CSKA Moskva – Vítkovice 3:2 (po pr.) | Team Canada – Rochester 6:3 (kon.)
koniec po predl.
CSKA Moskva
3:2 (0:0, 2:2, 0:0 - 1:0)
HC Vítkovice Ridera
cz Nedeľa 29.12.2013, 15:00 • Vaillant Arena, Davos • Spengler Cup
Partner:
     
    60:46
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Rusové přeci jen nakonec využívají přesilovou hru. Strapáč si sice lehl do Mišarinovy střely a dokázal ji zblokovat, jenomže pouze k JAKOVU RYLOVOVI, jenž neváhal a prostřelil povyjetého Šindeláře, jenž reagoval na první střelu kapitána CSKA. Asistence: Georgij Mišarin.
     
    59:10
    Filppula byl u mantinelu zastaven Peterem Húževkou, který nakonec dostal dvě minuty za držení. Snad se nebude opakovat povedený závěr druhé třetiny z pohledu CSKA.
     
    52:53
    Vandas vystihl špatnou rozehrávku Fjodorova, projel po pravé straně do útočného pásma a pak před brankou našel volného Szturce, který bohužel zasáhl puk tak, že přeletěl branku!
     
    51:57
    Saprykin podržel puk, Filppula následně našel z druhé vlny najíždějícího Nemirovského a jeho tvrdou ránu po ledě už musel Šindelář řešit pravým betonem!
     
    45:34
    Burger hlídkoval před Staňou, Jegoršev pak tečoval Káňovo bekhendové zakončení a za slovenským brankářem zazvonila jeho levá tyč!
     
    42:32
    Kucsera skvěle bojoval za Staňovou brankou a nakonec vybojoval dvouminutovou přesilovku. Za podražení je vyloučen Ivan Neprjajev.
     
    41:16
    CSKA ujelo do přečíslení dvou proti jednomu, Prochorkin ale místo střely zvolil přihrávku a to byla chyba! Jeho partner nedokázal zakončit do prázdné branky.
     
    39:52
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Vítkovice inkasují vyrovnávací branku osm vteřin před koncem druhé třetiny. Prochorkinovu ránu od modré tečoval těsně před Šindelářem VLADIMIR ŽARKOV a postaral se tím o první využitou přesilovku utkání. Asistence: Nikolaj Prochorkin, Jakov Rylov.
     
    38:25
    Za hákování je na dvě minuty vyloučen Rudolf Huna.
     
    38:07
    CSKA je sice již v plném počtu, proti druhému útoku Vítkovic mělo ale hodně nahnáno! Puk totiž poskakoval na brankovišti a Roman nebyl daleko od toho, aby jej posunul do odkryté branky.
     
    35:55
    Už to vypadalo, že Šindelář bude muset čelit dalšímu nepříjemnému nájezdu CSKA, potom ale rozhodčí uviděli postavení Davida Nemirovského na brankovišti a vyloučili jej na dvě minuty.
     
    34:32
    Neprjajev zvedá hlavu ke stropu! Fjodorov mu zpoza branky posunul puk před brankoviště, jenomže Neprjajev před Šindelářem zaváhal a ve slibné pozici napálil jen jeho rameno, od kterého se puk odrazil nad branku.
     
    32:49
    Rylov výborně na pravém křídle našel Fjodorova, jehož střela zamířila místo do odkryté klece do boční sítě! Šindelář následně přerušil hru.
     
    30:38
    Na ledě začínají pracovat emoce a rozhodčí musí vylučovat. Za krosček je na dvě minuty vyloučen Nikolaj Prochorkin a na stejně dlouhou dobu za hrubost Patrik Valčák.
     
    29:45
    CSKA právě vstřelilo branku!
    To je obrovská škoda. RUSLAN ZAJNULLIN předvedl otočku v kruhu pro vhazování po Šindelářově pravé ruce a s velkým štěstím poslal mezi betony vítkovického brankáře puk, tentokrát zcela zjevně, za brankovou čáru. Asistence: Georgij Mišarin, Roman Ljubimov.
     
    25:59
    Gól není uznán! Rozhodčí pravděpodobně neměli žádný ze záběrů, který by průkazně ukázal puk za brankovou čárou.
     
    25:06
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    To je druhá rána do vazů CSKA! Moskevský celek teď naprosto propadl na obranné modré, Hunovu střelu po Romanově přihrávce sice ještě odrazila tyč, avšak to tak šťastně, že Stana byl úplně ze hry a dojíždějící VLADIMÍR SVAČINA mohl doklepnout do prázdné branky. Asistence: Rudolf Huna, Ondřej Roman.
     
    24:36
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Po velkých ruských šancích je tu branka Vítkovic. RICHARD STEHLÍK dostal puk na modrou, prostřelil vše co mu stálo v cestě a bezmocný Staňa tak poprvé kapituluje. Asistence: Jiří Burger.
     
    24:18
    Na konci přesilovky měl Šindelář obrovské štěstí, protože Prochorkinova nadějná rána se od břevna odrazila ven!
     
    22:17
    Naprosto zbytečný faul u soupeřovy branky a oslabení Vítkovic. Dvě minuty za podražení dostal Michael Vandas.
     
    21:41
    Saprykin se mezi kruhy dostal k nebezpečně odraženému puku, jenomže vypálil pouze po ledě a Šindelář si pravým betonem poradil! Velmi důležitý zákrok vítkovického brankáře.
     
    20:51
    CSKA toho využilo k okamžitému přechodu dopředu, Prochorkin si počkal na pohyb protihráčů a pak sám před Šindelářem zklamal!
     
    20:41
    Po Stehlíkově střele z levého křídla do Stani vznikla obrovská mela na brankovišti CSKA, puk nakonec brankovou čáru nepřešel!
     
    18:52
    Vítkovice dostávají na konci první třetiny výhodu převahy jednoho hráče, Sergej Gimajev byl totiž vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    10:19
    Filppula netrefil puk indeálně ve velké šanci, když Šindelář vyražením kotouče odkryl levou polovinu branky!
     
    09:31
    Nakonec je vyloučen Richard Stehlík na dvě minuty za faul kolenem.
     
    05:38
    Akce Vítkovic však pokračovala, Valčák potom na ose hřiště našel Kucseru, jenž z poměrně dobré pozice pálil vedle!
     
    01:18
    Jako první je dvouminutovým trestem za sekání potrestán Vladimir Žarkov.
     
    01:03
    Na druhé straně se do dobré pozice dostal Roman, jenomže byl příliš blízko Staňovi!
     
    00:28
    Nemirovski se s pukem otočil kolem branky a Šindelář mu musel nastavit levý beton, protože jinak by ruský útočník zakončoval ke vzdálenější tyči!

    Daniel Polách

    Góly a asistencie: 30. Zajnullin (Mišarin, Ljubimov), 40. Žarkov (Prochorkin, Rylov), 61. Rylov (Mišarin) – 25. Stehlík (Burger), 26. Svačina (Huna, Roman)


    CSKA Moskva: Staňa (Proskurjakov) – Mišarin, Rylov, Denisov, Jegoršev, Gimajev, Ogurcov – Nemirovski, Filppula, Saprykin – Žarkov, Prochorkin, Frolov – Neprjajev, Ljubimov, F. Fjodorov – Fefelov, Zajnullin
    HC Vítkovice Ridera: Šindelář (Málek) – Randegger, Stehlík, Kovář, Sloboda, Bail, Hruška, Dudáš, Pastor – Káňa, Strapáč, Burger – Svačina, Huna, Roman – Húževka, Szturc, Vandas – Valčák, Kucsera, Kolouch

    Rozhodca: Massy (SUI), Patafie (USA) – Kaderli (SUI), Kohler (SUI)