Braunschweig – Augsburg 0:1 (kon.) | Brémy – Hertha 2:0 (kon.) | Dortmund – Hoffenheim 3:2 (kon.)
Frankfurt – Leverkusen 0:2 (kon.) | Freiburg – Schalke 0:2 (kon.) | Hamburger – Bayern 1:4 (kon.)
Mönchengladbach – Mainz 3:1 (kon.) | Norimberk – Hannover 0:2 (kon.) | Stuttgart – Wolfsburg 1:2 (kon.)
koniec
Werder Brémy
2:0 (0:0)
Hertha BSC
Sobota 03.05.2014, 15:30 • Weserstadion, Brémy • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Werder Brémy dali gól! V prvej minúte nadstaveného času sa ešte Werderu podarilo pridať druhý presný zásah a potvrdiť tak svoje víťazstvo! AARON HUNT dostal veľmi dobre načasovanú prihrávku za obranu súpera, zdalo sa, že zbytočne spomalil a zasekával ešte protihráča, no napokon to urobil bravúrne. Posunul si loptu na ľavačku a nechytateľne zavesil!
     
    90
    Domáci ešte v závere riadnej hracej doby pekne zakombinovali pred pokutovým územím súpera, do nebezpečného zakončenia to však už nedotiahli.
     
    89
    Lopta prepadla v do pokutového územia ku Wagnerovi, ktorý sa cez dvojicu domácich brániacich hráčov do zakončenia nedostal. Následne sa ocitol na zemi, no rozhodca Hartmann mu okamžite ukazuje, aby vstal.
     
    83
    Hunt bol na pravej strane úplne voľný, počkal si na prihrávku, no bol zozadu čisto prepadnutý a zakončiť už nestihol. Petersen sa ešte dostal k strele z hranice pokutového územia, no s nie príliš dôraznou strelou nemal Kraft problémy.
     
    81
    Ani z tohto mráčika však pre Herthu Berlín nenapršal gólový dažď. Domáci medzitým posledný raz v zápase strieda. Stretnutie sa skončilo pre Eliu, ktorý do záverečnej fázy zápasu púšťa aj Petersena.
     
    74
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Di Santo, prichádza Kroos.
     
    73
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Allagui, prichádza Ben-Hatira.
     
    68
    Prvé striedanie v zápase aj na strane Werderu Brémy. Ihrisko opustil Junuzovič, ktorého miesto v srdci domácej zálohy prebral Makiadi.
     
    67
    Hunt vynikajúco potiahol loptu dopredu, posunul ju na Eliu, ktorý strieľal z prvej a veľa nechýbalo a jeho pokus mohol dopadnúť pod brvno Kraftovej brány! Veľmi pekne to holandský záložník umiestnil.
     
    63
    Ndjen zahral rohový kop z ľavej strany veľmi šikovne. Loptu svojou pravačkou zarotoval do šestnástky takým spôsobom, že lopta smerovala do ľavého vinkľa. Prekvapený Wolf stihol včas zasiahnuť a loptu vytiahol na rohový kop!
     
    61
    Domáci obranca Garcia si na ľavej strane počínal nedovolene, za čo bol potrestaný žltou kartou.
     
    61
    Hertha strieda aj po druhý ráz. Z hry odchádza útočník Ramos, ktorého miesto na hrote útoku zaujal Wagner.
     
    61
    Zranenie nedovolilo pokračovať v zápase Ronnymu, na ktorého miesto vybehol Mukhtar.
     
    59
    Jeden z hráčov Herthy sa pošmykol vo vlastnom pokutovom území, čím daroval Di Santovi stopercentnú príležitosť. Domáci útočník si center z ľavej strany dokázal spracovať, no v zakončení zlyhal a netrafil ani len na bránu! Sám sa za to na seba hnevá.
     
    55
    Brooks si tvrdým zákrokom vyšliapol na pravom krídle na Gebreho Selassieho, za čo dostal oprávnene žlté napomenutie.
     
    49
    Werder Brémy dali gól! Domáci sa z kraja druhého polčasu dostávajú do vedenia po veľmi peknej kombinácii! AARON HUNT odovzdal loptu Di Santovi a rozbehol sa do pokutového územia. Kolega z útoku mu z prvej loptu vrátil a v bezprostrednej blízkosti brankára Krafta už HUNT vedel, čo má s loptou urobiť!
     
    44
    Ramos opustil hrot útoku, zbehol si viac na pravú stranu, kde dostal loptu a okamžite si všimol nábeh Allaguiho za obranu domácich. Svojmu útočnému parťákovi posielal výbornú prihrávku, no ešte lepšie zareagoval jeden z domácich obrancov, ktorý v sklze nedovolil lopte prejsť!
     
    21
    Domáci rozohrali autové vhadzovanie veľmi pohotovo, v pokutovom území sa k lopte dostal Bargfrede, ktoý prihral loptu na zadnú tyč úplne voľnému Gebre Selassiemu. Český reprezentant však sieť nerozvlnil, loptu poslal tesne vedľa pravej žrde.
     
    10
    Ramos v pokutovom území spracoval loptu a posunul ju na jedného zo svojich spoluhráčov. Po jeho strele predviedol Wolf vynikajúci zákrok, k dorážke sa ešte síce dostal Sami Allagui, no bránu netrafil!
     
    4
    Hráči Werderu začali toto stretnutie poriadne od podlahy. Ďalším tvrdým zákrokom sa prezentoval útočník Di Santo, ktorý už dostal žltú kartu
     
    1
    Po prihrávke z ľavej strany sa k lopte dostal v pokutovom území útočník Ramos, ktorý sa ešte snažil vylepšiť si streleckú pozíciu. Do zakončenia sa napokon nedostal on, no jeho spoluhráč Ndjeng, s ktorého prízemným pokusom nemal Kraft najmenšie problémy.

    Michal Bakoš

    Góly: 49. Aaron Hunt, 90+1. Aaron Hunt

    Karty:   4. Di Santo (BRE), 61. Garcia (BRE) – 55. Brooks (HER)


    Werder Brémy: R. Wolf – Fritz, Prödl, Caldirola, García – Gebre Selassie, Bargfrede, Elia – Hunt, Junuzović, Di Santo.
    Náhradníci: Mielitz – Lukimya-Mulongoti, Zander, Makiadi, Ignjovski, Kroos, Petersen.

    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Brooks, Langkamp, van den Bergh – Skjelbred, Ndjeng, Hosogaj, Ronny, Allagui – Ramos.
    Náhradníci: Almenning Jarstein – Janker, Ben-Hatira, Niemeyer, Schulz, Mukhtar, Wagner.

    Rozhodca: Hartmann – Cortus, Schiffner