Chabarovsk – Nižnekamsk 5:4 (1:0 po s.n.) | Vladivostok – Ufa 3:2 (kon.) | Novokuzneck – Čeljabinsk 2:3 (0:2 po s.n.)
Novosibirsk – Metallurg Magnitogorsk 2:1 (kon.) | S.Moskva – Petrohrad 1:5 (kon.) | Dinamo Minsk – A. Mytišči 1:7 (kon.)
Doneck – Čerepovec 2:3 (kon.) | Záhreb – Jaroslavľ 1:0 (kon.)
koniec
HC Sibir Novosibirsk
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Metallurg Magnitogorsk
Sobota 25.01.2014, 11:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine domáci jasne dominovali a zaslúžene napokon dokázali zápas dotiahnuť do víťazného konca. Počas poslednej dvadsať minútovky zahodili obrovské množstvo tutoviek, no všetko si vynahradili v záverečnej minúte, kedy sa presadil Oleg Glubin. Domáci tak získali veľmi cenný skalp. dokázalo zdolať najlepší tím svojej konferencie. My vám ďakujeme za pozornosť pri sledovaní dnešného zápasu a tešíme sa aj na budúce. Zatiaľ sa majte, prajeme pekný zvyšok víkendu. (13:19:30)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Magnitka hrá už, samozrejme, bez Košečkina. Sannikovovo vyhodenie len tesne minulo ich opustenú bránu.
     
    59:23
    Novosibirsk dal gól!
    Domáci sa napokon predsa len dočkali presného zásahu, ktorý si dovolím tvrdiť, rozhodol o celom zápase ! Svoj obrovský tlak dokázal Sibir pretaviť v druhý presný zásah, o ktorý sa postaral OLEG GUBIN. Ten sa najlepšie zorientoval v obrovskej skrumáži pred Košečkinom a poslal puk tam, kde ho chceli vidieť všetci domáci priaznivci. Asistencie : Stepan Sannikov, Sergej Šumakov.
     
    58:06
    Aktívny Šumakov narobil poriadny vietor v obrannej tretine Magnitogorsku. Košečkin si však od prvej tretiny drží čisté konto.
     
    57:25
    Nádherný prienik Enlunda, ktorý sa cez štyroch protihráčov dostal do samostatného úniku, svoju strelu mieril hosťujúcemu brankárovi medzi betóny. Ten si však aj s touto situáciou dokázal poradiť ! Metallurg môže ďakovať Košečkinovi, že stav je stále vyrovnaný.
     
    56:35
    Platonov a Koskiranta sa do seba pustili. Napokon z toho výraznejšia šarvátka nebola.
     
    55:40
    Obrovská šanca domácich ostala nevyužitá. Monja sa prekľučkoval pred Košečkina, puk sa snažil dorážať aj Enlund, no Košečkin ostal neprekonaný.
     
    54:55
    Metallurg je kompletný. Kovář po naskočení na ľadovú plochu zamieril okamžite vpred, kde sa dostal do súboja jeden na jedného proti krajanovi Hrabalovi. Cez toho to vyskúšal rýchlou strelou, ktorú práve český zadák v službách Sibiru vytečoval na ocrannú sieť.
     
    53:20
    Novosibirsk nebol ďaleko od presného zásahu, ktorý mohol mať v tejto fáze zápasu prívlastok víťazný, Martynovovu strelu od modrej čiary zastavila konštrukcia hosťujúcej brány.
     
    52:37
    Jan Kovář si za podrazenie nútene oddýchne, čím dáva domácim výbornú príležitosť ujať sa vedenia počas presilovej hry. Dokáže ju Sibir využiť ?
     
    51:56
    Šumakov zobral zodpovednosť na seba, pred Košečkina sa pretlačil svojimi individuálnymi schopnosťami, no následné zakončenia neskončilo za chrbtom hosťujúceho brankára.
     
    51:30
    Ozývajú sa domáci fanúšikovia, ktorých na zápas prišlo 7400. Tí ženú svojich miláčikov dopredu. Evidentne aj oni cítia, že najlepší tím Východu je dnes zdolateľný.
     
    50:30
    Na druhej strane nám dokumentoval svoje brankárske kvality aj Košečkin, ktorý podržal svoj tím a nedovolil Sibiru dostať sa do vedenia. Šance mali Ignatuškin i Martynov, no dvoj metrový obor v bráne Magnitogorsku ich zakončenia pokryl.
     
    49:27
    Krásnym momentom potešil domácich fanúšikov brankár Koskinen. Ten strele Kovářa vystavil semafor !
     
    48:41
    Na využitie presilovej hry stále čakáme. Osala je späť na ľadovej ploche. Magnitka prežila jeho vylúčenie bez ujmy.
     
    48:35
    Domáci Koskiranta sa dokázal dostať do rýchleho brejku. Fínsky reprezentant to vyskúšal strelou z ľavého kruhu, ktorej však chýbala väčšia dávka presnosti. Košečkin nemusel zasahovať.
     
    48:15
    Prvá presilovková formácia domácich dokázala súpera zavrieť v jeho obrannom pásme, no z tlaku nič nevyťažila. Na ľad prichádzajú čerstvé sily.
     
    47:20
    Lekomcev si to narovnal na strelu od modrej, ktorú dokázal Košečkin skrotiť.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 11. Dmitry Monja (Jori Lehterä, Jonas Enlund), 60. Oleg Gubin (Stepan Sannikov, Šumakov.) – 34. Francis Pare (Osala)


    HC Sibir Novosibirsk: Koskinen (Bespalov)- Hrabal, Lekomcev, Kutuzov, Alexejev, Martynov, Karavajev, Ožiganov- Enlund, Monja, Lehterä- Kugryšev, Koskiranta, Kopejkin- Romanov, Ignatuškin, Karamnov- Šumakov, Butuzov, Sannikov, Gubin
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pechurskij)- Antipin, Birjukov, Těreščenko, Chabarov, Ibragimov, Bereglazov, Maleňkich- Mozjakin, Kovář, Zaripov- Pare, Timkin, Kazionov- Brent, Platonov, Potěchin- Juňkov, Grigorenko, Osala, Malinovskij

    Rozhodca: Olenin, Gashilov- Pavlov, Matyusha