USA – Fínsko 3:1 (kon.) | Kanada – Švajčiarsko 5:0 (kon.)
koniec
USA
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Fínsko
Sobota 08.02.2014, 09:00 • Shayba Arena (Sochi) • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ďakujeme Vám za vašu pozornosť. Z diania na OH v Soči sa s vami na teraz lúči Tomáš Batiz. Stretneme sa pri jednom z ďalších podujatí. Prajeme pekný zvyšok dňa. (11:14:41)
     
    Skončil sa nám tak zápas skupiny A medzi USA a Fínskom výsledok 3:1.

    V dnešnom zápase sme videli viacero zaujímavých šancí, ale môžme povedať, že víťaz je jasný a celkom aj zaslúžený. USA sa dostalo do vedenia už hneď v prvých sekundách, keď strelecký pokus Knightovej prekonal brankárku. Druhý gól prišiel až v druhej tretine, keď Stackova zvyšovala s dávkou šťastia na 2:0. Tretí gól prišiel v 36. minúte, keď Carpenterová zvyšovala na rozdiel troch gólov. Jediný zásah na opačnej strane prišiel až v závere, keď Fínsko využilo presilovku a skórovalo po góle Tapaniovej.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:28
    Posledné sekundy zápasu skupiny A a USA vyhráva rozdielom dvoch gólov. Bol by to veľký zázrak, keby sa Fínsku podarilo vyrovnať. Zmätok pred bránou však nie je zakončený, resp. mne sa to tak nezdalo. Následne sa jedna z hráčok USA pokúsila skórovať cez celú ľadovú plochu, ale jej pokus nebol presný.
     
    58:48
    Amerike vyhovuje tento záver zápasu. Väčšinou sa hrá v pásme Fínska, kde sa bojuje o puk pri mantineloch. Po tom ako sa začala akcia Fínska Raty odchádza z brány a mieri na striedačku.
     
    58:34
    Uvidíme či tento ťah bude mať zaručený efekt a či sa vôbec podarí Fínsku znížiť náskok USA na rozdiel jedného gólu. Raty je už späť v bráne, pretože sa vhadzuje v tretine Fínska.
     
    58:34
    Fínsko odvoláva brankára!
     
    58:11
    Boj o puk v strednom pásme a USA sa vracia do vlastného pásma. Akcia začína prechodom popri mantineli a následným vyhodením puku do útočného pásma.
     
    57:23
    Kombinácia USA od vlastného pásma skončila v útočnom pásme, ale zakončenie od mantinelu nebolo vonkoncom presné. Vyzerá to tak, že USA si to nakoniec postráži do víťazného konca, ako sme už viackrát avizovali. Do konca ostáva niečo vyše dvoch minút.
     
    55:56
    Buly v strednom pásme končí víťazne pre USA, ale nakoniec sú pri puku hráčky Fínska. Uvidíme či sa im podarí ešte zdramatizovať dnešné stretnutie.
     
    55:22
    Fínsko dalo gól!
    Nakoniec je to aspoň zníženie skóre po ton ako hráčky v bielych dresoch využívajú početnú výhod o jedného hráča. Skvelá kombinácia hneď od prvých sekúnd presilovky. Viaceré prihrávky po stranách vyvrcholili prihrávkou popred bránu a zakončením SUSSANI TAPANIOVEJ, ktorá namieria presne do voľného priestoru americkej brány. Asistencie: M. Karvinen.
     
    54:57
    Menšie hokejové vzrušenie, resp. aj prvý gól na strane Fínska by mohol prísť v nasledujúcich sekundách. Na trestnú odchádza americká hráčka.
     
    54:11
    Popri mantineli v strednom pásme sa tvorí viacero súbojov. Nakoniec sa puk dostáva do útočného pásma, kde prihrávkou hľadala Knightová svoju spoluhráčku, ale tá vo vyloženej šanci neskórovala.
     
    53:19
    Puk v strednom pásme si vymenil majiteľov na oboch stranách. Nakoniec sa do útoku dostala reprezentácia Fínska, ktorá na teraz ako v predošlých sekundách nezakončila. USA si vybojovalo puk pri mantineli a zakladá ďalší útok smerom do tretiny súpera.
     
    52:54
    Dá sa povedať, že Američanky to dnes dotiahnú do víťazného konca. Netreba však ešte predbiehať. Hra je na teraz prerušená po tom ako sa fínske hokejistky dostali do brejku po ľavej strane a zakončili presne do lapačky brankárky Vetterovej.
     
    51:58
    Do konca zápasu nám ostáva niečo vyše ôsmich minút a USA je opäť v útočnom pásme. V posledných sekundách majú hráčky spoza "veľkej mláky" viacero šancí, ale skóre sa im nedarí navýšiť.
     
    51:20
    Veľmi dobrá šanca na zvýšenie aktuálneho stavu pre Američanky. Kesselová už nie raz ukázala, že sa rada uvoľňuje po pravej strane. Tentokrát dostala až moc priestoru, dostala sa pred bránu, kde po blafáku míňa voľný priestor brány Ratyovej.
     
    50:52
    Ďalší útok nám začína spoza brány USA, ktorý skončil až v pásme súpera, lenže zadovka Marvinovej nie je vôbec presná a končí u súpera. Dalo by sa povedať, že Fínsko by chcelo z tejto akcie aj niečo vyťažiť, ale opak je pravdou.
     
    49:24
    Dobrá kombinácia USA vo vlastnom pásme a s následných prechodom do útoku. Vyzerá to tak, že Američanky sú častejšie na puku a ak to bude takto pokračovať udržia to k zisku prvých troch bodov na tohtoročných OH v Soči.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 1. Knight, 28. Stack (Knight), 36. Carpenter – 56. Tapani (Karvinen)


    USA: Vetter (Schaus) – Stecklein, Lamoreux, Bozek, Duggan, Chu , Decker, Schleper, Stack, Lamoreux, Fry, Marvin, Knight, Bellamy, Picard, Pucci, Carpenter, Coyne, Kessel.
    Fínsko: Raty (Raisanen) – Terho, Lindstedt, Kilponen, Hiirikoski, Jalosou, Hovi, Valimaki, Rajahutha, Valila, Tuominen, Tanskamen, Tarkki, Karvinen, Tikkinen, Rantamaki, Tapani, Vilila, Nuutinen.

    Rozhodca: Hertrich – Bordeleu, Bjorkman