Chabarovsk – Nižnekamsk 5:4 (1:0 po s.n.) | Vladivostok – Ufa 3:2 (kon.) | Novokuzneck – Čeljabinsk 2:3 (0:2 po s.n.)
Novosibirsk – Metallurg Magnitogorsk 2:1 (kon.) | S.Moskva – Petrohrad 1:5 (kon.) | Dinamo Minsk – A. Mytišči 1:7 (kon.)
Doneck – Čerepovec 2:3 (kon.) | Záhreb – Jaroslavľ 1:0 (kon.)
koniec
Spartak Moskva
1:5 (0:1, 1:1, 0:3)
SKA Petrohrad
Sobota 25.01.2014, 14:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Sobotný program Kontinentálnej hokejovej ligy štartuje už od siedmej hodiny rannej. Onlajny budú, samozrejme, pri tom a sprostredkujú Vám dianie zo všetkých zápasov, vrátane duelu v Moskve, kde miestny Spartak privíta SKA Petrohrad.

    Spartak Moskva je tradičný klub z hlavného mesta Ruska, pre ktorý môže byť táto sezóna poslednou v Kontinentálnej hokejovej lige. Moskovský celok ma obrovské finančné problémy. Hráčom a trénerom meškajú výplatu už od októbra. Celá situácia sa pre Spartak ešte zhoršila začiatkom decembra, kedy prišiel o hlavného sponzora Investbanku. Spartaku patrí predposledné miesto Západnej konferencie s 52 bodmi na konte. Moskovčanov pred koncom prestupového okna opustili viacero opôr, čo sa prejavilo aj na výsledkoch. V ostatných piatich zápasoch Spartak nezískal ani jeden jediný bod. Ťažko predpokladať, že sa na tom niečo zmení po súboji s Petrohradom.

    SKA Petrohrad má odlišné starosti ako jeho moskovský súper. Klub s najlepším finančným zázemím má každoročne len tie najvyššie ambície, no na zisk Gagarinovho pohára stále čaká. Aktuálne mu patrí druhé miesto Západnej konferencie za uradujúcim majstrom Dinamom Moskva. Spoločne s týmto tímom má SKA najlepšiu ofenzívu vo svojej konferencii. Po sérii domácich zápasov sa Petrohrad vydal na trip, ktorý odštartoval vo štvrtok na Ukrajine, kde Donbassu podľahol pomerom 2:4. Túto prehru sa v Moskve bude určite snažiť odčiniť a súper nachádzajúci sa v kritickej situácii by preň nemal byť výraznejšou prekážkou.
     
    Úvodné zostavy:

    Spartak Moskva: Šestjorkin (Ivanov) – Bodrov, Kulik, Sergejev, Želdakov, Vasiljev, Grišin, Mamkin – Kozlov, Kvaša, Volkov – Špirko, Anderson, Wandell – Bobrov, Krutov, Tolužakov – Lemtjugov, Ignašin, Medveděv – Pešekonov.

    SKA Petrohrad: Salák (Ježov) – Alexandrov, Dallman, Chafizullin, Chudinov, Judin, Rjasenskij – Martensson, Thoresen, Červenka – Tichonov, Kučerjavenko, Kovalčuk – Ketov, Panarin, Šipačjov – Ponikarovskij, Makarov, Kablukov – Barabanov.

    Rozhodca: Naumov, Ščenjov – Michel, Šikanov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:30
    O úvodnú aktivitu sa postaral prvý útok SKA, konkrétne Roman Červenka, ktorý sa spoza bránky tlačil pred Šestjorkin. domáca obrana si naň dala pozor a do zakončenia ho nepustila.
     
    02:10
    Cez obrancu domácich vystrelil Panarin. Šestjorkin nemusel zasahovať, puk bol zrazený na ochrannú sieť.
     
    05:00
    Artemy Panarin sa preháčkoval do útočného pásma, možno mal záujem pokračovať aj ďalej, no to mu zatrhol jeden z domácich zadákov, ktorý ho zrazil čistým a tvrdým hitom k zemi.
     
    06:00
    SKA sa skúša dostať do útočného pásma pomocou nahodenia. Za Thoresenovým pukom do rohu klziska korčuľuje Roman Červenka.
     
    06:21
    Oleg Kvaša sa dostal do rýchleho brejku, po vniknutí do útočného pásma mal trochu viac priestoru na ľavej strane, odkiaľ preveril pozornosť Alexandra Saláka. Ten puk dokázal vytesniť mimo priestoru troch žrdí.
     
    07:21
    Domáci sa dokázali v obrannom pásme dostať k puku a okamžite ho poslali do bezpečia. Rozhodcovia rozpažujú, zakázané uvoľnenie z toho nebude.
     
    08:00
    Šipačjov zachytil puk na modrej čiare, peknou prihrávkou našiel medzi kruhmi Ketova, ktorý sa snažil o rýchle zakončenie z otočky, no puk ideálne netrafil a ten sa skĺzol len do rohu klziska.
     
    09:00
    Strela Sergejeva zo stredného pásma mala propagačný charakter. Salák, samozrejme, bez problémov zasiahol a aspoň sa udržal ako-tak v tempe.
     
    10:00
    Kovalčuk nahodil puk do húštiny tiel, ktorá sa nachádzala pred brankárom Šestjorkinom. Ten zasahovať nemusel, puk skončil práve na niektorom z hráčov pred ním.
     
    11:20
    Panarin po prevzatí puku vrátil puk na modrú Chafizullinovi, ktoré okamžite vypálil na bránu Spartaku. Šestjorkin si poradil, jeho strelu vytesnil do rohu.
     
    12:16
    Na druhej strane preletelo nahodenie Kulikova okolo Salákovej brány. Český brankár len pohľadom skontroloval celú situáciu.
     
    12:42
    Skúsený domáci útočník Vjačeslav Kozlov s bohatými skúsenosťami z NHLteraz predviedol nepekný zákrok, za ktorý dostal päť minútový trest. V tomto zápase skončil. Petrohrad má obrovská šancu, na to, aby sa dostal do vedenia.
     
    13:56
    Petrohrad dal gól!
    Najväčšia hviezda KHL, IĽJA KOVALČUK, nám ukázal svoje zakončovateľské schopnosti. Na ľavej strane mal trošku viac priestoru, obdržal prihrávku a prudkou strelou nedal Šestjorkinovu šancu. Asistencie : Dinar Chafizullin, Maxim Chudinov.
     
    14:29
    Presilová hra SKA, samozrejme, pokračuje. Moskovčanom sa podarilo puk dostať za Salákovú svätyňu.
     
    15:21
    Kovalčuk to dostal opäť ideálne na strelu z prvej. Svoj projektil mieril do horných partií brány. Šestjorkin ukázal rýchlu lapačku a puk dokázal zachytiť efektným zákrokom.
     
    16:28
    Spartak je pod enormným tlakom, z ktorého sa na teraz dokázal oslobodiť. Puk vyhodil cez všetky čiary.
     
    17:16
    Záver početnej prevahy sa už nenesie v duchu obrovského tlaku Petrohradu. Domácim sa často darí vyhadzovať a praktikovať tak rýchle striedania.
     
    17:44
    Spartak je v plnom počte. Presilovú hru v trvaní piatich minút nedokázal ubrániť, inkasoval v nej jeden presný zásah z hokejky hosťujúceho kapitána Kovalčuka.
     
    18:22
    Domáci sa v plnom počte snažia zaútočiť. Strelu Krutova sa podarilo hosťom zablokovať, v následnom pokračovaní akcie sa do šance nepodarilo pretlačiť Tolužakov.
     
    19:15
    Špirko a Wandell sa snažili niečo vymyslieť v útočnom pásme. Počas svojho pobytu pred Salákom však českého brankára neohrozili ani jednou strelou.
     
    19:24
    Spartak si zahrá po prvý raz v zápase v početnej prevahe. Tú im držaním hokejky protihráča poskytol Alexej Ponikarovsky.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine vedie favorizovaný Petrohrad v Moskve nad Spartakom najtesnejším možným rozdielom. Výraznou mierou ovplyvnilo prvú tretinu vylúčenie domáceho útočníka Vjačeslava Kozlova, ktorý za svoj nešetrný zákrok dostal trest 5 + do konca zápasu. Počas dlhej presilovky sa dokázal Petrohrad zásluhou presnej rany Kovalčuka dostať do vedenia, ktoré si do prvej sirény uhájil. Na začiatku druhej tretiny bude Spartak dohrávať presilovú hru, nenechajte si to ujsť.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:25
    Lemtjugov sa vydal dopredu. Predviedol nám peknú individuálnu akciu zakončenú strelou zo stredu. Salák bol pozorný a na úvod prostrednej časti zaznamenal úspešný zákrok.
     
    20:52
    Oleg Kvaša, ktorý posilnil Spartak Moskva v priebehu ročníka z Avangardu Omsk, sa pokúsil o strelecký pokus. Ten bol zrazený do stredného pásma.
     
    21:40
    Obrovská šanca Spartaku Moskva na vyrovnanie a v nej slovenský hokejista ! Rastislav Špirko využil chybu hostí na ich útočnej modrej čiare, dostal sa do samostatného nájazdu. Proti Salákovi volil strelu nad jeho vyrážačku, no nedokázal ho prekonať !
     
    22:40
    Z úvodných minút druhej tretiny mám pocit, akoby sa hokejisti Petrohradu mysľami zabudli ešte v kabíne. Na ľade pôsobí ospalým dojmom, naopak domáci sú veľmi aktívni.
     
    23:40
    Rasťo Špirko chcel posunúť puk na jedného zo svojich spoluhráčov, ten bol však tiesnený, puk nedokázal spracovať a ten skončil v rohu obrannej tretiny SKA.
     
    24:51
    Petrohrad sa dostal do dobrej príležitosti na navýšenie svojho chudobného náskoku ! Puk viedol Panarin, ktorý našiel Šipačjova. Ten už nič nevymýšľal, rozhodol sa zakončiť, no bránku Spartaka prestrelil !
     
    25:28
    Petrohrad dal gól!
    Hosťom sa predsa len podarilo zvýšiť na 2:0 ! VADIM ŠIPAČJOV ostal domácou bránou úplne nekrytý, čo si všimol Panarin, ktorý ho našiel ideálnou prihrávkou pred bránou a hosťujúci útočník z tretieho útoku sa nemýlil ! Asistencia : Artemij Panarin.
     
    27:00
    Do samostatného nájazdu sa takmer dostal Roman Červenka. Obrana Spartaku zapracovala na poslednú chvíľu a českého snajpera do šance nepustila.
     
    27:21
    Spartak Moskva dal gól!
    Domáci sa takmer okamžite po druhom zásahu Petrohradu zmohli na odpoveď a všetko je opäť otvorené ! Martensson chcel poslať prihrávku krížom cez útočné pásmo, čo mu domáci vystihli, Lemtjugov poslal ideálnou prihrávkou do samostatného nájazdu IGORA VOLKOVA, ktorý Saláka vykúpal krásny backhandovým blafákom ! Asistencia : Nikolaj Lemtjugov.
     
    27:31
    Viktor Tichonov v útočnom pásme neustriehol svoju hokejku, zasiahol ňou jedného z domácich hráčov do tváre, za čo dostal menší trest. Presilovková možnosť pre Spartak.
     
    28:30
    Ani celú minútu netrvala početná prevaha Spartakovcov. Denis Bodrov sa previnil držaním. Oba tímy si tak vyskúšajú hernú situáciu štyroch proti štyrom.
     
    29:17
    Ignašil sa chcel veľmi pekne presadiť individuálne. Puk si hodil medzi dvoch súperových obrancov, ktorý ho zovreli a ďalej nepustili.
     
    29:40
    Tichonov naskočil z trestnej lavice na ľadovú plochu. Začína sa skrátená presilová hra Petrohradu.
     
    30:20
    Práve Tichonov sa nám prezentuje v útočnom pásme aktivitou. Spoza brány si s pukom nakorčuľoval do výhodnej streleckej pozície. Jeho pokus z ľavého kruhu Šestrjorkin zneškodnil.
     
    30:30
    Presilovka Petrohradu ostala nevyužitá. Spartak Moskva je v pätici, pokračujeme v rovnovážnom stave.
     
    31:26
    V posledných minútach vidíme príliš veľa nepresností na oboch stranách, ktoré tak bránia tímom dostať sa do dobrých streleckých príležitosti.
     
    32:16
    Chafizullin už nedokázal krížnu prihrávku udržať v útočnom pásme. S pukom na hokejke teraz musí počkať, kým jeho spoluhráči obrannú tretinu Moskvy vyprázdnia.
     
    32:56
    Tichonov dostal medzi kruhy ťažký puk na spracovanie. Poskakujúce čierne čudo napokon najlepšie skrotili domáci obrancovia.
     
    33:38
    Kovalčuk vyprodukoval z pravej strany prudkú, strieľanú prihrávku na Tichonova, ktorý do nej vložil svoju hokejku. Teč hosťujúceho útočníka skončil tesne vedľa, veľa nechýbalo.
     
    34:25
    Šestjorkin si poradil aj so zakončením Martenssona.
     
    35:15
    Alexander Salák zamieril na hráčsku lavicu a do hry pustil šiesteho korčuliara, čo je neklamným znakom toho, že Petrohrad si po prerušení hry zahrá v početnej prevahe.
     
    35:41
    Krásna Kovalčukova strela donútila vytiahnuť Šestjorkina ešte lepší zákrok. Domáce publikum jasá po semafore svojho brankára.
     
    35:42
    Vylúčením hráčom je Denis Ignašin, ktorý sa previnil podrazením.
     
    36:37
    Spartaku sa zatiaľ v oslabení darí. domáci vyhadzujú puk, do čo najväčšej vzdialenosti od svojej svätyne.
     
    37:42
    Spartak počas dvoch minút presilovej hry nepustil svojho súpera prakticky k ničomu a ubránil sa bez najmenších ťažkostí. Ignašin je späť na ľadovej ploche.
     
    38:20
    Hrať opäť budeme pred domácou bránou. Spartak totiž vyprodukoval zakázané uvoľnenie.
     
    39:00
    Začala sa posledná minúta prostrednej časti.
     
    39:50
    Po Kovalčukovej nepresnosti v útočnej tretine domáci zamierili vo štvorici do rýchlej brejkovej situácie, ktorý strelou z pravého kruhu zakončil Lemtjugov. S jeho dobre miereným pokusom si Salák poradil a ustrážil vedenie na strane Petrohradu !
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme boli svedkami dvoch presných zásahov, po jednom na každej strane. Petrohrad sa najprv dokázal dostať do náskoku 2:0 po zakončení Šipačjova, no tesne nato sa do samostatného nájazdu dostal Volkov, ktorý nedal Salákovi v priamom súboji šancu. Pred treťou časťou je za aktuálneho stavu všetko otvorené. Podarí sa domácim vyrovnať, poprípade otočiť stav stretnutia alebo si Petrohrad postráži víťazstvo a na konto si pripíše povinné tri body. Odpovede na tieto i iné otázky týkajúce sa tohto zápasu sa dozviete v našom prenose, ktorý bude pokračovať zhruba za pätnásť minút.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Po desiatich sekundách hry v tretej časti je hra prerušená. Červenka bol v útočnom pásme skôr ako puk.
     
    40:45
    Pekná akcia domácich. Lemtjugov zaviezol puk do útočného pásma, zadovkou prenechal do tandemu Volkovovi, ktorý strelou švihom preveril Salákovu pozornosť. Český brankár ukryl puk vo svojej výstroji.
     
    41:36
    Na druhej strane nám už po niekoľký raz v zápase dokumentovala dvojica Kovalčuk – Tichonov, že ich spolupráca funguje a na ľade sa vidia. Druhému menovaný chýbal len kúsok, aby po prihrávke svojho kapitána zasunul puk do odkrytej brány Moskovčanov.
     
    42:09
    Dallmanove nahodenie splnilo svoj účel. Šestrjorkin podržal puk. Vhadzovať tak budeme v obrannom pásme domáceho celku.
     
    43:15
    Z hry Petrohradu mám taký pocit, že počas prestávky dostali pokyn, aby sa pokúsili v úvode tretej časti pridať ukľudňujúci zásah a zbaviť a tak súpera, ktorý je za súčasného stavu na dosah vyrovnania.
     
    44:05
    Nahodenie od modrej narobili domácemu brankárovi nečakane veľké starosti, puk ešte stihol pred dotierajúcimi protihráčmi odvrátiť aspoň do rohu klziska.
     
    45:06
    Kovalčuk sa snažil nájsť niektorého zo svojich spoluhráčov z útočnej trojky medzi kruhmi. Tento úmysel nevyšiel.
     
    46:00
    Vôbec nebudem preháňať, ak poviem, že tretí zásah Petrohradu visí vo vzduchu. Panarin si nakočuľoval na krásnu prihrávku, rozhodol sa hľadať miesto medzi Šestjorkinovými betónmi, no puk v bráne neskončil !
     
    46:48
    Nasleduje komerčná prestávka. Priestor pre oba celky na malé odfúknutie.
     
    47:31
    Petrohrad dal gól!
    To, k čomu sa schyľovalo od začiatku tretej tretiny, sa naplnilo. SKA sa podarilo navýšiť svoj náskok a urobiť tak veľký krok k ustráženiu si víťazstva v tomto zápase. Alexej Ponikarovsky našiel spoza brány pred Šestjorkinom ideálne postaveného spoluhráča, ktorým bol IGOR MAKAROV, a ten rýchlu strelu namieril do odkrytého priestoru brány. Asistencia : Alexej Ponikarovsky.
     
    48:05
    Petrohrad dal gól!
    Ak sa ešte pri dvoj gólovom náskoku Petrohradu dalo polemizovať, že zápas ešte nie je rozhodnutý, teraz je už definitívne jasné, že Petrohrad si z hlavného mesta Ruska zoberie domov tri body. Po akcii dvoch nórskych hokejistov Tony Martensson a Patricka Thoresena obdržal prihrávku pred bránu ROMAN ČERVENKA, ktorý skrotil neposlušný puk a svoj backhand namieril nechytateľne do rohu brány ! Asistencie : Tony Martensson, Patrick Thoresen.
     
    49:00
    Predchádzajúce dve tretiny boli vyrovnané, v tej tretej však už domáci odpadli a na klzisku je jasným pánom Petrohrad.
     
    50:28
    Petrohrad dal gól!
    Tak toto sa už z hosťujúcej strany dá prirovnať k exhibičnému predstaveniu ! IGOROVI MAKAROVOVI to po obohratí dvoch protihráčov padlo rovno do rôžku. Utešená strela ! Asistencie : Alexej Ponikarovsky, Dmitry Judin.
     
    50:28
    Domáci si berú oddychový čas, čo je celkom logický a pochopiteľný krok. Nedivil by som sa ani ak by Šestjorkin, skončil v tomto stretnutí a prenechal svoje miesto v bráne Ivanovovi.
     
    52:00
    Šestjorkin už napokon ostal v bráne, stretnutie si vytrpí až do konca. Nebyť jeho dobrého zákroku, mohlo to byť po zakončení Kovalčuka z domáceho pohľadu ešte hrozivejšie.
     
    52:51
    Panarinovu strelu Šipačjov umne tečoval, no aj napriek tomu si Šestjorkin s týmto zakončením dokázal poradiť. Domáci brankár sa dnes prezentoval veľmi dobrým dojmom, za päť presných zásahov vo svojej sieti veru nemohol.
     
    53:17
    Jeden z domácich hráčov vletel do Salákovko bránkoviska, rozhodcovia, samozrejme, prerušili hru.
     
    54:44
    Hostia sa už za aktuálneho stavu v tomto čase nemusia nikam ponáhľať. Ich rozohrávka z obrannej tretiny je veľmi rozvážna.
     
    55:41
    Salákovi strela vypadla, no okamžite sa spamätal a puk prikryl. Hra je prerušená, vhadzujeme pred českým strážcom hosťujúcej svätyne.
     
    55:41
    Maxim Chudinov vyhodil puk do hľadiska bez teču. Spartak si zahrá v početnej výhode.
     
    57:41
    Petrohrad je v plnom počte. táto presilová hra sa Spartaku vôbec nevydarila. Vzhľadom na aktuálny stav by sa domáci najradšej už videli v kabíne, preto sa vôbec nečudujem, že im presilovka nevyšla.
     
    57:41
    Maxim Chudinov dostal osobný, desať minútový trest.
     
    58:23
    Moskovčania majú šancu na kozmetické upravenia výsledku. Medvedev sa rútil sám na Saláka, za ručnú brzdu zatiahol Chafizullin, po ktorého zákroku je nariadené trestné strieľanie.
     
    58:23
    Medvedev repete proti Salákovi neuspel. Puk mu zamýšľal hodiť medzi betóny, čo český brankár včas prečítal a úspešne zasiahol.
     
    58:38
    Nikolaj Lemtjugov dostal menší trest za hákovanie. Petrohrad dohrá tento zápas v početnej prevahe, samozrejme, ak sa mu nepodarí skôr skórovať.
     
    59:30
    Zápas sa vyslovene dohráva a čaká sa na jeho koniec.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (16:11:17)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 28. Igol Volkov (Nikolaj Lemtjugov) – 14. Iľja Kovalčuk (Dinar Chafizullin, Maxim Chudinov), 26. Šipačjov (Artemij Panarin), 48. Igor Makarov (Alexej Ponikarovsky), 49. Roman Červenka (Tony Martensson, Patrick Thoresen), 51. Igor Makarov (Alexej Ponikarovsky, Dmitry Judin)


    Spartak Moskva: Šestjorkin (Ivanov) – Bodrov, Kulik, Sergejev, Želdakov, Vasiljev, Grišin, Mamkin – Kozlov, Kvaša, Volkov – Špirko, Anderson, Wandell – Bobrov, Krutov, Tolužakov – Lemtjugov, Ignašin, Medveděv – Pešekonov.
    SKA Petrohrad: Salák (Ježov) – Alexandrov, Dallman, Chafizullin, Chudinov, Judin, Rjasenskij – Martensson, Thoresen, Červenka – Tichonov, Kučerjavenko, Kovalčuk – Ketov, Panarin, Šipačjov – Ponikarovskij, Makarov, Kablukov – Barabanov.

    Rozhodca: Naumov, Ščenjov – Michel, Šikanov