West Ham – Tottenham 2:0 (kon.) | Aston Villa – Hull City 3:1 (kon.) | Manchester United – Sunderland 0:1 (kon.)
Newcastle – Cardiff 3:0 (kon.) | Stoke City – Fulham 4:1 (kon.) | Swansea – Southampton 0:1 (kon.)
Everton – Manchester City 2:3 (kon.)
koniec
Manchester United
0:1 (0:1)
Sunderland AFC
Sobota 03.05.2014, 16:00 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Nemanja Vidič už i za výdatnej dávky frustrácie zostrelil pri čiare Altidorea, začo si v úvode štvorminútového nadstavenia vyslúžil žltú kartu.
     
    84
    Oh, bože môj! Obrovská smola pre Sunderland, ktorý už po druhýkrát označil konštrukciu de Geovej svätyne. Giacchcerini zo stredu ihriska našiel na hranici šestnástky Fabia Boriniho, ktorý sa šikovnou kľučkou zbavil Vidiča a nádherne vystrelil. Jeho koncovka sa vzniesla do pravého horného rohu, no na ceste do siete ju zastavilo brvno! Protiútoky Mačiek sú smrtiace.
     
    77
    Welbeeeck... Ani z tohto nie je vyrovnávajúci gól. Striedajúci mladík sa na ľavej strane obtočil okolo Verginiho, následne sa zbavil i Bridcutta a z hranice šestnástky dokázal i vystreliť. Jeho pokus mal dobré parametre, no pod brvno nezapadol. Dannyho pokusu chýbalo nejakých tridsať centimetrov. Mannone sa za loptou iba obzeral.
     
    76
    Sunderland znovu strieda. Trávnik opustí strelec úvodného gólu v zápase Sebastian Larsson. Na jeho miesto príde Bridcutt.
     
    74
    Trest tak mohol prísť na druhej strane, kde sa po výbornom sklepnutí od Wellbecka dostal k lopte Phil Jones. Ten ostrým strielaným centrom hľadal Robina van Persieho. Striedajúci Holanďan sa na bližšej žrdi odpútal od Browna, no cez Mannoneho loptu do siete neprepasíroval. Talian drží pohotovým zákrokom Mačky nad vodou. Kopať sa však bude rohový kop.
     
    73
    Kým hráči United márne dobýjajú bránku Vita Mannoneho, zahrmieť mohlo na druhej strane. Výbornú prácu v strede ihriska odviedol Sebastian Larsson, ktorý napravo vysunul Altidorea. Ten sa cez Evru predral až do šestnástky, odkiaľ prihrával pod seba na Colbacka. Jack však z nejakých siedmich metrov orazítkoval iba pravú de Geovu žrď! Larsson sa už k následnej dorážke nedostal.
     
    66
    Po vyše mesačnej prestávke sa tak Robin van Persie vracia na trávnik. Pri comebacku ho doprevádza i Danny Welbeck. Miesta im prenechali Mata a Young.
     
    64
    Hra Sunderlandu sa v posledných minútach zmenila na výhradnú defenzívu. Poyet tak občerstvuje sily na hrote. Namiesto Wickhama príde Altidore.
     
    63
    Od pravej rohovej zástavky centroval Juan Mata, ktorého lopta v šestnástke hostí narobila poriadne zmätky. K zakončeniu sa najskôr predieral Nemanja Vidič, no v súboji kapitánov ho zablokoval O´Shea. Phil Jones následne centroval na zadnú žrď, kde pred bránku vracal Michael Carrick. Nemanja Vidič ale jeho ponuku ani po druhýkrát do siete nedotlačil. Pri ľavej žrdi na čiare totiž operovala dvojica Alonso-Cattermole. Vďaka húževnatosti hostí sa skóre nemení!
     
    58
    Po prvýkrát strieda i Gus Poyet, ktorý na trávnik pošle jedného z hrdinov minulotýždňovej nakladačky. Giaccherini strieda Adama Johnsona.
     
    52
    Ryan Giggs vytiahol prvé striedanie v zápase. Na trávnik príde „čerstvý" Belgičan Adnan Januzaj, ktorý na krídle nahradí Naniho.
     
    51
    Výborná práca v podaní Leeho Cattermolea zabránila vyrovnávajúcemu gólu od Chicharita. Po Evrovej pätičke ho v malom vápne našiel Nani, no pred mexickým hráškom zasahoval práve Cattermole, ktorý mu pred odkrytou bránkou zobral koncovku z kopačky. Po následnom rohu sa nepresadil ani Nemanja Vidič, ktorý z piatich metrov hlavičkoval tesne mimo ľavej žrde.
     
    31
    Marcos Alonso si na ľavej strane nedovolene počínal proti Youngovi, ktorého po rýchlej kľučke podrazil. Webb ukazuje žltú kartu i hosťom.
     
    30
    Sunderland AFC dal gól!
    Manchester United inkasuje prvý gól pod vedením Ryana Giggsa. Ten z toho môže viniť nedôslednú hru zadných radov. Patrice Evra sa v rohu ihriska nechal pretlačiť Connorom Wickhamom, ktorý následne z pravej strany centroval do vápna. Nejakých sedem metrov od bránky sa úplne nepokrytý objavil SEBASTIAN LARSSON, ktorý pohotovou strelou do pravého dolného rohu otvára skóre! David de Gea nemal nárok, favorit musí dobiehať.
     
    26
    U Michaela Carricka už Howard Webb taký zhovievavý nebol a po nedovolenom zákroku na polovici ihriska vidí prvú žltú kartu. Obeťou mu bol opäť Borini.
     
    21
    Sunderland prežil i druhú veľkú šancu Červených Diablov, ktorí začínajú roztáčať svoj kolotoč. Rohový kop z ľavej strany obstaral kritizovaný krídelník Ashley Young. Jeho center padal presne do centra malého vápna, kde sa trestuhodne nekrytý objavil Patrice Evra. Ten hlavičkoval z piatich metrov veľmi prudko, ale nie už tak umiestnene. Vito Mannone tak vďaka reflexívnemu zákroku túto situáciu ustál.
     
    19
    Prvá veľká príležitosť v zápase patrí domácim. Manchester United predviedol svoj rýchly prechod vpred. Pred šestnástkou sa dostal k lopte Nani, ktorý ešte cez O´Shea nevystrelil. Následne nepochodil ani Mata a Carrick. Lopta sa ale od druhého menovaného vrátila späť k Nanimu, ktorý pálil z hranice šestnástky. Jeho ambicióznemu pokusu chýbalo pol metra, aby zapadol medzi tri žrde.

    Erik Farkaš

    Góly: 30. Larsson(Wickham)

    Karty:   26. Carrick (MU), 90+1. Vidič (MU) – 31. Alonso (SUN)


    Manchester United: De Gea – P. Jones, R. Ferdinand, Vidič (C), Evra – D. Fletcher, Carrick – A. Young, Mata, Nani – Chicharito
    Náhradníci: Amos – Smalling, Welbeck, van Persie, Valencia, Fellaini, Januzaj
    Manažér: Ryan Giggs (WAL)

    Sunderland AFC: Mannone – Vergini, O´Shea (C), Brown, M. Alonso – Cattermole, Colback – A. Johnson, S. Larsson, Borini – Wickham
    Náhradníci: Ustari – Bardsley, Altidore, E. Ba, Giaccherini, Bridcutt, I. Scocco
    Manažér: Gus Poyet (URU)

    Rozhodca: Howard Webb – D. Cann, S. Massey – A. Marriner