Braunschweig – Augsburg 0:1 (kon.) | Brémy – Hertha 2:0 (kon.) | Dortmund – Hoffenheim 3:2 (kon.)
Frankfurt – Leverkusen 0:2 (kon.) | Freiburg – Schalke 0:2 (kon.) | Hamburger – Bayern 1:4 (kon.)
Mönchengladbach – Mainz 3:1 (kon.) | Norimberk – Hannover 0:2 (kon.) | Stuttgart – Wolfsburg 1:2 (kon.)
koniec
1. FC Norimberk
0:2 (0:1)
Hannover 96
Sobota 03.05.2014, 15:30 • Grundig-Stadion, Norimberg • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Pekné sobotňajšie popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 33. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom stretnutí na seba narazia tímy zo spodnej časti tabuľky, konkrétne sa bude jednať o 1. FC Norimberg a Hannover 96.

    1. FC Norimberg
    Norimberg prežíva sezónu ako zo zlého sna, no ešte stále má nádej na záchranu v najvyššej nemeckej súťaži. Momentálne sa síce nachádza na predposlednej priečke tabuľky, ktorá znamená zostup do nižšej súťaže, no na 16. priečku, ktorá znamená boj v baráži o účasť v najvyššej súťaži stráca jediný bod. Na nej momentálne sídli Hamburg, na Stuttgart, ktorý je momentálne pätnásty stráca až 6 bodov, pred posledným Braunschweigom má Norimberg náskok len jedného bodu. Tak ako počas celej sezóny aj posledných päť zápasov bolo v podaní Norimbergu hotová katastrofa, Norimberg nebodoval ani raz a tak už ťahá šnúru šiestich prehier za sebou. Naposledy vyhral ešte koncom marca na domácej pôde nad Stuttgartom. Odvtedy prišli iba prehry s Freiburgom, Borussiou Mönchengladbach, Wolfsburgom, Leverkusenom a Mainzom. V posledných dvoch kolách tak musí Norimberg zabrať naplno, inak je situácia beznádejne stratená.

    Hannover 96
    Hannover je na tom podstatne lepšie, no aj jeho situácia je ďaleko od predstáv na začiatku sezóny. Momentálne mu patrí 13. miesto v tabuľke, rovnaký počet bodov má aj dvanásty Freiburg, jedenásty Frankfurt a štrnáste Brémy. Na desiaty Berlín stráca Hannover 5 bodov. Hráči zabrali až v posledných zápasoch, keďže v posledných troch vždy bodovali. Najprv zvíťazili nad Hamburgom a Frankfurtom a následne doma uhrali bezgólovú remízu so Stuttgartom. Bola to príjemná zmena po sérii štyroch prehier za sebou, keď Hannover prehral s Dortmundom, Hoffenheimom, Brémami a Braunschweigom. Hannoveru tak pôjde v posledných dvoch kolách najmä o čo najlepšie umiestnenie na konci sezóny, v prípade priaznivého vývoja posledných dvoch kôl môže skončiť až na 9. mieste tabuľky.
     
    Stávkové kancelárie viac veria domácemu celku, na ktorého víťazstvo sa kurz pohybuje okolo hodnoty 2,05, na remízu je vypísaný kurz 3,50 a na víťazstvo Hannoveru 3,40.
     
    História vzájomných zápasov:

    Hannover 3-3 Norimberg
    Norimberg 2-2 Hannover
    Hannover 4-1 Norimberg
    Hannover 1-0 Norimberg
    Norimberg 1-2 Hannover
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Norimberg: Schäfer – Plattenhardt, Pinola, Nilsson, Chandler – Balitsch, Frantz – Hloušek, Kiyotake – Drmic, Pekhart
    Náhradníci: Rakovsky – Pogatetz, Angha, Stark, Pachonik, Gärtner, Colak

    Hannover 96: Zieler – Pander, Schulz, Avevor, Rajtoral – Andreasen, Schmiedebach – Bittencourt, Huszti – Rudņevs, Stindl
    Náhradníci: Schmidt – Sané, Prib, Schlaudraff, Pocognoli, Dierßen, Sulejmani

    Rozhodca: Gräfe – Seidel, Pelgrim.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche. Domáci tím dnes bude hrať v tradičných červeno-čiernych dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v zeleno-bielom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Norimbergu, lopta ale rýchlo našla hráča v zelenom, ktorý zavelil do útoku, no domáca obrana ho odrazila.
     
    2
    Hostia to aj naďalej skúšajú po pravom krídle, tam ale domáci futbalisti prehusťujú priestor, cez ktorý sa im nedarí prejsť.
     
    3
    Do útoku tentoraz prešli hráči Norimbergu, no Hloušek na krídle loptu stratil a tá sa dostala až k brankárovi Zielerovi. Ten bude odkopávať od vlastnej brány.
     
    4
    Norimberg to následne skúšal kolmicou na Drmica, prihrávka ale bola príliš prudká a skončila až za postrannou čiarou.
     
    5
    Hannover dal gól! Katastrofálna prihrávka na vlastnej polovici Frantza poslala loptu priamo na kopačky Rudņevsa, ktorý sa dostal do úniku, na opačnú stranu prihral SZABOLCSOVI HUSZTEMU, ktorý s prehľadom prekonáva domáceho gólmana. 0:1.
     
    6
    Tak toto je katastrofálny začiatok zápasu pre Norimberg, najmä ak ide o takýto zápas, ktorý pravdepodobne bude rozhodovať o tom, či Norimberg zotrvá v najvyššej súťaži alebo nie.
     
    7
    Hostia navyše získavajú priamy kop po faule jedného z domácich hráčov. Hostia tak môžu udrieť druhý raz za sebou.
     
    8
    Zatiaľ sa tak nedeje, Pinola dobrým obranný zákrokom odvrátil na prvý rohový kop Hannoveru.
     
    9
    Ten zostal nevyužitý, no dopredu vyštartoval Kiyotake, ktorý posielal pred bránu prudkú loptu, na ktorú síce nestihol zareagovať Drmic, no Hloušekovi sa to podarilo a z bezprostrednej vzdialenosti to len trestuhodne napálil priamo do brankára.
     
    10
    Po rohovom kope sa lopta v šestnástke Hannoveru viackrát nebezpečne poodrážala, no žiaden z domácich hráčov ju neusmernil smerom na bránu.
     
    11
    Chandler po nedovolenom zákroku na Pandera daroval súperovi ďalší priamy kop.
     
    12
    Ten si ešte zopakujeme, nakoľko sa už zdalo, že sa Norimberg oslobodí, no Hloušek na hranici pokutového územia taktiež fauloval, Huszti si už chystá loptu.
     
    13
    Prudká strela skončila v rukaviciach Schäfera, no keby aj nie, gól by aj tak neplatil pre útočný faul jedného z hráčov Hannoveru.
     
    13
    Domáci tím skúšal rýchly prechod do útoku, no zastavilo ho postavenie mimo hry Drmica.
     
    14
    Na opačnej strane Schmiedebach dobre vysúval Stindla, prihrávka však bola prisilná a skončila u domáceho brankára.
     
    15
    Norimberg sa presunul na súperovu polovicu, Drmic si ale na krídle zle spracoval vzdušnú prihrávku, lopta mu tak ušla za postrannú čiaru a vhadzovať bude Hannover.
     
    16
    Útočnú aktivitu v zápase prebrali domáci hráči, tí sa cez obranný val súpera predierajú neúspešne, okrem Hlouškovej šance sa im ešte nepodarilo ohroziť bránu.
     
    17
    Naopak, Hannover sa snaží ukľudniť hru, s prechodom do útoku sa príliš neponáhľa, hráči si často dlho vymieňajú loptu na vlastnej polovici.
     
    18
    Ďalší kiks v domácej obrane, ktorým sa tentoraz previnil Plattenhardt takmer vytvoril príležitosť pre súpera. Našťastie pre Schäfera bránu neohrozila žiadna strela.
     
    19
    Do útoku znova zavelil Kiyotake, ktorý šikovne cez trojicu obrancov prihral Pekhartovi, ten sa však už nachádzal v ofsajde.
     
    20
    Frantz získal priamy kop na súperovej polovici, ktorý zahrával Plattenhardt. Jeho mäkučký center síce našiel Nilssonovu hlavu, ten ale hlavičkoval priamo do rukavíc Zielera.
     
    21
    Priamy kop uvidíme aj na opačnej strane, Frantz sklzom nešetrne zostrelil hráča súpera, za takýto zákrok by kľudne mohol vidieť kartu, no nedeje sa tak, zostáva to pri štandardnej situácii.
     
    22
    Priamy kop zahrával Huszti, jeho strela ale stroskotala na obrannom múre tiel pred ním, ktorý okamžite poslal loptu do bezpečia.
     
    23
    Norimberg to znova skúša dlhými vysunutiami, tentoraz sa stredopoliari snažili vysunúť Hloušeka, ten sa však v momente prihrávky nachádzal už za posledným obrancom súpera.
     
    24
    Ďalšia chybná prihrávka na strane Norimbergu, Huszti si prebral loptu, z ľavého krídla centroval na Rudņevsa. Ten zakončoval v dosť krkolomnej pozícii a tak sa mu nepodarilo trafiť bránu.
     
    25
    Chandler nám predviedol pekný prechod od vlastnej až k súperovej rohovej zástavke, čím pre svoj tím vybojoval aspoň rohový kop.
     
    26
    Ten si ešte hráči zopakujú, Kiyotake sa už chystal vystreliť, no jeden z hráčov mu odkopol loptu spod nôh rovno za čiaru.
     
    27
    Vzdušná prihrávka skončila u pozorného Zielera, ten síce loptu poslal až do strednej časti ihriska, no Norimberg sa rýchlo vracia pred bránu.
     
    28
    Pekným útočným sólom sa tentoraz predviedol švajčiarsky útočník Drmic, ten sa dostal až k rohu šestnástky, odkiaľ prudko vypálil, no jeho strela minula vzdialenejšiu tyč cca o 30 centimetrov.
     
    29
    Pander si na opačnej strane vypýtal faul a práve on bude zahrávať priamy kop. Uvidíme, čo z toho bude.
     
    30
    Napokon nič nebezpečného, aj keď prihrávka Huszteho do šestnástky nebola zlá, no zakončenie Stindla nestálo za nič.
     
    31
    Na stredovej čiare sa Nilsson previnil bránením v hre, útočný postup Norimbergu sa tak zastavil, naopak zaútočiť bude môcť súper.
     
    32
    Útok sa nepodaril ani hráčom v zelenom, naopak Hloušek perfektne vysúval Drmica, ten sa ale ocitol v milimetrovom ofsajde.
     
    33
    Bittencourt sa následne previnil na vlastnej polovici faulom a Norimberg tak získa priamy kop z veľmi výhodnej pozície.
     
    34
    Loptu si postavil Kiyotake, no nastrelil iba múr pred sebou. Hostia a pokúsili o rýchlu kontru, no tá stroskotala na nepresnej prihrávke.
     
    34
    Chandler ešte dohrával súboj, zdalo sa, že súpera trafil cez loptu, rozhodca to však videl inak a za faul mu ukazuje žltú kartu.
     
    35
    Začala sa nám posledná desaťminútovka prvého polčasu, hra sa prelieva aj naďalej z jednej strany na druhú, tentoraz ale bez väčších príležitostí.
     
    36
    Žltú kartu vidí aj Schmiedebach a to veľmi zbytočnú, nakoľko si neudržal nervy na uzde a odkopol súperovi loptu za čiaru.
     
    37
    Frantz vysúval Drmica dlhou prihrávkou vzduchom, tú za čiaru upratal jeden z hráčov Hannoveru, takže domáci hráči získavajú vhadzovanie na súperovej polovici ihriska.
     
    38
    Celý útok ale stroskotal na pozornej defenzíve Hannoveru, na ktorú zatiaľ domáci tím stále nevie nájsť recept.
     
    39
    Hostia sa do útoku dostávajú už len sporadicky, skôr sa sústreďujú na defenzívu a do šatní budú určite chcieť ísť za priaznivého stavu.
     
    40
    Hloušek získal loptu takmer pri rohovej zástavke, odkiaľ posielal dlhočizný nepresný center pred bránu, ktorý končí až za čiarou.
     
    41
    Ďalšia dlhá nakopávaná lopta na Drmica opäť končí len v náručí gólmana Zielera.
     
    42
    Hloušek znova operoval pri rohovej zástavke, kde vybojoval aspoň rohový kop. Čas do konca prvej polovice duelu rýchlo ubieha.
     
    43
    Aj táto príležitosť zostala nevyužitá, naopak do rýchleho protiútoku sa dral Rudņevs, ktorý bol včas zastavený dvojicou brániacich hráčov.
     
    44
    V posledných minútach riadnej hracej doby do útoku zavelil Huszti, jeho center z ľavej strany bol veľmi nepresný a Schäfer nemusel vôbec zasahovať.
     
    45
    Plattenhardt sa dopustil faulu na ľavom krídle, hostia tak budú môcť zaútočiť zrejme posledný raz v prvom polčase.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa bude nadstavovať jediná minúta.
     
    45+1
    V nadstavenom čase prelietava lopta z jednej polovice ihriska na druhú, no ani jeden z tímov sa už nedokáže usadiť na súperovej polovici.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvá polovica zápasu je za nami, hostia po nej vedú 1:0, nakoľko zatiaľ jediným strelcom v zápase sa stal Huszti, ktorý otvoril skóre už v 5. minúte. Norimberg sa potom snažil o vyrovnanie, no recept na obranu súpera sa mu nájsť nepodarilo. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:33.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme žiadne zmeny v zostavách obidvoch tímov, Norimberg aj Hannover tak nastúpia v rovnakom zložení ako na začiatku zápasu.
     
    47
    Pekhart sa okamžite vydal do útoku, jeho prudkú strelu z veľkej diaľky vyrazil Zieler na roh. Pekhart následne inkasoval nepríjemného šľapáka od Avevora, no nevyzerá to vážne.
     
    48
    Rohový kop sa opakoval no ani raz nemusel Zieler zasahovať. Hra sa presunula do strednej časti ihriska.
     
    49
    Norimberg v druhom polčase vykazuje oveľa väčšiu aktivitu ako jeho súper, viac si drží loptu na svojich kopačkách, no želaný efekt to zatiaľ neprináša.
     
    50
    Kiyotake šikovne vysunul Pekharta, ten vracal na Drmica, ktorý sa dostal až do pokutového územia, jeho prudkú strelu ale stihol zablokovať brániaci hráč.
     
    51
    Domáci tím naberá na obrátkach, aj naďalej zostáva na polovici súpera a súperovej obrane súpera robí veľké problémy.
     
    52
    Hannover dal gól! Ako to už vo futbale býva nedáš, dostaneš. Pander výborne preniesol hru na prenikajúceho MANUELA SCHMIEDEBACHA, ten sa dostal za obranné rady Norimbergu, s prehľadom si položil brankára a zakončil do prázdnej brány. 0:2.
     
    53
    S Norimbergom to naozaj nevyzerá dobre, z dnešného zápasu potreboval body ako soľ, keďže v poslednom kole sa stretne so silným Schalke.
     
    54
    Domáci hráči pokračujú v zvýšenej aktivite aj naďalej, no dohnať dvojgólové manko bude veľmi ťažké.
     
    55
    Pekhart netrafil letiacu loptu pred bránou, hostia okamžite hrozili ďalším rodiacim sa protiútokom, ktorý zastavil faulom až Pinola. Za svoj zákrok uvidí aj kartu žltej farby.
     
    56
    Priamy kop zahrával Pander, nastrelil však iba brániacich hráčov pred ním. Schmiedebach následne zostal na polovici súpera otrasený na zemi po jednom zo vzdušných súbojov, no nevyzerá to s ním vážne.
     
    57
    Prichádza prvé striedanie na strane Norimbergu, je to len logické vyústenie nevydareného priebehu hry. Z ihriska odchádza Kiyotake, toho nahradí Pachonik.
     
    58
    Balitsch vybojoval na súperovej polovici priamy kop, ktorý sám aj zahrával, no jeho strela letela ponad brvno Zielerovej svätyne.
     
    59
    Drmic odobral súperovi loptu, no jeho zakončenie z ťažkého uhla nemalo šancu ohroziť Zielera. Lopta sa k nemu navyše ledva dokotúľala.
     
    60
    Hloušek fauloval v strede ihriska, štandardtku tentoraz bude zahrávať Hannover. Ten sa nikam neponáhľa, predsa len nemá ani kam.
     
    61
    Vzdušná prihrávka do šestnástky Norimbergu bola veľmi nepresná, od brány bude rozohrávať domáci gólman Schäfer.
     
    62
    Ak už sa Norimberg dostane do šance, tak ju okamžite zmarí pozorný Zieler. Ten teraz perfektne čítal hru a chytil prihrávku, ktorá smerovala na nabiehajúceho si Drmica.
     
    63
    Výborný Zieler chytil aj ďalší center, ktorý mu letel ponad hlavu, dnes brankár hostí podáva naozaj dobrý výkon, rovnako ako aj zvyšok obrany Hannoveru.
     
    64
    Domáci hráči tentoraz vysúvali Pekharta, ten sa snažil uvoľniť sa na pravom krídle, pri spracovaní lopty ale spadol a loptu získavajú hostia.
     
    65
    Plattenhardt bude zahrávať priamy kop, ktorý sám aj vybojoval, no lopta sa nachádza veľmi ďaleko od Zielerovej brány.
     
    65
    Aj táto štandardná situácia dopadla tak ako ich väčšina v dnešnom dueli. Hráči v zelených dresoch nevymýšľali a loptu rýchlo poslali ďaleko od brány.
     
    66
    Huszti sa navyše znova dostával do úniku, ale po nevydarenej kombinácii vo vnútri šestnástky Norimbergu o loptu prišiel.
     
    67
    Nasledovať tak bude druhé striedanie na strane červeno-čiernych, zápas predčasne končí pre Frantza, jeho miesto zaujme Stark.
     
    68
    Ten sa okamžite zapojil do útočnej akcie, na pravom krídle vybojoval aspoň rohový kop, ktorý bude zahrávať pravdepodobne Plattenhardt.
     
    68
    Tak sa aj stalo, no jeden z obrancov Hannoveru loptu znova poslal za čiaru, takže si hráči celú situáciu zopakujú.
     
    69
    Tentoraz to bolo o niečo lepšie, k zakončeniu hlavou sa dostal Nilsson, všetko ale pozorne sledoval Zieler a jeho hlavičku chytil.
     
    70
    Norimberg získal ďalší rohový kop, tých už bolo v druhom polčase, nespočetné množstvo, no želaný efekt, v podobe streleného gólu stále nepriniesol.
     
    71
    Výnimkou nebol ani tento pokus, na domácich hráčov je síce vidieť snaha vyrovnať, no nejdú do súbojov dôrazne, skôr pôsobia takým skleslým dojmom.
     
    71
    Možno to zmení posledné striedanie na strane domáceho tímu. Tréner posiela na ihrisko čerstvého Colaka a z hry sťahuje Pekharta.
     
    72
    Ďalšia nepresná nakopávaná lopta končí u Zielera, ten sa s rozohrávkou nikam nenáhli, zbiera cenné sekundy.
     
    73
    V posledných minútach veru nesledujeme príliš oku lahodiaci futbal, no hráčom Hannoveru to zrejme vôbec nevadí a s prehľadom kráčajú za ďalším trojbodovým ziskom.
     
    74
    Lopta teraz prelietava z jednej polovice ihriska na druhú, často mení majiteľa, na ihrisku vládne chaos. Dávno sme nevideli vydarenejšiu kombináciu na jednej či druhej strane.
     
    75
    Komornú atmosféru navyše dotvárajú tiché tribúny, na ktorých sedia domáci priaznivci, počuť je logicky iba hosťovský sektor.
     
    76
    Plattenhardt získal priamy kop, svojou vzdušnom prihrávkou v šestnástke hľadal Nilssona, no lopta raz a znova končí v rukaviciach Zielera.
     
    77
    Domáci hráči už nemôžu chcieť viac! Striedajúci Colak sa ocitol sám zoči voči brankárovi, no z bezprostrednej vzdialenosti bránu prestrelil.
     
    78
    Hľadisko navyše opúšťajú húfy domácich priaznivcov, zrejme sa už na to nemôžu pozerať a pomaly sa zmierujú s tým, že Norimberg sa už v najvyššej súťaži nezachráni.
     
    78
    Hannover získal rohový kop, no najprv príde striedanie, ktoré znamená, že zápas nedohrá strelec prvého gólu v zápase Huszti, ktorého nahradí Prib.
     
    79
    Hostia kombinujú na polovici súpera a obidva tímy v podstate len čakajú na záverečný hvizd hlavného rozhodcu.
     
    80
    Dobrú streleckú pozíciu si vytvoril aj striedajúci Stark, ktorý z veľkej diaľky poslal prudkú strelu k pravej tyči, bránu netrafil, no aj keby áno, pri tyči už stál pripravený Zieler.
     
    81
    Začala sa nám posledná desaťminútovka riadnej hracej doby, hráči Hannoveru si vymieňajú loptu v strede ihriska, Norimberg sa ešte snaží o pressing.
     
    82
    No ak sa hráči aj zmocnia lopty, už akoby nemali dostatok síl dotiahnuť ju pred bránu a ohroziť Zielera.
     
    82
    Hloušek ešte vysúval Drmica, ten bol v ofsajde, čo potvrdil postranný rozhodca, ktorý už zdvihol svoju zástavku.
     
    83
    Hannover sa nikam neponáhľa, no aj tak sa sem-tam hráči pustia do útoku. Bittencourt výborne vyčkal, vypýtal si faul súpera a Hannover bude zahrávať priamy kop.
     
    84
    Hráči sa ale ani nesnažili ohroziť bránu, skôr na istotu kombinujú na súperovej polovici a snažia sa čo najdlhšie podržať loptu na svojich kopačkách.
     
    85
    Balitsch vybojoval loptu, posunul ju Drmicovi, ten si našiel dobrú pozíciu na strelu vo vnútri šestnástky, no jeho strela nebola presná a letela mimo.
     
    86
    Prichádza predposledné striedanie v zápase, z ihriska odkráčal Andreasen, opačným smerom vybieha Dierßen.
     
    87
    Zápas sa už viac menej len dohráva, domáci hráči sú zrelí na uterák, najradšej by to už mali za sebou. Drmic ešte postupoval po pravom krídle, v súboji s Avevorom padol k zemi, lopta sa dokotúľala k Zielerovi.
     
    88
    Tréner Korkut sa uchýlil k poslednému striedaniu, ktoré má k dispozícii, Rudņevsa na ihrisku vystrieda Sulejmani.
     
    89
    Zápas sa dohráva v okolí stredového kruhu, loptu si viac na svojich kopačkách držia hostia, ktorí sa už predčasne môžu tešiť z víťazstva.
     
    90
    Začala sa nám posledná minúta riadnej hracej doby, uvidíme koľko a či vôbec bude rozhodca nadstavovať nejaké extra minúty, nakoľko v nemeckej Bundesligy väčšinou arbitri zápas zbytočne nenaťahujú.
     
    90+1
    Tak napokon to budú ešte extra 2 minúty nad rámec riadnej hracej doby.
     
    90+1
    V nadstavenom čase sledujeme v podstate rovnakú hru ako v poslednej desaťminútovke, pohľad na domácu lavičku je naozaj smutný, na hráčoch je vidieť veľké sklamanie.
     
    90+2
    V samom závere ešte získava Norimberg priamy kop, tak snáď sa dočkáme aspoň skorigovania výsledku.
     
    90+3
    Priamy kop zahrával Plattenhardt, na letiacu loptu zareagoval Balitsch, ktorý hlavičkoval iba do pripraveného Zielera.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je teda dobojované, víťazom sa dnes stal Hannover, ktorý vďaka rýchlemu gólu Schmiedebacha z 52. minúty úplne umlčal nielen tribúny ale aj hráčov na ihrisku, ktorí zvyšok stretnutia pôsobili odovzdaným dojmom. Tým sa teda nepodarilo streliť ani len jediný gól a tak si všetky tri body odvážajú hostia.

    Po dnešnom kole tak Norimberg zostáva na predposlednej priečke a zachrániť ho v najvyššej súťaži môže iba víťazstvo nad Schalke v poslednom kole. Naopak, Hannover bude postupovať v tabuľke smerom hore, o koľko miesto, to bude záležať od ostatných výsledkov 33. kola Bundesligy.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (17:22:57)

    Andrej Marienka

    Góly: 5. Huszti, 52. Schmiedebach

    Karty:   34. Chandler (NRM), 55. Pinola (NRM) – 36. Schmiedebach (HAN)


    1. FC Norimberk: Schäfer – Plattenhardt, Pinola, Nilsson, Chandler – Balitsch, Frantz – Hloušek, Kiyotake – Drmic, Pekhart
    Náhradníci: Rakovsky – Pogatetz, Angha, Stark, Pachonik, Gärtner, Colak

    Hannover 96: Zieler – Pander, Schulz, Avevor, Rajtoral – Andreasen, Schmiedebach – Bittencourt, Huszti – Rudņevs, Stindl
    Náhradníci: Schmidt – Sané, Prib, Schlaudraff, Pocognoli, Dierßen, Sulejmani

    Rozhodca: Gräfe – Seidel, Pelgrim