Philadelphia – Detroit 5:0 (kon.) | Boston – Florida 6:2 (kon.) | Toronto – Tampa Bay 3:2 (kon.)
Columbus – Ottawa 2:3 (kon.) | Buffalo – Washington 4:5 (po pr.) | Montreal – Carolina 3:0 (kon.)
St. Louis – NJ Devils 3:0 (kon.) | Winnipeg – Nashville 3:4 (kon.) | Arizona – LA Kings 3:0 (kon.)
Calgary – Chicago 5:4 (po pr.) | Anaheim – Minnesota 2:4 (kon.)
koniec
Arizona Coyotes
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Los Angeles Kings
cz Streda 29.01.2014, 03:00 • Jobing.com Arena, Glendale • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Vítejte u dalšího online přenosu z utkání National Hockey League. Dnes budeme sledovat zápas mezi dvmě týmy Západní koference – Phoenix Coyotes a Los Angeles Kings.

    Domácí Phoenix v tuto chvíli hájí až devátou příčku na západě a ztrácí tak jedno patro na pozice pro play-off. Kojoti sehráli doposud poslední duel proti Vancouveru, v divoké přestřelce nakonec podlehli Kosatkám 4:5 po prodloužení. To Králové mají dobré vzpomínky na minulé klání. V dalším velikém derby na ledě San Jose Sharks dokázali zvítězit těsným poměrem 1:0 a okupují tak šestou pozici tabulky.

    Produktivitě Phoenixu vévodí útočník Mike Ribeiro, když mý bodový náskok na Čecha Radima Vrbatu. Pozice na vrcholu statistik Los Angeles se nemění, i nadále panuje pořadí žebříčku slovinský tahoun Anže Kopitar, společně s Mikem Richardsem.
     
    Úvodní sestavy:

    Phoenix Coyotes: Greiss – Michálek, Ekman-Larsson, Yandle, Morris, Murphy, Schlemko – Vrbata, Hanzal, Doan – Boedker, Vermette, Korpikosi – Moss, Ribeiro, Klinkhammer – Chipchura, Halpern, Bissonnette

    Los Angeles Kings: Quick – Doughty, Muzzin, Vojnov, Regehr, Greene, Mitchell – Carter, Kopitar, King – Williams, Richards, Brown – Louis, Stoll, Clifford – Toffoli, Fraser, Nolan.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání NHL. Do branky domácího Phoenixu nastoupí Thomas Greiss, zatímco tři tyče hostujících Los Angeles Kings se chystá hájit Jonathan Quick.
     
    Ještě dozní poslední tóny hymny a za chvíli budeme moci začít. Čeká nás zcela jistě utkání plné zajímavých momentů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Jako první se směrem do soupeřova pásma pustili s kotoučem hosté z Los Angeles, ale střela z pravého kruhu se vůbec nepovedla.
     
    00:43
    Když to Kárálové zkoušeli podruhé, shledali se s napřesnotí. Odpískáno zakázané uvolnění hostujícímu výběru.
     
    01:13
    Ekman-Larsson zkoušel zatáhnout puk ze střední třetiny do útočného pásma, ale nakonec mu nevyšla klička. Hrají Králové.
     
    01:53
    Už se znovu před soupeřova brankáře bydli muži v bílých trikotech, konkrétně rozehrával Drew Doughty, ale také přihrávky Kings zatím nejsou nijak dobře cílené.
     
    02:33
    První vážnější situace před brankou Coyotes, kterou musel Thoma Greiss řešit po střele Mitchella. Ale domácí gólman zatím v pohodě odolává.
     
    03:15
    Možnost také pro Bissonnetta, který zkusi střelou zápěstím z mezikruží překvapit Jonathana Quick. Ten naposlední chvíli vytasil svou hbitou lapačku.
     
    03:50
    Diváci v Arizoně zatím nesledují příliš atraktivního hokeje, další nesouhra a zakázané uvolnění Los Angeles.
     
    04:04
    Michálek střílel z větší dálky a měl před sebou už jen Jonathana Quicka, ale ten na jeho pokus v zakončení velice dobře viděl.
     
    04:28
    Následuje první vyloučen dnešního utkání. Bude to domácí hokejista Keith Yandle (PHX), kdo inkasuje menší trest dvě minuty za hákování. Přesilová hra pro Los Angeles.
     
    05:04
    Drew Doughty a Slava Vojnov rozehrávali těsně za modrou čárou první rozestavení přesilovkového deštníku, jenže Phoenix si nakonec s jejich rozehrávkou v pohodě poradil.
     
    05:59
    Také další obránce Kings už měl připravenou hokejku ke střele, ale nakonec mu puk skočil přes hůl a končí ve středním pásmu.
     
    06:38
    Coyotes už přečkali první oslabení, přes to musí stále odolávat menšímu optickému tlaku ve své obranné třetině.
     
    07:18
    Povedená střela Martina Hanzala z levé strany, jenže opět nestál před Quickem nikdo, kdo by touš usměrnil tečí za jeho záda.
     
    08:07
    Kojoti se očividně snaží zvýšit svou aktivitu při přechodu do útočné třetiny, ale ve většině případů jsou zastaveni už u zrodu celé akce.
     
    08:50
    Nyní ale Jonathan Quick musel dávat veliký pozor, aby mu puk skákající po brankovišti nedoskotačil až za brankovou čáru. Nakonec to zvládl.
     
    09:13
    Hra je přerušena a čeká nás následně první dnešní komerční přestávka.
     
    09:33
    Další dobrá příležitost před brankou Quicka. Moriss jen nahodil touš od modré čáry a čekal, kdo z jeho spoluhráčů útočníků bude tečovat.
     
    10:40
    Kings po delší době našli cestu ven ze své obranné třetiny a zkouší překvapit domácí obranu. To se zatím ale úplně nedaří.
     
    11:25
    Už nějakou tu dobu se hraje bez přerušení, kotouč létá ze strany na stranu. Zatím nedochází k nějakým větším příležitostem, o to více potom mohou být brankáři zaskočeni.
     
    11:56
    Nátlak do branky Thomase Greisse byl příliš náporný. Hra je přerušna pro vychýlenou kusntrukci svatyně, komerční přestávka.
     
    12:13
    Příliš dlouho se po dalším vhazování nehrálo. Do útočného pásma zkoušel dostat puk obránce Olive Ekman-Larsson, ale Doughty si na něj skvělým hitem vyšlápl na modré čáře. Hra přerušna.
     
    12:35
    Snadná střela z levého kruhu končí ukrytá v lapačce Thomase Greisse.
     
    12:54
    Boedker ujížděl se svým spoluhráčem v útoku v přečíslení dva na jednoho, nakonec vzal zakončení na sebe a těsně míjí branku.
     
    13:55
    Vypadá to, že dnes by hodně modly rozhodovat rychle založené protiakce. Právě z nich totiž doposud padaly největší šance.
     
    14:40
    Phoenix se snaží hlavně neudělat chybu v rozehrávce před vlastní brankou, Kings ale rychle krouží v pásmu soupeř a loví každy volný kotouč.
     
    15:29
    Už se hnal domácí výběr do útočné třetiny. Ale právě na její hranici je zastaven hvizdem rozhodčího píšťalky – postavení mimo hru.
     
    15:57
    Phoenix právě vstřelil branku!
    Hned trojice hráčů domácího celku delší časový úsek kroužila za brankou Jonathana Quicka a nakonec z toho možná trochu překvapivě těží obránce Coyotes OLIVER EKMAN-LARSSON. Ten dostal přihrávku přímo k modré čáře, vyslal švih zápěstím a kotouč skončil až v síti Los Angeles Kings. Asistence: Antoine Vermette.
     
    17:06
    Kings se nechtějí nechat zaskočit a okamžitě otáčejí kormidlo směrem k brance Greise, zatím ale nemají potřebnou přesnost v zakončení.
     
    17:52
    Domácí klub očividně vedoucí branka nakopla, Doan skvěle vybojoval puk za svatyně soupeře a už už hledat volného spoluhráče k zakončení.
     
    18:43
    Dnes nesledujeme zatím ani na jedné straně příliš vyložených šancí a bude tedy rozhodovat každá malá chybička.
     
    19:08
    Započala poslední minuta první třetiny a s kotoučem na svých holích hrají domácí, zatím pouze ve středním pásmu.
     
    19:38
    Ještě hostující Clifford a jeho střela, ta ale končí přesně v náruči připraveného Thomase Greisse.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je konec úvodních dvaceti minut ve Phoenixu. První třetina nabídla jedinou branku, když se z poměrně překvapivého zakončení prosadil domácí obránce Oliver Ekman-Larsson.
     
    Střely na branku v první třetině

    Phoenix Coyotes: 11

    Los Angeles Kings: 13
     
    Za malou chvíli přijde začátek druhé třetiny dnešního zápasu. Phoenix Coyotes do ní vkročí s náskokem v podobě jedné branky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    První vhazování ve druhé třetině získali na své hokejky Los Angeles Kings a okamžitě se snaží propracovat do pásma.
     
    20:58
    Také Phoenix dostal možnost k přechodu do útočné třetiny, ale Oliver Ekman-Larsson na hranici modré čáry s pukem zastaven.
     
    21:29
    Boedker zkoušel překvapit Jonathana Quicka z pravého kruhu, ale brankář Los Angeles Kings v průběhu druhé třetiny zatím dobře pozorný.
     
    23:04
    Sporná a nepříjemná situace na modré útočné čáře Los Angeles Kings, kde si hokejista Los Angeles Kings počínal nedovoleně. Navíc pak přišla mela, za kterou padají tresty. Dostávají je Jordan Nolan (LAK) a domácí Paul Bissonnette. Jeden trest navíc dostal právě Nolan, a tak se chystá přesilovka pro domácí.
     
    23:16
    Phoenix právě vstřelil branku!
    A Phoenix nečeká ani chvilku s využitím své přesilové hry. Okamžitě po vhazování rozjeli domácí svůj kolotoč početní výhody a hádejte, na čí hokejce nakonec skončil kus černé gumy. Ano, také v tomto případě se prosadil obránce OLIVER EKMAN-LARSSON, jenž skóroval z velice podobné pozice, jako při své první brance. Asistence: Shean Doan, Mikkel Boedker.
     
    24:45
    Jonathan Quick navíc musí dávat znovu pozor, protože hned dvojice domácích útočníků uháněla směrem k jeho brance.
     
    25:42
    Aktivita Coyotes nabírá na další obrátkách, Korpikoski zkoušel zakončit z ostrého úhlu, tentokrát ale jeho ránu kryje ve své náruči brankář Los Angeles.
     
    26:32
    Po delší době se k puku v útočné třetině dostali hosté, střela Richrdse od modré čáry ale končí na zadním mantinelu za brankou.
     
    26:56
    Domácí celek čeká navíc další početní výhoda, která začne hned po skončení komerční přestávky. Matt Greene (LAK) se dle názoru hlavního rozhodčího provinil nedovoleným bráněním.
     
    27:08
    Kojoti nyní nezačali svou další početní výhodu nejlépe. Los Angeles okamžitě po buly vyhazuje puk přes všechny čáry.
     
    27:40
    Teď už sice Keith Yandle zakončoval, jenže trefil přesně nastavené betony brankáře Jonathana Quicka.
     
    28:28
    Tyhle příležitosti už ale vypadají daleko lépe pro Phoenix, hned tři dorážky měli k dispozici hokejisté v rudých dresech. Ani jedna ale za brankovou čarou neskončila.
     
    29:15
    Teď už hrají Kings kompletně v pěti mužích na ledě a své další oslabení zvládli, přestože to neměli jednoduché.
     
    30:08
    Jak chutná útočná příležitost, chtěli vyzkoušet hosté z Los Angeles. Ovšem následné vyhození puk přes celé kluziště pro ně znamená zakázané uvolnění.
     
    30:43
    Od modré čáry neváhal vystřelit hostující Mitchell, před brankou zkoušel kotouč ještě tečovat Jeff Carter. Ani jeden však neuspěl, Greiss kryje puk a následuje komerční přestávka.
     
    31:15
    Nahazování kotoučů z jedné strany kluziště na druhou zatím k úsěchu nevede, oba brankáři teď nemuseli dávat příliš velký pozor.
     
    31:38
    První vážnější usazení v útočném pásmu pro sebe získali hráč Los Angeles, jenomže nikdo nebyl před bránou, přicházely jen střely od modré čáry.
     
    32:10
    Už třetí přesilová hra v této třetině pro domácí Phoenix Coyotes. Dvě minuty za krosček míří za katr odpykat Robyn Regehr (LAK), provinil se krosčekem.
     
    32:26
    Ani tato početní výhoda nezačíná pro domácí hráče vůbec špatně, ale první ránu z mezikruží Yandlea Jonathan Quick v pohodě kryje.
     
    32:58
    Králům už se dvakrát podařilo vyhodit kus černé gumy přes všechny čáry, toto oslabení zatím nemají větší problém bránit.
     
    33:36
    Puk sice pobývá na území pásma Los Angeles, jenže tam jej většinou drží právě hokejisté v bílých dresech.
     
    34:16
    Poslední vteřiny přesilové hry už Phoenix využít nedokázal. Regehr se vrací na led a Kings jsou kompletní. Bude se pokračovat při hře pět na pět.
     
    34:57
    "Porazte Los Angeles", ozývá se z publika hokejové Arizony. Zatím se to Kojotům daří, ale od modré čáry nyní střílel hostující Green a pozor musí dávat Thomas Greiss.
     
    36:00
    Hraje se ze strany na stranu a vidíme hodně přímočarých akce. To je skvělá šance pro oba brankáře, jak mohou zdůraznit své zákroky.
     
    36:22
    Střela Zbyňka Michálka neměla špatnou důraznost, ale chyběla jí přesnost. Končí sražená v ochranné síti a chystá se reklamní pauza.
     
    36:30
    Další důležité vhazování před vlastní brankou získali Kings a vrhají se směrem k soupeřově brance.
     
    36:39
    Ještě uvidíme ve druhé periodě jednu přesilovou hru. Český hokejista Martin Hanzal (PHX) dostal trest za sekání, početní výhoda tentokrát pro Los Angeles.
     
    37:18
    Zatím se ale KIngs přesilovka vůbec nedaří, Coyotes už třikrát vyhodili kus černé gumy alespoň do středního pásma.
     
    38:03
    Kings si situaci ve vlastní přesilové hře dokonce komplikují, jednoho z domácích útočníků pustili k zakončení také v tomto počtu hráčů na ledě.
     
    38:40
    Další vyhození už by mělo znamenat pro Kojoty klid, za chvíli se Martin Hanzal vrátí zpátky na ledovou plochu.
     
    39:03
    Ohlášena poslední minuta druhé periody, v ní přichází snadný zákrok lapačkou pro Jonathana Quicka.
     
    39:23
    Vypadá to, že většina zbytku druhé části hry se bude odehrávat kolem branky Los Angeles.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Stejně jako v zahajovací periodě, také v prostřední části padla pouze jediná branka. Znovu to byl stejný tým a také stejný hráč, který se prosadil. Díky brankám Olivera Ekmana-Larssona vedou Phoenix Coyotes zatím 2:0.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Phoenix Coyotes: 12

    Los Angeles Kings: 7
     
    Zbývá jen několik okamžiků do startu třetí třetiny. Hosté z Los Angeles mají posledních dvacet minut na to, aby dohnali ztrátu v podobě dvou branek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Třetí část začala v poměrně vyrovnaném tempu, jako první se k útoku pustili Kings, ale dlouho to nevydrželo.
     
    41:09
    Thomas Greiss pomohl za brankou s rozehrávkou svým spoluhráčům. Když se pak k puku dostali Králové, byl jim odpískán ofsajd.
     
    41:50
    Martin Hanzal tvořil poměrně solidní šanci pro svého spoluhráče na levém křídle, ale nakonec na něj nedokázal procpat kus černé gumy.
     
    42:36
    Dva útočníci v bílem trikotu kroužili kolem svatyně Coyotes, ale nakonec se vlastní chybou k zakončení vůbec nedostali.
     
    43:20
    Tentokrát už se podařilo Nolanovi z Kings zakončit přesně na branku Greisse, ten jen v klidu vyráží jeho pokus do levého rohu.
     
    44:00
    Drew Doughty vystřelil a jeho dalekonosný pokus se odrazil od horní tyče branky Phoenix Coyotes!
     
    44:26
    Nyní už daleko klidnější situace pro gólmana mezi třemi tyčemi Kojotů.
     
    44:54
    Jeff Carter našel na pravém křídle dostatek prostoru k zakončení. Vystřelil ovšem přesně na vyrážečku soupeřova brankáře a příliš problémů tedy nazařídil.
     
    45:45
    Už hrají také domácí, Boedker nevyužil dobrého prostoru k zakončení u pravé tyče branky Jonathana Quicka.
     
    46:30
    Zdálo se, že Králové naberou na lepším tempu. Už je to ale znovu Phoenix, kdo se alespoň drží v pásmu soupeře, když nestřílí.
     
    47:50
    Hraje se nyní převážně ve střední třětině, což je pochopitelně voda na mlýn pro Kojoty, kteří drží náskok dvou branek.
     
    48:47
    Phoenix právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen z nepřehledné situace nakonec Coyotes dávají svou třetí branku v zápase. Domácí natlačili puk do brankoviště a v prvním případě ještě neprošel puk za brankovou čáru, když jej Jonathan Quicka zachytil. Hned poté ovšem dojel touš ANTOINE VERMETTE, jenž poslal kus černé gumy do sítě. Rozhodčí ještě odjel zavolat na video, ale nekonec branku uznává. Asistence: Mikkel Boedker, Lauri Korpikoski.
     
    49:38
    Naděje Králů na body z toho utkání se vzápětí zase snižují, ale nic nezvdávají. Frase zkusil ohrozit svatyni Greisse.
     
    50:35
    Útočit se ale nebojí také Phoenix, který může využít své celozápasové psychické převahy. Jonathan Quick nezažívá v brance jednoduché momenty.
     
    51:05
    Martin Hanzal vyslal povedenou střelu z místa na pravém kruhu, nakonec ale ještě byla včas zblokována, než doletěla k brance.
     
    51:44
    Teď už pro změnu jendoduchý zákrok pro gólmana Los Angeles. Quick má za poslední minuty hodně práce a potřeboval by pomoci od svých obránců.
     
    52:34
    Puk pobývá daleko častěji na hokejkách domácích. Ti už sice nemají tolik jasných příležitostí, ale hlavně se snaží nedělat zbytečné chyby.
     
    53:09
    Následný zákrok pro Thomase Greisse, který raději přidržel puk na brankovišti.
     
    53:35
    Další vyhození puk přes celé kluziště, tentokrát ale v podání Kings. Zdá se, že hosté si zatím ani nebudou tvořit žádný závěrečný tlak.
     
    54:32
    Moriss vyslal nahození od modré čáry, Jonathan Quick jej s chladnou hlavou vyráží směrem k pravému mantinelu.
     
    54:50
    Technické nepřesnosti, na které doplácí Králové. Dávají tak možnost Phoenixu dobře bránit poslední minuty třetí části.
     
    55:02
    Za malou chvíli bude hra pokračovat, teď ale ještě jedna reklamní pauza.
     
    55:33
    Dobrá práce domácích obránců, kteří nenechali na modré čáře přejít dvojici útočníků v bílém dresu. Coyotes tak mohou nabrat směr útok.
     
    56:23
    Zdá se, že utkání už se jen dohrává. Lavička Los Angeles doposud nedává signál, že by se hnala za vstřelením branky, soudě podle situace na ledě v posledních momentech.
     
    57:38
    King rozehrál na Kopitara a ten alespoň zavezl kus černé gumy do blízkosti branky Thomase Greisse. Zasahovat ale brankáře Kojotů nemusel.
     
    58:50
    Přehazování kotoučů z hokejky na hokejku a ze strany na stranu je jasným znakem, že dnes nás už mnoho překvapení v Arizoně nečeká.
     
    59:22
    Ještě jedno přerušení během poslední minuty tohoto utkání. Hned dva hráči zalehli v útočné třetině Coyotes puk u mantinelu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Domácí Phoenix Coyotes rozložili střílení svých branek naprosto rovnoměrně do všech tří třetin, když během každé periody vstřelili jeden gól. Nakonec vítězí zaslouženě 3:0 a gólman Kojotů Thomas Greiss má k dobru čisté konto. Velmi sladké tři body pro fanoušky i hráče z Arizony.
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Hanzal (PHX) (0 + 0), 2 střely na branku, čas na ledě: 19:05
    Radim Vrbata (PHX) (0 + 0), 2 střely na branku, čas na ledě: 18:01
    Zbyněk Michálek (PHX) (0 + 0), 0 střel na branku, čas na ledě: 21:36
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Thomas Greiss (PHX) (30 zásahů)
    2. Oliver Ekman-Larsson (PHX) (2 + 0)
    3. Shean Doan (PHX) (0 + 1) (05:34:02)

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 16. Ekman-Larsson (Vermette), 24. Ekman-Larsson (Doan, Boedker), 49. Vermette (Boedker, Korpikoski)


    Arizona Coyotes: Greiss – Michálek, Ekman-Larsson, Yandle, Morris, Murphy, Schlemko – Vrbata, Hanzal, Doan – Boedker, Vermette, Korpikosi – Moss, Ribeiro, Klinkhammer – Chipchura, Halpern, Bissonnette
    Los Angeles Kings: Quick – Doughty, Muzzin, Vojnov, Regehr, Greene, Mitchell – Carter, Kopitar, King – Williams, Richards, Brown – Louis, Stoll, Clifford – Toffoli, Fraser, Nolan

    Rozhodca: Brad Meier, Jean Hebert – Mike Cvik, Mark Wheler

    Diváci: 13 681