamenal. Na bližšej žrdi odvracal írsky kapitán John O´Shea. Lopta je už na polke ihriska.
     
    74
    Trest tak mohol prísť na druhej strane, kde sa po výbornom sklepnutí od Wellbecka dostal k lopte Phil Jones. Ten ostrým strielaným centrom hľadal Robina van Persieho. Striedajúci Holanďan sa na bližšej žrdi odpútal od Browna, no cez Mannoneho loptu do siete neprepasíroval. Talian drží pohotovým zákrokom Mačky nad vodou. Kopať sa však bude rohový kop.
     
    73
    Kým hráči United márne dobýjajú bránku Vita Mannoneho, zahrmieť mohlo na druhej strane. Výbornú prácu v strede ihriska odviedol Sebastian Larsson, ktorý napravo vysunul Altidorea. Ten sa cez Evru predral až do šestnástky, odkiaľ prihrával pod seba na Colbacka. Jack však z nejakých siedmich metrov orazítkoval iba pravú de Geovu žrď! Larsson sa už k následnej dorážke nedostal.
     
    71
    Možné to žiaľ momentálne nie je. United tak pokračujú v bezzubom nápore, ktorý zväčša končí pred šestnástkou Cats.
     
    69
    Sunderland pokračuje v betonáži a domáci zatiaľ nedokážu reagovať. Bezzubý je i Ryan Giggs, ktorý by sa radšej nachádzal na trávniku.
     
    67
    United medzitým pokračovali rohovým kopom z ľavej strany, no tentokrát sa vzrušenie pred Vitom Mannonem nekonalo.
     
    66
    Po vyše mesačnej prestávke sa tak Robin van Persie vracia na trávnik. Pri comebacku ho doprevádza i Danny Welbeck. Miesta im prenechali Mata a Young.
     
    65
    Striedanie chystá aj druhá strana. Pri postrannej čiare sa už vyzlieka strieborný Robin van Persie a zrejme nebude osamotený.
     
    64
    Hra Sunderlandu sa v posledných minútach zmenila na výhradnú defenzívu. Poyet tak občerstvuje sily na hrote. Namiesto Wickhama príde Altidore.
     
    63
    Od pravej rohovej zástavky centroval Juan Mata, ktorého lopta v šestnástke hostí narobila poriadne zmätky. K zakončeniu sa najskôr predieral Nemanja Vidič, no v súboji kapitánov ho zablokoval O´Shea. Phil Jones následne centroval na zadnú žrď, kde pred bránku vracal Michael Carrick. Nemanja Vidič ale jeho ponuku ani po druhýkrát do siete nedotlačil. Pri ľavej žrdi na čiare totiž operovala dvojica Alonso-Cattermole. Vďaka húževnatosti hostí sa skóre nemení!
     
    62
    Venujme sa ale hre, kde silnie nápor Manchestru United. Ten bude pokračovať rohovým kopom z pravej strany.
     
    61
    Súperi Mačiek Fulham a Cardiff navyše v boji o záchranu prehrávajú a Norwich zajtra cestuje na Stamford Bridge.
     
    60
    Po hodine hry sa už hostia iba bránia. Rozhodne však majú čo. Tridsať minút ich delí od troch bodov a blížiacej sa záchrany.
     
    59
    Devils medzitým nakrátko rozohrávali rohový kop. Zodpovednosť na seba zobral Ashley Young, ktorého obstrel ale letel veľmi ďaleko od Mannoneho bránky.
     
    58
    Po prvýkrát strieda i Gus Poyet, ktorý na trávnik pošle jedného z hrdinov minulotýždňovej nakladačky. Giaccherini strieda Adama Johnsona.
     
    57
    Patrice Evra sa na ľavej strane pokúsil vysunúť Adnana Januzaja. ale Francúzovi k presnému pasu chýbalo mnoho.
     
    56
    Marco Alonso zostáva ležať na trávniku, kde zrejme pošetrí určitú dávku sekundičiek. Medzitým sa rozcvičovať vybehol Robin van Persie.
     
    55
    Uf, Mannonemu vypadol horúci zemiak z rúk a po rohovom kope sa k dorážke chystal Vidič. Pred ním ale odpálil loptu Brown.
     
    54
    Devils to skúšajú sprava-zľava, len nie priamo dnuka. Zmenil to až agilný Januzaj, ktorý na ľavej strane vybojoval rohový kop.
     
    53
    United sa púšťajú do obliehania hosťujúcej šestnástky, no do jej vnútra to zatiaľ nevedie. Mačky sa zarputilo bránia.
     
    52
    Ryan Giggs vytiahol prvé striedanie v zápase. Na trávnik príde „čerstvý" Belgičan Adnan Januzaj, ktorý na krídle nahradí Naniho.
     
    51
    Výborná práca v podaní Leeho Cattermolea zabránila vyrovnávajúcemu gólu od Chicharita. Po Evrovej pätičke ho v malom vápne našiel Nani, no pred mexickým hráškom zasahoval práve Cattermole, ktorý mu pred odkrytou bránkou zobral koncovku z kopačky. Po následnom rohu sa nepresadil ani Nemanja Vidič, ktorý z piatich metrov hlavičkoval tesne mimo ľavej žrde.
     
    50
    Sunderland sa medzitým ubránil prvému rohovému kopu Red Devils, keď Matov center pred Vidičom odvracal jeho bývalý parťák John O´Shea.
     
    49
    Gusovi Poyetovi bolo často vyčítané nenasadzovanie dvojice Colback a Adam Johnson. Dnes sa mu ich postavenie sakramentsky vypláca.
     
    48
    Jack Colback v strede ihriska prepadol rozohrávajúceho Fletchera a odobral mu loptu. Na Old Trafford to iba tak zahučalo. Dvojička Colback-Cattermole zatiaľ pracuje na výbornú.
     
    47
    V mierne pochmúrnejšej atmosfére sa do prvej šance snažil predrať Adam Johnson, no Verginiho pas pred ním odkopával Evra.
     
    46
    K nasadeniu uzdraveného Robina van Persieho zatiaľ nedochádza. Na Old Trafford tak pokračujeme v nezmenených jedenástkach.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Manchester United odohral slušnú polhodinu hry, no potom prišla senzačná trefa od Sebastiana Larssona, ktorá domácich vyhodila z konceptu. Diabli sa už do konca prvej polky nevrátili na koňa a Sunderland si tak s prehľadom strážil nadobudnuté vedenie. Prestávka tak hlavne domácim príde určite vhod.

    Akí Red Devils vybehnú do druhého polčasu? To sa začneme dozvedať od 17:01.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Poodrážaná lopta v hosťujúcej šestnástke sa napokon dostala až k Matovi, ktorý pálil síce pohotovo, ale Mannoneho zaskočiť nedokázal.
     
    44
    Adam Johnson dostal zadarmo voľný kop z pravej strany, ktorý však ležérne poslal iba do rukavíc pripraveného De Geu.
     
    43
    Otrasná spolupráca medzi Jonesom a Carrickom znamená odovzdanú loptu pre Jacka Colbacka. Domáci pôsobia značne nervóznym dojmom.
     
    42
    David de Gea bol postavený pod tlak, keď mu nedôraznú malú domov posielal Michael Carrick. Španielsky gólman našiel rozohrávkou iba Johnsona, ktorého už Evra dokázal zastaviť.
     
    41
    Carrick to zamýšľal veľmi jednoducho, keď loptu bezhlavo nakopol na Chicharita. Ten je zatiaľ vypojený z hry. Tentokrát pred ním odvracal Wes Brown.
     
    40
    Každopádne sa Mačky rozhodne nenachádzajú v problémoch a práve naopak, s veľkou pohodou si bránia nadobudnuté vedenie.
     
    39
    Gus Poyet sa nachádza v očakávaní veľkých udalostí. Ak by sa jeho zverencom podarilo udržať tri body, záchrana by už bola veľmi blízko... ale nepredbiehajme.
     
    38
    Po dlhšom čase sa na ofenzívnom výlete objavili i hráči Sunderlandu. Adam Johnson ale na malom vápne našiel iba pripraveného Ferdinanda.
     
    37
    Publikum ale razom ožilo po individuálnej akcii Ashleyho Younga, ktorý sa síce pekne zbavil Verginiho, ale presne znovu neodcentroval.
     
    36
    Carrickovu prihrávku do strany na Younga s prehľadom prečítal Marcos Alonso. Povzbudzujúca atmosféra na Old Trafford je minulosťou.
     
    35
    Desať minút pred prestávkou tak pokračujeme s aktívnejším Manchestrom United, ktorý už ale po Larssonovom góle prehráva.
     
    34
    Phil Jones si na pravom okraji šestnástky snažil vypýtať jedenástku, ale zákrok Fabia Boriniho nebol dostatočne „ilegálny."
     
    33
    Dôležitejšie ale je, že Black Cats sa následnej štandardke Manchestru dokázali ubrániť. Matov center odvracal Cattermole.
     
    31
    Marcos Alonso si na ľavej strane nedovolene počínal proti Youngovi, ktorého po rýchlej kľučke podrazil. Webb ukazuje žltú kartu i hosťom.
     
    30
    Sunderland AFC dal gól!
    Manchester United inkasuje prvý gól pod vedením Ryana Giggsa. Ten z toho môže viniť nedôslednú hru zadných radov. Patrice Evra sa v rohu ihriska nechal pretlačiť Connorom Wickhamom, ktorý následne z pravej strany centroval do vápna. Nejakých sedem metrov od bránky sa úplne nepokrytý objavil SEBASTIAN LARSSON, ktorý pohotovou strelou do pravého dolného rohu otvára skóre! David de Gea nemal nárok, favorit musí dobiehať.
     
    29
    Black Cats majú za sebou úspešnú desaťminútovku, kedy sa im podarilo znegovať ofenzívny nápor v podaní domácich Devils.
     
    28
    Odtiaľ sledoval ďalší nepresný center od Younga. Je neuveriteľné, koľko takýchto pokusov dokáže vyprodukovať behom zápasu.
     
    27
    United po svojich dvoch veľkých príležitostiach mierne poľavili, čo prinútilo povstať i Ryana Giggsa, ktorý sa presunul k postrannej čiare.
     
    26
    U Michaela Carricka už Howard Webb taký zhovievavý nebol a po nedovolenom zákroku na polovici ihriska vidí prvú žltú kartu. Obeťou mu bol opäť Borini.
     
    24
    Howard Webb upozorňuje domáceho stopéra, že to bol jeho druhý ostrejší zákrok a ten ďalší už bude potrestaný žltou kartou.
     
    23
    To prichádza ako na počkanie, keď sa na zemi ocitá Fabio Borini, ktorého skolil srbský kapitán United Nemanja Vidič.
     
    22
    Uvidíme, dokedy sa hosťom podarí ustáť rastúci nápor Manchestru United. Mačkám by pomohlo nejaké prerušenie.
     
    21
    Sunderland prežil i druhú veľkú šancu Červených Diablov, ktorí začínajú roztáčať svoj kolotoč. Rohový kop z ľavej strany obstaral kritizovaný krídelník Ashley Young. Jeho center padal presne do centra malého vápna, kde sa trestuhodne nekrytý objavil Patrice Evra. Ten hlavičkoval z piatich metrov veľmi prudko, ale nie už tak umiestnene. Vito Mannone tak vďaka reflexívnemu zákroku túto situáciu ustál.
     
    20
    Hostia tak prvú vážnejšiu príležitosť prežili, ale teraz sa budú musieť brániť opäť. Z pravej strany sa totiž bude rozohrávať rohový kop.
     
    19
    Prvá veľká príležitosť v zápase patrí domácim. Manchester United predviedol svoj rýchly prechod vpred. Pred šestnástkou sa dostal k lopte Nani, ktorý ešte cez O´Shea nevystrelil. Následne nepochodil ani Mata a Carrick. Lopta sa ale od druhého menovaného vrátila späť k Nanimu, ktorý pálil z hranice šestnástky. Jeho ambicióznemu pokusu chýbalo pol metra, aby zapadol medzi tri žrde.
     
    18
    Johnsonov center smeroval na zadnú žrď, kde ale úradoval stopér Rio Ferdinand. Lopta už ďaleko od bránky Davida de Geu.
     
    17
    Pozor ale pred šestnástku domácich, kde sa chystá voľný kop Čiernych Mačiek. Je to nejakých tridsať metrov od bránky.
     
    15
    Po štvrťhodine hry tak naďalej hráme za bezgólového stavu a bez nejakej výraznejšej šance. Sunderland tak naďalej žije.
     
    14
    Prvú nebezpečnejšiu situáciu si prekvapujúco vypracovali hostia, keď Adam Johnson nepríjemne zakončoval z pravej strany. Jeho lopta sa ale krútila mimo.
     
    13
    Výborný Borini na polovici ihriska prečítal kľúčku Darrena Fletchera a na brániacom Carrickovi si následne vypýtal faul. Dôležité okamihy pre brániace sa Mačky.
     
    12
    United sa vracajú k nátlakovej hre. Jonesov center z pravej strany rybičkou zakončoval Ashley Young, no loptu poslal iba vysoko nad bránku.
     
    11
    Cats sa po prvýkrát prezentovali zaujímavou akciou na pravej strane. Centrovaná lopta od Adam Johnsona prepadla cez Vidiča, no Ferdinand sa už oklamať nenechal.
     
    10
    Sunderlandu sa podarilo vymaniť spod tlaku aspoň v tom zmysle, že je schopný podržať loptu aspoň na vlastnej polovici ihriska.
     
    9
    Oveľa nápaditejšia bola Fletcherova prihrávka do strany na Matu, ktorý ale spoza šestnástky mieril podstatne mimo. K Fletcherovi sa dostala lopta po odrazenom centri Younga.
     
    8
    Po prvýkrát sa k postupnej rozohrávke dostali i hráči Black Cats, no Borini to všetko zahodil dlhou loptou pre De Geu.
     
    7
    Prakticky od samého začiatku zápasu hrá s loptou iba jedno mužstvo a na jednu bránku. Nani prihrával pred šestnástkou na Younga, ktorého zrazenú strelu ale taliansky gólman Mačiek kryl.
     
    6
    Michael Carrick sa na hranici šestnástky snažil vrátiť prihrávku Nanimu, no ten na jeho dlhý pas už zareagovať nestihol. Rozohrávať môže Mannone.
     
    5
    Po peknom vyvezení lopty v podaní Matu sa k jeho prihrávke dostal Young, ktorý ťukol pod seba na Jonesa, no ten odcentroval iba k Mannonemu,
     
    4
    Tomu sa však zachraňujúci sa hostia vďaka ďalšiemu bývalému zadákovi United Wesovi Brownovi dokázali ubrániť.
     
    3
    United predviedli prvú výbornú akciu na pravej strane. Po osi Nani-Jones-Fletcher sa lopta dostala až k Youngovi, ktorý to ale zbrzdil. Na brániacom Alonsovi vybojoval aspoň rohový kop.
     
    2
    Bývalý univerzál Manchestru United John O´Shea sa okamžite uviedol faulom zozadu na Chicharita. Zatiaľ sa to ale zaobišlo bez karty.
     
    1
    Stretnutie na Old Trafford práve začalo. Úvodný výkop obstarali domáci Červení Diabli. Sunderland v žltom sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: De Gea – P. Jones, R. Ferdinand, Vidič (C), Evra – D. Fletcher, Carrick – A. Young, Mata, Nani – Chicharito
    Náhradníci: Amos – Smalling, Welbeck, van Persie, Valencia, Fellaini, Januzaj
    Manažér: Ryan Giggs (WAL)

    Sunderland AFC: Mannone – Vergini, O´Shea (C), Brown, M. Alonso – Cattermole, Colback – A. Johnson, S. Larsson, Borini – Wickham
    Náhradníci: Ustari – Bardsley, Altidore, E. Ba, Giaccherini, Bridcutt, I. Scocco
    Manažér: Gus Poyet (URU)

    Rozhodca: Howard Webb – D. Cann, S. Massey – A. Marriner.
     
    Vitajte na Old Trafford, kde pokračuje predposledné 37. kolo anglickej Premier League.

    V červenej časti Manchestru budeme sledovať ďalšiu epizódu (možno) krátkeho seriálu Ryana Giggsa na lavičke Red Devils. Walesanová derniéra v úlohe manažéra dopadla na výbornú. Norwich sfúkol s prehľadom 4:0.
    Teraz na jeho zverencov čaká ďalší, do záchranárskeho boja namočený, celok Sunderlandu. Práve ten posunul Kanárikov Neila Adamsa do zostupových vôd. Čierne Mačky by sa radi udržali nad hladinou i po tomto kole. Nato ale potrebujú bodovať. Podarí sa im to?

    Tabuľkové postavenie:

    7. Man. United: 18 – 6 – 11; skóre 60:40; body 60
    17. Sunderland: 8 – 8 – 19; skóre 37:57; body 32

    Forma:

    Man. United: V – P – P – V – R – V
    Sunderland: V – V – R – P – P – P

    S veľkými očakávaniami vzhliadali fanúšikovia Červených Diablov k Ryanovi Giggsovi. Ten ich v hráčskej roli nikdy nesklamal a inak tomu nebolo ani minulý týždeň. Štyridsaťročná waleská legenda už nekráčala na lavičku v teplákovej súprave, ale v slušivom obleku. Veľmi slušný a pohľadný výkon predviedli i jeho zverenci. Po rozpačitom prvom polčase to United rozbalili naplno a dvomi gólmi Rooneyho a Matu brali suverénne tri body.
    Tých majú Diabli o 25 menej, než tomu bolo v tomto období minulého ročníka. Nielen z toho dôvodu bol vyhodený David Moyes. Dnes by si borci z Manchestru mali pripísať očakávaný triumf. S mužstvami z druhej polovice tabuľky odohrali zatiaľ osemnásť zápasov, z ktorých vyhrali hneď pätnásťkrát (R:2; P:1).

    Mužstvo Gusa Poyeta ale potrebuje body ako soľ. Na prvom nezostupovom mieste sa totiž Mačky nachádzajú len o skóre pred Norwichom (majú však zápas k dobru). Okrem dnešného duelu ich ešte čakajú dva domáce zápasy s West Bromwichom a Swansea City. Práve tam by sa mal lámať chlieb. Black Cats ale nehodia flintu do žita ani dnes. Séria, ktorú ťahajú, je fakt pozoruhodná.
    Po cennej remíze na pôde Manchestru City (2:2), prišiel veľký triumf nad Chelsea (2:1). Blues pod vedením Josého Mourinha padli v ligovom zápase na Stamford Bridge vôbec po prvýkrát. Naposledy si Čierne Mačky zastrieľali proti Cardiffu (4:0). Sunderland sa tak dnes bude po prvýkrát v tejto sezóne pokúšať o tretie víťazstvo v rade.

    Vzájomné zápasy:

    22.01.2014; Man. Utd – Sunderland 2:2 pr (SF COC)
    (J. Evans, Chicharito – Bardsley)

    07.01.2014; Sunderland – Man. Utd 2:1 (SF COC)
    (Giggs (VG), Borini – Vidič)

    05.10.2013; Sunderland – Man. Utd 1:2
    (C. Gardner – 2x Januzaj)

    30.03.2013; Sunderland – Man. Utd 0:1
    (Bramble/VG)

    15.12.2012; Man. Utd – Sunderland 3:1
    (van Persie, Cleverley, Rooney – F. Campbell)

    13.05.2012; Sunderland – Man. Utd 0:1
    (Rooney)

    Oba celky sa v tejto sezóne stretli spolu už trikrát. Vždy sa to skončilo výsledkom 2:1. Po tom poslednom si Mačky v rozstrele zabezpečili postup do finálového zápasu Capital One Cup-u.
    Sunderland čaká na ligové víťazstvo nad United už dlhých 23 zápasov (R:5; P:18). V rámci Premier League na Old Trafford ešte neslávil ani raz (R:2; P:10).

    Absencie:

    Domácim by sa dnes konečne mal vrátiť uzdravený Robin van Persie, ktorý sa zranil ešte v marcovom zápase Ligy majstrov s Olympiakosom (3:0).
    Otázny je však štart iného ofenzívneho esa a síce Wayna Rooneyho, ktorého skolila chrípka. Neistá je i pripravenosť Andersa Lindegaarda a do zápasu s určitosťou nezasiahne zranený Rafael.

    Po dvojzápasom dištanci sa druhej strane vracia bývalý zadák United Phil Bardsley. Zo zranenia sa vystrábil i Cuéllar.
    Chýbať tak bude iba kanonier Steve Fletcher, ktorého zdarne nahrádza objav Connor Wickham. V bránke sa slušným dojmom prezentuje i Vito Mannone, ktorý nahrádza zraneného Keirena Westwooda. Mačkám vypadol i Ki Sung-Yeung, ktorý si poranil koleno.

    Favoritom dnešného stretnutia je Manchester United, ktorý ešte stále hrá aspoň o Európsku ligu UEFA. Spoliehať sa ale musí na zaváhanie Tottenhamu.
    Black Cats majú naopak všetko vo svojich rukách, no pre záchranu dnes nutne nepotrebujú zvíťaziť. Skúste sa ale nato spoliehať...
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 30. Larsson(Wickham)

    Karty:   26. Carrick (MU), 90+1. Vidič (MU) – 31. Alonso (SUN)


    Manchester United: De Gea – P. Jones, R. Ferdinand, Vidič (C), Evra – D. Fletcher, Carrick – A. Young, Mata, Nani – Chicharito
    Náhradníci: Amos – Smalling, Welbeck, van Persie, Valencia, Fellaini, Januzaj
    Manažér: Ryan Giggs (WAL)

    Sunderland AFC: Mannone – Vergini, O´Shea (C), Brown, M. Alonso – Cattermole, Colback – A. Johnson, S. Larsson, Borini – Wickham
    Náhradníci: Ustari – Bardsley, Altidore, E. Ba, Giaccherini, Bridcutt, I. Scocco
    Manažér: Gus Poyet (URU)

    Rozhodca: Howard Webb – D. Cann, S. Massey – A. Marriner