USA – Fínsko 3:1 (kon.) | Kanada – Švajčiarsko 5:0 (kon.)
koniec
USA
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Fínsko
Sobota 08.02.2014, 09:00 • Shayba Arena (Sochi) • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ďakujeme Vám za vašu pozornosť. Z diania na OH v Soči sa s vami na teraz lúči Tomáš Batiz. Stretneme sa pri jednom z ďalších podujatí. Prajeme pekný zvyšok dňa. (11:14:41)
     
    Skončil sa nám tak zápas skupiny A medzi USA a Fínskom výsledok 3:1.

    V dnešnom zápase sme videli viacero zaujímavých šancí, ale môžme povedať, že víťaz je jasný a celkom aj zaslúžený. USA sa dostalo do vedenia už hneď v prvých sekundách, keď strelecký pokus Knightovej prekonal brankárku. Druhý gól prišiel až v druhej tretine, keď Stackova zvyšovala s dávkou šťastia na 2:0. Tretí gól prišiel v 36. minúte, keď Carpenterová zvyšovala na rozdiel troch gólov. Jediný zásah na opačnej strane prišiel až v závere, keď Fínsko využilo presilovku a skórovalo po góle Tapaniovej.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:28
    Posledné sekundy zápasu skupiny A a USA vyhráva rozdielom dvoch gólov. Bol by to veľký zázrak, keby sa Fínsku podarilo vyrovnať. Zmätok pred bránou však nie je zakončený, resp. mne sa to tak nezdalo. Následne sa jedna z hráčok USA pokúsila skórovať cez celú ľadovú plochu, ale jej pokus nebol presný.
     
    58:48
    Amerike vyhovuje tento záver zápasu. Väčšinou sa hrá v pásme Fínska, kde sa bojuje o puk pri mantineloch. Po tom ako sa začala akcia Fínska Raty odchádza z brány a mieri na striedačku.
     
    58:34
    Uvidíme či tento ťah bude mať zaručený efekt a či sa vôbec podarí Fínsku znížiť náskok USA na rozdiel jedného gólu. Raty je už späť v bráne, pretože sa vhadzuje v tretine Fínska.
     
    58:34
    Fínsko odvoláva brankára!
     
    58:11
    Boj o puk v strednom pásme a USA sa vracia do vlastného pásma. Akcia začína prechodom popri mantineli a následným vyhodením puku do útočného pásma.
     
    57:23
    Kombinácia USA od vlastného pásma skončila v útočnom pásme, ale zakončenie od mantinelu nebolo vonkoncom presné. Vyzerá to tak, že USA si to nakoniec postráži do víťazného konca, ako sme už viackrát avizovali. Do konca ostáva niečo vyše dvoch minút.
     
    55:56
    Buly v strednom pásme končí víťazne pre USA, ale nakoniec sú pri puku hráčky Fínska. Uvidíme či sa im podarí ešte zdramatizovať dnešné stretnutie.
     
    55:22
    Fínsko dalo gól!
    Nakoniec je to aspoň zníženie skóre po ton ako hráčky v bielych dresoch využívajú početnú výhod o jedného hráča. Skvelá kombinácia hneď od prvých sekúnd presilovky. Viaceré prihrávky po stranách vyvrcholili prihrávkou popred bránu a zakončením SUSSANI TAPANIOVEJ, ktorá namieria presne do voľného priestoru americkej brány. Asistencie: M. Karvinen.
     
    54:57
    Menšie hokejové vzrušenie, resp. aj prvý gól na strane Fínska by mohol prísť v nasledujúcich sekundách. Na trestnú odchádza americká hráčka.
     
    54:11
    Popri mantineli v strednom pásme sa tvorí viacero súbojov. Nakoniec sa puk dostáva do útočného pásma, kde prihrávkou hľadala Knightová svoju spoluhráčku, ale tá vo vyloženej šanci neskórovala.
     
    53:19
    Puk v strednom pásme si vymenil majiteľov na oboch stranách. Nakoniec sa do útoku dostala reprezentácia Fínska, ktorá na teraz ako v predošlých sekundách nezakončila. USA si vybojovalo puk pri mantineli a zakladá ďalší útok smerom do tretiny súpera.
     
    52:54
    Dá sa povedať, že Američanky to dnes dotiahnú do víťazného konca. Netreba však ešte predbiehať. Hra je na teraz prerušená po tom ako sa fínske hokejistky dostali do brejku po ľavej strane a zakončili presne do lapačky brankárky Vetterovej.
     
    51:58
    Do konca zápasu nám ostáva niečo vyše ôsmich minút a USA je opäť v útočnom pásme. V posledných sekundách majú hráčky spoza "veľkej mláky" viacero šancí, ale skóre sa im nedarí navýšiť.
     
    51:20
    Veľmi dobrá šanca na zvýšenie aktuálneho stavu pre Američanky. Kesselová už nie raz ukázala, že sa rada uvoľňuje po pravej strane. Tentokrát dostala až moc priestoru, dostala sa pred bránu, kde po blafáku míňa voľný priestor brány Ratyovej.
     
    50:52
    Ďalší útok nám začína spoza brány USA, ktorý skončil až v pásme súpera, lenže zadovka Marvinovej nie je vôbec presná a končí u súpera. Dalo by sa povedať, že Fínsko by chcelo z tejto akcie aj niečo vyťažiť, ale opak je pravdou.
     
    49:24
    Dobrá kombinácia USA vo vlastnom pásme a s následných prechodom do útoku. Vyzerá to tak, že Američanky sú častejšie na puku a ak to bude takto pokračovať udržia to k zisku prvých troch bodov na tohtoročných OH v Soči.
     
    48:52
    Posledné sekundy patria jasne tímu USA, ktorý prevyšuje súpera. Ďalšia šanca prichádza po strele Kesselovej, ktorá páli do lapačky brankára Ratyovej, tá však vyráža strelu mimo priestoru troch tyčí.
     
    48:24
    Puk sa strieda na oboch stranách. Po chybnej rozohrávke sa ho v strednom pásme zmocnili hráčky USA, ktoré ihneď útočili. Prihrávka na pravú stranu a strelecký pokus Fryovej, ktorá mieri tesne mimo pravej tyče.
     
    47:46
    USA sa dostáva z vlastného pásma do stredného, kde sa snaží niečo vymyslieť. Prechod Fínska však následne po ľavej strane zakončený streleckým pokusom, ktorý vyráža Vetterová do bezpečia.
     
    47:08
    Uvidíme či sa podarí Fínsku ešte nejaký ten menší zázrak a či by vôbec dokázali znížiť náskok súpera. Aktuálne sa spomínané hráčky dostali do útočného pásma, kde aj zakončili od mantinelu. Strelecký pokus však neprekvapil Vetterovú, ktorá zastavila puk medzi betónmi.
     
    46:07
    V posledných sekundách sledujeme hokej na oboch stranách veľmi vyrovnaný s minimom šancí, avšak povedať to môžme iba v tretej tretine, pretože USA jasne valcovala v predošlých dvoch čo vidno aj na skóre.
     
    44:53
    Fínsko malo opäť problém s rozohrávkou a následne z toho opäť ťažil Americký tím. Zakončenie Fryovej skončilo v lapačke a z následného buly však už neprišlo ďalšie ohrozenie.
     
    43:27
    USA teraz drží v pásme súpera, ale puk nevedia dostať pod kontrolu, odkiaľ by následne zakončili.
     
    42:38
    Začala sa nám aj tretia tretina, trošku s oneskorením, ale ospravedlňujeme sa za krátky technický výpadok. Aktuálne s útokom začínajú fínske hráčky, ktoré sa vrátili za vlastnú bránu po puk.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:59
    Nakoniec v poslednej sekunde, resp sedem stotín do konca druhej tretiny prichádza zakončenie na americkej strane. Popri ľavom mantineli sa dokázala uvoľniť Kesselová, ktorá poslala puk do lapačky Ratyovej. Po buly sa skončí druhá časť dnešného zápasu.
     
    39:10
    V záverečných sekundách to síce vyzeralo, že do útoku sa dostanú fínske hráčky, ale nepodarilo sa. Boj o puk ostáva v ich vlastnej tretine, takže uvidíme či sa v závere podarí USA ešte zvýšiť svoj náskok.
     
    38:40
    Do konca druhej tretiny nám ostáva niečo vyše minúty. USA sa síce dostávalo do útoku, ale nakoniec je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    35:59
    USA dalo gól!
    Využitá presilovka a je z toho tretí gól vo fínskej bráne. Gól isto patrí do kategórie tých šťastných, ktorý vidíme menej. Američanky mali jasnú prevahu v pásme počas presilovky, úvodné strely ešte stihla pokryť brankárka Raty, ale tentokrát prvotné zakončenie sa odrazilo na bránkovú čiaru, kde tak povediac z nulového uhla a z backhandu posiela puk do betónu ALEX CARPENTER od, ktorého sa odráža do fínskej brány.
     
    35:41
    Dobrý nátlak Ameriky počas presilovky. Hráčky v tmavých dresoch sa dostávajú do dobrého tlaku, kde rozhadzujú prihrávkami obranu Fínska. Nakoniec je to zakončenie od modrej, ktoré následne loví v lapačke brankárka Raty.
     
    35:08
    USA začína s útokom vo vlastnom pásme. Hra sa však cez dve prihrávky dostala do útočného pásma, kde však zakončenie prichádza až od modrej. Pokus Marvinovej je zablokovaný, USA však ostáva v útočnom pásme.
     
    34:38
    Ako sme avizovali prichádza vylúčenie na fínskej strane, keď na trestnú lavicu odchádza za držanie Hovi.
     
    34:02
    V posledných sekundách sme svedkami dá sa povedať takého anti hokejka, ktorý sa strieda na oboch stranách. Rozhodca však teraz drží ruku hore -bude sa vylučovať na fínskej strane.
     
    32:54
    Fínsko už istý čas v útočnom pásme, ale zakončenie zatiaľ neprišlo. Ich celú akciu si môžme popísať do pár slov. Rýchly prechod popri mantineli a boje o puk za bránou. USA sa po pár sekundách zmocnilo puku a v strednom pásme po rýchlej kombinácii postupuje do útoku. Tak ako súper, tak ani Američanky nie sú úspešné pri zakončení.
     
    32:05
    Chyba vo fínskej rozohrávke a medzi kruhmi sa dostáva jedna z hráčok USA k puku. Okolo nej však bola ešte dvojica obrancov súpera, ktorá včas stihla zakročiť. Po tom ako USA nevyužili svoje šance v útočnom pásme svedkami útoku sme aj na druhej strane.
     
    31:05
    Puk sa dostáva do stredného pásma, kde si ho získali hráčky USA. V posledných sekundách je to taký zostrasený hokej, kde nie sme svedkami častých zakončení. Do útoku sa na teraz dostali hráčky v tmavých dresoch, ale im sa nepodarilo zakončiť smerom na bránu súpera.
     
    30:12
    USA zahráva presilovku o jedného hráča, ale doposiaľ to bolo všetko iba okolo prihrávok. Na teraz sa Fínsko dostalo do útoku, ale bolo to iba za mienku držania puku počas oslabenia. Američanky sa následne postarali o tretí útok počas presilovky, ale tento nebol taktiež úspešný a Fínsko sa opäť oslobodzuje.
     
    29:15
    Horúco je opäť pred bránou Fínska, kde musí opäť Ruty zasahovať. Hra sa nám presunie na vhadzovanie, kde sa budú hráčky USA opäť snažiť zakončiť. Kombinácia po stranách a zakončenie od modrej v podaní Schleperovej, ktorá mieri nepresne.
     
    28:51
    Uvidíme čo na tento priebeh zápasu povie aj súper. Fínsko sa síce dostalo do útočného pásma, ale prichádza faul pri mantineli v podaní Kilponenovej, ktorá narazila na mantinel protihráčku.
     
    27:42
    USA dalo gól!
    Po tom ako prišiel zákrok lapačkou vhadzovalo sa v útočnom pásme. Po buly sa puk dostal na modrú, prihrávka nakraj ľadovej plochy, zakončenie, ktoré sa odrazilo pred brankárku a následná dorážka KELLI STACKOVEJ, ktorá z voleja páli do odkrytej časti. Tento gól sa síce ešte telefonicky overoval, ale všetko je právoplatné a USA vedie 2:0. Asistencia: Hilary Knight (1+1), M. Bozek.
     
    27:18
    Hra sa teraz preniesla po nejakom čase aj do pásma USA. Fínsko však nie je dôsledné v zakončovaní a strelecký pokus neprišiel ani teraz. Brankárka Raty však musí zasahovať teraz. Pokus od mantinelu nebol pre ňu ničím zložitý. Výhľad na zakončenie a nik pred bránou. Puk končí v jej lapačke, takže sa bude vhadzovať v útočnom pásme USA.
     
    26:10
    V posledných sekundách je hra dnešného stretnutia naozaj vyrovnaná. Do útočného pásma sa síce dostali Američanky, ale tie sa nedokázali presadiť. Fínsko si pri mantineli získalo puk, ale všetko je také roztrasené a plynie z toho aj zakončenie od modrej v podaní Kesselovej, tá páli iba do zadného plexiskla.
     
    25:07
    Vhadzovanie po ľavici brankáry Raty. USA sa zmocnilo puku a snaží sa kombinovať. Nahodený puk po mantineli však zachytil súper, ktorý nevyhodil puk do bezpečia, ale fínske hráčky sa následne dostali pod kontrolu hry.
     
    24:22
    USA sa teraz snaží za bránou získať puk, ale nepodarilo sa. Fínska reprezentácia je opäť o krok lepšia a následne sa dostáva aj do útoku. Pri mantineli však prišlo menšie nedorozumenie, pri ktorého pokračovaní by prišiel ofsajd.
     
    23:38
    Po buly v obrannom pásme Fínska sa hra dostala na opačnú stranu. Vyzeralo to tak, že sa bude zakončovať, ale USA prerušilo útok súpera medzi kruhmi. Fínsko v posledných sekundách aktívnejšie uvidíme či to postačí na vyrovnanie.
     
    23:20
    Boj o puk v strednom pásme skončil lepšie pre fínske hráčky. Nahodený puk však nebol presný a prihrávka Rantamakiovej končí až pri bráne USA. Zakázané uvoľnenie.
     
    22:42
    Po pár sekundách sa do útoku opäť dostávajú hráčky USA. Prechod po ľavej strane nebol zavŕšený strelou, ale následne to skúsila od modrej Picardová, ktorá pálila len do obrancu. Hra sa presúva do stredného pásma.
     
    22:01
    Pred pár minútami sa nám začala aj druhá tretina dnešného stretnutia. Domáce hráčky sa dostali do útoku. Zmätok pred bránou však prerušila brankára Raty, ktorá schovala puk pod lapačku.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:37
    Do konca prvej tretiny tu máme posledné sekundy. Buly v útočnom pásme vyhrali hráčky USA, ktoré sa natlačili pred bránu a vyzeralo to celkom dobre, lenže puk prešiel tesne vedľa pravej tyče. Fínske hráčky kontrolujú celú situáciu.
     
    19:00
    Americké hráčky opäť trošku chybovali a stratili puk v strednom pásme. Fínska reprezentácia to však nedokázala využiť a po pár sekundách prichádza útok zo strany USA. Zakončenie z tej typickej pravej strany po strele Knightovej kryje brankára Fínska.
     
    18:19
    Boj o puk pri mantineli a do útoku sa nakoniec dostávajú hráčky USA. Puk sa naozaj strieda na oboch stranách, pretože oba tímy produkujú veľa nepresností. Všetko to končí za bránou USA, kde sa bude rozohrávať.
     
    17:52
    Ozaj asi aj realizačný tím aj hráčky čakajú na prestávku, pretože záver prvej tretiny je roztrasený s viacerými chybami. Tentokrát tu je ofsajd USA, no a po následnom buly sa istým spôsobom previnila aj reprezentácia Fínska – hra je opäť prerušená.
     
    17:08
    Fínske hráčky zachytili nepresnú rozohrávku súpera vo vlastnom pásme a rozbehli sa do útoku. Pokus o prechod skončil ihneď v strednom pásme, kde sa opäť k puku po nepresnosti Fínok dostali hráčky USA.
     
    16:35
    USA v posledných sekundách drží puk častejšie a od vlastnej brány začína ďalší útok. Celá akcia sa síce dostala do pásma súpera, ale tam ohrozenie brány neprišlo. Vyzerá to tak, že prvá tretina sa iba dohrá.
     
    15:44
    Do konca prvej tretiny nám ostáva niekoľko minút. Pokračujeme aj naďalej za stav 1:0, kde USA mohlo práve navýšiť skóre. Dobrá šanca, resp. pokus Chuovej, ktorá zakončila z pravej strany, ale mierila iba do betónu fínskej brankárky.
     
    15:05
    Boj o puk za bránou Fínska a následne oslobodenie reprezentácie v bielych dresoch. Nakoniec rozhodca prerušil hru a z nášho pohľadu nebolo jasné, že či sa jedná o ofsajd, alebo o nejakú ďalšiu chybu. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    14:26
    Počas presilovky sa USA nevie dostať do streleckého tlaku. Podarilo sa im raz zakončiť, ale tú strelu pokryla brankárka. Po držaní puku v útočnom pásme prišla nepresnosť, ktorú fínske hráčky ihneď využili a vyhodili puk.
     
    13:46
    USA hrá tak presilovku o jedného hráča. Zakončenie od modrej sa síce odrazilo pred bránu, ale dorážka nebola presná. Následne Američkanky kombinujú v útočnom pásme, resp. za bránou Fínska.
     
    12:48
    Vylúčenie na strane Fínska, na trestnú odchádza Tikkinemová.
     
    12:50
    Dobrá šanca na fínskej strane, ktorá však nie je premenená. Po buly v strednom pásme sa hra dostala pred americkú bránu, kde sa do zakončenia dostala Valimakiová, ktorá však neprekonala Vetterovú.
     
    10:28
    Dlhšie sme neregistrovali nejaké vážne zakončenie smerom na bránu. USA nahodili puk do útočného pásma, ale s ďalšou akciou začína práve súper. Prechod po ľavej strane a zakončenie, ktoré končí v lapačke brankárky Vetterovej.
     
    09:36
    Boj o puk v strednom pásme skončil akciu na Americkej strane. USA sa síce dostalo do útočného pásma, ale zakončenie na teraz neprišlo.
     
    08:26
    Dá sa povedať, že USA si doposiaľ vytvára viac pozičného tlaku. Viaceré útoky, resp. tá väčšina začína spoza vlastnej brány kolmicami k mantinelom. Domáce sa musia brániť, pretože Fínky viackrát zakončili v blízkosti bráni, avšak skóre sa nemení.
     
    07:45
    Hra sa nám v posledných sekundách strieda na oboch stranách. Do útoku sa po pár výmenách pukov dostáva USA, ale ani táto akcia nie je premenená a stav nám ostáva 1:0.
     
    07:03
    Pri mantineli boj o puk, ktorý vrcholí akciu USA. Papierovo domáce hráčky sa následne dostali do stredného pásma, kde však iba nahodili puk, ktorý za vlastnou bránou "loví" brankárka Fínska.
     
    06:10
    USA sa síce dostalo do útočného pásma, ale po nepresnostiach v pásme súpera sa práve Fínsko dostalo do brejku. Vyzeralo to celkom sľubne, ale na modrej prišiel zákrok obrany súpera, ktorá odrazila šancu Fínska.
     
    05:34
    V posledných sekundách čakáme na vážnejšie zakončenie smerom na bránu. Fínske hráčky sa teraz síce dostali do dobrej šance, keď spoza brány vybehla Valila, ktorý následne aj zakončila. Americká brankárka však betónom posiela puk do bezpečia.
     
    04:40
    Boj o puk za americkou bránou skončil lepšie pre hráčky v tmavších dresoch (USA). Prechod cez stredné pásmo skončil až v útočnom, ale tam sa nepodarilo nijak vážne ohroziť bránu Fínska.
     
    03:54
    V posledných sekundách sa hra dostala do normálneho tempa. Šancu sme však videli na opačnej strane, myslím tým teda Fínskej. Rýchla prihrávka cez stredné pásmo k mantinelu skončila na čepeli Lindstedtovej, ktorá z následného príklepu preverila brankárku súpera.
     
    00:53
    USA dalo gól!
    Azda z prvej Americkej šance prichádza úvodný gól dnešného zápasu. V strednom pásme prišla chybná rozohrávka Fínska, ktorú zachytila HILARY KNIGHT, tá prenikla do útočného pásma a nekompromisne zakončila k ľavej tyči. Bez asistencie.
     
    00:11
    Pred pár sekundami sa nám teda začalo stretnutie žien A skupiny. V úvode sa do útoku dostali hráčky Fínska, im sa podarilo aj zakončiť, lenže úspešný zákrok Americkej brankárky.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 09:00.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 1. Knight, 28. Stack (Knight), 36. Carpenter – 56. Tapani (Karvinen)


    USA: Vetter (Schaus) – Stecklein, Lamoreux, Bozek, Duggan, Chu , Decker, Schleper, Stack, Lamoreux, Fry, Marvin, Knight, Bellamy, Picard, Pucci, Carpenter, Coyne, Kessel.
    Fínsko: Raty (Raisanen) – Terho, Lindstedt, Kilponen, Hiirikoski, Jalosou, Hovi, Valimaki, Rajahutha, Valila, Tuominen, Tanskamen, Tarkki, Karvinen, Tikkinen, Rantamaki, Tapani, Vilila, Nuutinen.

    Rozhodca: Hertrich – Bordeleu, Bjorkman