NJ Devils – Washington 2:1 (kon.) | Florida – Colorado 2:3 (kon.) | Detroit – Montreal 4:1 (kon.)
Calgary – Nashville 5:4 (2:1 po s.n.) | Edmonton – Arizona 3:4 (kon.) | Carolina – Ottawa 6:3 (kon.)
NY Islanders – St. Louis 3:4 (1:2 po s.n.) | Philadelphia – Boston 1:6 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Montreal Canadiens
Sobota 25.01.2014, 01:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:41
    Detroit Red Wings dal gól!
    Po nádhernej biliardovej akcii domácich sa po Zetterbergovej prihrávke z ľavej strany dostal k strele do odkrytej brány GUSTAV NYQUIST. Zrejme sme videli gólovú bodku dnešnej výhry Detroitu. Asistencie: Henrik Zetterberg, Justin Abdelkader.
     
    51:58
    Na trestnú smeruje Travis Moen, ktorý si oddýchne na dve minúty za sekanie. Lenže bude sa hrať 4 na 4, pretože dve minúty dostáva za krosček aj domáci Kyle Quincey.
     
    47:08
    Detroit hral presilovku dobre, ale bez vážnejších streleckých pokusov. Od modrej to teraz skúšal Kronwall, strelec tretieho gólu domácich. Do jeho strely sa obetavo vrhol obranca hostí Alexei Jemelin, ktorého puk nepríjemne trafil. Na striedačku ale našťastie dokázal odkorčuľovať po vlastných.
     
    45:41
    Domáci si zahrajú presilovú hru. Druhýkrát dnes smeruje na trestnú lavicu P.K. Subban. Tentokrát je to za zdržovanie hry potom, čo obranca hostí poslal puk mimo hracej plochy.
     
    39:55
    Detroit rozpútal veľký ofenzívny kolotoč. Z ľavej strany pálil Tatar a jeho strelu sa tesne pred gólmanom snažil dorážať Sheahan. Canadiens môžu teraz ďakovať svojmu gólmanovi, že neprehrávajú o tri góly.
     
    37:56
    Obranca hostí P.K. Subban vylúčený za držanie.
     
    36:29
    Detroit Red Wings dal gól!
    Po prihrávke Nyquista od mantinelu z ľavej strany dostal medzi kruhy puk na hokejku švédsky bek NIKLAS KRONWALL a tvrdou strelou do protichodu gólmana posiela Detroit znovu do vedenia o dva góly. Asistencie: Gustav Nyquist, Jonathan Ericsson.
     
    34:37
    Jurčo clonil pred bránou a Sheahan sa snažil položiť si na ľad Caryeho Pricea. To mu nevyšlo a tak poslal puk do pravého kruhu na hokejku Tatara, ktorý tvrdo vypálil. Price vytiahol na strelu slovenského krídelníka fanstastický zákrok lapačkou.
     
    32:56
    Montreal Canadiens dáva gól!
    Len šestnásť sekúnd potrebovali hostia, aby premenili presilovú hru. Po prihrávke z ľavého kruhu sa BRENDAN GALLAGHER obtočil okolo Gustavssona a blafákom posúva puk za jeho chrbát a znižuje na 1:2. Asistencie: P.K. Subban, David Desharnais.
     
    32:40
    Za vrazenie na mantinel odchádza na trestnú lavicu domáci Justin Abdelkader.
     
    31:48
    Detroit Red Wings dal gól!
    Po pokazenej rozohrávke hostí sa dostal k puku na modrej čiare RILEY SHEAHAN, ktorý neváhal a nádhernou strelou do pravého rohu brány posiela domácich do dvojgólového vedenia. Bez asistencie.
     
    30:50
    Po tvrdom hite od Glendeninga sa P.K. Subban doslova posadil na striedačku Detroitu. Pri následnom pokuse o naskočenie na ľad sa mu hokejka zasekla na striedačke Red Wings. Po vtipnom momente ostal bek hostí zjavne rozzúrený. Potom, čo Price prikrýva strelu domácich z ľavej strany, sa Glendening so Subbanom pustili medzi kruhmi do veľmi ostrej diskusie.
     
    27:48
    Za podrazenie dostáva dve minúty Max Pacioretty a bude sa hrať 4 na 4.
     
    27:22
    Za krosček si odchádza na dve minúty oddýchnuť na lavicu hanby domáci bek Danny DeKeyser.
     
    26:52
    Montreal si vybojoval útočné pásmo a od modrej vyslal veľmi nebezpečnú strelu backhandom hosťujúci obranca Douglas Murray. Gustavsson nemal dobrý výhľad na dráhu strely, ale puku sa napriek tomu zmocniť dokázal.
     
    22:19
    Domáci Tomáš Jurčo tvrdo priklincovaný na mantinel. Krátko na to za nedovolené bránenie iného hráča korčuľuje na trestnú lavicu domáci bek Brendan Smith.
     
    19:15
    Montreal sa dostal k prudkej strele od modrej čiary, po ktorej ale jeden z hostí pri pokuse o teč zlomil hokejku. Za bránou Detroitu došlo k faulu a na trestnú lavicu už korčuľuje Brandon Prust za podrazenie Alfredssona.
     
    12:27
    Detroit Red Wings dal gól!
    Daniel Alfredsson poslal z ľavej strany od mantinelu prihrávku medzi kruhy, kde sa do puku strelou z prvej oprel HENRIK ZETTERBERG a tvrdou ranou do hornej časti bány otvára svojou presilovkovou trefou skóre. Asistencie: Daniel Alfredsson, Niklas Kronwall.
     
    11:25
    Za vrazenie na mantinel vylúčený bek hostí Alexei Jemelin.
     
    11:23
    Signalizovaný trest pre hostí, Detroit si zahrá presilovku 5 na 3.
     
    11:15
    Na pravej strane obranného pásma získal v súboji puk Tomáš Plekanec a utrhol sa domácej obrane a rútil sa sám na Gustavssona. Ten zakončenie českého útočníka vystihol a Plekanec nakoniec stratil rovnováhu a skončil v bráne domácich Red Wings. Puk však nie, ten mal v moci Gustavsson.
     
    10:30
    Prvý vylúčený hráč hostí je Brendan Gallagher za zdvihnutú hokejku.
     
    09:20
    Domáci Abdelkader vyslal z ľavej strany prudkú strelu na Careyho Pricea, ktorý nedokázal udržať puk a Abdelkader sa dostal aj k dorážke. Po tej už kanadský gólman puk vo svojej moci udržal.
     
    06:42
    Za zdvihnutú hokejku odchádza na trestnú lavicu na dve minúty Henrik Zetterberg. Presilovku si zahrajú Canadiens.
     
    03:30
    Z pravého rohu klziska obkorčuľoval Tomáš Tatar bránu a posielal prudkú prihrávku pred Priceho na Jurča. Po niekoľkých odrazoch puku sa dostal k strele na modrej Ercisson, ale triafa svojou ranou len jedného z protihráčov.
     
    Do zostavy Red Wings sa vracia švédsky veterán Daniel Alfredsson.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 13. Zetterberg (Alfredsson, Kronwall), 32. Sheahan, 37. Kronwall (Nyquist, Ericsson), 59. Nyquist (Zetterberg, Abdelkader) – 33. Gallagher (Subban, Desharnais)


    Detroit Red Wings: Gustavsson (Mrázek) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Smith, Lashoff – Abdelkader, Zetterberg, Nyquist – Tatar, Sheahan, Jurčo – Alfredsson, Helm, Cleary – Eaves, Glendening, Miller
    Montreal Canadiens: Price (Budaj) – Subban, Markov, Gorges, Beaulieu, Jemelin, Murray – Gallagher, Desharnais, Pacioretty – Gionta, Plekanec, Eller – Prust, Briere, Bourque – Leblanc, Bournival, Moen

    Rozhodca: Hebert, Jackson – Brisebois, MacPherson