Čerepovec – Čeljabinsk 4:6 (kon.) | Jaroslavľ – Metallurg Magnitogorsk 3:1 (kon.) | S.Moskva – D. Moskva 0:6 (kon.)
Dinamo Minsk – Novgorod 4:0 (kon.) | Riga – HC Slovan 1:3 (kon.) | Doneck – Kazaň 1:2 (kon.)
Záhreb – Viťaz 4:2 (kon.)
koniec
Severstaľ Čerepovec
4:6 (0:3, 2:1, 2:2)
Traktor Čeljabinsk
Nedeľa 29.12.2013, 14:00 • Ice-Palace, Čerepovec (Rusko) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:56
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Domáci sa odhodlali hrať v šestici absolútny vabank, no napokon im to veľmi nevyšlo. ALEXEJ VASILČENKO zachytil puk na obrannej modrej čiare, napriahol svoju hokejku a peknou strelou umiestnil puk do prázdnej severstalskej brány. Asistenciu si pripisuje Igor Valejev.
     
    55:59
    Severstal Čerepovec dal gól!
    Domáci hokejisti dokázali v závere tretej tretiny zdramatizovať tento zápas vsietením kontaktného gólu! Po nekompromisnej delovke spoza pravého kruhu od Guskova gólman Garnett puk ešte vyrazil pred seba, no na následnú dorážku od VADIMA BERDNIKOVA nemal už žiaden nárok. Asistenciu si pripisuje obranca Alexander Guskov.
     
    55:28
    Domáci gólman Kasutin bol napokon úspešnejší a dokázal odolať útočiacemu Mokinovi, ktorý poriadne zamiešal puk, no napokon trafil len Kasutinov ľavý betón!
     
    55:28
    Na rad prichádza trestné strieľanie pre hosťujúceho útočníka Mokina, ktorý bol vo svojom samostatnom úniku podrazený Andersenom!
     
    51:17
    Severstal Čerepovec dal gól!
    Domáci hokejisti napokon dokázali odpovedať, keď po skvele vyhratom vhadzovaní v znení Černova na ľavom krídle sa k zakončeniu dostal PAVEL DEDUNOV, ktorý svojou delovkou prekvapil gólmana Garnetta. Asistenciu si pripisuje Pavel Černov.
     
    49:20
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Hostia dokázali využiť poriadne zaváhanie v domácej defenzíve a z rýchlej ofenzívnej akcie skórujú! Po fantastickej krížnej prihrávke spoza ľavého kruhu od Kondratjeva sa k zakončeniu na pravom krídle dostal ANDREJ POPOV, ktorý svojim pekným švihom prekonal bezmocného Kasutina. Asistencie si pripisujú hráči Maxim Kondratjev a Anton Glinkin.
     
    46:05
    Gólman Garnett si na svoje konto pripísal hneď niekoľko fantastických zákrokov, keď po delovke z centrálnej časti od Berdnikova a aj následnej dorážke od Andersena dokázal puk vytesniť svojimi betónmi do bezpečia!
     
    45:50
    Ihneď po vyhratom vhadzovaní na pravom krídle nekompromisne pálil Žerdev, no jeho delovka napokon skončila v moci gólmana Garnetta, ktorému síce puk vypadol, no následne ho dokázal ukryť pod svojou lapačkou.
     
    44:57
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Kosticyn.
     
    39:19
    Severstal si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za faul lakťom odchádza sadnúť Kosticyn.
     
    37:13
    Severstal Čerepovec dal gól!
    Domáci hokejisti si pred bránou hostí vytvorili obrovský ofenzívny tlak, po ktorom skórujú! Zemčenko potiahol puk za hosťujúcu bránu, následne našiel NIKOLAJA KAZAKOVCEVA, ktorý najskôr trafil len gólmana Garnetta, no následne ho svojim pekným švihom bez problémov prekonal. Asistenciu si pripisuje Ignat Zemčenko.
     
    36:16
    Domáci si zahrajú presilovú hru. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť hosťujúci Valejev.
     
    33:26
    Po peknej prihrávke z ľavej strany od Glinkina sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Kokujov, no jeho delovku napokon gólman Kasutin videl veľmi dobre a svojimi betónmi vyrazil puk do bezpečia!
     
    31:09
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Hostia dokázali vyťažiť zo svojho ofenzívneho tlaku ďalší gól! Po skvelej prihrávke od Klimontova sa k zakončeniu na pravej strane dostal DENIS ABDULLIN, ktorý svojou delovkou nedal gólmanovi Kasutinovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Konstantin Klimontov.
     
    26:55
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Severstal. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Glinkin.
     
    26:15
    Severstal Čerepovec dal gól!
    Domáci hokejisti napokon dokázali využiť svoju presilovú hru a vsietili prvý gól v dnešnom stretnutí. Po skvelej prihrávke od Kiseleviča sa k puku za ľavým kruhom dostal Laakso, ktorý tvrdo vystrelil a jeho delovku pred gólmanom Garnettom fantasticky stečoval IGNAT ZEMČENKO! Asistencie si pripisujú hráči Teemu Laakso a Bogdan Kiselevič.
     
    25:04
    Hostia hrali už v plnom počte, no opäť si zahrajú v oslabení o jedného hráča. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Katičev.
     
    24:24
    Gólman Garnett opäť poriadne podržal svoj tím nad vodou! Tentokrát sa po skvelej prihrávke z ľavej strany od Vidella dostal do zakončenia Nikoncev, no jeho delovka trafila len Garnettove dobre premiestnené betóny!
     
    23:00
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Artamonov.
     
    17:06
    Tréner domáceho Severstalu Čerepovec urobil veľmi dobre, že do brány postavil gólmana Kasutina! Ten sa blysol aj tentokrát, keď po skvelej strele z ľavej strany od Kontiolu vytiahol fantastický zákrok svojou lapačkou!
     
    16:08
    Hostia si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť Videll.
     
    14:13
    Gólman Kasutin si na svoje konto pripísal fantastický zákrok! Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Andreja Popova sa do zakončenia dostal nebránený Kokujov, no jeho delovka napokon skončila v lapačke pozorného ochrancu domácej svätyne!
     
    11:13
    Po skvelej prihrávke od Mokina spoza domácej brány sa k zakončeniu v medzikruží dostal Zavaruchin, no jeho delovka napokon skončila len v náruči gólmana Kasutina.
     
    07:12
    Tréner domáceho Čerepovca si vyžiadal oddychový čas, po ktorom nastupuje do domácej brány namiesto gólmana Jakuba Štěpáneka brankár Ivan Kasutin.
     
    07:12
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Tak mierne som to zariekol. Hosťujúci obranca MAXIM KONDRATJEV sa dostal k puku za pravým kruhom, odkiaľ vystrelil na Štěpánkovu bránu a jeho strela napokon dokázala poriadne prekvapiť celú defenzívu domáceho Severstalu Čerepovec. Puk sa pomedzi Štěpánkove betóny zakotúľal až do domácej brány. Asistenciu si pripisuje Andrej Popov.
     
    06:19
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Po obrovskej chybe domáceho obrancu Kiseleviča, ktorý zadovkou naslepo prihrával sa k puku dostal forčekujúci PETRI KONTIOLA, ktorý si nakorčuľoval pred gólmana Štěpáneka a svojim pekným švihom ho dokázal bez väčších problémov prekonať. Bez asistencií.
     
    01:43
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Hostia sa po rýchlej útočnej akcii v úvode prvej tretiny dostali do vedenia! Mokin sa dostal k puku v medzikruží, následne vystrelil, no jeho projektil sa odrazil k ALEXEJOVI ZAVARUCHINOVI, ktorý svojou delovkou nedal gólmanovi Štěpánkovi žiadnu šancu. Bez asistencií.

    Góly a asistencie: 27. Zemčenko (Laakso, Kiselevič), 38. Kazakovcev (Zemčenko), 52. Dedunov (Černov), 56. Berdnikov (Guskov) – 2. Zavaruchin, 7. Kontiola, 8. Kondratjev (A. Popov), 32. Abdullin (Klimontov), 50. A. Popov (Kondratjev, Glinkin), 59. Vasilčenko (Valejev)


    Severstaľ Čerepovec: Štěpánek (8. Kasutin) – Andersen, Guskov, Laakso, Kiselevič, Čáslava, Kalašnikov, Stasenko, N. Popov – Berdnikov, Videll, Nikoncev – Zemčenko, Stoljarov, Žerdev – Kazakovcev, Antipov, Kovyršin – Černov, Monachov, Dedunov
    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Danilišin) – Riabykin, Bondarev, Vasilčenko, Kondratjev, Borodkin, Katičev, Klimontov, Artamonov – Čistov, Kontiola, Kosticyn – A. Popov, Glinkin, Kokujov – Zavaruchin, Panov, Mokin – Filippov, Abdulin, Valejev

    Rozhodca: Alexander Sergejev, Alexander Čerenkov – Piotr Aljošin, Alexander Nesterov