Sunderland – Cardiff 4:0 (kon.) | Liverpool – Chelsea 0:2 (kon.) | Crystal Palace – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Sunderland AFC
4:0 (2:0)
Cardiff City FC
Nedeľa 27.04.2014, 13:00 • Stadium of Light (Sunderland) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Craig Gardner ešte v závere zbytočne uletel, keď na polovici ihriska podrazil prenikajúceho Zahu. Phil Dowd sa lúči žltou kartou.
     
    86
    Sunderland AFC dal gól!
    Kévin Théophile-Catherine dnes pôjde domov asi peši. Opäť zlyhal pri osobnom bránení štandardky a znovu si nepostrážil CONNORA WICKHAMA. Tomu na hlavu tentokrát centroval striedajúci Emanuele Giaccherini. Anglický zakončovateľ sa tentokrát tlačil stredom malého vápna, odkiaľ zblízka po druhýkrát prekonal Marshalla. Dielo je dokonané!
     
    84
    Gus Poyet požil zvyšné dve striedania hneď naraz. Z trávniku poslal výborne hrajúcich Colbacka a Adama Johnsona. Namiesto nich príde duo Bridcutt a Craig Gardner.
     
    83
    Fabio Borini si pri ofenzívnom pressingu pomáhal nedovoleným zákrokom, no žltá karta mu v tejto situácii už vadiť nebude.
     
    77
    Emanuele Giaccherini v návale emócii zhodil zo seba dres, čo Phil Dowd príliš neocenil, respektíve to ohodnotil negatívnou žltou kartou.
     
    76
    Sunderland AFC dal gól!
    Solskjærove ťahy ale vychádzajú na nivoč a domáce Black Cats sa zrejme dostávajú do rozhodujúceho vedenia! Adam Johson na ľavej strane prestrčil loptu na Boriniho, ktorý mohol postupovať stredom ihriska. Spred šestnástky prestrčil loptu povedľa Caulkera a EMANUELE GIACHCERINI šiel sám na kasu. Taliansky žolík už zblízka poľahky obstrelil Marshalla a Cardiff tak dokonáva výrazný krok k vypadnutiu do Championship. Giachcerinimu na gól stačili dve minúty!
     
    75
    Hostia z južného cípu Walesu občerstvujú útočné rady. Namiesto trápiaceho sa Campbella príde skúsený bitkár Craig Bellamy.
     
    74
    Na trávnik sa dostane i bývalý hráč turínskeho Juventusu a člen širšieho kádra talianskej reprezentácie Emanuele Giaccherini. Miesto mu prepustil Seb Larsson.
     
    72
    Úha, hostia i so šťastím prežili definitívu. Gilotína Čiernych Mačiek ale nezaklapla. Adam Johnson nedokázal prestreliť brániaceho stopéra Caulkera, no lopta sa dostala k Wickhamovi, ktorý pätou posunul na Colbacka. Ten zľava vletel do nebezpečného priestoru a prudko odcentroval pred bránku. Tam v sklze zakončoval Fabio Borini, ktorý zblízka trafil iba do stojaceho Marshalla. Obrovské šťastie pre Bluebirds.
     
    65
    Po následnej štandardnej situácii mal Mannone poriadny kus práce. Z vyše dvadsiatich metrov rozohrával priamy kop technicky zdatný Peter Whittingham, ktorého pokus ale nemal dobré parametre. Napriek tomu však Mannoneho ohrozil, keďže strelu v múre tečoval Fabio Borini. Taliansky gólman ju dostával do protipohybu, no napriek tomu dokázal zareagovať a vyraziť do strany.
     
    64
    Ole Gunnar Solskjær stavil všetko na jednu kartu. Všetko alebo nič! Namiesto ľavého beka Fábia naskočí obrovitý zakončovateľ Kenwyne Jones.
     
    58
    No ale pozor! Hostia sa i v oslabení mohli dostať na dostrel Čiernych Mačiek. Zahom vybojovaný rohový kop z ľavej strany rozohrával tradičný exekútor Peter Whittingham. Jeho center smeroval do centrálnej časti malého vápna, kde osamotený skákal motor mužstva Jordon Mutch. Jeho hlavička len veľmi tesne minula ľavú Mannoneho žrď. Taliansky gólman sa za loptou iba obzeral.
     
    54
    Kartičku ale uvidel i Sebastian Larsson, ktorý na zemi držal loptu a bránil tak rozohrávke hostí. Dowdov oprávnený mariáš pokračuje ďalej.
     
    53
    Fábio bol síce v rohu ihriska faulovaný Borinim, no v snahe rýchlo rozohrať poslal k zemi Sebastiana Larssona. Phil Dowd opäť krotí emócie žltou kartou.
     
    46
    Ole Gunnar Solskjær musí i riskovať a namiesto stiahnutého Cowieho tak nepríde ďalší stopér, ale kmeňový hráč Manchestru United Wilfried Zaha.
     
    45+1
    Sunderland AFC dal gól!
    Loptu si na biely pod postavil kmeňový hráč liverpoolskeho FC FABIO BORINI, ktorý nedal Marshallovi šancu. Hosťujúci gólman síce smer strely vystihol, ale na loptu si nesiahol. Tá smerovala presne za háčiky, Cardiff bude musieť doháňať dvojgólové manko!
     
    45
    Ole Gunnar Solskjær a jeho parta si sakramentsky komplikuje nádeje na zotrvanie medzi elitou! Cala by si zaslúžil nafackovať, pretože sa dopustil hrozitánskej chyby. Najskôr nezvládol spracovanie prihrávky dozadu od Medela a následne si musel v roli posledného pridržať unikajúceho Connora Wickhama. Phil Dowd udelil domácemu zakončovateľovi výhodu, no ten sa presadiť nedokázal. Okrem nariadenej penalty tak španielsky stopér vidí i červenú kartu!
     
    39
    Rastúcimi emóciami sa tak trochu podľa očakávaní nechal strhnúť i Gary Medel, ktorý za polkou skosil unikajúceho Colbacka. Trávnik na Stadium of Light je momentálne v plameňoch.
     
    37
    Krátko nato si ju vyslúžil i domáci zadák Vergini, ktorý zostrelil práve predchádzajúceho hriešnika Mutcha. Dowd sa márne snaží upokojiť situáciu na trávniku.
     
    36
    Jordon Mutch následne oplácal Cattermoleovi, ktorého kolenom zasiahol do oblasti chrbta. Phil Dowd bol prinútený k prvej žltej karte tohto zápasu.
     
    35
    Lee Cattermole v strede ihriska brnkal na nervy Mutchovi, ktorý si tak nestihol postrážiť hrdzavého stredopoliara Jacka Colbacka. Ten si prebral dlhú loptu z pravej strany od Verginiho a v strede ihriska sa mu tak otvoril dostatočne veľký priestor. Ten využil na krátky postup vpred a strelu z nejakých dvadsiatich metrov. Jeho prudká prízemná rana ale letela tesne mimo ľavej žrde.
     
    26
    Sunderland AFC dal gól!
    Gus Poyet si môže mädliť ruky! Jeho jarný žolík CONNOR WICKHAM ho opäť vyťahuje z kaše! Rohový kop z ľavej strany rozohrával švédsky technik Sebastian Larsson. Jeho center smeroval do stredu malého vápna, no napokon prepadol až na zadnú žrď. Tam si práve Wickhama nepostrážil Théophile-Catherine a mladý anglický forward trafil dokonale. Jeho hlavička z piatich metrov smerovala do pravej šibenice, Marshallovi nepomohlo ani skáčúce duo Cala-Cowie. Zaslúžene vedenie pre Black Cats!

    Erik Farkaš

    Góly: 26. Wickham(Larsson), 45+1. Borini (pen.), 76. Giaccherini(Borini), 86. Wickham(Giaccherini)

    Karty:   37. Vergini (SUN), 54. Larsson (SUN), 77. Giaccherini (SUN), 83. Borini (SUN), 90+4. Gardner (SUN) – 36. Mutch (CAR), 39. Medel (CAR), 53. Fábio (CAR)   45. Cala (CAR)


    Sunderland AFC: Mannone – Vergini, O´Shea (C), Brown, M. Alonso – S. Larsson, Cattermole, Colback – A. Johnson, Wickham, Borini
    Náhradníci: Ustari – Bardsley, C. Gardner, Altidore, Giaccherini, Bridcutt, Scocco
    Manažér: Gus Poyet (URU)

    Cardiff City FC: Marshall – Théophile-Catherine, Caulker (C), Cala, Fábio – Medel – Cowie, Mutch, Whittingham, Dæhli – F. Campbell
    Náhradníci: Lewis – B. Turner, K. Jones, Eikrem, Zaha, Bellamy, D. John
    Manažér: Ole Gunnar Solskjær (NOR)

    Rozhodca: Phil Dowd – S. Ledger, M. Wilkes – A. Taylor