West Ham – Tottenham 2:0 (kon.) | Aston Villa – Hull City 3:1 (kon.) | Manchester United – Sunderland 0:1 (kon.)
Newcastle – Cardiff 3:0 (kon.) | Stoke City – Fulham 4:1 (kon.) | Swansea – Southampton 0:1 (kon.)
Everton – Manchester City 2:3 (kon.)
koniec
West Ham United
2:0 (2:0)
Tottenham Hotspur
Sobota 03.05.2014, 13:45 • Upton Park (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Kohúti napokon mohli zaznamenať aspoň čestná zásah, no španielsky gólman Adrián bol proti. Lennonov center z pravej strany odvracal James Tomkins iba k Dannymu Roseovi. Ten sa poľahky zbavil napadajúceho Taylora i stopéra Reida a z hranice šestnástky namieril pod brvno. Domáci brankár ale pohotovo vyráža nad bránku. Rose tak svoj bezduchý výkon v defenzívne nenapravil.
     
    88
    Ihrisko opúšťa i ďalšia dôležitá postava ofenzívy Hammers. Odchádza totiž kapitán Kevin Nolan. Namiesto neho naskočí Matt Jarvis.
     
    85
    Man of the Match Andy Carroll za standing ovation opúšťa hraciu plochu. Na posledných päť minút ho nahradí ďalší zakončovateľ Carlton Cole.
     
    84
    Striedajúci Sandro zatiaľ priniesol iba neželaný efekt. Za faul na polovici ihriska si rovnako ako pred ním Soldado vyslúžil žltú kartu.
     
    71
    Phil Dowd môj názor ešte nezdieľal, ale Soldadovi žltú kartu napokon predsa len udelil. Nie však za faul na Diamého, ale za chytenie pomstiaceho sa Nolana pod krk...
     
    66
    Tim Sherwood sa už na bezmocnosť svojich zverencov nemôže ďalej pozerať. Na ihrisko tak pošle hneď dvojicu Sandra a Soldada. Pľac im vypratali nevýrazní Sigurdsson a Paulinho.
     
    55
    Čarodej Hugo Lloris pokračuje vo svojej one man show. Defenzíva Kohútov je trhaná na kusy. Diamého vysoký center si na hranici šestnástky našiel Andyho Carrolla, ktorý opäť zvládol náročný hlavičkový súboj. Loptu tak predlžoval na pripraveného Kevina Nolana, ktorý ani z piatich metrov nevyzrel na gólmana hostí. Vybiehajúci Francúz jeho koncovku z otočky dokázal vyraziť kolenom. Rohový kop pre domácich.
     
    50
    Oh yeah, a potom že West Ham nedokáže hrať pohľadne.. Nádherná akcia v podaní Hammers takmer znamenala trojgólové vedenie. Sprava sa znovu predral dnes výborný Downing. Jeho presný center si na hranici penaltového bodu našiel Mohamed Diamé, ktorého skvostné nožničky sa ale neujali. Na bránkovej čiare totiž hasil mrštný Hugo Lloris a Taylorova dorážka z hranice šestnástky už letela tesne mimo pravej žrde. Kevin Nolan skáče v šestnástke a nemôže uveriť, čo sa jeho spoluhráčom nepodarilo premeniť!
     
    45+1
    V úvode dvojminútového nadstavenia sme sa takmer dočkali i tretieho kusu v sieti bezmocného Huga Llorisa. Ďalší Nobleov presný center si na hranici šestnástkového oblúku spracoval Andy Carroll. Tomu bol darovaný i dostatok priestoru na strelu, ktorou francúzskeho gólmana hostí poriadne natiahol. Bomba razantného zakončovateľa Hammers ale letela tesne mimo pravej žrde. Lloris sa nestačí čudovať bezmocnosti svojich obrancov.
     
    44
    West Ham United dal gól!
    Paulinho a Emmanuel Adebayor pôjdu domov zrejme peši! Po ich obrovskej mynele sa totiž zrodil druhý gól Kladivárov. Priamy kop z dvadsiatich metrov tentokrát rozohrával STEWART DOWNING. Ten síce nenapálil loptu nijak geniálne, no ideálne trafil práve medzi vyššie spomínanú rozostupujúcu sa dvojicu. Hugo Lloris tak bol bez šance, lopta končí v sieti a papierový favorit už prehráva o dva góly!
     
    43
    Obrovská hrubica Dannyho Rosea, ktorý na osi ihriska namazal Nobleovi. Toho musel i za cenu žltej karty zastaviť kapitán Michael Dawson. Bolo to iba nejakých dvadsať metrov od bránky!
     
    36
    Ďalšia obrovská príležitosť pre Kladivárov, ktorí mohli ísť už do dvojgólového vedenia! Stewart Downing sa nádherne preštrikoval po pravej strane, odkiaľ centroval na Nolana. Pred ním boxoval Hugo Lloris, no ten poslal loptu iba ku Carrollovi. Ten nabil Mattymu Taylorovi, ktorý z hranice šestnástky vypustil nádherný volej na bránku. Hugo Lloris sa ale k svojej ľavej žrdi presunul včas a s vypätím všetkých síl dokázal vyraziť na rohový kop.
     
    29
    Tim Sherwood musí reagovať na vylúčenie Kaboula a tak na trávnik posiela obrancu Chirichesa. Miesto mu prenechal smoliar Harry Kane.
     
    27
    West Ham United dal gól!
    Kladivári sú za svoje obrovské nasadenie odmenení zaslúženým úvodným gólom zápasu. Rohový kop z ľavej strany od Marka Noblea priniesol presný center na zadnú žrď, kde si Michael Dawson tentokrát Andyho Carrolla postrážiť nedokázal. Obrovitý zakončovateľ United hlavičkoval k vzdialenejšej žrdi, jeho pokus ešte podvihol HARRY KANE a Hugo Lloris tak bol i za prispenia teču bez šance. 1:0 pre Kladivárov, ktorí budú dohrávať v presilovke!
     
    26
    Andy Carroll z následného priameho kopu takmer zlámal ruky Huga Llorisa, no francúzsky gólman i celý Tottenham to spoločne prežili. Domáci bomber pálil z nejakých dvadsiatich metrov. Lopte dal neskutočnú razanciu a Lloris mal šťastie, že nespravil úkrok za múr. Inak by totiž zostal bez nároku na reakciu. Takto ale stihol vyraziť aspoň na rohový kop pre Irons.
     
    25
    Ajajaj, Phil Dowd ani tento víkend nezostane bez červenej karty. Younés Kaboul mu ale nedal na výber. Výbornú dlhú loptu z vlastnej polovice ihriska posielal Mark Noble. Na jeho pas najlepšie zareagoval Stewart Downing, ktorý sa už rútil sám na kasu. Kaboul sa ho rozhodol zastaviť i za cenu červenej karty a hlavný arbiter Dowd už toľko rozmýšľať, ako pred týždňom, nemusel. Spurs budú dohrávať o desiatich.
     
    19
    Kyle Naughton poriadne zašiel do rozohrávajúceho Taylora, ktorého nepríjemnou kosou poslal k zemi. Phil Dowd musel po prvýkrát siahnuť do kapsy.
     
    7
    West Ham ale pokračuje v obrovskom nasadení a Kladivári už mohli ísť do vedenia. Rohový kop z ľavej strany rozohrával Mark Noble. Hosťom sa ešte Carrolla vo vzduchu podarilo udržať, no lopta sa po biliarde odrazila k Diamému, ktorý takmer zaskočil Llorisa. Mohamedov ľahký oblúčik púšťal francúzsky gólman na hornú sieť, no práve najlepšie si to rozhodne nevypočítal a zachrániť ho tak muselo brvno!
     
    2
    Tottenham Hotspur pohrozil hneď v samom úvode zápasu, aj keď značný podiel viny na tom má gólman Adrián. Ten po McCartneyho malej domov príliš dlho otáľal s rozohrávkou, až sa dostal pod tlak. Harry Kane dokázal jeho výkop zasiahnuť, no prudkú loptu už do siete neupratal. West Ham sa tak vlastnou ležérnosťou takmer dostal do deficitu. Pokračujeme ale bez gólov.

    Erik Farkaš

    Góly: 27. Kane (vla.), 44. Downing

    Karty:   19. Naughton (TOT), 43. Dawson (TOT), 71. Soldado (TOT), 84. Sandro (TOT)   25. Kaboul (TOT)


    West Ham United: Adrián – Demel, Tomkins, W. Reid, G. McCartney – Noble, M. Taylor – M. Diamé, Nolan (C), Downing – Carroll
    Náhradníci: Jääskeläinen – Jarvis, Armero, Vaz Té, Collins, C. Cole, Nocerino
    Manažér: Sam Allardyce (ENG)

    Tottenham Hotspur: Lloris – Naughton, M. Dawson (C), Kaboul, Rose – Lennon, Paulinho, Sigurdsson, Eriksen – Adebayor, Kane
    Náhradníci: Friedel – Chiriches, Soldado, Sandro, Fryers, Bentaleb, Pritchard
    Manažér: Tim Sherwood (ENG)

    Rozhodca: Phil Dowd – S. Ledger, M. Perry – M. Jones