Sunderland – Cardiff 4:0 (kon.) | Liverpool – Chelsea 0:2 (kon.) | Crystal Palace – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Sunderland AFC
4:0 (2:0)
Cardiff City FC
Nedeľa 27.04.2014, 13:00 • Stadium of Light (Sunderland) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Manažér Gus Poyet zaznamenáva veľké a slávne víťazstvo. Jeho Sunderland bol počas väčšiny duelu aktívnejším a nebezpečnejším celkom. Stretnutie ponúklo všetko, čo by sme od boja o záchranu očakávali. Góly, obrovské príležitosti, fauly, karty, emócie... Zápas výrazne ovplyvnilo vylúčenie Calu, čo však ide iba na vrub jeho hlúposti. Triumf Black Cats je zaslúžený. Mačky sa tak posúvajú už na prvé nezostupové miesto a to majú jeden zápas k dobru! Cardiff pre zmenu padá na samé dno ligovej tabuľky, no práve na Sunderland stráca len dva body. Boj o záchranu teda ešte sľubuje pekelné závody, ktoré by ste si nemali nechať ujsť.

    Dnes sa už situáciou na spodku tabuľky zaoberať nebudeme. Ďakujem za pozornosť. (14:57:52)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Craig Gardner ešte v závere zbytočne uletel, keď na polovici ihriska podrazil prenikajúceho Zahu. Phil Dowd sa lúči žltou kartou.
     
    90+3
    Hráči Sunderlandu si pri standing ovation domácich tribún vychutnáva súpera a postupne ho rozpitváva pomalou rozohrávkou. Čaká sa len na definitívu od Phila Dowda.
     
    90+2
    Emanuele Giaccherini si pripravil ešte jednu parketu na zakončenie, no loptu poslal iba do stredu bránky Cardiffu.
     
    90+1
    Phil Dowd možno zbytočne naťahuje trápenie hostí o štyri nadstavené minútky. Všetko podstatné je už vyriešené.
     
    90
    Fanúšikovia Cardiffu sa ešte symbolicky snažia vyspievať svojich miláčikov, ale za daného stavu to ide sakramentsky ťažko.
     
    89
    Gus Poyet je už značne pokojným chlapíkom. O takomto triumfe sa mu v noci zrejme ani len nesnívalo.
     
    88
    Aspoň o čestný zásah sa na druhej strane mohol postarať Kenwyne Jones, ktorý ale hlavou priestor troch žrdí nenašiel.
     
    86
    Sunderland AFC dal gól!
    Kévin Théophile-Catherine dnes pôjde domov asi peši. Opäť zlyhal pri osobnom bránení štandardky a znovu si nepostrážil CONNORA WICKHAMA. Tomu na hlavu tentokrát centroval striedajúci Emanuele Giaccherini. Anglický zakončovateľ sa tentokrát tlačil stredom malého vápna, odkiaľ zblízka po druhýkrát prekonal Marshalla. Dielo je dokonané!
     
    85
    Sunderland si záver stretnutia už iba vychutnáva. Black Cats navyše dostávajú ďalšiu výhodu rohového kopu.
     
    84
    Gus Poyet požil zvyšné dve striedania hneď naraz. Z trávniku poslal výborne hrajúcich Colbacka a Adama Johnsona. Namiesto nich príde duo Bridcutt a Craig Gardner.
     
    83
    Fabio Borini si pri ofenzívnom pressingu pomáhal nedovoleným zákrokom, no žltá karta mu v tejto situácii už vadiť nebude.
     
    82
    Sunderland sa v živej tabuľke vyšvihol už na prvé nezostupové miesto! To sú pre Čierne Mačky nesmierne dôležité informácie.
     
    81
    Ole Gunnar Solskjær to má všetko dobre zrátané a uvedomuje si, že jeho prvá anglická trénerska misia zrejme úspešná nebude.
     
    80
    Gus Poyet má k tomu ešte dve striedania, ktorými zrejme rozkúskuje samotný záver tohoto šlágru o záchranu.
     
    79
    Oslabený Cardiff City sa musí v prvom rade vyvarovať nakladačke. Momentálne má totiž na trávniku len dvoch obrancov!
     
    77
    Emanuele Giaccherini v návale emócii zhodil zo seba dres, čo Phil Dowd príliš neocenil, respektíve to ohodnotil negatívnou žltou kartou.
     
    76
    Sunderland AFC dal gól!
    Solskjærove ťahy ale vychádzajú na nivoč a domáce Black Cats sa zrejme dostávajú do rozhodujúceho vedenia! Adam Johson na ľavej strane prestrčil loptu na Boriniho, ktorý mohol postupovať stredom ihriska. Spred šestnástky prestrčil loptu povedľa Caulkera a EMANUELE GIACHCERINI šiel sám na kasu. Taliansky žolík už zblízka poľahky obstrelil Marshalla a Cardiff tak dokonáva výrazný krok k vypadnutiu do Championship. Giachcerinimu na gól stačili dve minúty!
     
    75
    Hostia z južného cípu Walesu občerstvujú útočné rady. Namiesto trápiaceho sa Campbella príde skúsený bitkár Craig Bellamy.
     
    74
    Na trávnik sa dostane i bývalý hráč turínskeho Juventusu a člen širšieho kádra talianskej reprezentácie Emanuele Giaccherini. Miesto mu prepustil Seb Larsson.
     
    73
    Domáci mali k dispozícii ešte rohový kop, ale ten pred bránkou hosťujúceho šaman Marshalla už toľko vzrušenia nepriniesol.
     
    72
    Úha, hostia i so šťastím prežili definitívu. Gilotína Čiernych Mačiek ale nezaklapla. Adam Johnson nedokázal prestreliť brániaceho stopéra Caulkera, no lopta sa dostala k Wickhamovi, ktorý pätou posunul na Colbacka. Ten zľava vletel do nebezpečného priestoru a prudko odcentroval pred bránku. Tam v sklze zakončoval Fabio Borini, ktorý zblízka trafil iba do stojaceho Marshalla. Obrovské šťastie pre Bluebirds.
     
    71
    Marcos Alonso hneď na dvakrát strčil pri rozohrávke do Zahu. Ten mu to oplácal ľahkým direktom, no zatiaľ sa to zaobišlo bez kariet.
     
    70
    Logicky tak nasledoval rohový kop, no Mačky pokazili i ten. Vergini sa márne domáhal faulu zo strany hostí. Hrať môže City.
     
    69
    Johnson s ďalším presným centrom do šestnástky, ktorú spracúval Wickham. Lopta mu síce odskočila k Borinimu, ale ani ten nedokázal vypáliť. Do strely sa mu totiž hodil brániaci Caulker.
     
    68
    Johnsonov center z pravej strany prepadol k hlavičkujúcemu stopérovi Brownovi, no Wes poslal loptu vysoko nad bránku.
     
    67
    Bluebirds sa museli i brániť, keď sprava zaútočil Adam Johnsono. Gary Medel ho vytláčal i za cenu rohového kopu.
     
    66
    Cardiff to naďalej skúša a v druhej polke je možno nebezpečnejší. Väz mu zrejme zlomí to Calove vylúčenie.
     
    65
    Po následnej štandardnej situácii mal Mannone poriadny kus práce. Z vyše dvadsiatich metrov rozohrával priamy kop technicky zdatný Peter Whittingham, ktorého pokus ale nemal dobré parametre. Napriek tomu však Mannoneho ohrozil, keďže strelu v múre tečoval Fabio Borini. Taliansky gólman ju dostával do protipohybu, no napriek tomu dokázal zareagovať a vyraziť do strany.
     
    64
    Ole Gunnar Solskjær stavil všetko na jednu kartu. Všetko alebo nič! Namiesto ľavého beka Fábia naskočí obrovitý zakončovateľ Kenwyne Jones.
     
    63
    Lee Cattermole si nedal pozor, keď niečo vyše dvadsiatich metrov úplne zbytočne fauloval Mutcha. Cardiff dostáva zadarmo výhodu štandardnej situácie.
     
    62
    Sunderland sa vracia k nátlakovej hre. Po Colbackovej prihrávke tvrdo pálil Borini, ktorý ale iba zbúral reklamný panel za bránkou. Jeho strele chýbali dva-tri metre.
     
    61
    Jaj, Adamovi Johnsonovi chýbalo k presnému centru poldruha metra. Keby tento atribút splnil, Wickham mohol pred Marshallom zakončovať úplne osamotený!
     
    60
    V poslednej polhodine bude všetko záležať od domácich. Ak budú pokračovať vo svojej pasívnej hre, tak môžu mať problém.
     
    59
    Sunderland postupne upustil od svojej kombinačnej hry s cieľom držať loptu a City sa tak postupne vracia do hry.
     
    58
    No ale pozor! Hostia sa i v oslabení mohli dostať na dostrel Čiernych Mačiek. Zahom vybojovaný rohový kop z ľavej strany rozohrával tradičný exekútor Peter Whittingham. Jeho center smeroval do centrálnej časti malého vápna, kde osamotený skákal motor mužstva Jordon Mutch. Jeho hlavička len veľmi tesne minula ľavú Mannoneho žrď. Taliansky gólman sa za loptou iba obzeral.
     
    57
    Po krátkom ošetrení ale domáci líder bude pokračovať ďalej. Potreba ho teraz rozhodne bude, pretože po Zahovej individuálnej akcii sa bude kopať rohový kop.
     
    56
    Po voľnom kope Bluebirds ale zostáva na zemi ležať kapitán John O´Shea, ktorého zbúral vlastný brankár Vito Mannone.
     
    55
    Výbornú loptu z pravej strany šestnástky posielal dnuka Wilfried Zaha, no jeho prízemný center preletel vápnom bez zásahu.
     
    54
    Kartičku ale uvidel i Sebastian Larsson, ktorý na zemi držal loptu a bránil tak rozohrávke hostí. Dowdov oprávnený mariáš pokračuje ďalej.
     
    53
    Fábio bol síce v rohu ihriska faulovaný Borinim, no v snahe rýchlo rozohrať poslal k zemi Sebastiana Larssona. Phil Dowd opäť krotí emócie žltou kartou.
     
    52
    Emócie na Stadium of Light opäť stúpajú. Situáciu nezvláda predovšetkým jarná posila z červenej časti Manchestru Fábio.
     
    51
    Pekné Larssonove prenesenie hry na Adama Johnsona, ktorý sa na ľavej strane šestnástky snažil vykoledovať pokutový kop. Catherine ho ale podľa Dowda nefauloval.
     
    50
    Fabio Borini sa z ľavej strany šestnástky snažil obstreliť Marshalla, no jeho lopta smerovala až nejaké dva metre mimo ľavej žrde.
     
    49
    Sunderland naďalej morduje Bluebirds, ktorí sa v oslabení zmohne iba na defenzívu. Takto sa vypadnutiu zrejme nevyhnú.
     
    48
    Cats sa ale dostali aj k exekúcii rohového kopu, ktorý z ľavej strany rozohrával Larsson. Na bližšej žrdi ale pohotovo odvracal Théophile-Catherine.
     
    47
    Domáci od úvodu druhej polky naznačujú, čo by chceli vo zvyšku zápasu hrať a síce postupnou kombináciou uštvať raneného býka.
     
    46
    Ole Gunnar Solskjær musí i riskovať a namiesto stiahnutého Cowieho tak nepríde ďalší stopér, ale kmeňový hráč Manchestru United Wilfried Zaha.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Záchranárske derby v prvej polke prinieslo množstvo vzrušujúcich okamžikov. Sunderland bol o niečo aktívnejší a rozhodne i nebezpečnejší, no Bluebirds sa v závere možno porazili i sami. V kritickej situácie totiž zlyhal stopér Cala, ktorý musel zatiahnuť ručnú. Okrem gólu na 2:0 sa tak hostia musia vysporiadať i s oslabovkou. Gus Poyet má na dosah veľký triumf.

    Dokonať ho bude musieť v druhej polke, ktorá začína približne o 14:03.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Sunderland AFC dal gól!
    Loptu si na biely pod postavil kmeňový hráč liverpoolskeho FC FABIO BORINI, ktorý nedal Marshallovi šancu. Hosťujúci gólman síce smer strely vystihol, ale na loptu si nesiahol. Tá smerovala presne za háčiky, Cardiff bude musieť doháňať dvojgólové manko!
     
    45
    Ole Gunnar Solskjær a jeho parta si sakramentsky komplikuje nádeje na zotrvanie medzi elitou! Cala by si zaslúžil nafackovať, pretože sa dopustil hrozitánskej chyby. Najskôr nezvládol spracovanie prihrávky dozadu od Medela a následne si musel v roli posledného pridržať unikajúceho Connora Wickhama. Phil Dowd udelil domácemu zakončovateľovi výhodu, no ten sa presadiť nedokázal. Okrem nariadenej penalty tak španielsky stopér vidí i červenú kartu!
     
    44
    Záver úvodnej časti sa už nesie plne v znamení domácej časovej údržby. Mačkám takýto stav rozhodne vyhovuje.
     
    43
    Gus Poyet upokojuje svojich zverencov, aby sa venovali zabezpečenej rozohrávke a vyvarovali sa tak zbytočným stratám lopty.
     
    42
    Bluebirds sa ale počas celej prvej polky presadzujú len veľmi ťažko. Domáci predvádzajú ďaleko ucelenejšiu hru.
     
    41
    Situácia sa až teraz konečne trochu upokojila. Cardiff si určite uvedomuje, že vášne sú vodou na mlyn vedúceho Sunderlandu.
     
    40
    Následný voľný kop od Larssona priniesol Boriniho koncovku, ktorá však spoza šestnástky mierila mimo pravej žrde hostí.
     
    39
    Rastúcimi emóciami sa tak trochu podľa očakávaní nechal strhnúť i Gary Medel, ktorý za polkou skosil unikajúceho Colbacka. Trávnik na Stadium of Light je momentálne v plameňoch.
     
    38
    Toto je pravý boj o záchranu, ktorý je v Premier League tak atraktívny! Góly, šance, fauly, karty... to všetko patrí k tejto bitke.
     
    37
    Krátko nato si ju vyslúžil i domáci zadák Vergini, ktorý zostrelil práve predchádzajúceho hriešnika Mutcha. Dowd sa márne snaží upokojiť situáciu na trávniku.
     
    36
    Jordon Mutch následne oplácal Cattermoleovi, ktorého kolenom zasiahol do oblasti chrbta. Phil Dowd bol prinútený k prvej žltej karte tohto zápasu.
     
    35
    Lee Cattermole v strede ihriska brnkal na nervy Mutchovi, ktorý si tak nestihol postrážiť hrdzavého stredopoliara Jacka Colbacka. Ten si prebral dlhú loptu z pravej strany od Verginiho a v strede ihriska sa mu tak otvoril dostatočne veľký priestor. Ten využil na krátky postup vpred a strelu z nejakých dvadsiatich metrov. Jeho prudká prízemná rana ale letela tesne mimo ľavej žrde.
     
    34
    Po prvýkrát od inkasovaného gólu zaútočili i Citizens, no Daehliho center pristál iba u talianskeho brankára Mannoneho.
     
    33
    Fabio Borini sklepával Alonsov center pre Wickhama, ktoré ranu ale zastavil padajúci Caulker. Rohovému kopu následne zabránil Marshall.
     
    32
    Sunderland po strelenom góle ale prešiel do rozvážnejšej a istejšej kombinácie. Cardiff sa momentálne nedostáva do hry.
     
    31
    Wickham svojim chladnokrvným štýlom a fyzickým prejavom pripomína kombináciu Alana Shearera a Andyho Carrola.
     
    30
    Connor Wickham sa veľmi nahlas hlási o pozvánku do anglickej reprezentácie. Tá ale zrejme príde až po majstrovstvách sveta.
     
    29
    Cardiff sa bude musieť veľmi rýchlo oklepať. Do konca zápasu predsa zostáva ešte niečo vyše hodiny hry.
     
    28
    Sunderland bol v doterajšom priebehu predsa len nebezpečnejší celok a vedenie Mačiek si dovolím označiť za zaslúžené.
     
    26
    Sunderland AFC dal gól!
    Gus Poyet si môže mädliť ruky! Jeho jarný žolík CONNOR WICKHAM ho opäť vyťahuje z kaše! Rohový kop z ľavej strany rozohrával švédsky technik Sebastian Larsson. Jeho center smeroval do stredu malého vápna, no napokon prepadol až na zadnú žrď. Tam si práve Wickhama nepostrážil Théophile-Catherine a mladý anglický forward trafil dokonale. Jeho hlavička z piatich metrov smerovala do pravej šibenice, Marshallovi nepomohlo ani skáčúce duo Cala-Cowie. Zaslúžene vedenie pre Black Cats!
     
    25
    Don Cowie nedal na pravej strane Johnsonovi ani dýchať, no bývalý anglický reprezentant dokázal vyťažiť aspoň rohový kop.
     
    24
    Sebastian Larsson si s presnosťou centru príliš nepotykal a forward Connor Wickham sa mohol naťahovať ako len chcel.
     
    23
    Na druhej strane pritvrdil i ďalší pitbull Lee Cattermole, ktorý zozadu zostrelil Mutcha. Phil Dowd zatiaľ vedie stretnutie bez kariet.
     
    22
    Čierne Mačky zakombinovali pred šestnástkou hostí, no do jej vnútra to opäť neviedlo. Výborne zapracoval defenzívny pes Medel.
     
    21
    Whittingham posielal vysoký center na zadnú žrď, ktorý ale nikto z jeho spoluhráčov dobehnúť nemohol. Rozohrávať bude Vito Mannone.
     
    20
    Fraizer Campbell vletel do šestnástky po prihrávke od Catherina, no pokutový kop si nevymodlil. Kopať sa bude iba od rohovej zástavky.
     
    19
    Sunderland vstúpil do stretnutia veľmi sľubne, no Cardiff sa spod tlaku postupne dokázal vymaniť a momentálne je už dokonca aktívnejší.
     
    18
    Opäť sa vraciame k medzišestnástkovej partii. Kombinačne sú si oba tímy rovné a taktiež sa postupne vyrovnal i obraz hry.
     
    17
    Bluebirds taktiež v šestnástke vyvinuli tlak, no rezultovala z toho iba nepresná koncovka v podaní Dona Cowieho. Lopta sa mu z desiatich metrov zviezla po kopačke.
     
    16
    Obe mužstvá sa pekelne sústredia na štandardné situácie, ktoré dnes môžu rozhodnúť. Ďalšiu bude rozohrávať City.
     
    15
    Cardiff sa púšťa do postupnej rozohrávky z vlastnej polovice ihriska, no lopta sa pod tlakom dostala až ku gólmanovi Marshallovi.
     
    14
    Adam Johnson na pravej strane Fábia nevycvičil, hostia získavajú outové vhadzovanie. Bojuje sa o každý centimeter ihriska.
     
    13
    Cardiff taktiež centroval do bezprostrednej blízkosti Mannoneho, no Calova koncovka platiť nemohla. Mutch sa totiž previnil útočným faulom.
     
    12
    Jordon Mutch si nachystal ďalekonosnú pumelicu, ktorou však zasiahol iba brániaceho Browna. Roh si vyskúšajú i waleskí hostia.
     
    11
    Defenzíva Bluebirds zatiaľ ale bez nejakých výraznejších problémov odoláva. Tradične jej znovu velí kapitán Steven Caulker.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka jednoznačne patrí Sunderlandu. Nepokoj pred Marshallom sa snažil vybudiť i Vergini, ale jeho centrovaná lopta prepadla až ku gólmanovi hostí.
     
    9
    Po sympatickej kombinácii Black Cats prišiel Wickhamov oblúčik, ktorý z desiatich metrov hlavou zakončoval Seb Larsson. Lopta ale smerovala iba do stredu bránky.
     
    8
    Po prvýkrát zahrozilo i mužstvo z južného Walesu. Z pravej strany centroval útočník Fraizer Campbell, no práve on vo vápne chýbal.
     
    7
    Tie centre od rohovej zástavky lietajú nebezpečne do priestoru malého vápna. David Marshall opäť boxoval cez seba.
     
    6
    Sebastian Larsson sa preštrikoval stredom ihriska a následne sa do šance snažil vyzvať Boriniho. Pred ním odvracal Cowie na rohový kop.
     
    5
    Ďalšia koncovka v podaní Verginiho, ktorý z malého vápna hlavičkoval mimo. Bluebirds sa konečne môžu nadýchnuť.
     
    4
    David Marshall musel boxovať dva nebezpečné centre na malé vápno. Sunderland pokračuje v eufórii. Rohový kop.
     
    3
    Adam Johnson posielal do šestnástky nebezpečný voľný kop. Domáci poriadne pritlačili, no v skrumáži pred Marshallom loptu do siete nedotlačili. Sunderland ale môže pokračovať rohovým kopom.
     
    2
    Lee Cattermole stopercentne nabudený na pravej strane sklzom vypichol loptu Whittinghamovi. Hrať môžu Mačky.
     
    1
    Výkop záchranárskeho šlágra je za nami. Obstaral ho Cardiff v modrých dresoch. Black Cats v tradičnej pruhovanej kombinácii zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Sunderland AFC: Mannone – Vergini, O´Shea (C), Brown, M. Alonso – S. Larsson, Cattermole, Colback – A. Johnson, Wickham, Borini
    Náhradníci: Ustari – Bardsley, C. Gardner, Altidore, Giaccherini, Bridcutt, Scocco
    Manažér: Gus Poyet (URU)

    Cardiff City FC: Marshall – Théophile-Catherine, Caulker (C), Cala, Fábio – Medel – Cowie, Mutch, Whittingham, Dæhli – F. Campbell
    Náhradníci: Lewis – B. Turner, K. Jones, Eikrem, Zaha, Bellamy, D. John
    Manažér: Ole Gunnar Solskjær (NOR)

    Rozhodca: Phil Dowd – S. Ledger, M. Wilkes – A. Taylor.
     
    Vitajte na Stadium of Light, kde je na programe úvodný zápas nedeľného programu 36. kola anglickej Premier League.

    Na „Štadióne svetla" môžeme čakať hromy a blesky. Proti sebe sa totiž postavia dva celky zo zostupovej zóny. Víťaz by sa pri prípadnom zaváhaní Norwichu mohol vyšplhať nad pásmo ponoru. Porazený asi spraví rozhodujúci krok do Championship. Sunderland i Cardiff získa všetko alebo nič. Koho uvidíme medzi elitou i na rok?

    Tabuľkové postavenie:

    20. Sunderland: 7 – 8 – 19; skóre 33:57; body 29
    18. Cardiff City: 7 – 9 – 19; skóre 31:65; body 30

    Forma:

    Sunderland: V – R – P – P – P – P
    Cardiff City: R – V – P – R – P – P

    Čierne Mačky sa už pomaly ocitali na podlahe futbalového ringu. Pred týždňom ešte ťahali deväťzápasovú sériu bez výhry, počas ktorej získali len dva body! Už ten posledný zisk na Etihad Stadium (Manchester City 2:2) bol nesmierne nádejný. Black Cats totiž siahali po všetkých troch bodoch, no o dva ich krátko pred koncom pripravil chybujúci gólman Mannone.
    Všetko to ale vyvrcholilo obrovskou senzáciou minulého kola, kedy Sunderland pokoril Chelsea 2:1. Blues si nielenže skomplikovali cestu za titulom, ale pod vedením Josého Mourinha to bola prvá porážka na Stamford Bridge.

    Prekvapujúce body si pred dvoma týždňami pripísal i Cardiff City. Tomu sa podarilo vylúpiť Southampton, keď jediným gólom o troch bodoch rozhodol Cala. Následne Bluebirds nepodľahli ani Stoke City (1:1). Dnes tak môžu zaznamenať tretí zápas bez prehry v rade, čo sa im v tejto sezóne stalo len raz! Bolo to ešte v septembri pod vedením vyhodeného Malkyho Mackaya.
    Dnes ich však čaká náročné stretnutie na cudzom trávniku, kde v tomto ročníku získali len desať bodov (menej zaznamenal len Norwich – 8). V ostatných šiestich dueloch inkasoval Cardiff 2,5 gólu na zápas. Čakajú nás hody aj dnes?

    Vzájomné zápasy:

    28.12.2013; Cardiff City – Sunderland 2:2
    (Mutch, F. Campbell – S. Fletcher, Colback)

    31.03.2007; Cardiff City – Sunderland 0:1 (II. liga)
    (Wallace)

    31.10.2006; Sunderland – Cardiff City 1:2 (II. liga)
    (Ch. Brown – 2x Chopra)

    26.02.2005; Sunderland – Cardiff City 2:1 (II. liga)
    (Breen, Stewart – Widmar)

    11.12.2004; Cardiff City – Sunderland 0:2 (II. liga)
    (Whitehead, Lawrence)

    21.02.2004; Cardiff City – Sunderland 4:0 (II. liga)
    (Kavanagh, Langley, Gabbidon, Lee)

    Oba celky sa počas posledných jedenástich rokov spolu stretli len sedemkrát. Na jeseň sme zaznamenali remízu 2:2, ktorú v piatej minúte nadstaveného času zariadil Jack Colback.
    Na Stadium of Light sa v rámci najvyššej súťaže stretávajú po prvýkrát od roku 1957, pričom Cardiff tu naposledy vyhral ešte o tridsať rokov dávnejšie.

    Absencie:

    Domáci v dnešnom stretnutí nepomôže zakončovateľ Steven Fletcher, gólman Westwood a ani stredopoliar Ki.
    Neistý zostáva i štart Cuéllara s Wickhamom, ale obaja by sa mali dať do dostatočného poriadku, aby mohli nastúpiť.

    Na druhej strane by sa po drobných zdravotných patáliách mala vrátiť dvojica Taylor a srdciar Craig Bellamy.
    Mimo tak zostávajú iba dvaja zranení hráči. Sú nimi krajný záložník Craig Noone a stredný obranca Mark Hudson.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 26. Wickham(Larsson), 45+1. Borini (pen.), 76. Giaccherini(Borini), 86. Wickham(Giaccherini)

    Karty:   37. Vergini (SUN), 54. Larsson (SUN), 77. Giaccherini (SUN), 83. Borini (SUN), 90+4. Gardner (SUN) – 36. Mutch (CAR), 39. Medel (CAR), 53. Fábio (CAR)   45. Cala (CAR)


    Sunderland AFC: Mannone – Vergini, O´Shea (C), Brown, M. Alonso – S. Larsson, Cattermole, Colback – A. Johnson, Wickham, Borini
    Náhradníci: Ustari – Bardsley, C. Gardner, Altidore, Giaccherini, Bridcutt, Scocco
    Manažér: Gus Poyet (URU)

    Cardiff City FC: Marshall – Théophile-Catherine, Caulker (C), Cala, Fábio – Medel – Cowie, Mutch, Whittingham, Dæhli – F. Campbell
    Náhradníci: Lewis – B. Turner, K. Jones, Eikrem, Zaha, Bellamy, D. John
    Manažér: Ole Gunnar Solskjær (NOR)

    Rozhodca: Phil Dowd – S. Ledger, M. Wilkes – A. Taylor