USA – Fínsko 3:1 (kon.) | Kanada – Švajčiarsko 5:0 (kon.)
koniec
Kanada
5:0 (2:0, 3:0, 0:0)
Švajčiarsko
Sobota 08.02.2014, 14:00Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (16:09:13)
     
    59:31
    Krátko pred koncom tretej tretiny je viacmenej rozhodnuté. Kanada si drží puk vo vlastnej tretine a pomaly postupuje do útoku. Švajčiarsko sa síce dostalo k puku, ale ten iba vyhadzuje.
     
    57:13
    Do konca zápasu nám ostáva niečo vyše dvoch minút a Kanada to má skoro isté, že dnes to dotiahne do víťazného konca. Aktuálne sa hrá v tretine Švajčiarska, kde sa bojuje o puk.
     
    55:49
    Do útoku sa dostávajú aj hráči Kanady, je to už aj takým zvykom, no gól v tretej tretine ešte nezaznamenali. Na teraz prechod popri mantineli nebol zakončený.
     
    53:20
    Prihrávka do stredného pásma a následne uvoľnenie a pred bránou zakončenie Spoonerovej, ktorá mieri iba do betónu brankárky. Dalo by sa povedať, že v tejto situácii by mohla zvoliť aj blafák, ale gól z toho nie je.
     
    51:27
    Dobrá šanca Kanady, ale opäť mala niečo proti brankárka Schellingová, ktorá aj teraz dobre zakročila. Puk sa následne dostal na opačnú stranu, kde niečo skúsili Švajčiarky, ale tie neuspeli.
     
    50:19
    Po súhre kanadských hráčok sa hra dostáva do ich pásma odkiaľ sa budú snažiť vytvoriť útok, ktorý by im zaistil ďalší gól. Na teraz majú však s touto realizáciou menší problém, Švajčiarsko napáda veľmi vysoko.
     
    49:13
    Švajčiarsko získava puk vo vlastnej tretine, ale nevie sa cez prihrávku dostať ani do stredného pásma. Kanada vzápätí znovu získava puk, ale nezakončuje, iba nahadzuje na mantinel.
     
    47:18
    Kanada začína s útokom vo vlastnej polovici. Po pár sekundách sa dostáva aj do útoku, kde však svoju akciu nezakončila gólom, i keď vyzeralo to celkom dobre. Švajčiarsko síce zachytilo puk, ale ten ihneď stratilo v strednom pásme.
     
    44:45
    Posledné sekundy to prebieha asi tak. Kanada sa dostane do pásma, kde má istú prevahu. Následne sa Švajčiarsko dostane do stredného pásma, kde stratí puk.
     
    43:09
    Uvidíme či priebeh tretej tretiny bude prebiehať ako ten druhý. Kombinácia Kanady teraz skončila až pred bránou Švajčiarska, ale pri poslednom zakončení si pripisuje ďalší zákrok brankárka súpera.
     
    42:18
    Začala nám aj tretia tretina dnešného zápasu. Kanada ihneď v útoku a snaží sa ohroziť bránu Švajčiarska. Pokus od modrej kryje brankárka Schellingová.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:03
    Vyhodenie puku cez všetky čiary a následne zakázané uvoľnenie Švajčiarska.
     
    38:20
    Do konca druhej tretiny nám ešte ostáva pár sekúnd. Kanada kombinuje v útočnom pásme, kde sa snaží ešte navýšiť už teraz vysoký náskok. Následná prihrávka končí v útočnom pásme, ale jednej kanadských hráčok sa skĺzol puk po čepeli.
     
    36:10
    Kanada dala gól!
    Nakoniec je to ďalší gól na strane domácich, resp. kanadských hráčok. Prechod po ľavej strane, prihrávka pred bránu, zakončenie a gól z, ktorého sa teší REBECCA JOHNSTON, ktorá s prispením smolného zákroku brankárky si vylepšuje štatistiky. Asistencia: Marie-Philip Poulin
     
    35:26
    Kanada rozohráva vo vlastnom pásme, no následne sa dostáva do stredného kde už stráca puk. Švajčiarsko sa zjavne snaží aspoň znížiť náskok súpera. Do konca zápasu tu máme ešte jednu tretinu a niečo vyše štyroch minút z tej štvrtej.
     
    32:28
    Kanada dala gól!
    Máme tu ďalší gól, ktorý iba potvrdzuje doterajší priebeh zápasu. Kanada jasne prevyšuje súpera a pridáva ďalší gól, ktorého autorom je MARIE-PHILIP POULINOVÁ, ktorá sa po prihrávke spomedzi kruhov dokázala presadiť. Asistencia: Jayna Hefford, Rebecca Johnston.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 2. Larocque, 7. Watchorn (Johnston), 24. Wickenheiser, 33. Poulin (Hefford, Johnston), 37. Johnston (Poulin)


    Kanada: Labonteová (Szabadosová) – Wardová, Watchornová, Rougeauová, Fortinová, Larocqueová, Mikkelsonová – Johnstonová, Heffordová, Poulinová – Agostaová-Marcianová, Wickenheiserová, Spoonerová – Wakefieldová, Appsová, Daoustová – Ouelletteová (C), Jennerová
    Švajčiarsko: Schellingová (Anthamattenová) – J. Martyová (C), Frautschiová, Stalderová, Bullová, Forsterová, L. Benzová, Altmannová – S. Martyová, S. Benzová, Waidacherová – Müllerová, Stiefelová, Stanzová – Thalmannová, Raselliová, Lutzová – Nabholzová, Eggimannová

    Rozhodca: Hoveová (NOR) – Hanrahanová (USA), Kúdelová (SVK)