Zlaté Moravce – Trnava 1:2 (kon.) | Ružomberok – Senica 0:0 (kon.) | B. Bystrica – Nitra 0:0 (kon.)
Myjava – Dunajská Streda 1:1 (kon.)
koniec
Spartak Myjava
1:1 (1:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
Sobota 03.05.2014, 20:00 • Spartak Myjava (Myjava) • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Pekný futbalový večer, ktorý si na myjavskom štadióne užilo 1570 divákov sa skončil spravodlivou remízou. V prvom polčase dominovala Myjava, v druhej časti hry naopak Dunajská Streda. Body sa teda rozdelili, a tak môžu domáci i hosťujúci fanúšikovia odchádzať pomerne spokojní.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok večera.
    Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková. (21:52:27)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Myjave zrejme striedania pomohli. Domáci zlepšili svoj výkon v tomto polčase, prevzali iniciatívu do svojich rúk a ešte sa pokúšajú čosi vymyslieť. Hostia už ale všetko stavia na defenzívu.
     
    90+2
    Posledné striedanie v tíme FK DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Roman Gergel, prichádza Martin Klabník.
     
    90+1
    Domáci mali k dispozícii ešte štandardku z nebezpečnej pozície. Pekárov center bol myslený dobre, no nikoho z myjavských futbalistov nenašiel.
     
    90
    Nadstavovať sa budú 3 minúty, bude to ešte poriadne zaujímavé. Na útočnej polovici ostáva Myjava.
     
    89
    Siva si príliš povyskočil do Penksu, ktorý sa pokúšal o zákrok. Po menšom ošetrovaní dunajskostredský gólman bude pokračovať, Siva obstál so žltou kartou.
     
    88
    Záver bude ešte poriadne horúci. Útočná sila Myjavy sa usadila pred bránkou súpera a obstreľuje ju z každej strany, no Penksa zatiaľ odoláva.
     
    87
    Posledné striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Pavol Kosík, prichádza Roland Šmahajčík.
     
    86
    Domáci mali k dispozícii štandardku z väčšej vzdialenosti. Pekár to skúsil centrom, ktorý ale do šestnástky neprešiel. Následne ešte tlak Myjavy pokračoval, Penksa spadol, no gól sme aj tak nevideli.
     
    85
    Hra je na malý moment prerušená. Na trávniku ostal ležať strelec vyrovnávajúceho gólu Matúš, no nepotreboval ani ošetrenie a bude pokračovať v hre.
     
    84
    Tento center od rohovej zástavky ale žiadne nebezpečenstvo nepriniesol. Hostia sa dokázali ubrániť a loptu odvrátili preč z nebezpečnej pozície.
     
    83
    Pekár to ľavačkou skúsil centrom do vápna, ale tam našiel iba súperových hráčov. Hostia loptu rýchlo odvracajú iba na rohový kop. Na rohy je to zatiaľ 6:6.
     
    82
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Erik Daniel, prichádza Ľubomír Urgela.
     
    81
    Začala sa nám posledná desaťminútovka riadnej hracej doby tohto stretnutia. Na trávniku už budú rozhodovať detaily, tréneri sa preto pokúšajú poslať na hraciu plochu to najlepšie, čo majú k dispozícii.
     
    80
    Striedanie v tíme FK DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Erik Ujlaky, prichádza Róbert Valenta.
     
    79
    Po striedaní ostáva Dunajská Streda stále na útočnej polovici. Hostia sa všemožne snažia predrať do šestnástky, ale tú teraz domáca defenzíva uzavrela. Solnička musí na prácu čakať.
     
    78
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Denis Duga, prichádza Ondrej Neoveský.
     
    77
    Opäť rýchly pokus o prechod v podaní Myjavy. Kosík sa pokúsil prejsť cez Kwina, no ten ho dovoleným spôsobom zastavil. Išlo ale zrejme o nepríjemný zásah do oblasti slabín, no Kosík by mal byť našťastie v poriadku.
     
    76
    Domáci ale ukázali, že o tri body ešte tvrdo zabojujú. Šulek vybojoval loptu v strede trávnika a okamžite poslal center na hranicu šestnástky, kde ale našiel iba súperov.
     
    75
    V tejto chvíli sa hra trochu upokojila a presunula sa do okolia stredového kruhu. Nikto nechce urobiť zbytočnú chybu, no futbalisti DAC sú stále aktívnejší a majú herne navrch.
     
    74
    Hra na trávniku nám ponúka pohľad na situáciu, ktorá nám je dôverne známa z prvého polčasu, no strany sa vymenili. Zatiaľ čo predtým nevedeli rozohrať z vlastnej polovice hostia, teraz sa takto trápi domáca Myjava.
     
    73
    Táto lopta síce preletela šestnástkou Penksu, ale zakončovateľa nenašla. Veľká škoda pre Myjavčanov, pretože tí by mali byť pri takýchto príležitostiach jednoznačne aktívnejší.
     
    72
    Druhý polčas je akoby vyňatý z úplne iného zápasu. Zatiaľ čo prvá polovica tohto duelu priniesla dominanciu Myjavy, v tejto časti hry sú jasne lepší Dunajskostrečania, ktorí stále nepoľavujú vo svojej aktivite.
     
    71
    Hostia ešte ostávajú na útočnej polovici. Kwin sa pokúšal nájsť Matúša, no tento center na hlavu druhého menovaného neprešiel. Hostia aj napriek tomu ostávajú na útočnej polovici.
     
    70
    Hostia stále neuberajú na ofenzívnej snahe. Videli sme ďalší center do vápna, kde ale nebol nik schopný hlavičkovať a poslať tak DAC do vedenia. Myjavskí hráči si dali pozor a brankár Solnička si loptu stiahol.
     
    69
    V druhom polčase prevláda na trávniku hosťujúci tím. Futbalisti Dunajskej Stredy sú podporovaní aj vetrom, ktorý hral v prvej polovici duelu proti nim.
     
    68
    Tentokrát už lopta letela ďalej, no zakončenie z toho aj tak nebolo. Myjavskí hráči sa dostali k lopte, no zrejme chceli až príliš a dopustili sa útočného faulu.
     
    68
    Lopta bola zahraná iba na bližšiu žrď, odkiaľ ju hostia odvrátili. Následne sme videli ďalšie dva pokusy o center pred Penksu, no opäť z toho bude iba roh pre Spartak.
     
    67
    Myjavská streda rozbehla okamžite po rozohrávke rýchly protiútok, ktorý si ale domáci hráči sami spomalili. Hostia následne zrazili loptu iba na rohový kop.
     
    66
    Ďalšia strela letela do priestoru Solničkovej bránky. Vyslal ju striedajúci Kwin a domácemu brankárovi narobil veľké problémy. Solnička loptu nedokázal podržať, no pomohla mu vlastná obrana.
     
    65
    Prvá žltá karta smeruje na stranu hostí. Čaušič nedovolene odzadu skosil k zemi protihráča a právom inkasuje kartový trest.
     
    64
    Na zemi ostal po kontakte so Sivom ležať Brašeň. Prišli k nemu aj lekári, ale napokon po vlastných odkráčal za postrannú čiaru. Pevne veríme, že bude v poriadku.
     
    63
    Ani tento odkop od rohovej zástavky ale veľa nebezpečenstva nepriniesol. Domáci si uvedomili vážnosť situácie a loptu urýchlene odvrátili.
     
    62
    Dunajská Streda zvyšuje tlak! Perfektne sa predviedol Brašeň, ktorý technicky vystrašil myjavských priaznivcov. Nebyť Solničku, ktorý sa perfektne hodil po lopte, tak mohli hostia už vyhrávať. Takto z toho bude iba roh pre DAC.
     
    61
    V druhom polčase sa na myjavskom štadióne opäť nenudíme. Fanúšikovia sú nabudení a hráči takisto. Pred nami je polhodina hry "od začiatku".
     
    60
    Ani tento rohový kop ale vodu pred Solničkom nenamútil. S Dunajskou Stredou teraz nehrá vietor, ktorý pomerne dobrú loptu odvial mimo nebezpečného priestoru pred myjavskou bránkou.
     
    59
    Lopta letela od rohovej zástavky k vzdialenejšej žrdi. Tam síce vysoko vyskakoval Kwin, ale Solnička ho predbehol a loptu schoval v rukaviciach. Následne po pokračovaní ofenzívnej snahy hostia vybojovali ďalší rohový kop.
     
    58
    Myjava bojuje ako o život! Hostia sa natlačili až ku šestnástke, kde bol jeden z hráčov stiahnutý k zemi, no aj napriek tomu priťukol spoluhráčovi, ktorého prudká rana bola zrazená na rohový kop.
     
    57
    Myjava sa pokúša o návrat do vedenia. Šestnástkou popred Penksu presvišťal center, na ktorý ale nedosiahol ani Pekár, a ani ďalší z jeho spoluhráčov.
     
    56
    Striedanie v tíme FK DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Darijo Krišto, prichádza Noe Achille Amban Kwin.
     
    56
    Dunajská Streda dala gól!

    Z ničoho nič je vyrovnané! Nenápadný center z ľavej strany v podaní Čaušiča našlo úplne voľného MARTINA MATÚŠA, ktorý nezaváhal a potešil priaznivcov DAC.
     
    55
    Teraz sa to už ale Myjave takmer podarilo. po pravej strane dopredu šprintoval Daniel, ale v poslednej chvíli bol čistým spôsobom odstavený. Penksa zasahovať nemusel, teraz mu dôrazne pomohla defenzíva.
     
    54
    Myjava konečne na vlastnej obrannej polovici vybojovala loptu, ale odvrátiť na opačnú stranu sa jej ju nepodarilo. Hostia v strede hracej plochy uzavreli priestor a nedovolili kopaničiarom prechod.
     
    53
    Hostia pokračujú vo svojej začatej útočnej aktivite. Futbalisti Dunajskej Stredy sa usadili na útočnej polovici zatiaľ sa ale nevedia dostať k streleckému zakončeniu.
     
    52
    Na toto si ale hostia musia dávať veľký pozor. Ak sa chcú pokúsiť o vyrovnanie, podobné situácie sa im stávať určite nemôžu.
     
    51
    Domáci sa dostali do dobrej situácie! Na konci rýchlej akcie bol Daniel, ktorý sa z uhla rútil na bránku. Skúsil to napokon iba strelou z ľavej nohy, ktorá Penksu neprekvapila.
     
    50
    Hostia v druhom polčase predvádzajú o poznanie lepší výkon. Zrejme tvrdšie slová v kabíne zabrali. DAC sa tlačí do zakončenia, ale proti myjavskej defenzíve to budú mať hostia ešte poriadne náročné.
     
    49
    Dunajská Streda vybojovala nie len loptu, ale aj štandardku. Szabó posielal center z väčšej vzdialenosti, no nik z jeho spoluhráčov nedokázal byť rýchlejší ako Solnička. Ten si vybehol z bránky a loptu schoval v rukách.
     
    48
    Na trávniku ostal ležať domáci mladík Duga. Našťasite to ale nebude nič vážne a myjavský bojovník aj napriek bolestiam pokračuje v hre. Myjava je stále veľmi aktívna.
     
    47
    Hráči DAC dokázali za pomoci svojho brankára odvrátiť prvú štandardku druhého polčasu a loptu dostali hostia cez stredový kruh. To ale bolo z ich strany všetko, pretože hneď za poliacou čiarou Dunajskostredčania o loptu prišli.
     
    46
    O úvodný výkop druhého polčasu sa postarali futbalisti Spartaku Myjava. Nákopom popri pravej postrannej čiare sa dostali aj na útočnú polovicu, kde hneď od úvodu budú chcieť prekvapiť súpera.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas je za nami. Videli sme v ňom jediný gól, o ktorý sa po individuálnej akcii postaral domáci Oršula. Hosťom sa snaha o vyrovnanie uprieť nedá, no na trávniku zatiaľ na súpera vôbec nestačia. Jasne lepší Myjavčania kontrolujú priebeh hry a nemajú prečo zbytočne riskovať.

    Druhý polčas sa začne približne o 21:01.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Po rohu letela lopta do vápna, ale nik ju nedokázal presne zasiahnuť. Center sa po odraze následne zopakoval, ale s ním si už poradil Solnička, ktorý loptu vyboxoval už do bezpečia.
     
    45+1
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
    V tej prvej sa hostia pokúsili o vyrovnanie a vôbec neboli ďaleko! Tvrdá rana DAC natiahla Solničku, ktorý v páde vyráža iba na tretí roh v prospech hostí.
     
    45
    Prebieha posledná minúta riadnej hracej doby prvého polčasu. Na trávniku sa vôbec nič nemení, hostia sú stiahnutí pred vlastnou bránkou a pokúsia sa ešte niečo vymyslieť.
     
    44
    Pekár veľmi nepríjemne pätou zasiahol Majerníka do vnútornej strany stehna. Dunajskostredský kapitán odchádza za postrannú čiaru, ale nebude to nič vážne.
     
    43
    Dunajská Streda by chcela ísť do útoku, ale cez myjavský val to vôbec nejde. Domáci hráči v závere nemajú čo riskovať a nikam sa nebudú musieť ponáhľať.
     
    42
    Myjava síce loptu stratila, ale rozhodne sa odmieta stiahnuť pred vlastnú šestnástku. Vysoký forčeking už od úvodného gólu znepríjemňuje život hosťom, ktorí sa cez neho nevedia dostať do útoku a k možnosti vyrovnania.
     
    41
    Šulek chcel napodobniť spoluhráča Oršulu z gólovej situácie zo začiatku stretnutia. Tentokrát už ale hosťujúca defenzíva nič podobné nepripustila a súperovi loptu vzala. Penksa zasahovať po prieniku z ľavej strany nemusel.
     
    40
    Myjava so založením protiútoku nezaváhala. Daniel sa na jeho konci dostal k centru do vápna, ale ním našiel iba brankára Penksu. Gólman Dunajskej Stredy si na takéto lopty dáva veľký pozor a nenechal sa prekvapiť.
     
    39
    Na opačnej strane sa do vápna pokúsil preniknúť Ujlaky. V poslednej chvíli ho pred šestnástkou zastavil Oršula, ale do tretice sa v prospech DAC pískať nebude. Rozhodca bol blízko a situáciu dobre videl.
     
    38
    Pekár teraz zahral loptu opäť do šestnástky, no opäť tam našiel iba Penksu. Dunajskostredský brankár musí držať svoj tím, druhý gól by totiž DAC zrejme položil na kolená.
     
    37
    Straka poslal k zemi Kosíka a domáci získali štandardku z približne 40 metrov. Bola z toho nakopnutá lopta do vápna, kde si ale hostia so svojím gólmanom vôbec nerozumeli a napokon loptu zrazili iba na roh v prospech Myjavy.
     
    36
    Pokračujeme v hre. Dunajská Streda začína z vlastnej obrannej polovice, no zahrať to musí až na Penksu, Kvôli vysokému forčekingu Myjavy je on totiž jediný, kto môže lopta zahrať čo najďalej.
     
    35
    Čaušič vo veľkých bolestiach a za pomoci odchádza za postrannú čiaru, kde bude pokračovať jeho ošetrenie, Ťažko povedať, či dnes ešte do hry zasiahne, Pevne veríme, že to nebude nič vážne.
     
    34
    Po nepríjemnom strete Čaušiča s Pekárom ostáva na trávniku ležať prvý menovaný. Dunajskostredský obranca sa drží za koleno a prísť k nemu budú musieť aj lekári.
     
    33
    Na trávniku sa stále nič nemení. Myjava už súpera vytlačila z vlastnej obrannej polovice, no mužstvo zo Žitného ostrova sa bude chcieť rýchlo vrátiť do útoku.
     
    32
    Hostia ešte ostávajú na útočnej polovici. Straka už nemal komu prihrávať, pretože domáci sa veľmi dobre bránili, a tak zvolil ranu z väčšej vzdialenosti. Tá skončila tesne vedľa bránky Solničku, ktorý teraz zasahovať nemusel.
     
    31
    Szabó rozohral loptu len nakrátko, no lopta sa napokon do šestnástky dostala. Čaušič si urobil priestor priamo v strede pred bránkou, dostal loptu na hlavu, no jeho zakončenie už vystihol pripravený Solnička. Nebola to zlá šanca, no od Čaušiča to chcelo rafinovanejšie umiestnenie.
     
    30
    Po polhodine hry môžeme konštatovať, že na trávniku sa toho veľa nemení. DAC sa síce tlačí do zakončenia, ale to neprichádza. Teraz dobrý pokus o prihrávku Černáček zrazil iba na druhý roh v prospech DAC.
     
    29
    Dunajskostredčania vytlačili hru z vlastnej obrannej polovice. To ale hosťom príliš nepomohlo, keďže za stredovou čiarou o loptu prišli a nedostali sa tak ani len k streleckému pokusu. Solnička sa musí poriadne nudiť.
     
    28
    Táto šanca Myjavy nebola na zahodenie! Rýchla rana spoza hranice šestnástky v podaní Pekára poriadne vystrašila hosťujúcich priaznivcov. Penksa sa síce hodil na zem, ale lopta smerovala iba tesne vedľa ľavej žrde jeho bránky, a tak zasahovať napokon nemusel.
     
    27
    Duga sa po ľavej strane pokúsil vysunúť Oršulu. Dnešný jediný strelec loptu síce stihol, ale následne ho už obkolesili súperi, a tak nestihol ani vypáliť, ani centrovať. Myjava ešte ostáva pri lopte na útočnej polovici.
     
    26
    Myjavskí futbalisti majú všetko pod kontrolou. Loptu kontrolujú na vlastnej obrannej polovici a nikam sa zbytočne ponáhľať nemusia. Na rade sú hráči DAC, ktorí musia zabojovať o vyrovnanie.
     
    25
    Po štandardke od rohovej zástavky letela lopta až do päťky. Hostia to síce nemysleli zle, ale tam nebol nik pripravený na hlavičku, a tak si vysoko skákajúci Solnička loptu bezproblémovo stiahol do svojej moci.
     
    24
    Aj hostia ukázali, že to vedia! Prvá Gergelova strela bola zrazená, no skúsil to ešte Straka. Jeho štipľavú ranu domáci hráči zrazili tesne vedľa bránky iba na rohový kop pre DAC.
     
    23
    Domáci Kosík sa takmer dostal do samostatného úniku! Iba takmer, pretože tesne pred tým sa dopustil zbytočného útočného faulu. Nebyť toho, Myjava už zrejme mohla vyhrávať o dva góly.
     
    22
    Hostia sa pokúšajú útočiť z vlastnej obrannej polovice. Ani to im ale vôbec nevychádza, pretože Pekár už v zárodku zastavil pokus o ofenzívnu akciu a loptu súperovi vzal.
     
    21
    Dunajská Streda sa stále pokúša o zakončenie. Matúš bojoval pred šestnástkou vo vzduchu proti Černáčkovi a skončil aj na zemi, ale rozhodca ani tentokrát faul pískať nebude. Otrasený Matúš je v poriadku a pokračuje v hre.
     
    20
    Dunajská Streda sa dostala až na útočnú polovicu. Tam si lopta našla Szaba, ale ten nedokázal vystreliť. Domáci hráči sa veľmi dobre bránia a čakajú na svoju ďalšiu príležitosť.
     
    19
    Myjava sa opäť tlačí do zakončenia. Domáci to skúšali rýchlym pasom do stredu za šestnástku, no túto loptu futbalisti DAC vystihli a pohodlne odvrátili.
     
    18
    Stalo sa presne to, čo hostia nechceli ani v najhoršom sne. Rozbehnutá Myjava vyhráva o jeden gól a odhodlaní domáci hráči sú odhodlaní do Penksovej siete pridať aj ďalšie kúsky.
     
    17
    Myjava dala gól!

    Domáci sú vo vedení! FILIP ORŠULA sa predviedol parádne, keď s loptou po ľavej strane vnikol do šestnástky, zbavil sa popri tom rovno štyroch brániacich hráčov a napokon ešte aj úspešne zakončil. Penksa si na loptu siahol, ale nemal šancu ju udržať vo svojej moci.
     
    16
    Vzápätí domáci hráči preniesli hru na opačnú polovicu trávnika a vybojovali tam ďalší rohový kop. K lopte sa opäť postavil Pekár, ale teraz to skúsil priamo do vápna. Na úrovni päťky najvyššie vyskočil iba Penksa.
     
    15
    Po štvrťhodine hry sme videli zaujímavý prienik zo strany DAC. Brašeň bol strojcom celej zaujímavej situácie, po ktorej spomínaný hráč po súboji so Sivom tesne pred šestnástkou skončil na zemi. Rozhodca situáciu posúdil ako dovolenú, faul sa nepíska. Brašeň napokon vystreliť v páde už nestihol, no za prienik si zaslúži pochvalu.
     
    14
    Brankár DAC musel opäť zasahovať. Myjavčania to skúsili nakopnutou loptou do šestnástky, ktorú chceli síce dobehnúť, ale spomínaný muž im na to nedal priestor a schoval si ju do svojich rukavíc.
     
    13
    Na myjavskom štadióne sa rozhodne nenudíme. Je tu výborná atmosféra, o ktorú sa starajú fanúšikovia oboch celkov. Na trávniku majú zatiaľ prevahu myjavskí futbalisti, no zatiaľ sa im Penksu prekonať nepodarilo.
     
    12
    Pekár rozohral roh nakrátko, no následne to domáci vymysleli parádne. Center vrátil loptu do nebezpečného priestoru, kde bol Marček, no jeho delovka bola v poslednej chvíli zblokovaná a ku Penksovi ani nedošla.
     
    11
    Teraz to už ale Myjava vymyslela o čosi lepšie. Pekár si nenápadnú loptu za šestnástkou sklepol na kopačku a nebezpečne vypálil. Hostia túto loptu zrážajú iba na rohový kop.
     
    10
    Myjava sa opäť presunula na útočnú polovicu, ale tam sa jej vystreliť nepodarilo. O loptu bojoval vysunutý Daniel, ale nepodarilo sa mu odzbrojiť súpera.
     
    9
    Toto nevyzeralo vôbec zle! Brašeň mal loptu na kopačke na ľavej strane šestnástky, spracoval si dvoch brániacich hráčov, no centrovať do lepšej pozície už nedokázal. Jeho loptu odfúkol silný vietor, ktorý na kopaniciach poriadne znepríjemňuje život nie len futbalistom.
     
    8
    Hostia chceli ísť po minútach strávených defenzívou do útoku. Pokúsil sa o to Gergel, ktorý získal loptu a popri ľavej postrannej čiare sa pokúsil dostať ju na druhú stranu. To mu ale nevyšlo, už v polovici ihriska bol odzbrojený.
     
    7
    Myjavský celok si prišiel zobrať tri body, teda to tak aspoň od úvodných minút vyzerá. Domáci futbalisti sú stále vysunutí na vlastnej útočnej polovici a pokúšajú sa vybojovať čo najlepšiu streleckú pozíciu.
     
    6
    Tak takmer sme to zakríkli! Po nenápadnom centri sa vo vápne k lopte dostal Erik Daniel, ktorý mal ale pomerne náročnú situáciu. Brankár Penksa proti nemu dobre vybehol, čím zmenšil strelecký uhol, a tak už Danielova svižná rana do siete nedošla.
     
    5
    V úvode sledujeme opatrný boj. Loptu majú na svojich kopačkách prevažne myjavskí futbalisti, ale dopredu postupujú iba opatrne. Hostia sa zatiaľ veľmi dobre bránia.
     
    4
    Dlhé autové vhadzovanie z vlastnej obrannej polovice Myjavy takmer vysunulo Kosíka. Kosík síce loptu na útočnej strane ihriska zachytil, ale vzápätí už pri ňom bola hneď dvojica hráčov, ktorí ho nekompromisne, ale úplne čisto odzbrojili.
     
    3
    Myjavskí futbalisti svojho súpera zatlačili k bránke, ale loptu vo svojej moci nemajú. Guľatý predmet sa nachádza na kopačkách hostí, ktorí ale nemôžu vďaka vysokému forčekingu súpera rozohrať.
     
    2
    Hráči DAC sa ale ďaleko so svojou ofenzívnou snahou v úvode nedostali. Domáci futbalisti im loptu vzali a Daniel chcel stredom trávnika preniesť hru pred Penksu, no nepodarilo sa mu to. Hostia sa vrátili a prechod bezproblémovo zastavili.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali futbalisti Dunajskej Stredy. Hostia sa okamžite stiahli na vlastnú obrannú polovicu, odkiaľ nakopnutou loptou preniesli hru až ku šestnástke Solničku. Ten musel po nenápadnej strele spoza vápna aj zasahovať, ale nešlo o náročný zákrok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -2
    Zvuky štátnej hymny už dozneli, a tak je na úvodný výkop už všetko pripravené.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    -3
    Na myjavskom štadióne si už tradične vypočujeme pred úvodným výkopom štátnu hymnu Slovenska.
     
    -4
    Hráči oboch celkov už v sprievode rozhodcovskej trojice prichádzajú na trávnik. Domáci v čierno-bielych prúžkovaných dresoch, hostia v modro-žltej prúžkovanej kombinácii.
     
    -6
    Dnešné stretnutie povedie rozhodcovská trojica – ako hlavný sa predstaví pán Pavol Chmura, na čiarach mu budú sekundovať arbitri Ondrej Brendza a Dušan Petríček. Štvrtým rozhodcom je Anton Jánoš.
     
    -8
    Do začiatku zápasu ostáva ešte pár minút, ale na myjavskom štadióne už teraz vládne perfektná atmosféra. Okrem tradičných verných priaznivcov Myjavy sa tu nachádzajú aj fanúšikovia hostí, ktorí dostali k dispozícii 214 lístkov, po ktorých sa len tak zaprášilo. Pevne veríme, že súboj na trávniku i na tribúne prebehne bez akýchkoľvek nepríjemností.
     
    -38
    Úvodné zostavy:

    Spartak Myjava: Solnička – Častulín, Siva, Černáček (C), Marček – Daniel, Šulek, Pekár, Duga – Oršula, Kosík.
    Náhradníci: Belic – Neoveský, Šmahajčík, Urgela.

    FK DAC Dunajská Streda: Penksa – Ujlaky, Szabó, Turňa, Čaušič – Majerník (C), Brašeň, Gergel, Krišto – Straka, Matúš.
    Náhradníci: Pernecký – Šnirc, Klabník, Kwin Kwin, Valenta, Nurkovič, N'Guekam.

    Rozhodca: Chmura – Brendza, Petríček.
     
    Vážení športoví priatelia, srdečne vás vítame pri pokračovaní našej najvyššej futbalovej súťaže. V rámci 29. kola dnes Myjava na vlastnom trávniku privíta mužstvo Dunajskej Stredy a vám zo stretnutia vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Pred 29. kolom sa kopaničiari môžu tešiť na duel piateho celku s jedenástym. Práve domáca Myjava má pred týmto zápasom lepšiu východiskovú pozíciu. Domáci futbalisti doposiaľ v 28 súťažných stretnutiach nazbierali 41 bodov, a to za 12 víťazstiev a 5 remíz.
    Hosťujúcemu tímu patrí až jedenásta priečka v tabuľke. Futbalisti zo Žitného ostrova majú na svojom konte aktuálne 27 bodov, ale po konci súťažného ročníka o 6 z nich prídu. Hráči Dunajskej Stredy zatiaľ sedemkrát vyhrali a v šiestich prípadoch vybojovali bod za remízu.

    Ako sa v posledných piatich ligových zápasoch darilo obom celkom? Domáca Myjava neprežíva dobré obdobie a z ostatných výsledkov zaujme iba víťazstvo nad Slovanom Bratislava. Naopak, hráči Dunajskej Stredy sú vo forme a naposledy doma zvíťazili nad Banskou Bystricou vysoko 4:0.

    Posledné corgoňligové zápasy Myjavy:
    24. kolo Nitra – Myjava 3:0
    25. kolo Myjava – Trnava 0:3
    26. kolo Slovan Bratislava – Myjava 0:1
    27. kolo Myjava – Senica 2:0
    28. kolo Trenčín – Myjava 4:1

    Posledné corgoňligové zápasy Dunajskej Stredy:
    24. kolo Dunajská Streda – Žilina 2:1
    25. kolo Senica – Dunajská Streda 3:3
    26. kolo Dunajská Streda – Zlaté Moravce 1:0
    27. kolo Trenčín – Dunajská Streda 3:0
    28. kolo Dunajská Streda – Banská Bystrica 4:0

    V role miernejšieho favorita začínajú domáci hráči. Bookmakeri vypísali na triumf Myjavy kurz približne 2,05. Na víťazstvo hosťujúcej Dunajskej Stredy je to až 3,3 a na remízu po deväťdesiatich minútach hry si môžete staviť s kurzom približne 3,2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím Spartak Myjava. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 17. Oršula – 56. Matúš

    Karty:   89. Siva (MYJ) – 65. Čaušič (DUN)


    Spartak Myjava: Solnička – Častulín, Siva, Černáček (C), Marček – Daniel (82. Urgela), Šulek, Pekár, Duga (78. Neoveský) – Oršula, Kosík (87. Šmahajčík).
    Náhradníci: Belic – Neoveský, Šmahajčík, Urgela.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Penksa – Ujlaky (80. Valenta), Szabó, Turňa, Čaušič – Majerník (C), Brašeň, Gergel (90+2. Klabník), Krišto (56. Kwin Kwin) – Straka, Matúš.
    Náhradníci: Pernecký – Šnirc, Klabník, Kwin Kwin, Valenta, Nurkovič, N'Guekam.

    Rozhodca: Chmura – Brendza, Petríček

    Diváci: 1570