NJ Devils – Washington 2:1 (kon.) | Florida – Colorado 2:3 (kon.) | Detroit – Montreal 4:1 (kon.)
Calgary – Nashville 5:4 (2:1 po s.n.) | Edmonton – Arizona 3:4 (kon.) | Carolina – Ottawa 6:3 (kon.)
NY Islanders – St. Louis 3:4 (1:2 po s.n.) | Philadelphia – Boston 1:6 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Montreal Canadiens
Sobota 25.01.2014, 01:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Videli sme vynikajúci duel, v ktorom Red Wings dokázali vsietiť štyri góly a inkasovať len jeden. Zaslúžene si tak pripisujú ďalšiu výhru na domácom ľade. Na druhej strane Canadiens prehrali obe svoje posledné vystúpenia a z posledných dvoch duelov majú skóre 2:9.

    Tri hviezdy zápasu
    1. Jonas Gustavsson (DET) 30 zákrokov
    2. Niklas Kronwall (DET) 1+1
    3. Henrik Zetterberg (DET) 1+1

    Odo mňa je to na dnes všetko, lúčim sa s Vami a ďakujem za pozornosť. (04:19:56)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    V záverečnej minúte sa už nič vážnejšie nedeje a hráči Canadiens držia puk na hokejkách, ale do útočenia sa už nepúšťajú.
     
    58:41
    Detroit Red Wings dal gól!
    Po nádhernej biliardovej akcii domácich sa po Zetterbergovej prihrávke z ľavej strany dostal k strele do odkrytej brány GUSTAV NYQUIST. Zrejme sme videli gólovú bodku dnešnej výhry Detroitu. Asistencie: Henrik Zetterberg, Justin Abdelkader.
     
    58:10
    Po dlhšom hernom úseku bez striel sa dostal k zakončeniu Alfredsson, ale nemožno jeho pokus označiť ako stopercentný. Na druhej strane sa dokázali natlačiť hostia pred Gustavssona, ten ale žiadnu z dorážok za svoj chrbát nepustil.
     
    57:00
    Ani jeden z celkov sa nedokázal v útočnom pásme presadiť. Prihrávka hostí nebola presná a k rozohrávke sa dostal Gustavsson, na druhej strane nahadzoval Zetterberg, lenže za pukom nikto zo spoluhráčov nekorčuľoval. V závere sa obaja súperi zrejme tak trochu uspokojili s výsledkom.
     
    54:57
    Domáci vďaka Subbanovi založili veľmi rýchly protiútok. Po strele z ľavého kruhu to bol práve Subban, kto bol v medzikruží vo výbornej pozícii a hoci už mal napriahnuté k strele, k zakončeniu sa nedostal. Krátko na to Markovovi ušiel puk na modrej a hoci ho hneď nahadzoval späť do útočného pásma, rozhodcovia ofsajd postrehli.
     
    53:58
    Dvojminútová hra štyroch proti štyrom nepriniesla s výnimkou nepresného backhandu Maxa Paciorettyho žiadnu šancu. Oba celky už v pätici.
     
    51:58
    Na trestnú smeruje Travis Moen, ktorý si oddýchne na dve minúty za sekanie. Lenže bude sa hrať 4 na 4, pretože dve minúty dostáva za krosček aj domáci Kyle Quincey.
     
    51:15
    Briere sa už chystal na strelu z ľavého kruhu, ale potom si to rozmyslel a obkorčuľoval bránu domácich, lenže z rohu klziska už prihrať nedokázal, pretože už boli pri ňom dvaja protihráči. Canadiens ale stále bojujú v útočnom pásme o puk.
     
    50:00
    V ofenzívnej snahe pokračujú domáci. Po Smithovej strele z ostrého uhla z ľavej strany prikrýva Price puk. Následne bojovali Canadiens o pásmo, ale hoci ho stratili, puk im na hokejkách zostal. Pred nami je posledných desať minút zápasu.
     
    48:01
    Zetterberg nedokázal ubrániť Paciorettyho a ten sa nepríjemne natlačil pred Gustavssona, ktorý prerušuje hru. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    47:41
    Hostia v plnom počte.
     
    47:08
    Detroit hral presilovku dobre, ale bez vážnejších streleckých pokusov. Od modrej to teraz skúšal Kronwall, strelec tretieho gólu domácich. Do jeho strely sa obetavo vrhol obranca hostí Alexei Jemelin, ktorého puk nepríjemne trafil. Na striedačku ale našťastie dokázal odkorčuľovať po vlastných.
     
    45:41
    Domáci si zahrajú presilovú hru. Druhýkrát dnes smeruje na trestnú lavicu P.K. Subban. Tentokrát je to za zdržovanie hry potom, čo obranca hostí poslal puk mimo hracej plochy.
     
    45:20
    Detroit pekne kombinoval a Eavesovi chýbali centimetre, aby mohol zakončovať do odkrytej brány. Na druhej strane založil akciu hostí Plekanec a sám aj na Gustavssona vystrelil. Po buly v útočnom pásme Canadiens, sa hra znovu prerušuje po strele Subbana.
     
    43:38
    Tatar inkasoval tvrdý hit od Leblanca v strednom pásme, ale Detroit zostal pri puku. Jurčo sa dvakrát dostal k strele z pravého kruhu. Najskôr pálil nepresne, druhý krát bola jeho rana zblokovaná a ku gólmanovi sa nedostala.
     
    42:54
    Montreal sa dostával do šance, ale Gustavsson predvídavo prikryl puk pred rýchlym Maxom Paciorettym.
     
    42:19
    Zdalo sa, že aktívnejšie začal Montreal, lenže od Ellerovej strely držia puk prevažne hráči Red Wings. Teraz im však rozohrávka nevyšla a je z toho zakázané uvoľnenie.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 13. Zetterberg (Alfredsson, Kronwall), 32. Sheahan, 37. Kronwall (Nyquist, Ericsson), 59. Nyquist (Zetterberg, Abdelkader) – 33. Gallagher (Subban, Desharnais)


    Detroit Red Wings: Gustavsson (Mrázek) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Smith, Lashoff – Abdelkader, Zetterberg, Nyquist – Tatar, Sheahan, Jurčo – Alfredsson, Helm, Cleary – Eaves, Glendening, Miller
    Montreal Canadiens: Price (Budaj) – Subban, Markov, Gorges, Beaulieu, Jemelin, Murray – Gallagher, Desharnais, Pacioretty – Gionta, Plekanec, Eller – Prust, Briere, Bourque – Leblanc, Bournival, Moen

    Rozhodca: Hebert, Jackson – Brisebois, MacPherson