Espanyol – Almería 1:2 (kon.) | Valencia – Atlético Madrid 0:1 (kon.) | Bilbao – Sevilla 3:1 (kon.)
Villarreal – Barcelona 2:3 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
1:2 (1:0)
UD Almería
Nedeľa 27.04.2014, 12:00 • Estadi Cornellà-El Prat • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Srdečne vás vítam pri sledovaní Primera División! Najvyššia španielska súťaž má na programe dohrávku 35. kola, v ktorej uvidíme aj zápas medzi RCD Espanyolom Barcelona a UD Almeríou. Úvodný výkop sa bude zahrávať o 12:00, tradične na Estadi Cornellá-El Prat. Hlavným arbitrom stretnutia je Alejandro Hernández.

    RCD Espanyol Barcelona
    Menší mestský rival slávnejšej FC Barcelony sa momentálne nachádza tesne pod stredom tabuľky, keďže Espanyolu patrí 11. priečka so ziskom 41 bodov, ktoré vybojoval v 11 vyhratých a 8 remízovaných zápasoch. Aktuálna forma domáceho celku: výhra, prehra, prehra, remíza, prehra. Práve v poslednom zápase La Ligy Espanyol prehral na ihrisku šiesteho San Sebastianu výsledkom 2:1. Najlepším strelcom katalánskeho klubu je Sergio García s 12 gólmi.

    UD Almería
    Hostia sa nachádzajú takmer na samotnom dne tabuľky, keďže im v súčasnosti patrí predposledná devätnásta priečka s 30 bodmi na konte, ktoré hostia získali za 8 vyhratých a 6 remízovaných zápasov. Momentálna forma Almeríe: remíza, prehra, prehra, prehra, prehra. V poslednom zápase španielskej súťaže Almería prehrala doma so Celtou Vigo 2:4. Najviac gólov za hosťujúci celok dokázal streliť Rodrigo Rios, ktorý sa 8-krát trafil presne do siete.

    Celý vývoj a konečný výsledok tohto zápasu môžete vedieť prostredníctvom nášho on-line prenosu, ktorý je tu pre vás od obeda. Príjemný futbalový zážitok želá Lukáš R. Ovšonka!
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – J. López, Colotto, Moreno, Álvarez – V. Sánchez, D. López – Stuani, García ("C"), Simão – Córdoba
    Náhradníci: Germán – R. Rodríguez, Sidnei, Pizzi, Fuentes, Álex, Torje

    UD Almería: Esteban – Rafita, Trujillo, Vélez, Dubarbier – Torsiglieri – Vidal, Azeez, Corona ("C") – Díaz, Rios
    Náhradníci: Julián – Barbosa, Suso, Zongo, Mané, Nélson, Soriano

    Rozhodca: A. Hernández – T. Sobrino, M. Aboy – V. Pérez.
     
    Hráči práve vychádzajú na ihrisko. Domáci majú oblečené modro-biele dresy. Futbalisti Almeríe dnes budú bojovať v ružových dresoch.
     
    Aj na štadióne Espanyolu Barcelona sa minútou ticha pripomína smrť trénera FC Barcelony Tita Villanovu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    K rozohraniu úvodného výkopu sa postavila dvojica hráčov Espanyolu a zahájila toto stretnutie. Domáci smerovali okamžite rýchlo dopredu, ale napokon skončili s loptou za outovou čiarou.
     
    2
    Colotto pre istotu bezpečne odkopol loptu pred číhajúcim Rodrigom Riosom, ktorý za ním šprintoval do oblasti šestnástky Espanyolu.
     
    3
    Domáci sa snažili dostať rýchlo na útočnú polovicu, keďže Víctor Álvarez hľadal za stredovým kruhom spoluhráčov v zálohe, ale napokon defenzíva Almeríe ničomu nedovolila.
     
    4
    Hostia získali loptu pri stredovom kruhu po zlej rozohrávke Espanyolu Barcelona, ale napokon ich krátka akcia skončila nepresnou prihrávkou v oute.
     
    5
    Sergio García sa snažil uvolniť na útočnej polovici, ale aj tak patrí lopta domácim, keďže hosťujúci hráč zahral nedovolene rukou.
     
    5
    Simao nebezpečne nakopával loptu do priestoru vápna, ale tam už neboli jeho spoluhráči dostatočne dôrazní a nedostali sa ku koncovke.
     
    6
    John Córdoba pekne získal loptu na hranici šestnástky, prehodil si ju bližšie k bráne, no následne ju už nestihol dobehnúť, keďže dobre zareagoval brankár Esteban.
     
    7
    Hostia získali loptu pod kontrolu na vlastné kopačky a začínajú kombinovať nakrátko na obrannej polovici. Brankár Esteban napokon nakopával dlhý center, ale v tejto chvíli sa lopty zmocnili už domáci.
     
    8
    Córdoba sa snažil z priestoru pri rohovej vlajke pretlačiť niekde bližšie ku bráne, avšak jeho kľučky dokázali hráči Almeríe prečítať s ľahkosťou a získali loptu.
     
    9
    Hostia sa dostali ku lopte po zlej rozohrávke Espanyolu a vhadzovali spoza čiary. Loptu na ľavej strane získal Corona, no jeho center do šestnástky nenašiel adresáta.
     
    10
    John Córdoba hral príliš dravo a dopustil sa tak obranného faulu. Kiko Casilla musel následne uhasiť rýchlu kontru Almeríe po ľavej strane, keďže Corona sa snažil z krajnej hranice šestnástky prihrávať na vzdialenejšiu žrď.
     
    11
    Moreno sa snažil poľahky vzduchom odcentrovať na Garcíu, čo sa mu aj podarilo, ale napokon útočník García nebol pri lopte skôr než hráč Almeríe, ktorý okamžite nakopával do útočnej šestnástky, kde sa však už nič neudialo.
     
    12
    Hostia získali loptu pomerne bez námahy, keďže futbalisti Espanyolu zle rozohrali svoju akciu, a preto je lopta na kopačkách hosťujúcich hráčov.
     
    13
    Ángel Trujillo z vlastnej polovice nakopával do priestoru medzi útočnou šestnástkou a stredovým kruhom. Tu došlo k hlavičkovým súbojom a domáci faulovali. Almeríi sa však nepodarilo využiť štandardnú situáciu.
     
    14
    Stuani fauloval Dubarbiera pri jeho útočnom prieniku po ľavej strane a bude z toho voľný kop pre hostí z priestoru pri rohovej zástavke.
     
    15
    Torsiglieri sa dostal ku rozohrávaniu, loptu nakopával na vzdialenejšiu žrď, ale jeho center bol príliš vysoký, preto lopta skončila len za čiarou. Rozohráva ju následne brankár Casilla.
     
    16
    Simão sa ocitol v pokutovom území s loptou po prihrávke od Davida Lópeza, no napokon svojou prízmeno strelou nastrelil len protihráča.
     
    16
    Krajný obranca Víctor Álvarez sa dopustil faulu, za čo mu hlavný rozhodca udelil žltú kartu.
     
    17
    Domáci zahrávali rohový kop, ktorý však skončil len krátkou prihrávkou a následným centrom do vápna. Loptu však odhlavičkovali hostia priamo na ďalší rohový kop.
     
    18
    Ani na druhý pokus sa domácim nepodarilo nič zaujímavé vymyslieť, a preto musel len Moreno po nepresnej rozohrávke loptu odkopnúť za postrannú čiaru.
     
    19
    Aleix Vidal šprintoval za loptou po pravej strane ako len mohol, avšak jeho beh napokon nestačil na letiacu loptu, ktorú už zahráva brankár Kiko Casilla.
     
    20
    Simão sa dostal ku lopte v priestore pri rohovej vlajke a posielal ju nebezpečne do vápna, kde našiel centrom Johna Córdobu, no tento hrotový útočník zakončoval hlavičkou vedľa brány.
     
    21
    Sergio García si spracoval loptu pri deliacej čiare po krátkej prihrávke od Morena, no napokon neuspel svojimi kľučkami proti Rafitovi, ktorý ho poľahky odzbrojil.
     
    22
    Domáci si teraz asi trikrát za sebou prihrali loptu na jeden dotyk, keď napokon García prihrával spopred šestnástky na pravú stranu Stuanimu, no loptu dokázal do outu odkopnúť Dubarbier.
     
    23
    Colotto posielal krížny a dlhý center na ľavú stranu, kde hľadal Simãa, no ten však nedokázal spracovať túto letiacu loptu, a tak majú outové vhadzovanie hostia.
     
    24
    Sergio García sa ocitol s loptou v hornom krajnom rohu šestnástky, odkiaľ sa snažil páliť, ale jeho projektil z ľavačky napokon zneškodnil jeden z hráčov Almeríe.
     
    25
    Esteban nakopával od brány na útočnú polovicu, kde našiel len protihráča Davida Lópeza, ktorý bez problémou odhlavičkoval a teraz má jeho tím loptu na kopačkách.
     
    26
    Víctor Álvarez skvelo kľučkami pomedzi nohy prešiel na chvíľu cez Rafitu, no ten sa po malom momente dokázal skoordinovať a dobehol Álvareza, ktorému lopta už skĺzla z kopačky.
     
    27
    Simão posielal z ľavej krajnej hranice center blžišie k bielemu bodu, no tam sa jeho spoluhráči už nedostali ku koncovke.
     
    28
    Córdoba sa snažil nakrátko prihrať po pravej strane na kopačku Christiana Stuaniho, no jeho uruguajský spoluhráč nebol rýchlejší ako hosťujúci Corona.
     
    29
    Sergio García odcentroval do pokutového územia na Christiana Stuaniho, ktorý spadol v šestnástke a za kopnutie do Torsiglieriho, ktorý sa ho prišiel opýtať, čo mu pravdepodobne je, dostal od hlavného rozhodcu žltú kartu.
     
    30
    John Córdoba si nabehol na loptu smerujúcu po ľavej krajnej hranici vápna, ale nedokázal už loptu správne zachytiť na kopačku.
     
    31
    Pre bežného fanúšika futbalu je toto stretnutie veľmi nezávižné. Priam žiadne strelecké pokusy na bránu a viac "hrania" sa s loptou. Teraz je tu rohový kop pre domácich.
     
    32
    Všetko napokon vyriešil čiarový rozhodca, ktorý videl postavenie hráčov Espanyolu v ofsajde. Do útoku šli hostia, ale tí boli zastavení na pravej strane. Majú však ešte out.
     
    33
    Najprv mal loptu za vápnom na kopačke Ramon Azeez, ale ten ju ponúkol viac dozadu na Torsiglierigo, ktorý pálil, ale tento hráč nastrelil len obrancov Espanyolu.
     
    34
    Aj Dubarbier je potrestaný žltou kartou, keďže nedovolene zastavil za polovicou Sergia Garcíu.
     
    35
    Hostia si tentoraz nerozumeli v útočnom ťažení a loptu zahrali až mimo hracej plochy. Loptu tak mohol zahrávať brankár Espanyolu Barcelona Kiko Casilla.
     
    36
    Opäť ďalšia nepresnosť v hre. Simão sa snažil zo stredovej osi na útočnej polovici prihrávať na pravú stranu Christianovi Stuanimu, no jeho krátky center bol aj tak nepresný.
     
    37
    Áleix Vidal fauloval Vícotra Álvareza pri kraji ihriska, za čo patrí domácim rozohranie. Tí sa však rozhodli prihrať si nakrátko a o malý moment stratili loptu v oute.
     
    38
    Simão posielal z ľavej krajnej hranice šestnástky do pokutového územia prízemný center, ktorý však nenašiel žiadneho adresáta.
     
    39
    Víctor Sánchez ešte výborne sklzom zastavil pri stredovom kruhu loptu, keďže si ju jeho spoluhráči prihrali nepresne.
     
    40
    Domácim sa naskytla možnosť voľného kopu! K lopte si ku krajnej hranici šestnástky nabehol Sergio García, ktorý okamžite pálil, no jeho prízemná strela smerovala len tesne vedľa vzdialenejšej ľavej žrde!
     
    41
    Rodrigo Rios na opačnej strane pribehol k lopte na streodovú os za šestnástkou a z prvej vypálil, ale jeho projektil dokázali domáci zblokovať niekde na tribúny. Rohový kop pre hostí.
     
    42
    Corona odišiel zahrávať center, no nakoniec sa jeho spoluhráčom nepodarilo strelecky ohroziť bránu súpera.
     
    42
    Espanyol Barcelona dala gól! Domáci napriek nízkemu počtu streleckých pokusov dokázali skórovať! Córdoba skvelo zapracoval pred šestnástkou, keďže hlavičkou posunul loptu na ľavú krajnú hranicu šestnástky odkiaľ García nacentroval do pokutového územia, kde už stál CHRISTIAN STUANI a ten hlavičkou zakončil do brány!
     
    44
    Do konca prvého polčasu už neostáva veľa času, a tak domáci držia tento stav silou, mocou. Pri lopte však hostia, ktorí sa však snažia ešte vymyslieť nejakú pozoruhodnú akciu.
     
    45
    Na ľavej strane vhadzoval out do ihriska Corona, no ten napokon hodil loptu svojmu spoluhráčovi Rodrimu, ktorý bol faulovaný a je tu možnosť ešte z voľného kopu vyrovnať.
     
    45+1
    Corona odcentroval loptu priamo do vápna, kde si skvelo naskočil Torsiglieri, no ten svojou hlavičkou z ťažkého postavenia zakončil len mimo vzdialenejšej pravej žrde.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli veľmi nezaujímavý futbal, ktorý nepriniesol veľa drámy, keďže na oboch stranách sa málo strieľalo na bránu. V polovici 42. minúty však dokázal skórovať Stuani, a tak domáci po prvých 45 minútach vyhrávajú 1:0.
    Druhý polčas sa začne približne o 13:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Po výmene strán sa dostali ku rozohraniu výkopu hosťujúci futbalisti. Boli to konkrétne Rodrigo Rios a Ramon Azeez, ktorý otvorili druhý polčas.
     
    47
    V druhom polčase by sme mohli očakávať zvýšenú aktivitu hosťujúcich hráčov, ktorí sa už aj v úvode pripomenuli, ale center Óscara Díaza do šestnástky bol nakopon nepresný.
     
    48
    Corona sa tlačil v rýchlosti po strede ihriska, no tesne za útočnou polovicou bol už odstavený Morenom, ktorý ho však nedovlene zastavil.
     
    49
    Tak Christian Stuani si už vyslúžil všetko, čo mohol v tomto zápase dať. Najprv inkasoval v 29. minúte žltú kartu, potom v priebehu 42. minúty skóroval a tentokrát v hlavičkovom súboji nepríjemne fauloval protihráča, za čo si vyslúžil druhú žltú kartu, čo automaticky znamená červenú, a tak ide tento Uruguajčan predčasne pod sprchy!
     
    50
    Domáci brankár Kiko Casilla odkopával na útočnú polovicu, ale tam našiel akurát hosťujúcich hráčov, ktorí môžu vyvinúť na Espanyol potrebný tlak, keďže hrajú o jedneho bežca viac.
     
    51
    Domáci, aj keď sú oslabení, predsa dokážu získať loptu aj na útočnej polovici. teraz si dokonca vypýtali voľný kop, keďže žltú kartu inkasoval Corona.
     
    52
    Espanyol Barcelona však zo štandardnej situácie nič zaujímavé nevyťažil, a tak sú pri lopte už hostia.
     
    53
    Predošlo potrestaný Corona hľadal z ľavej strany v šestnástke Rodriga Riosa, no ten sa ocitol už vo viditeľnom ofsajde.
     
    54
    Hostia sa opäť dostali do útoku, no znovu to bolo ako minulá akcia, keďže Corona nacentroval z ľavej strany do pokutového územia, kde bol Rios, ale hrotový útočník Almeríe sa vyskytol v ofsajde.
     
    55
    Z rohového kopu domáci napokon nič nevyťažili, keďže na letiacu loptu si dokázali ideálne pripraviť miesto brankár Esteban, ktorý vyrážal.
     
    55
    Striedanie v tíme UD Almería: z ihriska odchádza Azeez, prichádza Suso.
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Simão, prichádza Pizzi.
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Córdoba, prichádza Alex.
     
    57
    Hostia sú opäť aktívnejší, no zatiaľ zo svojej aktivity nedokážu nič vyťažiť. Corona bežal ku lopte na ľavej strane po prihrávke od Susa, ale nedokázal už loptu zachytiť.
     
    58
    Na ihrisku teraz prebiehali konzultácie s hlavným rozhodcom, keďže Corona zasiahol Javiho Lópeza a následne ku Coronovi pribehol aj ďalší hráč Espanyolu Colotto, no hlavný rozhodca napokon karty nevyťahuje.
     
    59
    Óscar Díaz teraz nebezpečne k zemi zrazil Javiho Lópeza, no ten je napokon ihneď v poriadku a nepotrebuje lekárske ošetrenie.
     
    60
    Viac ako 10 minút domáci odolávajú hre o jedného hráča menej, keďže hostia nehrajú príliš v istote a veľakrát strácajú aj ľahké lopty.
     
    61
    Corona sa postavil k rohovej zástavke na rozohrávku kopu z tohto miesta, ale jeho letmý center skončil v rukách brankára Kika Casillu, ktorý situáciu dokonale prečítal.
     
    62
    Víctor Sánchez skvelo sklzom vystihol prihrávku na stred ihriska od hosťujúceho Ángela Trujilla a zrazil ju do outu. Na rad prichádza striedanie.
     
    63
    Striedanie v tíme UD Almería: z ihriska odchádza Aleix Vidal, prichádza Soriano.
     
    63
    Torsiglieri nakopol krížny ceenter priamo ku ľavej krajnej hranici vápna, kde našiel Coronu, no ten svojou hlavičkou zakončoval len veľmi nerazantne, a preto nemal Kiko Casilla s týmto zakončením čo i len menšie problémy.
     
    64
    Sergio García sa dostal ku lopte na pravej strane ihriska a snažil sa ju odcentrovať do pokutového územia, kde by našiel prípadne Pizziho, no jeho center vystihli hráči Almeríe.
     
    65
    Soriano skvelo nakopol vzduchom do behu Sergiovi Garcíovi do šestnástky loptu, ale tam už bol rýchlejší Esteban, ktorý sa rýchlo zorientoval a loptu zachytil do náručia!
     
    66
    Víctor Álvarez kopol do nohy protihráča, ale napokon je to on, ktorý potrebuje v týchto chvíľach lekárske ošetrenie, no napokon odchádza po vlastných, nepotrebuje nosidlá.
     
    67
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Víctor Álvarez, prichádza Fuentes.
     
    68
    Suso skvelo získal loptu v stredovom kruhu a presunul sa s ňou veľmi rýchlo pred hranicu vápna, no odtiaľ sa mu ju už nepodarilo odcentrovať na svojich spoluhráčov.
     
    69
    Rafita centroval z pravej strany ihriska loptu do šestnástky, kde ju dokázali hráči Espanyolu zraziž na rohový kop.
     
    69
    Almería dala gól! Hostia využili hru o jedného hráča viac presne po 20 minútach a dočkali sa gólu! K rohovej zástavke sa postavil tradične Corona, ktorý skvelo našiel v šestnástke FRANA VÉLEZA a ten hlavičkou dopravil loptu ideálne do siete!
     
    71
    Domáci sa snažili o rýchlu odpoveď, no center Pizziho z ľavej strany ihriska nenašiel adresáta v pokutovom území, i keď sa tam na moment oskytol Álex, ale bez zakončenia.
     
    71
    Ďalším kartovo potrestaným hráčom je Víctor Sánchez, ktorý fauloval protihráča pred vlastnou šestnástkou.
     
    72
    Striedanie v tíme UD Almería: z ihriska odchádza Fran Vélez, prichádza Zongo.
     
    72
    Almería dala gól! A hostia pridávajú do siete ďalší gól! Neuveriteľný obrat! Voľný kop spoza šestnástky odišiel zahrávať JESÚS FERNÁNDEZ "SUSO", ktorý ideálne trafil priestor pri ľavej žrdi! Brankár Kiko Casilla sa ani nestihol pohnúť a lopta bola v sieti!
     
    74
    Zo začiatku oslabenia Espanyolu to vyzeralo na kontrolu hry z pohľadu domácich, ale následne domáci poľavili v obrane a Almería dokázala využiť tieto zaváhania dokonale a hru bude pravdepodobne kontrolovať ona.
     
    75
    Colotto musel pred Sorianom na ľavej strane loptu odkopnúť až za postrannú čiaru. Pravdepodobne mu nič iné neostávalo.
     
    76
    Suso sa skvelo pretláčal po pravej strane ihriska. Došiel až ku pravej krajnej hranici šestnástky, odkiaľ sa snažil poslať center bližšie ku bráne, no tam si jeho spoluhráči už nenašli cestu ku koncovke.
     
    77
    Hostia sú momentálne s pokojom na kopačkách a bez problémov kontrolujú hru. Do konca druhého polčasu ostáva 13 minút, poprípade nejaký nadstavený čas.
     
    78
    Rafita perfektne poslal loptu hlavičkou až za čiaru na ľavej strane pred rýchlym Pizzim. Bude to však roh pre Espanyol Barcelona.
     
    79
    Pizzi poslal do šestnástky vcelku dobrý center, no všetko vyriečil hosťujúci Rodrigo Rios, ktorý loptu hlavičkou odpratal do bezpečia.
     
    80
    Nasledoval rýchly protiútok hostí, keď Zongo hľadal zo stredového kruhu na ľavej strane Rodriga Riosa, ale hrotový útočník Almeríe sa ocitol v ofsajde.
     
    80
    Sergio García dostáva žltú kartu, keďže sa nedovoleným zákrokom previnil voči Coronovi.
     
    81
    David López získal loptu pri pravej krajnej hranici vápna, ale následne už nedokázal vymyslieť alebo ponúknuť loptu spoluhráčom na zakončenie.
     
    82
    Hostia opäť dostali loptu pod kontrolu a snažia sa už len dohrať tento zápas za tohto stavu. Potrebujú získať potrebné tri body do tabuľky, keďže sa nachádzajú na zostupových priečkach.
     
    83
    Domáci však predviedli rýchlu kontru, keď smeroval Pizzi s loptou po ľavej strane a snažil sa ju nebezpečne prihrať na Álexa v pokutovom území, ale všetko bezpečne vyriešil Esteban, ktorý loptu zachytil do náručia.
     
    85
    Rafita prihral nakrátko Sorianovi pred stredovým kruhom na obrannej polovici a druhý menovaný tak loptu musel odkopnúť pred súperom až za outovú čiaru.
     
    86
    Sergio García rozohrával voľný kop svojho tímu z pravej strany. Loptu poslal nebezpečne do šestnástky, ale brankár Esteban nepustil žiadneho z hráčov ku koncovke, keďže loptu vo výskoku uchopil do rúk.
     
    87
    Javi López predviedol skvelú samostatnú akciu po strede ihriska, i keď bol faulovaný Ángelom Trujillom, to ho nezstavilo v ďalšom pohybe. Ku zakončeniu sa však už nedostal, a tak hlavný rozhodca okamžite udelil kartu Trujillovi.
     
    88
    Pizzi sa postavil ku lopte z voľného kopu tesne za hranicou šestnástky, no jeho zakončenie smerovalo len do hosťujúcich obrancov, ktorí tvorili múr.
     
    89
    Óscar Díaz prenikol sám z ľavej strany až na stred cez dvoch hráčov, ale následne mu Moreno loptu vypichol. Tá sa však ocitla pri Rodrigovi Riosovi, ale ten už nič nevyťažil.
     
    90
    Suso z pravej strany posielal krížny center na Díaza, tkorý si loptu spracoval, ale následne ju posunul len na svojich spoluhráčov v obrane, ktorí už majú loptu pod kontrolou na vlastnej polovici.
     
    90+1
    Ku druhému polčasu sú pridané ešte tri minúty.
     
    90+1
    Suso odcentroval na stredovú os na útočnej polovici, kde hľadal Zonga, ale ten sa oskytol vo viditeľnom ofsajde.
     
    90+2
    Na opačnej strane zase mierne pohrozil David López, ktorý z priestoru pri rohovej vlajke nakopával do pokutového územia, kde však bol pozorný brankár Esteban a ten loptu vyboxoval na rohový kop.
     
    90+2
    Zongo bežal sám na bránu a pred šestnástkou ho nebezpečne fauloval Javi López, za čo si vyslúžil červenú kartu, čo je druhá pre Espanyol v tomto zápase a je tu ešte voľný kop pre hostí.
     
    90+3
    Óscar Díaz odkopával tento voľný kop, ale jeho zakončenie smerovalo len tesne nad bránu.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme videli presne opačný futbal. Akonáhle bol v 49. minúte vylúčený z ihriska Stuani dokázali hostia odpovedať dvomi gólmi za tri minúty. Najprv sa v 69. minúte presadil Fran Vélez a potom vyrovnal Jesús Fernández Suso. Hostia si tak do tabuľky pripísali dôležité tri body a priblížili sa tak ku záchrane v La Lige.

    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem vám príjemný zvyšok nedele. Dovidenia! (13:55:19)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 42. Stuani – 69. Fran Vélez, 72. Jesús Fernández "Suso"

    Karty:   16. Víctor Álvarez (EBA), 29. Stuani (EBA), 71. V. Sánchez (EBA), 80. Sergio García (EBA) – 34. Dubarbier (ALM), 51. Corona (ALM), 87. Trujillo (ALM)   49. Stuani (EBA)   90+2. Javi López (EBA)


    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – J. López, Colotto, Moreno, Álvarez – V. Sánchez, D. López – Stuani, García ("C"), Simão – Córdoba
    Náhradníci: Germán – R. Rodríguez, Sidnei, Pizzi, Fuentes, Álex, Torje

    UD Almería: Esteban – Rafita, Trujillo, Vélez, Dubarbier – Torsiglieri – Vidal, Azeez, Corona ("C") – Díaz, Rios
    Náhradníci: Julián – Barbosa, Suso, Zongo, Mané, Nélson, Soriano

    Rozhodca: A. Hernández – T. Sobrino, M. Aboy – V. Pérez