Litoměřice – Havířov 2:4 (kon.) | Šumperk – Jihlava 6:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Most 7:1 (kon.)
Motor ČB – Ústí n/L 5:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Kadaň – Beroun 5:0 (kon.)
Třebíč – Benátky n/J 3:0 (kon.)
koniec
BK Havlíčkův Brod
7:1 (2:0, 4:0, 1:1)
HC Most
cz Sobota 08.02.2014, 17:00 • ZS Kotlina • 1. liga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný sobotní podvečer, srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině u sledování dnešního on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Most, který se odehraje v rámci 49. kola 1. hokejové ligy. Utkání začíná v 17:00.
     
    Havlíčkův Brod má za sebou v posledních šesti kolech rozporuplné zápasy. Zatímco v první části si vedl skvěle a vyhrál čtyři duely za sebou, v nichž vytěžil 11 bodů z 12 možných, tak ve druhé už to bylo o poznání horší. Po neúspěšném derby Vysočiny s Jihlavou, jíž v domácím prostředí podlehl 3:5, si nespravil chuť ani u řeky Jizery, kde nestačil rozjetým Benátkám a padl poměrem 0:3.
     
    Most se zmítá v hluboké výsledkové krizi, prohrál už sedm zápasů v řadě, přičemž z nepříznivé série vytěžil jediný bod. Trápil se hlavně v defenzivní činnosti, o čemž nejvíce svědčí výsledky 1:8 doma proti Benátkám nad Jizerou, 4:7 v Havířově a 2:8 v Ústí nad Labem. Jediný bod překvapivě ukořistil na ledě druhé Olomouce (2:3 po samostatných nájezdech), v minulém kole před svými fanoušky nestačil na českobudějovický Motor (1:3).
     
    Rebelové v tabulce drží skvělé 4. místo, jež jim v současné době zajišťuje výhodnou pozici pro play-off, které by tak začínali na svém ledě. O motivaci mají rozhodně postaráno, protože si mohou tuto pozici s definitivní jistotou udržet. Proti Severočechům by jim stačilo získat i dva body, ale Třebíč by zároveň musela prohrát v základní hrací době s Benátkami nad Jizerou a Litoměřice s Havířovem. Pokud vyhrají za plný počet bodů, Třebíč bude muset uhrát maximálně bod a Litoměřice nejvíce dva.

    Most už může pomalu vzhlížet k baráži o udržení prvoligové příslušnosti, protože z úplného dna tabulky se dívá na záda předposledního Berouna už z osmnáctibodového odstupu. Není tak příliš pravděpodobné, že by Mrázkův soubor toto obrovské manko dokázal ještě stáhnout.
     
    Vzájemné zápasy v probíhající sezoně:

    Most – Havlíčkův Brod 4:3
    Havlíčkův Brod – Most 6:0
    Most – Havlíčkův Brod 0:2
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Kacetl (Novák) – Vágner (A), Jank, Zdráhal, Drtina, Korím, Semrád, Zítka – Šesták, Ondráček, Gengel, Endál, Milfait, Polodna (C), Číp, Maliník (A), Stach, Dvořáček, Rousek, Švihálek, Chlubna.

    HC Most: Horák (Hanuljak) – Strejček, K. Charousek (A), Hora, Čížek, Simon, Kasal – Tauš (C), Smolka, Bojer, Nedrda (A), Písařík, Kafan, Palaščák, Slavíček, Andres, Homer.

    Rozhodčí: Jaromír Vampola – Daniel Reich, Jan Toman.
     
    Rebelové už jsou na ledě.
     
    Už nechybí ani hráči Mostu.
     
    Tribuny jsou zatím hodně prořídlé. Vypadá to na jednu z nejnižších návštěv v Kotlině v probíhající sezoně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Rebelové byli úspěšnější na vhazování ve středovém kruhu a po hezké kombinaci se dostali poprvé do zakončení. Z pravého kruhu zkusil štěstí Bohumil Jank, ale brankář Horák si přední tyčku pohlídal a udržel puk v náruči.
     
    00:40
    Havlíčkův Brod kombinoval v útočném pásmu, kde nakonec přišel. o puk. Hosté se vydali do rychlého protiútoku, ale z toho nebylo nic, brodská obrana zapracovala v rohu pásma skvěle.
     
    01:00
    Domácí už jsou znovu nastěhováni u mostecké brány.
     
    01:25
    David Stach se ujal kotouče na levém křídle, podél mantinelu si vybruslil do pásma, sjel si blíže k bráně a z mírného úhlu na levé straně těsně minul vzdálenější tyč!
     
    01:55
    Soubor z Kotliny stále tahá za delší konec pomyslného provazu. Fanoušci to kvitují hlasitými pokřiky.
     
    02:13
    Most vyhodil jen na icing, když se dostal pod velký tlak.
     
    02:30
    Obrázek hry se nemění. Havlíčkův Brod na ledě stále dominuje a Most se musí soustředit především na hlídání svých zadních vrátek, na něž jejich soupeř usilovně buší.
     
    02:57
    Mičkova družina přišla o kotouč a Severočeši se vydali ihned vpřed. Petr Smolka vypálil z pravého kruhu, ale jeho projektil byl sražen do ochranné sítě.
     
    03:12
    Daniel Hora zkusil štěstí chvíli po vhazování v útočném pásmu, když vypálil od modré čáry, ale o kousek minul levou tyč brankáře Kacetla, který puk kontroloval pohledem.
     
    03:45
    Pavel Písařík nahodil kotouč z vrcholu levého kruhu a těsně před bránou tečoval puk najetý Vítězslav Nedrda, ale našel jen Kacetlovy betony!
     
    04:05
    Havlíčkův Brod se hrne vpřed.
     
    04:21
    David Homer (MST) – 2 minuty – podražení.
     
    04:35
    Hosté získali kotouč a rychle vyhodili.
     
    04:54
    Severočeši se opět dostali ke kotouči, když odzbrojili Jana Pohla, a okamžitě jej odpálili přes celé hřiště.
     
    05:12
    Rebelové se v početní převaze neskutečně trápí. Hosté opět poslali kotouč až k brankáři Kacetlovi, navíc zde aktivním napadáním zdrželi hru a ušetřili vteřinky ze svého trestu.
     
    05:40
    Havlíčkův Brod svírá Most v jeho pásmu.
     
    06:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Severočeši čelili mohutnému tlaku, který nakonec Rebelové přetavili v zisk těsného vedení! Krásný pas z rohu pásma vykouzlil David Stach, který našel mezi kruhy volného parťáka DAVIDA DVOŘÁČKA, který se po zranění vrací do fantastické formy, když bleskovou ranou propálil z mezikruží brankáře Horáka! Asistence: David Stach, Roman Maliník.
     
    06:28
    Havlíčkův Brod je na koni a stále buší do obranného bloku svého soupeře ze severu Čech, který je pořád pod tlakem.
     
    07:15
    Hosté vyvezli puk do útočného pásma.
     
    07:31
    Branislav Andres to přehnal s důrazem v útočném pásmu a zbytečného faulu se dopustil Bronislav Andres (MST), jenž pyká za podražení.
     
    07:50
    Most je opět zatlačen hluboko do obranné ulity.
     
    08:07
    Gólman Horák si ve svém brankovišti rozhodně nemůže na nedostatek práce stěžovat, je v jednom ohni, protože havlíčkobrodští střelci na něj pálí ze všech možných pozic.
     
    08:26
    Severočeši se probili ke kotouči a osvobodili se. Jejich zadní řady toho teď musejí mít opravdu plné zuby.
     
    08:57
    Domácí pokračují v přesilovkové kombinaci, brankář Horák se musí mít stále na pozoru.
     
    09:11
    Hosté vyhodili.
     
    09:35
    Tlak Rebelů je pryč. Most sérii vyhození jejich útočné snažení výrazně otupil.
     
    10:00
    Most má už na ledě všechny síly, své oslabení přečkal bez úhony, i když hlavně v první jeho části byl zatlačen hluboko ke své bráně.
     
    10:15
    Mrázkova parta se stále musí soustředit hlavně na bránění. Havlíčkův Brod hraje ve velké pohodě.
     
    10:55
    Brankář Kacetl přikryl pod lapačkou odražený puk. Hosté si nic nebezpečného nedokázali vytvořit.
     
    11:22
    Bojovníkům z Kotliny teď jako kdyby trochu docházel dech, hosté výrazně vyrovnali hru a mnohem častěji se probíjejí vpřed.
     
    11:48
    Velká šance hostů! Zblízka pálil před skrumáž před bránou Petr Smolka, ale netrefil puk a dříve, než se probil ke druhému pokusu, o puk jej obral Martin Ondráček.
     
    12:10
    Jan Bojer(MST) zastavil rychlý protiútok Havlíčkova Brodu a usedá ke dvěma minutám za nedovolené bránění.
     
    12:20
    Severočeši bleskově vyhodili přes celé hřiště.
     
    12:45
    Rebelové už se postupným útokem probili zpět do útočného pásma, kde si vyměňují puk., Opravdu klobouk dolů před brodskými fanoušky, i když návštěva je hodně nízká, mohou si strhnout hlasivky.
     
    13:00
    Jan Zdráhal vypálil od modré čáry, ale brankář Horák měl dobrý výhled a kotouč vyrazil betony do bezpečí. Jeho spoluhráči vyhazují.
     
    13:25
    Most opět získal puk a odpálil puk k brankáři Kacetlovi.
     
    14:11
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Fanoušci Rebelů křičí pokřik "Dal gól, dal gól!", Rebelové se ujímají po krásné akci dvoubrankového vedení! Sehraný tandem David Dvořáček – David Stach dnes řádí jako utržený ze řetězu, tentokrát druhý jmenovaný předložil puk z rohu pásma na KAROLA KORÍMA, jenž si najel z levého kruhu před branku a z první prostřelil bezmocného gólmana Horáka! Asistence: David Stach, David Dvořáček.
     
    14:40
    Hosté mohli bleskově odpovědět, když nebezpečně vypálili od modré čáry, ale brankář Kacetl si dokázal poradit, když kotouč uprostřed brankoviště ukryl ve své náruči.
     
    14:58
    Most přitlačil v ofenzivní fázi na pilu a mnohem více se tlačí do útočného pásma. Havlíčkův Brod si ale vzadu počíná na jedničku a skvěle hlídá svou modrou čáru.
     
    15:14
    Rebelové jsou zpět v Horákově blízkosti.
     
    15:45
    Petr Polodna našel krásným pasem zpoza branky před brankářem Horákem volného Jana Milfaita, ale havlíčkobrodský mladík na maskovaného muže soupeře nevyzrál!
     
    16:15
    Děj hry se odvíjí hlavně ve středním pásmu, nikomu se nedaří přesunou hru na delší časový útok do soupeřova území nebo alespoň zakončit.
     
    16:38
    Rána od modré čáry v podání Severočechů, dobrou obrannou práci odvedl útočník Radek Číp, který kotouč už v kruhu zblokoval a domácí se ženou do protiútoku.
     
    17:04
    Havlíčkův Brod si hledá cestu do pásma soupeře, zatím neúspěšně, Most se organizovaně a účinně brání.
     
    17:35
    David Stach si vybruslil podél pravého mantinelu do útočného pásmu a opět ukázal, že jeho formaci se dnes daří nejvíce. Z kruhu brankáře Horáka u první tyče nezaskočil.
     
    17:53
    Jan Strejček se vůbec nemazal s pukem a ihned po buly v útočném pásmu zakončil z velkého úhlu. Brankář Kacetl kotouč u bližší tyče ztlumil výstrojí, ale ztratil o kusu černé gumy přehled a jen tak tak, že mu nedoklouzal za záda!
     
    18:07
    Hosté jsou teď aktivnější, brankář Kacetl, který v první fázi třetiny moc práce neměl, se musí mít ve střehu.
     
    18:25
    Jan Bojer se řídil motem, že když nevíš, co s pukem, tak vystřel. Z úhlu na pravé straně rozechvěl síťku, ale ke smůle hostů jen boční.
     
    19:20
    Pavel Písařík (MST) si vypomohl při obranné činnosti za hranicí pravidel, dopustil se sekání.
     
    19:35
    Domácí hokejisté kombinují v přesilovkém postavení.
     
    19:55
    Kotouč ale po několika přihrávkách ztratili a Most toho ihned využil, když napálil puk až do Kacetlovy blízkosti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Úspěšnější v ní byli Rebelové, kteří vedou zcela po zásluze o dvě branky, když se trefili přesně do černého po hezkých akcích David Dvořáček a neuvěřitelně produktivní obránce Karol Korím. Most se musel především bránit, ale i on několikrát zaměstnal brankáře Kacetla. Prostřední část začne přibližně v 17:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Rebelové se bleskovou a přesnou akcí, která oku hokejového fanouška opravdu lahodila, nastěhovali do útočného pásma.
     
    20:44
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Kotlina se raduje potřetí, domácí vedou už 3:0 a hosté to budou mít ještě o poznání těžší! Nejdříve tečoval puk těsně vedle Ladislav Gengel, ale vzápětí se puk dostal na modrou čáru k Martinu Vágnerovi, který vypálil od modré čáry a puku vložil mezi kruhy do cesty svou hůl BOHUMIL JANK, jenž zády k bráně usměrnil kotouč za záda gólmana Horáka, který navíc nemohl absolutně nic vidět! Asistence: Martin Vágner, Lukáš Endál.
     
    21:12
    Jan Milfait (HBR) – 2 minuty – podražení.
     
    21:40
    Havlíčkův Brod čelí obrovskému tlaku.
     
    22:04
    Jan Bojer byl úplně sám před gólmanem Kacetlem, ale ten rychle přesunul své betony na opačnou stranu brankoviště a utěsnil volný kout u pravé tyčky v pravý čas! Předtím za jeho zády cinkla ještě tyč! Rebel vyhodil.
     
    22:35
    Václav Čížek vypálil, ale těsně vedle.
     
    23:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelně těžká chvíle pro hosty z Mostu, kteří inkasovali i při vlastní přesilovce! Rebelové získali v obranném pásmu puk a založili bleskový protiútok, při němž zafungovala královéhradecká spolupráce, když Michal Švihálek zblízka vyprášil z první jen Horákovy betony, jenže TOMÁŠ ROUSEK pohotově doklepl odražený puk do odkryté brány! Asistence: Michal Švihálek.
     
    23:35
    Brodští příznivci jsou ještě ve větším varu. Nejdříve počastovali gólmana Horáka, kterého lze ze všech čtyř branek Rebelů jen těžko vinit, pokřikem "Díro!" a vzápětí křičeli "Tohle je náš Rebel!".
     
    24:00
    Tempo hry teď výrazně opadlo, hraje se především v blízkosti středového kruhu, hráčům obou táborů se lepí na hole spousta nepřesností.
     
    24:35
    Kotouč se zdržuje stále hlavně ve středním pásmu. Na ledě dominují obě pozorné obrany.
     
    25:14
    Havlíčkův Brod už znovu tluče na obranná vrata svého soupeře z Mostu, který je očividně pod velkou psychickou dekou a ze čtyř tvrdých úderů se jen horko těžko zvedá zpět na nohy.
     
    25:21
    Jan Bojer (HBR) – obdržel dvě minuty za hákování. Předtím vypálil ze strany Petr Polodna, ale gólman Horák si prostor u bližší tyče pohlídal.
     
    25:58
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové nemají se Severočechy vůbec žádná slitování, Kotlinou zní pokřik "Pátá právě teď odbila!"! Brankář Horák čelil mohutnému tlaku, při němž dvakrát pálil zblízka tísněný KAROL KORÍM, a i když poprvé vyprášil jen beton pozorného brankáře Horáka, na podruhé už se bekhendovou dorážkou v pádu z mírného úhlu nemýlil! Bez asistence.
     
    25:58
    Václav Čížek (MST) – 2 minuty – hákování.
     
    26:40
    rebelové zasypávají mosteckou bránu sprškou střel. Hosté vyhodili.
     
    27:06
    Michal Švihálek se pokoušel zblízka došťouchat kotouč za záda brankáře Horáka, ale ten si lehl u bližší tyčky a přerušil hru. V těžkou chvíli podržel svůj tým!
     
    27:55
    Martin Šimon (MST) je dalším z početné řady severočeským hříšníků, dopustil se krosčeku. Od modré čáry ostře pálil Martin Vágner, ale nastřelil jen hruď dobře postaveného Lukáše Horáka.
     
    28:15
    Hosté se dostali ke kotouči a vyhodili.
     
    28:25
    Rebelové už rozjeli v útočném pásmu svůj přesilovkový kolotoč.
     
    28:43
    Marek Drtina stál na konci dlouhé přesilovkové kombinace, se svou ranou od modré čáry našel jen Horákovu náruč. V Kotlině panuje skvělá atmosféra, o níž se stará neúnavný kotel brodských fans.
     
    29:07
    Most se osvobodil dlouhým vyhozením ,ale už je znovu zatlačen hluboko ke své bráně.
     
    29:37
    Tomáš Semrád napřáhl takřka až ke stropu, když si nedopustíme trochu nadsázky, a bez přípravy tvrdě vypálil od modré čáry, ale zasáhl jen Horákův beton!
     
    30:20
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Opravdu je mi líto gólmana Horáka, který se může v mosteckém brankovišti přetrhnout, ale není to nic platné, protože obránci mu vůbec nepomáhají! Kotouč putoval po ose Tomáš Rousek – David Dvořáček – RADEK ČÍP, přičemž druhý jmenovaný našel hráče extraligových Pardubic z rohu pásma úplně volného před bránou a talentovaný mladík už si věděl rady, když zápěstím nedal brankáři Horákovi žádnou šanci! Asistence: David Dvořáček, Tomáš Rousek.
     
    30:40
    Hosté z Mostu se radovali z první trefy, jenže ta nemůže být uznána pro vysokou hůl!
     
    31:08
    Havlíčkův Brod si hledá skulinku v obranném bloku Mostu, jíž by se mohl opět dostat na dostřel gólmana Horáka, ale zatím bez úspěchu. Severočeši si dávají pozor.
     
    31:28
    Domácí soubor jen vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    31:48
    Hosté teď velmi dobře zahušťují střední pásmo a Rebelům to činí velké problémy.
     
    32:00
    Havlíčkův Brod rozvíjí novou akci z hloubi obranného pole, kotouč drží až za brankářem Kacetlem.
     
    32:19
    Radek Číp se tlačil statečně mezi přesilu protihráčů, je vidět, že stav 6:0 a vstřelené branka dělají s jeho sebevědomím divy. Mezi kruhy byl zablokován a odražený puk doklouzal do Horákovy výstroje.
     
    32:43
    Zakončení registrujeme i na opačné straně ledové plochy, brankář Kacetl se musel zapojit do hry a na konto si připsal další úspěšný zákrok, když schoval v náruči puk po střele Pavla Písaříka z pravého kruhu.
     
    33:11
    Rebelům to teď znovu zaskřípalo při pokusu o přechod do útočného pásma, ale nemusí je to za luxusního náskoku 6:0 až tolik mrzet. Havlíčkobrodští fanoušci si dnešní zápas opravdu užívají.
     
    33:29
    David Stach se opět ujal role spolehlivého nahrávače a z mezikruží hledal před brankou hůl Romana Maliníka, jíž sice našel, ale šikovný útočník nasměroval puk jen těsně vedle Horákovy tyče!
     
    33:44
    Na ledě zaplály vášně, v blízkosti modré čáry Rebelů se do sebe pustili Bronislav Andres (MST), který dostal 2 minuty za hrubost, a Karol Korím (HBR), jenž si pomohl faulem loktem.
     
    34:10
    Tomáš Rousek měl spoustu místa mezi kruhy, kde míchal s pukem na holi a rovnal si kotouč ke gólové střele, jenže kotouč mu hosté na poslední chvíli vypíchli a vyhodili z pásma.
     
    34:53
    Michal Švihálek vystřelil z pravého kruhu a puk poslal jen do Horákovy náruče u bližší tyče. Jeden z rozhodčích jako kdyby se zalekl puku a za brankou upadl na led. Úsměvná chvíle.
     
    35:15
    Most dvakrát v krátkém časovém sledu vybojoval kotouče a vyhodil.
     
    35:53
    Lukáš Endál zavezl puk do rohu útočného pásma.
     
    36:00
    Nikoho ze spoluhráčů nakonec nenašel, mezi kruhy se kotouče ujali hosté a vyhodili.
     
    36:24
    Ani teď se domácím nepovedla kombinace, po další nepřesnosti končí puk opět v moci Mostu, který vyvezl kotouč až do útočného pásma.
     
    36:45
    Svěřenci trenérského tandemu Jiří Mička – Richard Cachnín se řítili do další slibné příležitosti, ale tentokrát je zastavil technický prohřešek v podobě postavení mimo hru.
     
    37:00
    Mostecká defenziva má stále hodně práce, ale v posledních minutách si počíná opravdu velmi dobře a zaslouží si pochvalu.
     
    37:39
    David Homer si srovnal při mosteckém útoku kotouč na hůl a z vrcholu kruhů vypálil zápěstím. Kotouč nasměroval jen do náruče pozorného brankáře Kacetla.
     
    37:55
    Havlíčkův Brod si nahrává ve středovém kruhu.
     
    38:06
    Už je u brankáře Horáka.
     
    38:22
    Hodně zbytečný faul hostů na obranné modré čáře, kde by měl Karol Korím stejně velké problémy s tím, aby nepustil protihráče do rychlého brejku. Pavel Smolka (MST) je vyloučen na 2 minuty za podražení.
     
    38:50
    Havlíčkův Brod tlačí soupeře u jeho brány.
     
    39:00
    Bohumil Jank přebral puk na modré čáře, krátce si jej urovnal na hůl a ostrou ranou prověřil pozornost brankáře Horáka, který se vyznamenal, když kotouč schoval v náruči.
     
    39:25
    Domácí se dopustili nepřesnosti a na bránu se hnal sám Kamil Charousek a za záchrannou brzdu musel zatáhnout Radek Číp (HBR), jenž je potrestán za hákování.
     
    39:42
    David Stach si teď udělal na útočné modré čáře ze svých protihráčů dobrý den a natlačil se až před brankoviště, kde bekhendem neprostřelil brankáře Horáka! Kotel Rebelů skanduje "Stach, Stach, David Stach!". Václav Čížek (MST) si pomohl hákováním.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část nabídla ještě větší dominanci Havlíčkova Brodu, který zvýšil už na 6:0, když se zapsali do střelecké listiny Bohumil Jank, Tomáš Rousek, Karol Korím a Radek Číp. Most může děkovat svému brankáři Horákovi za to, že skvělými zákroky drží svůj tým a neprohrává ještě výraznějším rozdílem. Třetí dějství začne přibližně v 18:41.
     
    Hráči už jsou zpět na ledě, nechybí ani trio rozhodčích.
     
    Havlíčkův Brod bude ještě 22 sekund hrát přesilovku 4 na 3, o níž se říká, že je v hokeji vůbec nejvýhodnější.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    A mohlo být po přesilovce. Bohumil Jank hodně tvrdě zastavil unikajícího Zdeňka Tauše a může být rád, že nepůjde na trestnou lavici.
     
    40:35
    Rebelové už se drží na dostřel brankáře Horáka.
     
    40:50
    Jenže kotouč v tomto území neudrželi a hosté jej vyvezli až za brodskou bránu.
     
    41:14
    Havlíčkův Brod si proklestil cestu zpět do útočného pásma.
     
    41:30
    Při vlastním oslabení vypálil z levého křídla Jan Bojer, který dnes patří jednoznačně k nejlepším hráčům Mostu. Jeho další rána proletěla kousek vedle vzdálenější tyčky.
     
    41:50
    Hosté se velmi dobře brání, Rebely nepouštějí ke své bráně.
     
    42:24
    Jeden na jednoho ujížděl David Stach, který dnes hraje opravdu skvělý zápas. Je hodně vidět, jak moc mu pomáhá na ledě přítomnost Davida Dvořáčka, s nímž hrál bok po boku u v mládežnických reprezentacích. Nakonec protihráče neobešel.
     
    43:04
    Most právě vstřelil branku!
    Teď už se ale Severočeši dočkali a gólovou radost už jim nikdo nemůže vzít! Kryštof Kafan nabil na modrou čáru JANU STREJČKOVI, který se opřel do puku, jenž skončil až za zády smutného gólmana Kacetla, který tak přišel o čisté konto, když díky skvěle clonící dvojici Bronislav Andres – David Homer vůbec nic neviděl! Asistence: Kryštof Kafan.
     
    43:17
    Havlíčkův Brod se snaží rychle odpovědět, ale Most se brání na jedničku podtrženou, je k nepoznání oproti předešlým třetinám.
     
    44:00
    Brankář Kacetl se nenechal zaskočit nahozením z hodně velkého úhlu a rozehrál bleskově na své spoluhráče.
     
    44:30
    Kotouč se potuluje po hrací ploše sem a tam, ale první housle na ledě hrají obě pozorné obrany, brankáři se zapojují do hry jen minimálně, šance k vidění nejsou.
     
    45:12
    Obrázek hry se nemění. Ani jeden z týmů teď není schopný vytvořit si nějaký souvislejší tlak nebo ohrozit gólmana. Hlasatel ohlásil dnešní návštěvu, jež činí 724 diváků.
     
    45:35
    Za bránou Rebelů zůstal ležet otřesený jeden z hostů, ale vypadá to, že už by měl být v pořádku a pokračovat v utkání, což je pochopitelně jen dobře.
     
    46:02
    Parta z Kotliny si teď neporozuměla a po zisku kotouče vyhodila jen na icing, buly po pravé ruce gólmana Kacetla.
     
    46:26
    Bohumil Slavíček ihned vypálil po vhazování, ale gólman Kacetl byl u přední tyčky dobře postavený a na kotouči si doslova pochutnal, když jej ukryl v náruči.
     
    46:45
    Havlíčkův Brod se na chvíli dostal ven z pásma, ale Most už je zpět se svým útokem.
     
    47:00
    Ani nyní si ale neporadil s obranou soupeře.
     
    47:17
    Na druhé straně mohl naopak udeřit Lukáš Endál, který se po přesné nahrávce ocitl úplně sám před bránou, ale tváří v tvář gólmanu Horákovi neuspěl, když mu nevyšla klička do bekhendu!
     
    47:30
    Václav Čížek poslal od modré čáry navštívenku brankáři Kacetlovi, který puk schoval v lapačce a rychle jej před Vítězslavem Nedrdou rozehrál na spoluhráče za svou bránu.
     
    47:59
    Most v těchto chvílích na ledě dominuje a vycítili to i brodští fanoušci, kteří opět nechávají naplno vyniknout své hlasivky.
     
    49:03
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Ne, tohle opravdu není pro poslední Most šťastný zápas, Rebelové si berou zpět ztracené šestibrankové vedení! Naopak pro DAVIDA DVOŘÁČKA to je neskutečně vydařené utkání, protože mladý a nesmírně talentovaný útočník pokračuje ve svém galapředstavení, když tentokrát mu dopřála mostecká obrana po pasu Romana Maliníka až příliš volného prostoru v pravém kruhu, kde si šikula Rebelů srovnal puk na hůl a nechytatelnou střelou zápěstím posedmé pokořil gólmana Horáka! Asistence: Roman Maliník.
     
    49:40
    Oba týmy se usilovně tlačí vpřed, to je pro fanoušky určitě jen dobře.
     
    50:02
    Vítězslav Nedrda nic složitého nevymýšlel, po převzetí puku na levém křídle se posunul do kruhu a vypálil do ramene Ondřeje Kacetla, odkud se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    50:40
    Sledujeme především bojovný hokej, jehož děj se odehrává uprostřed ledového kolbiště. Brodští fanoušci po promítnutí výsledků z ostatních prvoligových stadionů spokojeně křičí "Šumperk!". Draci totiž vedou nad krajským rivalem z Jihlavy.
     
    50:50
    Dvě rány na straně Rebelů. Nejdříve vypálil z mírného úhlu na levé straně Jan Milfait, ale gólman Horák předvedl fantastický semafor a v rozkleku schoval puk ve vymrštěné lapačce! Vzápětí si poradil i s ranou po vhazování k přední tyči.
     
    51:20
    Most se drží v pásmu, jenže především v blízkosti hrazení, odkud gólmanovi Kacetlovi bezprostřední nebezpečí nehrozí.
     
    51:57
    Nedisciplinovanost hostů nebere konců, dalším potrestaným se stal David Palaščák (MST) za vysokou hůl.
     
    52:08
    Domácí družina ihned rozjela přesilovkovou kombinaci.
     
    52:28
    Rebelové museli ihned zpět, protože v oslabení se řítil do Kacetlovy blízkosti aktivní Jan Bojer, ale velmi dobrý zákrok předvedl obránce Petr Zítka, který mu uzmul puk.
     
    53:00
    Havlíčkův Brod se v přesilovce trápí, vůbec se mu nedaří získat na delší dobu útočné postavení a sevřít Most pod tlak.
     
    53:26
    Severočeši opět vyhodili kotouč do bezpečí.
     
    53:48
    Dlouhý a urputný souboj končí za mosteckou bránou havlíčkobrodským vyloučením. Dvě minuty čekají na lavici hanby Ladislava Gengela (HBR) za vysokou hůl.
     
    54:05
    Havlíčkův Brod získal kotouč a rychle vyhodil.
     
    54:20
    Lukáš Endál ukázal, proč je členem kádru extraligových Pardubic. U pravého mantinelu zúročil své zkušenosti, když zavezl i ve velké tísni puk do útočného pásma a vynutil si zřejmý faul. Václav Čížek (MST) obdržel 2 minuty za hákování.
     
    54:47
    Most vyvezl kotouč do pásma Rebelů, kteří rozehrávají.
     
    55:00
    Havlíčkův Brod se zabydlel na dostřel brankáře Horáka a fanoušci si pokřikem žádá branku i ve čtyřech hráčích.
     
    55:24
    Hosté počínající požár rychle uhasili, když uťali dlouhou kombinaci Rebelů kolem své brány.
     
    55:45
    Při pokusu o průnik do Kacetlovy blízkosti se dopustili postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    55:51
    Hosté si nahrávají u brankáře Kacetla, na ledě už jsou v kompletním složení.
     
    56:30
    Kotouč se zdržuje převážně v Horákově blízkosti, ale žádná střela nepřichází.
     
    57:00
    Rebelové stále mají značnou územní převahu, ale Most si počíná vzadu zodpovědně a včas přistupuje ke střelcům soupeře.
     
    57:35
    Václav Čížek se ujal kotouče v blízkosti modré čáry a vyslal nepříjemnou jedovku ze své hole. Brankář Kacetl ji u přední tyčky vyrazil do rohu pásma hrudí.
     
    58:21
    Lukáš Horák si ve svém brankovišti poradil se střelou ze strany a přerušil hru.
     
    58:30
    Chviličku po vhazování, které domácí vyhráli, práskl do puku v kruhu Roman Maliník, ale nasměroval kus černé gumy jen do míst u bližší tyče, kde byla Horákova náruč.
     
    59:00
    Havlíčkův Brod se nastěhoval do pásma soupeře.
     
    59:15
    Hosté z Mostu vyhodili do útočného pásma tak, aby nešlo o zakázané uvolnění. Kotel havlíčkobrodských fanoušků skanduje pokřik "Rebel dnes, Rebel dnes, Rebel dneska zvítězí!".
     
    59:37
    Marek Drtina (HBR) – 2 minuty – hákování.
     
    59:50
    Rebelové vyhazují.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce. Most stejně jako při prvním vzájemném střetnutí v Kotlině prohrál šestibrankovým rozdílem, tentokrát 7:1. Gólmanu Kacetlovi pokazil další vychytané čisté konto v dresu Rebelů Jan Strejček, který se trefil v posledním dějství od modré čáry. Domácí si ale i tak pochopitelně užívají děkovačku se svými spokojenými fanoušky.
     
    Z ochozů se ozývá spokojený pokřik "Hoši, děkujem!". Speciální děkovačku si opět užije oblíbenec havlíčkobrodského publika Ondřej Kacetl, který v dresu Rebelů pravidelně předvádí fantastické výkony a svými zákroky má velký podíl na tom, že soubor z Kotliny drží 4. místo v tabulce. Jeho výpomoc z Hradce Králové je opravdu vítaná.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek víkendu. Na shledanou. (19:15:38)

    Ladislav Vácha

    Góly a asistencie: 7. Dvořáček (Stach, Maliník), 15. Korím (Stach, Dvořáček), 21. Jank (Vágner, Endál), 24. Rousek (Švihálek), 26. Korím, 31. Číp (Dvořáček, Rousek), 50. Dvořáček (Maliník) – 44. Strejček (Kafan)


    BK Havlíčkův Brod: Kacetl (Novák) – Vágner (A), Jank, Zdráhal, Drtina, Korím, Semrád, Zítka – Šesták, Ondráček, Gengel, Endál, Milfait, Polodna (C), Číp, Maliník (A), Stach, Dvořáček, Rousek, Švihálek, Chlubna.
    HC Most: Horák (Hanuljak) – Strejček, K. Charousek (A), Hora, Čížek, Simon, Kasal – Tauš (C), Smolka, Bojer, Nedrda (A), Písařík, Kafan, Palaščák, Slavíček, Andres, Homer.

    Rozhodca: Jaromír Vampola – Daniel Reich, Jan Toman

    Diváci: 724