Sunderland – Cardiff 4:0 (kon.) | Liverpool – Chelsea 0:2 (kon.) | Crystal Palace – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Sunderland AFC
4:0 (2:0)
Cardiff City FC
Nedeľa 27.04.2014, 13:00 • Stadium of Light (Sunderland) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Craig Gardner ešte v závere zbytočne uletel, keď na polovici ihriska podrazil prenikajúceho Zahu. Phil Dowd sa lúči žltou kartou.
     
    83
    Fabio Borini si pri ofenzívnom pressingu pomáhal nedovoleným zákrokom, no žltá karta mu v tejto situácii už vadiť nebude.
     
    77
    Emanuele Giaccherini v návale emócii zhodil zo seba dres, čo Phil Dowd príliš neocenil, respektíve to ohodnotil negatívnou žltou kartou.
     
    54
    Kartičku ale uvidel i Sebastian Larsson, ktorý na zemi držal loptu a bránil tak rozohrávke hostí. Dowdov oprávnený mariáš pokračuje ďalej.
     
    53
    Fábio bol síce v rohu ihriska faulovaný Borinim, no v snahe rýchlo rozohrať poslal k zemi Sebastiana Larssona. Phil Dowd opäť krotí emócie žltou kartou.
     
    45
    Ole Gunnar Solskjær a jeho parta si sakramentsky komplikuje nádeje na zotrvanie medzi elitou! Cala by si zaslúžil nafackovať, pretože sa dopustil hrozitánskej chyby. Najskôr nezvládol spracovanie prihrávky dozadu od Medela a následne si musel v roli posledného pridržať unikajúceho Connora Wickhama. Phil Dowd udelil domácemu zakončovateľovi výhodu, no ten sa presadiť nedokázal. Okrem nariadenej penalty tak španielsky stopér vidí i červenú kartu!
     
    39
    Rastúcimi emóciami sa tak trochu podľa očakávaní nechal strhnúť i Gary Medel, ktorý za polkou skosil unikajúceho Colbacka. Trávnik na Stadium of Light je momentálne v plameňoch.
     
    37
    Krátko nato si ju vyslúžil i domáci zadák Vergini, ktorý zostrelil práve predchádzajúceho hriešnika Mutcha. Dowd sa márne snaží upokojiť situáciu na trávniku.
     
    36
    Jordon Mutch následne oplácal Cattermoleovi, ktorého kolenom zasiahol do oblasti chrbta. Phil Dowd bol prinútený k prvej žltej karte tohto zápasu.

    Erik Farkaš

    Góly: 26. Wickham(Larsson), 45+1. Borini (pen.), 76. Giaccherini(Borini), 86. Wickham(Giaccherini)

    Karty:   37. Vergini (SUN), 54. Larsson (SUN), 77. Giaccherini (SUN), 83. Borini (SUN), 90+4. Gardner (SUN) – 36. Mutch (CAR), 39. Medel (CAR), 53. Fábio (CAR)   45. Cala (CAR)


    Sunderland AFC: Mannone – Vergini, O´Shea (C), Brown, M. Alonso – S. Larsson, Cattermole, Colback – A. Johnson, Wickham, Borini
    Náhradníci: Ustari – Bardsley, C. Gardner, Altidore, Giaccherini, Bridcutt, Scocco
    Manažér: Gus Poyet (URU)

    Cardiff City FC: Marshall – Théophile-Catherine, Caulker (C), Cala, Fábio – Medel – Cowie, Mutch, Whittingham, Dæhli – F. Campbell
    Náhradníci: Lewis – B. Turner, K. Jones, Eikrem, Zaha, Bellamy, D. John
    Manažér: Ole Gunnar Solskjær (NOR)

    Rozhodca: Phil Dowd – S. Ledger, M. Wilkes – A. Taylor