Chabarovsk – Nižnekamsk 5:4 (1:0 po s.n.) | Vladivostok – Ufa 3:2 (kon.) | Novokuzneck – Čeljabinsk 2:3 (0:2 po s.n.)
Novosibirsk – Metallurg Magnitogorsk 2:1 (kon.) | S.Moskva – Petrohrad 1:5 (kon.) | Dinamo Minsk – A. Mytišči 1:7 (kon.)
Doneck – Čerepovec 2:3 (kon.) | Záhreb – Jaroslavľ 1:0 (kon.)
koniec
Spartak Moskva
1:5 (0:1, 1:1, 0:3)
SKA Petrohrad
Sobota 25.01.2014, 14:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (16:11:17)
     
    59:30
    Zápas sa vyslovene dohráva a čaká sa na jeho koniec.
     
    58:38
    Nikolaj Lemtjugov dostal menší trest za hákovanie. Petrohrad dohrá tento zápas v početnej prevahe, samozrejme, ak sa mu nepodarí skôr skórovať.
     
    58:23
    Medvedev repete proti Salákovi neuspel. Puk mu zamýšľal hodiť medzi betóny, čo český brankár včas prečítal a úspešne zasiahol.
     
    58:23
    Moskovčania majú šancu na kozmetické upravenia výsledku. Medvedev sa rútil sám na Saláka, za ručnú brzdu zatiahol Chafizullin, po ktorého zákroku je nariadené trestné strieľanie.
     
    57:41
    Maxim Chudinov dostal osobný, desať minútový trest.
     
    57:41
    Petrohrad je v plnom počte. táto presilová hra sa Spartaku vôbec nevydarila. Vzhľadom na aktuálny stav by sa domáci najradšej už videli v kabíne, preto sa vôbec nečudujem, že im presilovka nevyšla.
     
    55:41
    Maxim Chudinov vyhodil puk do hľadiska bez teču. Spartak si zahrá v početnej výhode.
     
    55:41
    Salákovi strela vypadla, no okamžite sa spamätal a puk prikryl. Hra je prerušená, vhadzujeme pred českým strážcom hosťujúcej svätyne.
     
    54:44
    Hostia sa už za aktuálneho stavu v tomto čase nemusia nikam ponáhľať. Ich rozohrávka z obrannej tretiny je veľmi rozvážna.
     
    53:17
    Jeden z domácich hráčov vletel do Salákovko bránkoviska, rozhodcovia, samozrejme, prerušili hru.
     
    52:51
    Panarinovu strelu Šipačjov umne tečoval, no aj napriek tomu si Šestjorkin s týmto zakončením dokázal poradiť. Domáci brankár sa dnes prezentoval veľmi dobrým dojmom, za päť presných zásahov vo svojej sieti veru nemohol.
     
    52:00
    Šestjorkin už napokon ostal v bráne, stretnutie si vytrpí až do konca. Nebyť jeho dobrého zákroku, mohlo to byť po zakončení Kovalčuka z domáceho pohľadu ešte hrozivejšie.
     
    50:28
    Domáci si berú oddychový čas, čo je celkom logický a pochopiteľný krok. Nedivil by som sa ani ak by Šestjorkin, skončil v tomto stretnutí a prenechal svoje miesto v bráne Ivanovovi.
     
    50:28
    Petrohrad dal gól!
    Tak toto sa už z hosťujúcej strany dá prirovnať k exhibičnému predstaveniu ! IGOROVI MAKAROVOVI to po obohratí dvoch protihráčov padlo rovno do rôžku. Utešená strela ! Asistencie : Alexej Ponikarovsky, Dmitry Judin.
     
    49:00
    Predchádzajúce dve tretiny boli vyrovnané, v tej tretej však už domáci odpadli a na klzisku je jasným pánom Petrohrad.
     
    48:05
    Petrohrad dal gól!
    Ak sa ešte pri dvoj gólovom náskoku Petrohradu dalo polemizovať, že zápas ešte nie je rozhodnutý, teraz je už definitívne jasné, že Petrohrad si z hlavného mesta Ruska zoberie domov tri body. Po akcii dvoch nórskych hokejistov Tony Martensson a Patricka Thoresena obdržal prihrávku pred bránu ROMAN ČERVENKA, ktorý skrotil neposlušný puk a svoj backhand namieril nechytateľne do rohu brány ! Asistencie : Tony Martensson, Patrick Thoresen.
     
    47:31
    Petrohrad dal gól!
    To, k čomu sa schyľovalo od začiatku tretej tretiny, sa naplnilo. SKA sa podarilo navýšiť svoj náskok a urobiť tak veľký krok k ustráženiu si víťazstva v tomto zápase. Alexej Ponikarovsky našiel spoza brány pred Šestjorkinom ideálne postaveného spoluhráča, ktorým bol IGOR MAKAROV, a ten rýchlu strelu namieril do odkrytého priestoru brány. Asistencia : Alexej Ponikarovsky.
     
    46:48
    Nasleduje komerčná prestávka. Priestor pre oba celky na malé odfúknutie.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 28. Igol Volkov (Nikolaj Lemtjugov) – 14. Iľja Kovalčuk (Dinar Chafizullin, Maxim Chudinov), 26. Šipačjov (Artemij Panarin), 48. Igor Makarov (Alexej Ponikarovsky), 49. Roman Červenka (Tony Martensson, Patrick Thoresen), 51. Igor Makarov (Alexej Ponikarovsky, Dmitry Judin)


    Spartak Moskva: Šestjorkin (Ivanov) – Bodrov, Kulik, Sergejev, Želdakov, Vasiljev, Grišin, Mamkin – Kozlov, Kvaša, Volkov – Špirko, Anderson, Wandell – Bobrov, Krutov, Tolužakov – Lemtjugov, Ignašin, Medveděv – Pešekonov.
    SKA Petrohrad: Salák (Ježov) – Alexandrov, Dallman, Chafizullin, Chudinov, Judin, Rjasenskij – Martensson, Thoresen, Červenka – Tichonov, Kučerjavenko, Kovalčuk – Ketov, Panarin, Šipačjov – Ponikarovskij, Makarov, Kablukov – Barabanov.

    Rozhodca: Naumov, Ščenjov – Michel, Šikanov