Braunschweig – Augsburg 0:1 (kon.) | Brémy – Hertha 2:0 (kon.) | Dortmund – Hoffenheim 3:2 (kon.)
Frankfurt – Leverkusen 0:2 (kon.) | Freiburg – Schalke 0:2 (kon.) | Hamburger – Bayern 1:4 (kon.)
Mönchengladbach – Mainz 3:1 (kon.) | Norimberk – Hannover 0:2 (kon.) | Stuttgart – Wolfsburg 1:2 (kon.)
koniec
Werder Brémy
2:0 (0:0)
Hertha BSC
Sobota 03.05.2014, 15:30 • Weserstadion, Brémy • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Ten prichádza práve teraz. V druhom polčase sa dva krát dokázal strelecky presadiť domáci Aaron Hunt, ktorý tak svojmu tímu vystrieľal v zápase s Herthou víťazstvo.

    Na dnes je to s mojej strany všetko, lúčim sa s vami a prajem ešte pekný zvyšok soboty, i celého víkendu. (17:25:20)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Wolf bude odkopávať loptu z vlastnej polovice ihriska. Oba tímy už čakajú na koniec zápasu.
     
    90+1
    Werder Brémy dali gól! V prvej minúte nadstaveného času sa ešte Werderu podarilo pridať druhý presný zásah a potvrdiť tak svoje víťazstvo! AARON HUNT dostal veľmi dobre načasovanú prihrávku za obranu súpera, zdalo sa, že zbytočne spomalil a zasekával ešte protihráča, no napokon to urobil bravúrne. Posunul si loptu na ľavačku a nechytateľne zavesil!
     
    90
    Domáci ešte v závere riadnej hracej doby pekne zakombinovali pred pokutovým územím súpera, do nebezpečného zakončenia to však už nedotiahli.
     
    89
    Lopta prepadla v do pokutového územia ku Wagnerovi, ktorý sa cez dvojicu domácich brániacich hráčov do zakončenia nedostal. Následne sa ocitol na zemi, no rozhodca Hartmann mu okamžite ukazuje, aby vstal.
     
    87
    Z pravého krídla poslal center do šestnástky Werderu aj Peter Pekarík. Všetky takéto centrované lopty však doposiaľ obrana Brém rieši s prehľadom.
     
    85
    Ndjeng je výlučným exekútorom všetkých štandardných situácii Herthy. Z jeho centrom z priameho kopu si však defenzíva Werderu dokázala poradiť.
     
    83
    Hunt bol na pravej strane úplne voľný, počkal si na prihrávku, no bol zozadu čisto prepadnutý a zakončiť už nestihol. Petersen sa ešte dostal k strele z hranice pokutového územia, no s nie príliš dôraznou strelou nemal Kraft problémy.
     
    81
    Ani z tohto mráčika však pre Herthu Berlín nenapršal gólový dažď. Domáci medzitým posledný raz v zápase strieda. Stretnutie sa skončilo pre Eliu, ktorý do záverečnej fázy zápasu púšťa aj Petersena.
     
    80
    Center z ľavej strany v hosťujúcom podaní smeroval do pokutového územia na zadnú tyč, kde bol iba Garca. Domáci obranca však nevedel, že za sebou nikoho nemá a tak loptu radšej odvrátil na roh.
     
    78
    Po rohovom kope Ndjena to pre zmenu vyzeralo nebezpečne v pokutovom území Werderu. Všetko však upokojil svojim hvizdom hlavný rozhodca. Ten videl útočný faul hostí.
     
    77
    Brémy sa napokon dostali ešte k možnosti zahrávať rohový kop, po ktorom bolo v pokutovom území hostí poriadne horúco.
     
    75
    Elia bol na hranici pokutového územia nedovolene zastaveným Brooksom. Priamy kop zo sľubnej pozície pre Werder.
     
    74
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Di Santo, prichádza Kroos.
     
    73
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Allagui, prichádza Ben-Hatira.
     
    73
    Garcia ostáva po súboji so striedajúcim Wagnerom ležať na trávniku. Wagner sa čuduje, prečo mu rozhodca odpískal útočný faul.
     
    72
    Po rohovom kope Ndjenga sa hosťujúci futbalisti do zakončenia nedostali. Domáci okamžite odpálili loptu do bezpečia.
     
    70
    Ndjeng svojim pekným a presným centrom našiel na zadnej tyči jedného zo svojich spoluhráčov, ktorý ešte prihrával, no už to bolo navyše.
     
    69
    Wolf ukryl loptu do svojho náručia a s rozohrávkou sa príliš neponáhľa.
     
    68
    Prvé striedanie v zápase aj na strane Werderu Brémy. Ihrisko opustil Junuzovič, ktorého miesto v srdci domácej zálohy prebral Makiadi.
     
    67
    Hunt vynikajúco potiahol loptu dopredu, posunul ju na Eliu, ktorý strieľal z prvej a veľa nechýbalo a jeho pokus mohol dopadnúť pod brvno Kraftovej brány! Veľmi pekne to holandský záložník umiestnil.
     
    65
    Do konca zápasu nám ostáva aj s nadstaveným časom niečo menej ako polhodiny hry. Podarí sa ešte Herthe vyrovnať alebo si už Werder vedenie udrží?
     
    63
    Ndjen zahral rohový kop z ľavej strany veľmi šikovne. Loptu svojou pravačkou zarotoval do šestnástky takým spôsobom, že lopta smerovala do ľavého vinkľa. Prekvapený Wolf stihol včas zasiahnuť a loptu vytiahol na rohový kop!
     
    61
    Domáci obranca Garcia si na ľavej strane počínal nedovolene, za čo bol potrestaný žltou kartou.
     
    61
    Hertha strieda aj po druhý ráz. Z hry odchádza útočník Ramos, ktorého miesto na hrote útoku zaujal Wagner.
     
    61
    Zranenie nedovolilo pokračovať v zápase Ronnymu, na ktorého miesto vybehol Mukhtar.
     
    60
    Po hodine hry je hra prerušená. Jeden z hosťujúcich hráčov totiž čosi utŕžil v osobnom súboji a potrebuje byť ošetrený.
     
    59
    Jeden z hráčov Herthy sa pošmykol vo vlastnom pokutovom území, čím daroval Di Santovi stopercentnú príležitosť. Domáci útočník si center z ľavej strany dokázal spracovať, no v zakončení zlyhal a netrafil ani len na bránu! Sám sa za to na seba hnevá.
     
    58
    Kraft opäť v pohotovosti. Hosťujúci brankár musel kontrolovať situáciu, do pokutového územia sa za loptou dral Hunt.
     
    56
    Center z následného priameho kopu smeroval priamy do pokutového územia, kde si však svoje miesto zastal Kraft, ktorý skryl loptu do svojho náručia.
     
    55
    Brooks si tvrdým zákrokom vyšliapol na pravom krídle na Gebreho Selassieho, za čo dostal oprávnene žlté napomenutie.
     
    53
    Peter Pekarík si všimol v pokutovom území Ramosa, ktorý si pýtal loptu, a snažil sa center posadiť presne na jeho hlavu. Domáca defenzíva však pred kanonierom hostí vynikajúco zapracovala a loptu odvrátila na roh.
     
    51
    Dúfajme, že presný zásah tomuto stretnutiu pomôže. Na rade je teraz Hertha, ktorá sa musí oveľa viac tlačiť do útoku. Brémy sa pravdepodobne budú spoliehať na pozornú defenzívnu hru a rýchle kontry.
     
    49
    Werder Brémy dali gól! Domáci sa z kraja druhého polčasu dostávajú do vedenia po veľmi peknej kombinácii! AARON HUNT odovzdal loptu Di Santovi a rozbehol sa do pokutového územia. Kolega z útoku mu z prvej loptu vrátil a v bezprostrednej blízkosti brankára Krafta už HUNT vedel, čo má s loptou urobiť!
     
    47
    Počas polčasovej prestávky nesiahol ani jeden z trénerov k nejakej zmene. Druhý polčas teda otvorili totožní hráči, ako začali celý zápas.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Po prvom polčase je stav zápase medzi Werderom Brémy a Herthou Berlín vyrovnaný. V prvom dejstve sme márne čakali na presný zásah. Viac z hry mali hostia, ktorí si vypracovali aj viac gólových príležitostí. Jednu obrovskú šancu však mal aj Werder, no český obranca Gebre Selassie v páde loptu neusmernil medzi tri tyče.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Junuzovič sa ocitol po faule na trávniku, kde dlho zotrval. Domáci dostali výhodu a pokračovali v akcii. Defenzíva Herthy si však s centrom z pravého krídla dokázala poradiť.
     
    45
    Nadstavuje sa klasická jedna minúta.
     
    45
    Prebieha posledná minúta riadnej hracej doby prvého polčasu. Pri lopte sú hosťujúci futbalisti, na údaj o nadstavenom čase čakáme.
     
    44
    Ramos opustil hrot útoku, zbehol si viac na pravú stranu, kde dostal loptu a okamžite si všimol nábeh Allaguiho za obranu domácich. Svojmu útočnému parťákovi posielal výbornú prihrávku, no ešte lepšie zareagoval jeden z domácich obrancov, ktorý v sklze nedovolil lopte prejsť!
     
    43
    Peter Pekarík spracoval prihrávku od Ramosa už za postrannou čiarou. Pri lopte tak budú domáci.
     
    42
    Ndjengov center od rohovej zástavky smeroval priamo do stredu pokutového územia. Avšak, už počas letu lopty sa pískalo, Ramos sa previnil útočným faulom. Svoju miesto pred bránou Werderu si hľadal až príliš vehementne.
     
    40
    Domáci hráči aj fanúšikovia zúria. Po páde jedného z ich hráčov si pýtali odpískanie faulu. Hlavný rozhodca však mal na vec iný názor a v hre nechal pokračovať.
     
    39
    Domáci sa nepresnou rozohrávkou sami dostali do nepríjemností. Našťastie pre nich všetko dobre dopadlo, Allagui totiž svojou prihrávkou nikoho nenašiel.
     
    38
    Elia sa dostal k lopte na ľavej strane ihriska, nedokázal ju však vyviesť na súperovu polovicu. V súboji s ním si lepšie počínal slovenský obranca Peter Pekarík.
     
    37
    Elia si pri postupe smerom dopredu nedával pozor na hráčov za sebou. Jeden z nich ho zozadu čisto prepadol a odzbrojil od lopty.
     
    36
    S Ronnyho centrom z rohového kopu si domáca defenzíva dokázala poradiť a loptu poslala do bezpečia.
     
    35
    Za kolmicou smerujúcou za hosťujúcu defenzívu veľmi rýchlo vyštartoval Hunt. Pri lopte však bol skôr brankár Kraft, ktorý celú situáciu veľmi dobre prečítal a bol včas na správnom mieste.
     
    33
    Po faule hostí mal Werder k dispozícii štandardnú situáciu z pravej strany. Jej exekútorovi však center príliš nevyšiel a lopta dopadla len na hranicu pokutového územia.
     
    31
    Ndjeng si následne veľmi dobre splnil aj defenzívne povinnosti. V rohu ihriska dokázal tvrdým, ale čistým spôsobom odstaviť od lopty Eliu.
     
    30
    Ndjengov center do rohovej zástavky našiel na zadnej tyči adresáta, ktorého hlavička sa však až k Wolfovi nedostala, o čo sa postarala výborne pracujúca domáca defenzíva.
     
    28
    Lopta smerovala do pokutového územia na Ramosa, ktorý sa však dostal medzi oboch domácich stopérov a po kontakte s nimi sa ocitol na zemi. Jednalo sa však o čistý súboj.
     
    27
    Hertha výborne zapracovala pri napádaní, získala loptu a rýchlo postupovala vpred. Domáci ich postup radšej zastavili taktickým faulom.
     
    26
    Jednému z hráčov hostí sa podarilo zakončiť, avšak nie medzi tri žrde Wolfovej svätyne.
     
    25
    Domáci z neho nič nevyťažili, naopak museli sa húfne sťahovať naspäť, nakoľko Hertha sa vydala do nebezpečného brejku. van den Bergh hľadal na zadnej tyči spoluhráča, pred ktorým Garcia odvrátil na rohový kop.
     
    24
    Di Santo sa svojim dôrazom v pokutovom území predieral do zakončenie. Vystreliť sa mu napokon nepodarilo, no vybojoval aspoň rohový kop.
     
    23
    Po faule domácich mala Hertha k dispozícii štandardnú situáciu. Na center si v pokutovom území naskočil Brooks, no jeho hlavička skončila mimo.
     
    21
    Domáci rozohrali autové vhadzovanie veľmi pohotovo, v pokutovom území sa k lopte dostal Bargfrede, ktoý prihral loptu na zadnú tyč úplne voľnému Gebre Selassiemu. Český reprezentant však sieť nerozvlnil, loptu poslal tesne vedľa pravej žrde.
     
    20
    Ramos na hranici pokutového územia výborne zabojoval, no loptu sa mu v páde už nepodarilo pretlačiť na Petra Pekaríka. Domáci ju odkopli až k stopérom Herthy.
     
    19
    Hertha po jeho rozohratí získala loptu a chcela vyraziť do rýchleho brejku. Ten bol síce zastavený, no Werder sa do šance nepresadil.
     
    18
    Ľavý obranca domáceho celku sa dobrou prácou prezentoval aj na druhej strane ihriska, kde dokázal vybojovať pre svoj tím rohový kop.
     
    17
    Allagui si všimol po svojej pravej ruke voľného Ramosa, ktorému chcel loptu okamžite prehodiť. V defenzíve však výborne zapracoval Garcia, ktorý loptu za seba nepustil.
     
    15
    Hráči Werderu Brémy majú síce loptu v moci, no nedarí sa im s ňou prejsť ani na útočnú polovicu ihriska. Hertha veľmi dobre vykrýva stred poľa.
     
    14
    Hertha nedokázala z tejto štandardnej situácie nič zaujímavé vyťažiť. Pri lopte budú domáci.
     
    13
    Van den Berg podnikol po ľavej strane ihriska ofenzívny výpad, po narážačke sa dostal do pokutového územia, no jeho center pred Wolfa neprešiel. Rohový kop pre hostí.
     
    11
    V úvode stretnutia sa podstatne futbalovejším dojmom prezentuje hosťujúca Hertha. Domáci zatiaľ smerom dopredu príliš veľa nevymysleli a neukázali.
     
    10
    Ramos v pokutovom území spracoval loptu a posunul ju na jedného zo svojich spoluhráčov. Po jeho strele predviedol Wolf vynikajúci zákrok, k dorážke sa ešte síce dostal Sami Allagui, no bránu netrafil!
     
    8
    Sebastian Prödl si na pravej strane obrany počínal opäť nedovoleným spôsobom. Celú situáciu už hlasitým dohovorom rieši hlavný rozhodca Hartmann.
     
    6
    Neviem, či je to súčasť taktiky alebo len prílišná motivovanosť domácich hráčov, no futbalisti Werderu zatiaľ predviedli viac faulov ako prihrávok smerom dopredu. Caldirola si vyšliapol v strede poľa na Ramosa.
     
    4
    Hráči Werderu začali toto stretnutie poriadne od podlahy. Ďalším tvrdým zákrokom sa prezentoval útočník Di Santo, ktorý už dostal žltú kartu
     
    3
    Opäť pokračujeme v hre. Domáci defenzívny záložník Junuzovič môže byť rád, že z celej situácie vyšiel bez kartového trestu.
     
    2
    Zlatko Junuzovič tvrdým faulom zozadu doslova podťal Ronnyho, s ktorým to nevyzerá práve najlepšie. Momentálne je v opatere lekárov priamo na trávniku.
     
    1
    Po prihrávke z ľavej strany sa k lopte dostal v pokutovom území útočník Ramos, ktorý sa ešte snažil vylepšiť si streleckú pozíciu. Do zakončenia sa napokon nedostal on, no jeho spoluhráč Ndjeng, s ktorého prízemným pokusom nemal Kraft najmenšie problémy.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Werder Brémy: R. Wolf – Fritz, Prödl, Caldirola, García – Gebre Selassie, Bargfrede, Elia – Hunt, Junuzović, Di Santo.
    Náhradníci: Mielitz – Lukimya-Mulongoti, Zander, Makiadi, Ignjovski, Kroos, Petersen.

    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Brooks, Langkamp, van den Bergh – Skjelbred, Ndjeng, Hosogaj, Ronny, Allagui – Ramos.
    Náhradníci: Almenning Jarstein – Janker, Ben-Hatira, Niemeyer, Schulz, Mukhtar, Wagner.

    Rozhodca: Hartmann – Cortus, Schiffner.
     
    Všetkým fanúšikom kvalitného futbalu želám príjemné sobotné popoludnie. Nemecká liga má počas víkendu na programe svoje 33. kole,drvivá väčšina zápasov sa odohrá v tradičnom sobotnom čase 15:30. V tomto online prenose si bližšie priblížime priebeh stretnutia, v ktorom Werder Brémy na svojom trávniku privíta Herthu Berlín.

    Werder Brémy sa aktuálne nachádza v ligovej tabuľke tesne nad pásmom zostupu, konkréte patrí domácim štrnáste miesto. Pred zónou znamenajúcou pád do nižšej súťaže však majú deväť bodový náskok, takže sa o svoje zotrvanie medzi nemeckou elitou už príliš báť nemusia. Brémy majú na konte 36 bodov, rovnako ako tri tímy nad nimi. V závere sezóny tak ešte môže Werder vylepšiť svoje konečné postavenie. V tabuľke formy, ktorá je zostavená z ostatných piatich duelov a mala by najpresnejšie napovedať o aktuálnej forme, má Werder sedem bodov za dve víťazstva, jednu remízu a dve prehry. Jednu z prehier zaznamenali Brémy v minulom kole, kedy sa predstavili na horúcej pôde Allianz arény. Bayernu Mníchov boli prvý polčas viac ako dôstojným súperom, do druhého dejstva dokonca vstupovali s vedením, no zverenci Pepa Guardilu rozpútali po zmene strán na trávniku peklo a otočili zápas vo svoj prospech.

    Hertha Berlín patrí miesto v pokojnom strede ligového pelotónu. So 41 bodmi na konte patrí hosťom desiate miesto. Vo zbytku sezóny ešte Hertha môže svoje umiestnenie vylepšiť. Pri porovnaní formy oboch dnešných súperov zistíme, že Hertha v posledných piatich zápasoch získala menej bodov, naplno dokázala zabodovať len v jednom stretnutí. Trojbodový úlovok sa zrodil počas minulého víkendu, kedy Hetha na domácej pôde posledný Braunschweig.

    V poslednom vzájomnom zápase diváci videli v Berlíne päť presných zásahov. Víťazstvo si na konto napokon pripísala Hertha, ktorá svojho súpera v domácom prostredí zdolala 3:2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Michal Bakoš

    Góly: 49. Aaron Hunt, 90+1. Aaron Hunt

    Karty:   4. Di Santo (BRE), 61. Garcia (BRE) – 55. Brooks (HER)


    Werder Brémy: R. Wolf – Fritz, Prödl, Caldirola, García – Gebre Selassie, Bargfrede, Elia – Hunt, Junuzović, Di Santo.
    Náhradníci: Mielitz – Lukimya-Mulongoti, Zander, Makiadi, Ignjovski, Kroos, Petersen.

    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Brooks, Langkamp, van den Bergh – Skjelbred, Ndjeng, Hosogaj, Ronny, Allagui – Ramos.
    Náhradníci: Almenning Jarstein – Janker, Ben-Hatira, Niemeyer, Schulz, Mukhtar, Wagner.

    Rozhodca: Hartmann – Cortus, Schiffner