Espanyol – Almería 1:2 (kon.) | Valencia – Atlético Madrid 0:1 (kon.) | Bilbao – Sevilla 3:1 (kon.)
Villarreal – Barcelona 2:3 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
1:2 (1:0)
UD Almería
Nedeľa 27.04.2014, 12:00 • Estadi Cornellà-El Prat • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme videli presne opačný futbal. Akonáhle bol v 49. minúte vylúčený z ihriska Stuani dokázali hostia odpovedať dvomi gólmi za tri minúty. Najprv sa v 69. minúte presadil Fran Vélez a potom vyrovnal Jesús Fernández Suso. Hostia si tak do tabuľky pripísali dôležité tri body a priblížili sa tak ku záchrane v La Lige.

    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem vám príjemný zvyšok nedele. Dovidenia! (13:55:19)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Óscar Díaz odkopával tento voľný kop, ale jeho zakončenie smerovalo len tesne nad bránu.
     
    90+2
    Zongo bežal sám na bránu a pred šestnástkou ho nebezpečne fauloval Javi López, za čo si vyslúžil červenú kartu, čo je druhá pre Espanyol v tomto zápase a je tu ešte voľný kop pre hostí.
     
    90+2
    Na opačnej strane zase mierne pohrozil David López, ktorý z priestoru pri rohovej vlajke nakopával do pokutového územia, kde však bol pozorný brankár Esteban a ten loptu vyboxoval na rohový kop.
     
    90+1
    Suso odcentroval na stredovú os na útočnej polovici, kde hľadal Zonga, ale ten sa oskytol vo viditeľnom ofsajde.
     
    90+1
    Ku druhému polčasu sú pridané ešte tri minúty.
     
    90
    Suso z pravej strany posielal krížny center na Díaza, tkorý si loptu spracoval, ale následne ju posunul len na svojich spoluhráčov v obrane, ktorí už majú loptu pod kontrolou na vlastnej polovici.
     
    89
    Óscar Díaz prenikol sám z ľavej strany až na stred cez dvoch hráčov, ale následne mu Moreno loptu vypichol. Tá sa však ocitla pri Rodrigovi Riosovi, ale ten už nič nevyťažil.
     
    88
    Pizzi sa postavil ku lopte z voľného kopu tesne za hranicou šestnástky, no jeho zakončenie smerovalo len do hosťujúcich obrancov, ktorí tvorili múr.
     
    87
    Javi López predviedol skvelú samostatnú akciu po strede ihriska, i keď bol faulovaný Ángelom Trujillom, to ho nezstavilo v ďalšom pohybe. Ku zakončeniu sa však už nedostal, a tak hlavný rozhodca okamžite udelil kartu Trujillovi.
     
    86
    Sergio García rozohrával voľný kop svojho tímu z pravej strany. Loptu poslal nebezpečne do šestnástky, ale brankár Esteban nepustil žiadneho z hráčov ku koncovke, keďže loptu vo výskoku uchopil do rúk.
     
    85
    Rafita prihral nakrátko Sorianovi pred stredovým kruhom na obrannej polovici a druhý menovaný tak loptu musel odkopnúť pred súperom až za outovú čiaru.
     
    83
    Domáci však predviedli rýchlu kontru, keď smeroval Pizzi s loptou po ľavej strane a snažil sa ju nebezpečne prihrať na Álexa v pokutovom území, ale všetko bezpečne vyriešil Esteban, ktorý loptu zachytil do náručia.
     
    82
    Hostia opäť dostali loptu pod kontrolu a snažia sa už len dohrať tento zápas za tohto stavu. Potrebujú získať potrebné tri body do tabuľky, keďže sa nachádzajú na zostupových priečkach.
     
    81
    David López získal loptu pri pravej krajnej hranici vápna, ale následne už nedokázal vymyslieť alebo ponúknuť loptu spoluhráčom na zakončenie.
     
    80
    Sergio García dostáva žltú kartu, keďže sa nedovoleným zákrokom previnil voči Coronovi.
     
    80
    Nasledoval rýchly protiútok hostí, keď Zongo hľadal zo stredového kruhu na ľavej strane Rodriga Riosa, ale hrotový útočník Almeríe sa ocitol v ofsajde.
     
    79
    Pizzi poslal do šestnástky vcelku dobrý center, no všetko vyriečil hosťujúci Rodrigo Rios, ktorý loptu hlavičkou odpratal do bezpečia.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 42. Stuani – 69. Fran Vélez, 72. Jesús Fernández "Suso"

    Karty:   16. Víctor Álvarez (EBA), 29. Stuani (EBA), 71. V. Sánchez (EBA), 80. Sergio García (EBA) – 34. Dubarbier (ALM), 51. Corona (ALM), 87. Trujillo (ALM)   49. Stuani (EBA)   90+2. Javi López (EBA)


    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – J. López, Colotto, Moreno, Álvarez – V. Sánchez, D. López – Stuani, García ("C"), Simão – Córdoba
    Náhradníci: Germán – R. Rodríguez, Sidnei, Pizzi, Fuentes, Álex, Torje

    UD Almería: Esteban – Rafita, Trujillo, Vélez, Dubarbier – Torsiglieri – Vidal, Azeez, Corona ("C") – Díaz, Rios
    Náhradníci: Julián – Barbosa, Suso, Zongo, Mané, Nélson, Soriano

    Rozhodca: A. Hernández – T. Sobrino, M. Aboy – V. Pérez