NJ Devils – Washington 2:1 (kon.) | Florida – Colorado 2:3 (kon.) | Detroit – Montreal 4:1 (kon.)
Calgary – Nashville 5:4 (2:1 po s.n.) | Edmonton – Arizona 3:4 (kon.) | Carolina – Ottawa 6:3 (kon.)
NY Islanders – St. Louis 3:4 (1:2 po s.n.) | Philadelphia – Boston 1:6 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Montreal Canadiens
Sobota 25.01.2014, 01:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 01:30.
     
    Československá stopa

    Tomáš Plekanec (MON) – momentálne tretí muž bodovania Canadiens s bilanciou 30 bodov (16+14)

    Tomáš Tatar (DET) – jeden z najnádejnejších slovenských mladíkov má na konte 20 bodov (11+9)

    Jakub Kindl (DET) – český bek má na konte jeden gól a desať asistencíi

    Tomáš Jurčo (DET) – slovenskému krídelníkovi sa zatiaľ nedarí usadiť sa nastálo v prvom tíme, na svojom konte má 4 body (2+2)

    Petr Mrázek (DET) – český brankár plní funkciu náhradného gólmana a zatiaľ naskočil do siedmych stretnutí s priemerom inkasovaných gólov 1,64 a úspešnosťou zákrokov 92,37 %


    Favoritom zápasu sú podľa postavenia v tabuľke Candiens, ale môžme len hádať či sa dokážu psychicky zomknúť po poslednej vysokej prehre 1:5 s Penguins. Naopak Detroit by mohol byť pri chuti po dramatickej výhre 5:4 po samostatných nájazdoch nad Chicagom.
    Prajem Vám príjemný hokejový zážitok.
     
    Vítam Vás pri stretnutí kanadsko-americkej NHL, v ktorom sa stretnú Detroit Red Wings a Montreal Canadiens. Dejiskom zápasu bude domáca aréna Detroitu, Joe Louis Arena.

    Pre Detroit je Montreal už druhým súperom v rade z tzv. Originálnej šestky NHL. Originálnou šesticou NHL sa označujú tímy, ktoré hrávali v lige pravidelne od jej začiatku v roku 1917 až do jej prvého výraznejšieho rozširovania v roku 1967. Sú to celky Boston Bruins, Chicago Blackhawks, Detroit Red Wings, Montreal Canadiens, New York Rangers a Toronto Maple Leafs. Montreal je historicky najúspešnejší klub súťaže a získal vo svojej historii už 23 krát Stanley Cup. Pre zmenu, Detroit momentálne ťahá piatu najdlhšiu sériu v histórii NHL, keď už 23 krát v rade dokázal postúpiť do play-off. V aktuálnej sezóne sa tieto dve mužstvá vo vzájomnom stretnutí ešte nestretli. Posledný vžájomný zápas tak zatiaľ zostáva ten z 26. januáta 2012, v ktorom vtedy domáci Montreal vyhral vysoko 7:2.

    Detroit je v Atlantickej divízii na piatom mieste a vo Východnej konferencii na deviatom. Na svojom konte má 54 bodov a skóre 127:138. Medzi jeho najväčšie opory patria Švédi Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall a taktiež aj momentálne zranená dvojica Daniel Alfredsson a Pavel Dacjuk.

    Posledných 5 zápasov
    Anaheim Ducks 1 – 0 Detroit Red Wings
    New York Rangers 1 – 0 Detroit Red Wings
    Detroit Red Wings 3 – 2 s.n. Los Angeles Kings
    Detroit Red Wings 1 – 4 St. Louis Blues
    Detroit Red Wings 5 – 4 s.n. Chicago Blackhawks


    Montreal taktiež patrí do Atlantickej divízie, v ktorej je momentálne tretí s počtom bodov 59. Vo Východnej konferencii je štvrtý a skóre má 127:125.. Najväčšími ťahúnmi "The Habs" sú obrancovia Andrej Markov a P.K. Subban. Subban je dokonca z pozície beka najproduktívnejším hráčom tímu. Z útočníkov sú najproduktívnejší Max Pacioretty spolu s Tomášom Plekancom.

    Posledných 5 zápasov
    Montreal Canadiens 2 – 1 p.p. Chicago Blackhawks
    Montreal Canadiens 1 – 4 New Jersey Devils
    Ottawa Senators 4 – 5 p.p. Montreal Canadiens
    Toronto Maple Leafs 5 – 3 Montreal Canadiens
    Pittsburgh Penguins 5 – 1 Montreal Canadiens
     
    Úvodné zostavy:

    Detroit Red Wings: Gustavsson (Mrázek) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Smith, Lashoff – Abdelkader, Zetterberg, Nyquist – Tatar, Sheahan, Jurčo – Alfredsson, Helm, Cleary – Eaves, Glendening, Miller

    Montreal Canadiens: Price (Budaj) – Subban, Markov, Gorges, Beaulieu, Jemelin, Murray – Gallagher, Desharnais, Pacioretty – Gionta, Plekanec, Eller – Prust, Briere, Bourque – Leblanc, Bournival, Moen

    Rozhodca: Hebert, Jackson – Brisebois, MacPherson.
     
    Do zostavy Red Wings sa vracia švédsky veterán Daniel Alfredsson.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:35
    Detroit začal aktívnejšie, ale strela na bránu z toho neplynula. Až teraz sa dokázali dostať do útoku Canadiens a po strele Briana Giontu z pravého kruhu prikrýva Gustavsson puk a prerušuje hru.
     
    02:00
    Dvakrát za sebou v krátkom časovom slede nahrával nepresne domáci bek Smith a Canadiens boli v pásme, ale nedokázali domáceho gólmana ohroziť.
     
    03:30
    Z pravého rohu klziska obkorčuľoval Tomáš Tatar bránu a posielal prudkú prihrávku pred Priceho na Jurča. Po niekoľkých odrazoch puku sa dostal k strele na modrej Ercisson, ale triafa svojou ranou len jedného z protihráčov.
     
    04:36
    Darren Helm vybojoval puk v ľavom kruhu, ale pri pokuse o prihrávku ho poslal nepresne a pri puku hostia. Po strele ich kapitána Giontu z medzikružia sa hra prerušuje.
     
    05:45
    Nyquist najskôr posielal prihrávku pred bránu z ľavej strany, kde sa o teč pokúšal Abdelkader. Krátko na to Abdelkader sám vystrelil z ľavého kruhu a Price prerušil prikrytím puku hru. Po odpískaní sa pustili do ostrejšej výmeny názorov domáci Justin Abdelkader s hosťujúcim bekom P.K. Subbanom.
     
    06:42
    Hra sa v posledných momentoch často prerušovala, nasleduje reklamná prestávka, ale bolo signalizované vylúčenie pre domáci tím.
     
    06:42
    Za zdvihnutú hokejku odchádza na trestnú lavicu na dve minúty Henrik Zetterberg. Presilovku si zahrajú Canadiens.
     
    08:01
    Red Wings sa zatiaľ bránia veľmi dobre, Montrealu dovolili len jedinú strelu spoza pravého kruhu, ktorú mal na svedomí Subban. Ich následný pokus o útok zastavený pre ofsajd Nathana Beaulieua.
     
    08:42
    Domáci v plnom počte. Zetterberg naskakuje na ľad, Detroit je pri puku a zakladá útok.
     
    09:20
    Domáci Abdelkader vyslal z ľavej strany prudkú strelu na Careyho Pricea, ktorý nedokázal udržať puk a Abdelkader sa dostal aj k dorážke. Po tej už kanadský gólman puk vo svojej moci udržal.
     
    10:20
    Urputne bojovali v útočnom pásme Tatar s Jurčom o puk, ale k strele sa nedostali ani oni a ani nikto z ich spoluhráčov. Signalizovaný trest pre Montreal.
     
    10:30
    Prvý vylúčený hráč hostí je Brendan Gallagher za zdvihnutú hokejku.
     
    11:15
    Na pravej strane obranného pásma získal v súboji puk Tomáš Plekanec a utrhol sa domácej obrane a rútil sa sám na Gustavssona. Ten zakončenie českého útočníka vystihol a Plekanec nakoniec stratil rovnováhu a skončil v bráne domácich Red Wings. Puk však nie, ten mal v moci Gustavsson.
     
    11:23
    Signalizovaný trest pre hostí, Detroit si zahrá presilovku 5 na 3.
     
    11:25
    Za vrazenie na mantinel vylúčený bek hostí Alexei Jemelin.
     
    12:09
    Detroit rozpútal veľký ofenzívny kolotoč. Z pravého kruhu vyslal prudkú ranu Tatar, po ktorej Price prikrýva puk.
     
    12:27
    Detroit Red Wings dal gól!
    Daniel Alfredsson poslal z ľavej strany od mantinelu prihrávku medzi kruhy, kde sa do puku strelou z prvej oprel HENRIK ZETTERBERG a tvrdou ranou do hornej časti bány otvára svojou presilovkovou trefou skóre. Asistencie: Daniel Alfredsson, Niklas Kronwall.
     
    14:50
    Po góle sa trošku oba celky stiahli a nedokázali sa dostať do stopercentnej šance. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    16:20
    Z pravej strany pálil nepresne Plekanec. Hostia sa držali v útočnej tretine, ale bez ďalších streleckých pokusov. Následne Detroitu nevyšla rozohrávka a posiela puk do pásma Canadiens, kde si ho už vzal jeden z hosťujúcich obrancov a zakladá útok.
     
    16:53
    Dvojica hosťujúcich hráčov sa utrhla domácej obrane a Louis Leblanc sa dostal k backhandovému zakončeniu, s ktorým si ale Jonas Gustavsson poradil.
     
    17:59
    Montreal sa v závere tlačí čoraz viac k zakončeniu. Najskôr bola ich akcia zastavená pre postavenie mimo hru, krátko na to si domáci gólman bez problémov poradil so strelou Dannyho Briera.
     
    18:51
    Menšia mela pred bránou hostí, v ktorej bol domáci Patrick Eaves s P.K. Subbanom. Následne strelecký pokus hosťujúceho Gallalghera zastavený domácim gólmanom. Hra sa v závere veľmi kúskuje.
     
    19:15
    Montreal sa dostal k prudkej strele od modrej čiary, po ktorej ale jeden z hostí pri pokuse o teč zlomil hokejku. Za bránou Detroitu došlo k faulu a na trestnú lavicu už korčuľuje Brandon Prust za podrazenie Alfredssona.
     
    19:45
    Zakázané uvoľnenie Detroitu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvú tretinu vyhrali domáci Red Wings 1:0 po presilovkovom góle Zetterberga. Aj druhú tretinu začnú domáci v početnej výhode, pretože ešte 75 sekúnd ostáva Prustovi odpykať si za podrazenie. Druhá tretina začne približne 2:37.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:01
    Pokračujeme presilovou hrou Detroitu, ktorý vyhral úvodné buly.
     
    21:06
    Kronwall poslal puk na pravú stranu Nyquistovi, ktorý prihrávkou cez celú útočnú tretinu našiel Zetterberga, ktorý pálil na bránu. Krátko potom sa Gustav Nyquist uvoľnil v pravom kruhu a úplne osamotený pred Carey Priceom zakončoval.
     
    21:15
    Hostia v plnom počte.
     
    22:19
    Domáci Tomáš Jurčo tvrdo priklincovaný na mantinel. Krátko na to za nedovolené bránenie iného hráča korčuľuje na trestnú lavicu domáci bek Brendan Smith.
     
    23:42
    Montreal v presilovkovom tlaku. Strely Plekanca, Subbana i Briera ale zblokované a na Gusravssona neprešli.
     
    24:19
    Tesne pred Smithovým návratom vyslal tvrdú ranu na domáceho gólmana Andrei Markov. Gustavsson puk vyráža a domáci už v plnom počte.
     
    25:45
    Detroit bojoval húževnato o puk v útočnej tretine, ale po nepresnej prihrávke spoza brány na modrú stratil pásmo.
     
    26:17
    Subban nedokázal dostať puk spred vlastnej brány a k strele sa dostal vo veľkej rýchlosti z medzikružia domáci Darren Helm. Price drží puk v lapačke, prerušuje hru a nasleduje reklamná prestávka.
     
    26:52
    Montreal si vybojoval útočné pásmo a od modrej vyslal veľmi nebezpečnú strelu backhandom hosťujúci obranca Douglas Murray. Gustavsson nemal dobrý výhľad na dráhu strely, ale puku sa napriek tomu zmocniť dokázal.
     
    27:22
    Za krosček si odchádza na dve minúty oddýchnuť na lavicu hanby domáci bek Danny DeKeyser.
     
    27:48
    Z ničoho nič sa dokázal dostať k strele na ľavej strane hosťujúci Bourque. Gustavsson puk vyráža a krátko na to hra prerušená pre vylúčenie hráča Canadiens.
     
    27:48
    Za podrazenie dostáva dve minúty Max Pacioretty a bude sa hrať 4 na 4.
     
    29:02
    V obrovskej šanci sa po Tatarovej prihrávke ocitol Riley Sheahan, ale v dobrej pozícii pred bránou míňa.
     
    29:22
    Domáci v plnom počte a majú k dispozícii skrátenú presilovú hru.
     
    29:48
    Hostia v plnom počte.
     
    30:50
    Po tvrdom hite od Glendeninga sa P.K. Subban doslova posadil na striedačku Detroitu. Pri následnom pokuse o naskočenie na ľad sa mu hokejka zasekla na striedačke Red Wings. Po vtipnom momente ostal bek hostí zjavne rozzúrený. Potom, čo Price prikrýva strelu domácich z ľavej strany, sa Glendening so Subbanom pustili medzi kruhmi do veľmi ostrej diskusie.
     
    31:29
    Helm sa dostával na pravej strane do brejku, ale Markov sa obetavo hodil na ľad a hokejkou mu puk vypichol.
     
    31:48
    Detroit Red Wings dal gól!
    Po pokazenej rozohrávke hostí sa dostal k puku na modrej čiare RILEY SHEAHAN, ktorý neváhal a nádhernou strelou do pravého rohu brány posiela domácich do dvojgólového vedenia. Bez asistencie.
     
    32:40
    Za vrazenie na mantinel odchádza na trestnú lavicu domáci Justin Abdelkader.
     
    32:56
    Montreal Canadiens dáva gól!
    Len šestnásť sekúnd potrebovali hostia, aby premenili presilovú hru. Po prihrávke z ľavého kruhu sa BRENDAN GALLAGHER obtočil okolo Gustavssona a blafákom posúva puk za jeho chrbát a znižuje na 1:2. Asistencie: P.K. Subban, David Desharnais.
     
    34:15
    Hra sa veľmi kúskuje, nervozita stúpa a sme svedkami viacerých šarvátok. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    34:24
    Bezprostredne po buly pred bránou Canadiens sme videli zakázané uvoľnenie hostí. Buly po Priceho pravici sa tak zopakuje.
     
    34:37
    Jurčo clonil pred bránou a Sheahan sa snažil položiť si na ľad Caryeho Pricea. To mu nevyšlo a tak poslal puk do pravého kruhu na hokejku Tatara, ktorý tvrdo vypálil. Price vytiahol na strelu slovenského krídelníka fanstastický zákrok lapačkou.
     
    36:00
    Gustavsson prikrýva puk a prerušuje hru po strele hosťujúceho obrancu Josha Gorgesa.
     
    36:29
    Detroit Red Wings dal gól!
    Po prihrávke Nyquista od mantinelu z ľavej strany dostal medzi kruhy puk na hokejku švédsky bek NIKLAS KRONWALL a tvrdou strelou do protichodu gólmana posiela Detroit znovu do vedenia o dva góly. Asistencie: Gustav Nyquist, Jonathan Ericsson.
     
    37:30
    Ďalšia strela hostí zastavená Gustavssonom a bol to jeho dvadsiaty zákrok v dnešnom stretnutí.
     
    37:56
    Obranca hostí P.K. Subban vylúčený za držanie.
     
    38:41
    Detroit drží útočné pásmo, ale na Gustavssona vyslal jedinú strelu, lenže aj tú zblokoval bek Douglas Murray.
     
    39:55
    Detroit rozpútal veľký ofenzívny kolotoč. Z ľavej strany pálil Tatar a jeho strelu sa tesne pred gólmanom snažil dorážať Sheahan. Canadiens môžu teraz ďakovať svojmu gólmanovi, že neprehrávajú o tri góly.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Tretia tretina začne približne 3:38.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:51
    Hostia sa nevzdávajú a v úvode tretej tretiny sú aktívnejší. Gustavsson prikrýva puk po strele spoza pravého kruhu z hokejky Larsa Ellera.
     
    41:04
    Na druhej strane zasahuje Carey Price po strele švédskeho zadáka Jonathana Ericssona.
     
    41:32
    Detroit drží útočné pásmo a po Helmovej strele od modrej čiary Price znovu prerušuje hru.
     
    42:19
    Zdalo sa, že aktívnejšie začal Montreal, lenže od Ellerovej strely držia puk prevažne hráči Red Wings. Teraz im však rozohrávka nevyšla a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    42:54
    Montreal sa dostával do šance, ale Gustavsson predvídavo prikryl puk pred rýchlym Maxom Paciorettym.
     
    43:38
    Tatar inkasoval tvrdý hit od Leblanca v strednom pásme, ale Detroit zostal pri puku. Jurčo sa dvakrát dostal k strele z pravého kruhu. Najskôr pálil nepresne, druhý krát bola jeho rana zblokovaná a ku gólmanovi sa nedostala.
     
    45:20
    Detroit pekne kombinoval a Eavesovi chýbali centimetre, aby mohol zakončovať do odkrytej brány. Na druhej strane založil akciu hostí Plekanec a sám aj na Gustavssona vystrelil. Po buly v útočnom pásme Canadiens, sa hra znovu prerušuje po strele Subbana.
     
    45:41
    Domáci si zahrajú presilovú hru. Druhýkrát dnes smeruje na trestnú lavicu P.K. Subban. Tentokrát je to za zdržovanie hry potom, čo obranca hostí poslal puk mimo hracej plochy.
     
    47:08
    Detroit hral presilovku dobre, ale bez vážnejších streleckých pokusov. Od modrej to teraz skúšal Kronwall, strelec tretieho gólu domácich. Do jeho strely sa obetavo vrhol obranca hostí Alexei Jemelin, ktorého puk nepríjemne trafil. Na striedačku ale našťastie dokázal odkorčuľovať po vlastných.
     
    47:41
    Hostia v plnom počte.
     
    48:01
    Zetterberg nedokázal ubrániť Paciorettyho a ten sa nepríjemne natlačil pred Gustavssona, ktorý prerušuje hru. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    50:00
    V ofenzívnej snahe pokračujú domáci. Po Smithovej strele z ostrého uhla z ľavej strany prikrýva Price puk. Následne bojovali Canadiens o pásmo, ale hoci ho stratili, puk im na hokejkách zostal. Pred nami je posledných desať minút zápasu.
     
    51:15
    Briere sa už chystal na strelu z ľavého kruhu, ale potom si to rozmyslel a obkorčuľoval bránu domácich, lenže z rohu klziska už prihrať nedokázal, pretože už boli pri ňom dvaja protihráči. Canadiens ale stále bojujú v útočnom pásme o puk.
     
    51:58
    Na trestnú smeruje Travis Moen, ktorý si oddýchne na dve minúty za sekanie. Lenže bude sa hrať 4 na 4, pretože dve minúty dostáva za krosček aj domáci Kyle Quincey.
     
    53:58
    Dvojminútová hra štyroch proti štyrom nepriniesla s výnimkou nepresného backhandu Maxa Paciorettyho žiadnu šancu. Oba celky už v pätici.
     
    54:57
    Domáci vďaka Subbanovi založili veľmi rýchly protiútok. Po strele z ľavého kruhu to bol práve Subban, kto bol v medzikruží vo výbornej pozícii a hoci už mal napriahnuté k strele, k zakončeniu sa nedostal. Krátko na to Markovovi ušiel puk na modrej a hoci ho hneď nahadzoval späť do útočného pásma, rozhodcovia ofsajd postrehli.
     
    57:00
    Ani jeden z celkov sa nedokázal v útočnom pásme presadiť. Prihrávka hostí nebola presná a k rozohrávke sa dostal Gustavsson, na druhej strane nahadzoval Zetterberg, lenže za pukom nikto zo spoluhráčov nekorčuľoval. V závere sa obaja súperi zrejme tak trochu uspokojili s výsledkom.
     
    58:10
    Po dlhšom hernom úseku bez striel sa dostal k zakončeniu Alfredsson, ale nemožno jeho pokus označiť ako stopercentný. Na druhej strane sa dokázali natlačiť hostia pred Gustavssona, ten ale žiadnu z dorážok za svoj chrbát nepustil.
     
    58:41
    Detroit Red Wings dal gól!
    Po nádhernej biliardovej akcii domácich sa po Zetterbergovej prihrávke z ľavej strany dostal k strele do odkrytej brány GUSTAV NYQUIST. Zrejme sme videli gólovú bodku dnešnej výhry Detroitu. Asistencie: Henrik Zetterberg, Justin Abdelkader.
     
    59:56
    V záverečnej minúte sa už nič vážnejšie nedeje a hráči Canadiens držia puk na hokejkách, ale do útočenia sa už nepúšťajú.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Videli sme vynikajúci duel, v ktorom Red Wings dokázali vsietiť štyri góly a inkasovať len jeden. Zaslúžene si tak pripisujú ďalšiu výhru na domácom ľade. Na druhej strane Canadiens prehrali obe svoje posledné vystúpenia a z posledných dvoch duelov majú skóre 2:9.

    Tri hviezdy zápasu
    1. Jonas Gustavsson (DET) 30 zákrokov
    2. Niklas Kronwall (DET) 1+1
    3. Henrik Zetterberg (DET) 1+1

    Odo mňa je to na dnes všetko, lúčim sa s Vami a ďakujem za pozornosť. (04:19:56)

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 13. Zetterberg (Alfredsson, Kronwall), 32. Sheahan, 37. Kronwall (Nyquist, Ericsson), 59. Nyquist (Zetterberg, Abdelkader) – 33. Gallagher (Subban, Desharnais)


    Detroit Red Wings: Gustavsson (Mrázek) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Smith, Lashoff – Abdelkader, Zetterberg, Nyquist – Tatar, Sheahan, Jurčo – Alfredsson, Helm, Cleary – Eaves, Glendening, Miller
    Montreal Canadiens: Price (Budaj) – Subban, Markov, Gorges, Beaulieu, Jemelin, Murray – Gallagher, Desharnais, Pacioretty – Gionta, Plekanec, Eller – Prust, Briere, Bourque – Leblanc, Bournival, Moen

    Rozhodca: Hebert, Jackson – Brisebois, MacPherson