Litoměřice – Havířov 2:4 (kon.) | Šumperk – Jihlava 6:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Most 7:1 (kon.)
Motor ČB – Ústí n/L 5:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Kadaň – Beroun 5:0 (kon.)
Třebíč – Benátky n/J 3:0 (kon.)
koniec
BK Havlíčkův Brod
7:1 (2:0, 4:0, 1:1)
HC Most
cz Sobota 08.02.2014, 17:00 • ZS Kotlina • 1. liga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:37
    Marek Drtina (HBR) – 2 minuty – hákování.
     
    54:20
    Lukáš Endál ukázal, proč je členem kádru extraligových Pardubic. U pravého mantinelu zúročil své zkušenosti, když zavezl i ve velké tísni puk do útočného pásma a vynutil si zřejmý faul. Václav Čížek (MST) obdržel 2 minuty za hákování.
     
    53:48
    Dlouhý a urputný souboj končí za mosteckou bránou havlíčkobrodským vyloučením. Dvě minuty čekají na lavici hanby Ladislava Gengela (HBR) za vysokou hůl.
     
    51:57
    Nedisciplinovanost hostů nebere konců, dalším potrestaným se stal David Palaščák (MST) za vysokou hůl.
     
    50:50
    Dvě rány na straně Rebelů. Nejdříve vypálil z mírného úhlu na levé straně Jan Milfait, ale gólman Horák předvedl fantastický semafor a v rozkleku schoval puk ve vymrštěné lapačce! Vzápětí si poradil i s ranou po vhazování k přední tyči.
     
    49:03
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Ne, tohle opravdu není pro poslední Most šťastný zápas, Rebelové si berou zpět ztracené šestibrankové vedení! Naopak pro DAVIDA DVOŘÁČKA to je neskutečně vydařené utkání, protože mladý a nesmírně talentovaný útočník pokračuje ve svém galapředstavení, když tentokrát mu dopřála mostecká obrana po pasu Romana Maliníka až příliš volného prostoru v pravém kruhu, kde si šikula Rebelů srovnal puk na hůl a nechytatelnou střelou zápěstím posedmé pokořil gólmana Horáka! Asistence: Roman Maliník.
     
    47:17
    Na druhé straně mohl naopak udeřit Lukáš Endál, který se po přesné nahrávce ocitl úplně sám před bránou, ale tváří v tvář gólmanu Horákovi neuspěl, když mu nevyšla klička do bekhendu!
     
    43:04
    Most právě vstřelil branku!
    Teď už se ale Severočeši dočkali a gólovou radost už jim nikdo nemůže vzít! Kryštof Kafan nabil na modrou čáru JANU STREJČKOVI, který se opřel do puku, jenž skončil až za zády smutného gólmana Kacetla, který tak přišel o čisté konto, když díky skvěle clonící dvojici Bronislav Andres – David Homer vůbec nic neviděl! Asistence: Kryštof Kafan.
     
    39:42
    David Stach si teď udělal na útočné modré čáře ze svých protihráčů dobrý den a natlačil se až před brankoviště, kde bekhendem neprostřelil brankáře Horáka! Kotel Rebelů skanduje "Stach, Stach, David Stach!". Václav Čížek (MST) si pomohl hákováním.
     
    39:25
    Domácí se dopustili nepřesnosti a na bránu se hnal sám Kamil Charousek a za záchrannou brzdu musel zatáhnout Radek Číp (HBR), jenž je potrestán za hákování.
     
    38:22
    Hodně zbytečný faul hostů na obranné modré čáře, kde by měl Karol Korím stejně velké problémy s tím, aby nepustil protihráče do rychlého brejku. Pavel Smolka (MST) je vyloučen na 2 minuty za podražení.
     
    33:44
    Na ledě zaplály vášně, v blízkosti modré čáry Rebelů se do sebe pustili Bronislav Andres (MST), který dostal 2 minuty za hrubost, a Karol Korím (HBR), jenž si pomohl faulem loktem.
     
    33:29
    David Stach se opět ujal role spolehlivého nahrávače a z mezikruží hledal před brankou hůl Romana Maliníka, jíž sice našel, ale šikovný útočník nasměroval puk jen těsně vedle Horákovy tyče!
     
    30:40
    Hosté z Mostu se radovali z první trefy, jenže ta nemůže být uznána pro vysokou hůl!
     
    30:20
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Opravdu je mi líto gólmana Horáka, který se může v mosteckém brankovišti přetrhnout, ale není to nic platné, protože obránci mu vůbec nepomáhají! Kotouč putoval po ose Tomáš Rousek – David Dvořáček – RADEK ČÍP, přičemž druhý jmenovaný našel hráče extraligových Pardubic z rohu pásma úplně volného před bránou a talentovaný mladík už si věděl rady, když zápěstím nedal brankáři Horákovi žádnou šanci! Asistence: David Dvořáček, Tomáš Rousek.
     
    29:37
    Tomáš Semrád napřáhl takřka až ke stropu, když si nedopustíme trochu nadsázky, a bez přípravy tvrdě vypálil od modré čáry, ale zasáhl jen Horákův beton!
     
    27:55
    Martin Šimon (MST) je dalším z početné řady severočeským hříšníků, dopustil se krosčeku. Od modré čáry ostře pálil Martin Vágner, ale nastřelil jen hruď dobře postaveného Lukáše Horáka.
     
    27:06
    Michal Švihálek se pokoušel zblízka došťouchat kotouč za záda brankáře Horáka, ale ten si lehl u bližší tyčky a přerušil hru. V těžkou chvíli podržel svůj tým!
     
    25:58
    Václav Čížek (MST) – 2 minuty – hákování.
     
    25:58
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové nemají se Severočechy vůbec žádná slitování, Kotlinou zní pokřik "Pátá právě teď odbila!"! Brankář Horák čelil mohutnému tlaku, při němž dvakrát pálil zblízka tísněný KAROL KORÍM, a i když poprvé vyprášil jen beton pozorného brankáře Horáka, na podruhé už se bekhendovou dorážkou v pádu z mírného úhlu nemýlil! Bez asistence.
     
    25:21
    Jan Bojer (HBR) – obdržel dvě minuty za hákování. Předtím vypálil ze strany Petr Polodna, ale gólman Horák si prostor u bližší tyče pohlídal.
     
    23:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelně těžká chvíle pro hosty z Mostu, kteří inkasovali i při vlastní přesilovce! Rebelové získali v obranném pásmu puk a založili bleskový protiútok, při němž zafungovala královéhradecká spolupráce, když Michal Švihálek zblízka vyprášil z první jen Horákovy betony, jenže TOMÁŠ ROUSEK pohotově doklepl odražený puk do odkryté brány! Asistence: Michal Švihálek.
     
    22:04
    Jan Bojer byl úplně sám před gólmanem Kacetlem, ale ten rychle přesunul své betony na opačnou stranu brankoviště a utěsnil volný kout u pravé tyčky v pravý čas! Předtím za jeho zády cinkla ještě tyč! Rebel vyhodil.
     
    21:12
    Jan Milfait (HBR) – 2 minuty – podražení.
     
    20:44
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Kotlina se raduje potřetí, domácí vedou už 3:0 a hosté to budou mít ještě o poznání těžší! Nejdříve tečoval puk těsně vedle Ladislav Gengel, ale vzápětí se puk dostal na modrou čáru k Martinu Vágnerovi, který vypálil od modré čáry a puku vložil mezi kruhy do cesty svou hůl BOHUMIL JANK, jenž zády k bráně usměrnil kotouč za záda gólmana Horáka, který navíc nemohl absolutně nic vidět! Asistence: Martin Vágner, Lukáš Endál.
     
    19:20
    Pavel Písařík (MST) si vypomohl při obranné činnosti za hranicí pravidel, dopustil se sekání.
     
    17:53
    Jan Strejček se vůbec nemazal s pukem a ihned po buly v útočném pásmu zakončil z velkého úhlu. Brankář Kacetl kotouč u bližší tyče ztlumil výstrojí, ale ztratil o kusu černé gumy přehled a jen tak tak, že mu nedoklouzal za záda!
     
    15:45
    Petr Polodna našel krásným pasem zpoza branky před brankářem Horákem volného Jana Milfaita, ale havlíčkobrodský mladík na maskovaného muže soupeře nevyzrál!
     
    14:11
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Fanoušci Rebelů křičí pokřik "Dal gól, dal gól!", Rebelové se ujímají po krásné akci dvoubrankového vedení! Sehraný tandem David Dvořáček – David Stach dnes řádí jako utržený ze řetězu, tentokrát druhý jmenovaný předložil puk z rohu pásma na KAROLA KORÍMA, jenž si najel z levého kruhu před branku a z první prostřelil bezmocného gólmana Horáka! Asistence: David Stach, David Dvořáček.
     
    12:10
    Jan Bojer(MST) zastavil rychlý protiútok Havlíčkova Brodu a usedá ke dvěma minutám za nedovolené bránění.
     
    07:31
    Branislav Andres to přehnal s důrazem v útočném pásmu a zbytečného faulu se dopustil Bronislav Andres (MST), jenž pyká za podražení.
     
    06:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Severočeši čelili mohutnému tlaku, který nakonec Rebelové přetavili v zisk těsného vedení! Krásný pas z rohu pásma vykouzlil David Stach, který našel mezi kruhy volného parťáka DAVIDA DVOŘÁČKA, který se po zranění vrací do fantastické formy, když bleskovou ranou propálil z mezikruží brankáře Horáka! Asistence: David Stach, Roman Maliník.
     
    04:21
    David Homer (MST) – 2 minuty – podražení.
     
    03:45
    Pavel Písařík nahodil kotouč z vrcholu levého kruhu a těsně před bránou tečoval puk najetý Vítězslav Nedrda, ale našel jen Kacetlovy betony!
     
    01:25
    David Stach se ujal kotouče na levém křídle, podél mantinelu si vybruslil do pásma, sjel si blíže k bráně a z mírného úhlu na levé straně těsně minul vzdálenější tyč!

    Ladislav Vácha

    Góly a asistencie: 7. Dvořáček (Stach, Maliník), 15. Korím (Stach, Dvořáček), 21. Jank (Vágner, Endál), 24. Rousek (Švihálek), 26. Korím, 31. Číp (Dvořáček, Rousek), 50. Dvořáček (Maliník) – 44. Strejček (Kafan)


    BK Havlíčkův Brod: Kacetl (Novák) – Vágner (A), Jank, Zdráhal, Drtina, Korím, Semrád, Zítka – Šesták, Ondráček, Gengel, Endál, Milfait, Polodna (C), Číp, Maliník (A), Stach, Dvořáček, Rousek, Švihálek, Chlubna.
    HC Most: Horák (Hanuljak) – Strejček, K. Charousek (A), Hora, Čížek, Simon, Kasal – Tauš (C), Smolka, Bojer, Nedrda (A), Písařík, Kafan, Palaščák, Slavíček, Andres, Homer.

    Rozhodca: Jaromír Vampola – Daniel Reich, Jan Toman

    Diváci: 724