USA – Fínsko 3:1 (kon.) | Kanada – Švajčiarsko 5:0 (kon.)
koniec
USA
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Fínsko
Sobota 08.02.2014, 09:00 • Shayba Arena (Sochi) • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:34
    Fínsko odvoláva brankára!
     
    55:22
    Fínsko dalo gól!
    Nakoniec je to aspoň zníženie skóre po ton ako hráčky v bielych dresoch využívajú početnú výhod o jedného hráča. Skvelá kombinácia hneď od prvých sekúnd presilovky. Viaceré prihrávky po stranách vyvrcholili prihrávkou popred bránu a zakončením SUSSANI TAPANIOVEJ, ktorá namieria presne do voľného priestoru americkej brány. Asistencie: M. Karvinen.
     
    54:57
    Menšie hokejové vzrušenie, resp. aj prvý gól na strane Fínska by mohol prísť v nasledujúcich sekundách. Na trestnú odchádza americká hráčka.
     
    51:20
    Veľmi dobrá šanca na zvýšenie aktuálneho stavu pre Američanky. Kesselová už nie raz ukázala, že sa rada uvoľňuje po pravej strane. Tentokrát dostala až moc priestoru, dostala sa pred bránu, kde po blafáku míňa voľný priestor brány Ratyovej.
     
    35:59
    USA dalo gól!
    Využitá presilovka a je z toho tretí gól vo fínskej bráne. Gól isto patrí do kategórie tých šťastných, ktorý vidíme menej. Američanky mali jasnú prevahu v pásme počas presilovky, úvodné strely ešte stihla pokryť brankárka Raty, ale tentokrát prvotné zakončenie sa odrazilo na bránkovú čiaru, kde tak povediac z nulového uhla a z backhandu posiela puk do betónu ALEX CARPENTER od, ktorého sa odráža do fínskej brány.
     
    34:38
    Ako sme avizovali prichádza vylúčenie na fínskej strane, keď na trestnú lavicu odchádza za držanie Hovi.
     
    28:51
    Uvidíme čo na tento priebeh zápasu povie aj súper. Fínsko sa síce dostalo do útočného pásma, ale prichádza faul pri mantineli v podaní Kilponenovej, ktorá narazila na mantinel protihráčku.
     
    27:42
    USA dalo gól!
    Po tom ako prišiel zákrok lapačkou vhadzovalo sa v útočnom pásme. Po buly sa puk dostal na modrú, prihrávka nakraj ľadovej plochy, zakončenie, ktoré sa odrazilo pred brankárku a následná dorážka KELLI STACKOVEJ, ktorá z voleja páli do odkrytej časti. Tento gól sa síce ešte telefonicky overoval, ale všetko je právoplatné a USA vedie 2:0. Asistencia: Hilary Knight (1+1), M. Bozek.
     
    19:37
    Do konca prvej tretiny tu máme posledné sekundy. Buly v útočnom pásme vyhrali hráčky USA, ktoré sa natlačili pred bránu a vyzeralo to celkom dobre, lenže puk prešiel tesne vedľa pravej tyče. Fínske hráčky kontrolujú celú situáciu.
     
    12:48
    Vylúčenie na strane Fínska, na trestnú odchádza Tikkinemová.
     
    00:53
    USA dalo gól!
    Azda z prvej Americkej šance prichádza úvodný gól dnešného zápasu. V strednom pásme prišla chybná rozohrávka Fínska, ktorú zachytila HILARY KNIGHT, tá prenikla do útočného pásma a nekompromisne zakončila k ľavej tyči. Bez asistencie.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 1. Knight, 28. Stack (Knight), 36. Carpenter – 56. Tapani (Karvinen)


    USA: Vetter (Schaus) – Stecklein, Lamoreux, Bozek, Duggan, Chu , Decker, Schleper, Stack, Lamoreux, Fry, Marvin, Knight, Bellamy, Picard, Pucci, Carpenter, Coyne, Kessel.
    Fínsko: Raty (Raisanen) – Terho, Lindstedt, Kilponen, Hiirikoski, Jalosou, Hovi, Valimaki, Rajahutha, Valila, Tuominen, Tanskamen, Tarkki, Karvinen, Tikkinen, Rantamaki, Tapani, Vilila, Nuutinen.

    Rozhodca: Hertrich – Bordeleu, Bjorkman