USA – Fínsko 3:1 (kon.) | Kanada – Švajčiarsko 5:0 (kon.)
koniec
USA
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Fínsko
Sobota 08.02.2014, 09:00 • Shayba Arena (Sochi) • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:22
    Fínsko dalo gól!
    Nakoniec je to aspoň zníženie skóre po ton ako hráčky v bielych dresoch využívajú početnú výhod o jedného hráča. Skvelá kombinácia hneď od prvých sekúnd presilovky. Viaceré prihrávky po stranách vyvrcholili prihrávkou popred bránu a zakončením SUSSANI TAPANIOVEJ, ktorá namieria presne do voľného priestoru americkej brány. Asistencie: M. Karvinen.
     
    35:59
    USA dalo gól!
    Využitá presilovka a je z toho tretí gól vo fínskej bráne. Gól isto patrí do kategórie tých šťastných, ktorý vidíme menej. Američanky mali jasnú prevahu v pásme počas presilovky, úvodné strely ešte stihla pokryť brankárka Raty, ale tentokrát prvotné zakončenie sa odrazilo na bránkovú čiaru, kde tak povediac z nulového uhla a z backhandu posiela puk do betónu ALEX CARPENTER od, ktorého sa odráža do fínskej brány.
     
    27:42
    USA dalo gól!
    Po tom ako prišiel zákrok lapačkou vhadzovalo sa v útočnom pásme. Po buly sa puk dostal na modrú, prihrávka nakraj ľadovej plochy, zakončenie, ktoré sa odrazilo pred brankárku a následná dorážka KELLI STACKOVEJ, ktorá z voleja páli do odkrytej časti. Tento gól sa síce ešte telefonicky overoval, ale všetko je právoplatné a USA vedie 2:0. Asistencia: Hilary Knight (1+1), M. Bozek.
     
    00:53
    USA dalo gól!
    Azda z prvej Americkej šance prichádza úvodný gól dnešného zápasu. V strednom pásme prišla chybná rozohrávka Fínska, ktorú zachytila HILARY KNIGHT, tá prenikla do útočného pásma a nekompromisne zakončila k ľavej tyči. Bez asistencie.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 1. Knight, 28. Stack (Knight), 36. Carpenter – 56. Tapani (Karvinen)


    USA: Vetter (Schaus) – Stecklein, Lamoreux, Bozek, Duggan, Chu , Decker, Schleper, Stack, Lamoreux, Fry, Marvin, Knight, Bellamy, Picard, Pucci, Carpenter, Coyne, Kessel.
    Fínsko: Raty (Raisanen) – Terho, Lindstedt, Kilponen, Hiirikoski, Jalosou, Hovi, Valimaki, Rajahutha, Valila, Tuominen, Tanskamen, Tarkki, Karvinen, Tikkinen, Rantamaki, Tapani, Vilila, Nuutinen.

    Rozhodca: Hertrich – Bordeleu, Bjorkman