Nemecko U20 – Kanada U20 2:7 (kon.) | Nórsko U20 – Rusko U20 0:11 (kon.) | Česko U20 – USA U20 1:5 (kon.)
Švajčiarsko U20 – Švédsko U20 3:5 (kon.)
koniec
Švajčiarsko U20
3:5 (2:3, 0:0, 1:2)
Švédsko U20
Štvrtok 26.12.2013, 19:00 • Malmö Arena, Malmö (Švédsko) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:46
    Po obrovskej chybe gólmana Danska, ktorý nedokázal vyhodiť puk podľa svojich predstáv sa do zakončenia v medzikruží dostal Herzog, no ten svojim bekhendom nedokázal vsietiť kontaktný gól.
     
    59:17
    Švédsky tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    58:22
    Švajčiari hrajú v šestici bez gólmana Nyffelera a skúšajú teda absolútny vabank!
     
    58:22
    Verdikt hlavného rozhodcu je jasný! Gól neplatí, keďže gólman Dansk zachytil puk pod svojimi rukami ešte vo svojom bránkovisku.
     
    58:22
    Napokon sa však bude ešte telefonovať s videorozhodcom, či Simionova dorážka neskončila vo švédskej bráne!
     
    58:20
    Gólman Dansk si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď po odrazenom puku od zadného mantinelu do prázdnej brány zakončoval Simion, no švédsky gólman sa po puku skvele hodil a zachytil ho ešte pred bránkovou čiarou!
     
    57:58
    Burakowsky chcel preveriť pozornosť gólmana Nyffelera dobrou strelou z hranice ľavého kruhu, no jeho bekhendové zakončenie napokon švajčiarský gólman zachytil na svojich betónoch.
     
    57:13
    Švédsko dalo gól!
    Švédi si necelé tri minúty pred koncom tretej tretiny navýšili svoje vedenie v zápase na rozdiel dvoch gólov a pravdepodobne si týmto gólom vyhrali zápas. Wennberg vybojoval puk za švajčiarskou bránou, následne skvelou prihrávkou našiel ANDREASA JOHNSONA, ktorý pekným tečom pred gólmanom Nyffelerom poistil vedenie Švédska. Asistenciu si pripisuje Alexander Wennberg.
     
    56:24
    Gólman Dansk si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď vo svojej lapačke zachytil strelu spoza ľavého kruhu od Fialu!
     
    55:16
    Z hranice pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Fiala, no jeho delovka napokon skončila v moci gólmana Danska, ktorý zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    54:13
    Švajčiari hrali už v plnom počte, no tentokrát si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za faul lakťom na Rouillera odchádza sadnúť švédsky útočník Wallmark.
     
    51:42
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Sandro Zangger.
     
    50:56
    Švajčiari si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Oskar Sundqvist.
     
    50:01
    Gólman Dansk si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď puk zachytil pod svojou lapačkou po strele od Praplana z ľavej strany. Následne sa pred švédskou bránou odohrala menšia strkanica medzi Rathgebom a Häggom, ktorú zneškodnili čiaroví rozhodcovia.
     
    47:53
    Burakowsky sa dostal do ďalšej skvelej gólovej šance na ľavej strane, no svojou delovkou napokon trafil len hornú žŕdku švajčiarskej brány! Nyffeler síce zasahovať nemusel, no poriadne si vydýchol.
     
    45:57
    Sundqvist sa dostal k puku v medzikruží, následne skvelou prihrávkou vysunul na ľavé krídlo Djoosa, ktorý zakončoval, no napokon trafil len pozornú Nyffelerovu výstroj.
     
    42:43
    Švédsko dalo gól!
    Aj Švédi dokázali využiť svoju presilovú hru a opäť sa dostávajú do tesného jednogólového vedenia! Po peknej prihrávke od Burakowskeho sa k puku za kruhmi dostal CHRISTIAN DJOOS, ktorý svojou nekompromisnou delovkou prekvapil bezmocného gólmana Nyfellera. Asistencie si pripisujú hráči Andre Burakowsky a Filip Forsberg.
     
    41:53
    Na rad prichádza presilová hra pre Švédov. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Favio Schmutz.
     
    41:02
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švédi počas svojho oslabenia zlyhali v defenzíve na plnej čiare. Za kruhmi sa k puku dostal Mirco Müller, ktorý nekompromisne pálil, no gólman Dansk jeho projektil dokázal vyraziť naľavo od seba. Tam sa k zakončeniu dostal Zangger, ktorý bekhendovo zakončoval. Následne sa k puku na ľavej strane dostala dvojica hráčov Rathgeb a Herzog, no úspešnejší bol FABRICE HERZOG, ktorý z dorážky prekonal švédskeho gólmana. Asistenciu si pripisuje Sandro Zangger.
     
    40:37
    Švajčiari si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť švédsky útočník Oskar Sundqvist.
     
    33:38
    Švédsky gólman Dansk sa opäť vyznamenal, keď tentokrát skvele zapracoval svojim pravým betónom, ktorým zblokoval do bezpečia puk po delovke z centrálnej časti od Flavia Schmutza.
     
    33:04
    Švajčiarský obranca Jecker si tentokrát nepočínal práve čisto v súboji proti Sundqvistovi, keď ho svojou hokejkou udrel zozadu. Hlavní rozhodcovia však túto situáciu nevideli, a tak sa vylučovať nebude.
     
    26:51
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Kevin Fiala obdržal dve plus dve minúty za krosček a hrubosť, keď najskôr zložil k ľadu jedného zo švédskych hráčov a následne svojimi rukami poslal k ľadu aj Antona Karlssona.
     
    25:44
    Práve teraz hlavní rozhodcovia telefonovali s videorozhodcom ohľadom Wennbergovej strely z 24. minúty, no tá napokon trafila len konštrukciu švajčiarskej brány!
     
    25:44
    Švajčiari si zahrajú v početnej výhode. Švédska hráčska lavica obdržala dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Odpykať si ho odchádza Burakowsky.
     
    25:20
    Nyffeler si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď sa po nepresnej strele od Sörensena odrazil puk pred Forsberga, no ten napokon trafil len betóny švajčiarského gólmana!
     
    23:50
    Z pravej strany tentokrát nekompromisne pálil Wennberg, no jeho tvrdý projektil napokon vyrazila konštrukcia švajčiarskej brány do bezpečia. Napokon to však mohol byť aj gól a určite sa bude ešte telefonovať!
     
    22:14
    Burakowsky sa dostal do skvelej gólovej šance v centrálnej časti po prienikovej prihrávke od Hägga, no svojim bekhendom napokon nedokázal prekonať gólmana Nyffelera!
     
    19:20
    Švédski hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Marco Müller.
     
    17:19
    Švédsko dalo gól!
    Švédski juniori sa poprvýkrát v dnešnom zápase dostávajú do vedenia! Na hranici ľavého kruhu sa k puku dostal Forsberg, ktorý zakončoval z otočky, no gólman Nyffeler jeho strelu dokázal ešte vyraziť naľavo od seba. Tam však stál pozorný OSKAR SUNDQVIST, ktorý z dorážky nadvakrát, ale napokon predsa prekonal švajčiarsku svätyňu. Asistenciu si pripisuje Filip Forsberg.
     
    16:58
    De la Rose spôsobil pred švajčiarskou bránou poriadny závar! Najskôr pálil po peknej prihrávke od Sundqvista, no trafil len výstroj gólmana Nyffelera. Následne to skúšal z ľavej strany, no aj tentokrát ho Nyffeler vychytal.
     
    15:14
    Švajčiari hrajú už v plnom počte a ihneď poriadne pohrozili! Zangger potiahol puk za švédsku bránu a následne skvelou bekhendovou prihrávkou našiel Siebera, no ten z prvej trafil len betóny gólmana Danska.
     
    14:13
    Po skvelej prihrávke od Wallmarka z hranice pravého kruhu sa do zakončenia v centrálnej časti dostal Johnsson, no jeho strela napokon trafila len dobre postavený betón gólmana Nyffelera.
     
    13:02
    Švédi si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie protihráča odchádza sadnúť švajčiarský útočník Sieber, ktorý v rýchlom úniku zastavil de la Roseho.
     
    10:59
    Švajčiari sa tentokrát previnili ofsajdom, po ktorom sme pri zadnom mantineli za švédskou bránou mohli vidieť strkanice! Do tejto potýčky sa zapojili hráči Hägg a Praplan, no napokon ich čiaroví rozhodcovia hravo oddelili.
     
    08:44
    Švédsko dalo gól!
    Švédi nenechali na seba dlho čakať a v domácom prostredí opäť vyrovnávajú! Po obrovskej chybe švajčiarských obrancov na obrannej modrej čiare sa k puku dostal Erik Karlsson ktorý prihrával na KEVINA BENGTSSONA a ten sa z hranice ľavého kruhu svojou strelou zápästím už nemýlil. Asistenciu si pripisuje Erik Karlsson.
     
    08:23
    Švajčiarsko dalo gól!
    Po obrovskej chybe vo švédskej defenzíve sa Švajčiari opäť dostávajú do vedenia! Burakowsky stratil puk v strednom pásme, následne ho prevzal Praplan, ktorý z ľavého kruhu prihrával na KEVINA FIALU do medzikružia. Ten si nakorčuľoval pred švajčiarskú bránu a bekhendovým blafákom zneškodnil gólmana Danska. Asistenciu si pripisuje Vincent Praplan.
     
    06:54
    Švédsko dalo gól!
    Je vyrovnané! Švédski reprezentanti predviedli svoj herný dôraz, keď FILIP FORSBERG potiahol puk za švajčiarskú bránu po ľavom krídle, následne vybojoval avízované vylúčenie a odovzdal puk de la Rosemu. Ten dlho neváhal a skvelou prihrávkou z pravej strany vysunul za kruhy spomínaného Forsberga, ktorý svojou delovkou prekvapil Nyffelerovu lapačku. Asistenciu si pripisuje Jacob de la Rose.
     
    05:43
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiarskí hokejisti sa po skvelej útočnej akcii dostávajú do vedenia! Rathgeb sa dostal do zakončenia za kruhmi a nahodil puk pred švédsku bránu, tam ho gólman Dansk len vyrazil pred seba, kde sa najlepšie zorientoval SANDRO ZANGGER, ktorý svojou dorážkou nedal švédskej defenzíve žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Jason Fuchs.
     
    05:04
    Švajčiari si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si tentokrát odchádza sadnúť švédsky obranca Arnesson, ktorý sa previnil držaním protihráča.
     
    02:53
    Švajčiari si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za vrazenie na mantinel odchádza sadnúť švédsky obranca Pettersson.
     
    Pred dnešným zápasom sme mohli vidieť aj slávnostné otvorenie tohto šampionátu, keďže je to prvý zápas domácich Švédov. Na ľade je momentálne maskot tohtoročného šampionátu v podobe kravičky vo švédskom drese.

    Góly a asistencie: 6. Zangger (Fuchs), 9. Fiala (Praplan), 42. Herzog (Zangger) – 7. F. Forsberg, 9. Bengtsson (E. Karlsson), 18. Sundqvist (Forsberg), 43. Djoos (Burakowsky, Forsberg), 58. Johnson (Wennberg)


    Švajčiarsko U20: Nyffeler (Rochow) – Mi. Müller, Rathgeb, Kreis, Rouiller, Frick, Jecker, Baltisberger, Paschoud – Sieber ("A"), Simion, Balmelli ("C") – Herzog, Zangger, Fuchs – Praplan, F. Schmutz, Fiala – J. Schmutz, Ma. Müller, Dünner.
    Švédsko U20: Dansk (Högberg) – Djoos, Arnesson, Pettersson, Olofsson, Norell, Hägg, Bengtsson – Johnson, Wennberg ("A"), Collberg ("A") – de la Rose, F. Forsberg, Sundqvist – Burakowsky, Sörensen, Wallmark – E. Karlsson, A. Karlsson.

    Rozhodca: Timothy Mayer (USA), Jevgenij Romasko (RUS) – Benoit Martineau (CAN), Fraser Mc Intyre (USA)